Előrehozott öregségi nyugdíj

Jucu52 # 2011.10.14. 17:14

Ancsika11!

Szerintem a nők negyven évére ez a rész vonatkozik, ha jól értem

(2) 2012. január 1-jétől – a 2012. januári nyugdíjemelés mértékével növelt összegben – öregségi nyugdíjként kell továbbfolyósítani

1. az 1949. évben vagy azt megelőzően született, az 1. § c) pont ca)–ci) alpontja szerinti nyugdíjban részesülő személynek ezt a nyugdíját,
  2. az 1954. évben vagy azt megelőzően született, szolgálati nyugdíjban részesülő személynek a szolgálati nyugdíja csökkentések nélküli teljes összegét,

c) annak a korhatár előtti öregségi nyugdíjban részesülő nőnek a korhatár előtti öregségi nyugdíját, aki 2011. december 31-én rendelkezik a Tny. 18. § (2a)–(2d) bekezdésében meghatározott jogosultsági idővel,
az öregségi nyugdíj szüneteltetésére vonatkozó szabályok figyelembevételével.

(5) A Tny. 18. § (2a)–(2d) bekezdése alapján megállapított öregségi nyugdíjat e törvény rendelkezései nem érintik, azt továbbra is öregségi nyugdíjként kell folyósítani.

A TNY 18. §-a ugyanis a nők negyvenéves kedvezményes nyugdíjáról szól (csak emlékeztetőül: A társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény (a továbbiakban: Tny.) 2011. január 1-jétől hatályos 18. § (2a)-(2d) bekezdése szerint öregségi teljes nyugdíjra életkorától függetlenül jogosult az a nő is, aki legalább negyven év jogosultsági idővel rendelkezik, és azon a napon, amelytől kezdődően az öregségi teljes nyugdíjat megállapítják, a Tbj. 5. § (1) bekezdés a)-b) és e)-g) pontja szerinti biztosítással járó jogviszonyban nem áll.)

Viszont nem értem a mostani tervezetben azt a c) pontban szereplő mondatot, hogy: az öregségi nyugdíj szüneteltetésére vonatkozó szabályok figyelembevételével.

usborne # 2011.10.14. 17:06

ancsika11
A 39. oldalon.
Marad minden.

usborne # 2011.10.14. 16:59

52mama

Én is úgy értelmezem,hogy a szolgálati nyugdíjasokkal akarnak "kicseszni".
De manapság semmi sem biztos!
(Lázár bevacsorázik valami jó zsírosat, és bal-lábbal kel fel,......akkor aztán bead mindenféle módosítást.)

Jucu52 # 2011.10.14. 16:54

Bocs, most vettem észre, hogy korábban már belinkeltétek. Nem baj, inkább többször, mint egyszer sem!!!

Jucu52 # 2011.10.14. 16:53

Kedves mindenki!

Ezt most szedtem le az Országyűlés honlapjáról, az október 17-i napirendről:

http://www.mkogy.hu/…napirend.htm

Döntés sürgős tárgyalásba vételről:
3. A korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről, a korhatár előtti ellátásról és a szolgálati járandóságról szóló törvényjavaslat (T/4663. szám)

http://www.parlament.hu/…63/04663.pdf

Ez a végső tervezet? dtida "hamarosan"-t írt arra, hogy felkerül, úgy tűnik, ez be is következett????

Üdv: Judit

tibi52 # 2011.10.14. 16:29

Mindenkinek!
Megérdemeljük?!Választás előtt nem ezt igérték!!!

ancsika11 # 2011.10.14. 16:28

Usborne, köszi. Elolvastam de a 40 évessel kapcsolatban nem láttam hogy írtak volna. Vagy elkerülte a figyelmemet?

52mama (törölt felhasználó) # 2011.10.14. 16:28

Kedves Fórumozók!

Jól látom, hogy 2012.jan.1-től a korhatár alattiak is kapnak nyugdíjemelést, és azzal együtt lesz korhatár alatti ellátás?
Vagy rosszul értem, és a civilekre nem vonatkozik?

üdv:52mama

sitimaci # 2011.10.14. 16:18

Köszi usborne! Ez igen,a miénk! Köszike!

usborne # 2011.10.14. 16:02
usborne # 2011.10.14. 15:46
usborne # 2011.10.14. 15:14

Köszi szépen:))

Veci # 2011.10.14. 14:40

Majd ezekre a helyekre kattintsatok, ha felkerül a törvénymódosítás, itt fog kb. megjelenni:

ITT lehet rátalálni az országgyűlés közvetítésére

(videó és jegyzőkönyv), az még feldolgozás alatt van (én így találtam meg a témákat, biztos van, aki könnyebben):
Tárgy. idő
óra:perc
oszlop: Ahol ez az oszlop nem tartalmaz adatot, ott még nincs témakörönként, felszólalóként a videó és a jegyzőkönyv

Ahol ki van vastagítva az idő Közvetítés/
Videó
oszlopban: ott egyben van a napi parlamenti munka videója.

De a Dátum oszlopban a kivastagított időre kattintva személyenkénti felszólalást meghallgathatjátok.

Üdvözlettel Veci

Veci # 2011.10.14. 14:25

ITT találod, amit sitimaci írt:
http://www.parlament.hu/…ulesszak.pdf

Üdvözlettel Veci

usborne # 2011.10.14. 14:05

Kedves sitimaci!!
Én mindenhol keresem-kerestem a kérdéses 14.oldalt-de nem találom!!
Tudnál adni egy linket?
Köszi:)))

sitimaci # 2011.10.14. 08:05

T.Fórumozók! Az Országgyűlés honlapján,a 14.-lap,59 - pontjában,az van leírva,hogy novemberben várhatóan benyújtják a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú katonáinak jogállásáról szóló törvényjavaslatot! Életmodell és szolgálati nyugdíjrendszer új normáinak a meghatározását tárgyalják!Na már most,semmi mást nem lehet találni,ebből valószínüleg az következik,hogy Novemberben fogják tárgyalni a nyugdíj átalakítási témát,de hogy a katonákon kívül a rendvédelmi /vámos,tűzoltó,börtönőr,rendőr/ és a civilekét is fogják e tárgyalni,azt ebből nem lehet tudni,de valószínü,hogy érinteni fogja! Na mindegy,a lényeg,hogy az időpont,november!Rálehet kattintani az Országgyűlés Honlapja címre és bejön a honlap! /14oldal,59.pontja/ De!!! Ha valaki konkrétabbat tud,az írja le,vagy ne is szóljon semmit!Üdv.

Veci # 2011.10.14. 07:02

hars52
NO! Ezért írtam tegnap amit írtam, mert már én is úgy érzem, mint te. Sajnálom a csalódott fórumtársakat, azt remélem, ha a törvénytervezet a Parlament elé kerül, akkor már érdemi érvelések lesznek ebben a topicban.

gabusch
Köszi, valóban nagyon szép a Nyugdíjas dal és a Szeressétek az öregeket.

Lányok, Fiúk!
Tartsatok ki, tartalékoljátok az erőtöket a finisre. Ne hagyjátok magatokat felidegesíteni.

Üdvözlettel Veci

hars52 # 2011.10.14. 04:57

Kedves Veci és mindenki!
Napról-napra rosszabb kedvvel olvasom ezt a topicot, és nincs kedvem hozzászólni. Túlságosan elment a politika és a személyeskedés irányába. Valamikor én sokat tanultam innen, és sok segítséget kaptam. Ha tudok én is szívesen segítenék most másoknak. Tudom, hogy mindenki elkeseredett, és aggódva várja a jövőt, de akkor is jobb lenne, ha szakmai kérdéseknél és válaszoknál maradnánk. Legalább itt ne érvényesűljön a megosztottság!!!
Mindenkinek szép napot, üdv: Zsuzsa

szafika # 2011.10.13. 21:18

Gitta, több mint 10 évvel ezelőtt , volt egy kolleganőm, aki előtte óvodában volt élelmezésvezető,alig-alig hittem el, mikor mesélte, h hétfőnként a gyerekeket nem lehetett jőllakatni az óvodába , mert teljesen ki voltak éhezve sokan, szerda, csütörtök volt mire elteltek azzal, h normális kaját kaptak, és eleget, mert a kedves szülő hétvégén normális kaját nem rakott az asztalra csak olyanokat , mint pizza, v hamburger,v....Olyan hihetetlen volt számomra, mert én nemigen láttam ilyet a környezetembe, de úgy látszik mára ez csak rosszabb lett, pedig ahol már enni sincs mit, az már a vég kezdete. Igyekszem nem pazarolni, de van olyan közvetlen szomszédom , ahol 3 gyerek mellett is hatalmas mennyiségű kenyér, péksütemény... megy pocsékba. A fiam munkahelyén iszonyú mennyiségű élelem megy a kukába, amit még ember is , állat is megehetne, ha megszerveznék, ha ésszel csinálnák. Rossz az elosztás, míg egyiknek jut naponta 56-60 e ft napjába, addig a másiknak fele se egy egész hónapra !A politikus urak szépen gyarapodnak,nem láttam az elmúlt 20 év politikusai között egyet se , aki csóró lenne, a nép meg egyre süllyed a béka s.e.g.ge alá, szerinted nem ők azok , akik a legtöbbet tehetnék, h a helyzet jó irányba mozduljon el, ha nem lennének olyan végtelenül telhetetlenek, önteltek, pofátlanok, kapzsik, önzők, ezt akartuk ?! Kétlem !!!!

gabusch # 2011.10.13. 20:32

!

gitta52 # 2011.10.13. 20:14

Gabusch!
Látod ez a különbség kettőnk között. Az én környezetem:EMBEREK!

gabusch # 2011.10.13. 20:08

Gitta !
Én tök józan paraszti ésszel élek és gondolkodok,ezért sem idézek Madáchot.

A lázításomnak meg semmi értelme nincs:-(
(be kell látnom:-)

A környezetem immunis,bírka :

• szüretelek,
  • nem értem,
  • nem érdekel egyébként sem semmi,
  • nem értek a nethez,
  • nem nézem az atívit,
  • nem tudom mi az a facebook

(valami fiataloknak szóló lehet?)

• nem tudom mi az a Szolidaritás,mi az az "Egymillióan a sajtószabadságért" a Brdsz..egyebek.
  • fázom..nagyon fázom..görnyedten fázom a gáztalan 18 fokos Pest megyei intézményekben :-(
  • a mindennapi kommunikációm a fázásban/didergésben ki is merül

Na nem az enyém !!!

gitta52 # 2011.10.13. 20:07

Még csak annyit,amit én látok:
Az óvodás és iskoláskorú gyermekek többsége hétfőn szédelegve megy az óvodába, iskolába, mert otthon hétvégén nem kapnak enni. Reggelit sem kapnak otthon hétközben, az intézményekben esznek csak, mert az önkormányzatok térítik számukra az ellátást.A beteg gyereket elviszi a szülő az orvoshoz, de a felírt gyógyszert már nincs pénzük kiváltani. Tudom, sok idős is így van ezzel. De! Könyörgöm, ha én 59 évesen nem tudom kiváltani a gyógyszert, én már legalább éltem! Ők még alig! Ezért gondolom úgy, hogy nincs jogom sírni azért, mert a rendszer nem bírja már el azt, amit eddig juttatott.
Ezek nem dogmák, nem frázisok.
Mindenkinek jobb lenne, ha ténylegesen a nyugdíjba vonulás új törvény szerinti lehetőségeivel foglalkoznánk majd, ha meghozzák.

gitta52 # 2011.10.13. 19:36

Kedves Gabusch!
Szerinted a lázításnak több értelme van mint józan paraszti ésszel gondolkodni?
Nehogy későn ébredj!
Diploma? Fuck!

Fria # 2011.10.13. 19:31

gabusch
Igen! Igazad van, jól megírtad! Lózungokból elég!
Még annyit, hogy nekünk a hamarosan, már lehet, hogy nagyon késő!!!!!!!!