ildo50
Írjál nekem egy mail-t, a sötétkék csík jobb végén kattints!Akkor el tudom küldeni Wordben.
Üdv: Korall (53-as nö)
ildo50
Írjál nekem egy mail-t, a sötétkék csík jobb végén kattints!Akkor el tudom küldeni Wordben.
ildo50
Még csak futtából néztem meg a tervezetet, azt hiszem igen, a 62-ik szülinapodig, de figyeld a beírásokat, ki hogy látja, mert nem akarlak megtéveszteni.
Kedves Korall 54! Tudnál bválaszolni a lentebbi kérdésemre?
Kedves Korall54! Én sem tudom megnyitni a PDF-et.
Kedves Fórumozók!
Aki a PDF-et konvertálni akarja Word-be, a megnyitott fájl-t jelölje ki (mindent kijelöl paranccsal), azután másolás, beillesztés egy már előre megnyitott Word dokumentumba. Bocs a profiktól, én is amatőr vagyok.
Aki semmiképpen nem tudja a PDF-et megnyitni, írjon nekem, és csatolva elküldöm Wordben.
Kedves mindenki! Valaki tudna válaszolni a kérdésemre? Előre is köszönöm.
50-es születésű nő vagyok. 2007.12.hóban mentem előrehozott öregségibe. 2012. január 1-én még nem fogom betülteni a 62. évemet, csak 2012. októberében. Tehát az 50-es születésüeket kiveszik az öregségi nyg. ellátottak köréből és átminősítik szociális ellátotakká?
Köszönöm, Korall54.
Mentem volna 57 évesen, de nem volt 37 évem, még most sincs :) December 31-én lesz 36 évem és 177 napom, az egyetemi évek beszámításával.
Kedves Gitta52!
Köszönöm a gyors segítségedet!
Nem tudom megtenni, amit javasoltál, mert ez a laptop, amit használok, munkahelyi és csak a rendszergazda tud engedélyezni bármilyen változtatást a gépen!
Az én saját asztali gépem meg rossz és sajnos az is marad, még sokáig!
Üdvözlettel: János
negyvennyolcas
Én úgy tudom, hogy te 62 éves korodban végleges öregségi nyd-ba mehettél volna, min. 20 év szolg.idővel.(Ha 57 évesen akartál volna előrehozottba menni, annak volt feltétele, hogy legalább 37 év szog.időd legyen, ekkor csökkentéssel, ha 40 év, akkor a 40 évre járó kiszámolással.) Amennyi éved (nappali felsőfokút is beleértve) a 62-ik szülinapodon volt, annak megfelelő kiszámolással kaptál volna nyugdíjat.Ha 29, vagy 34 vagy 41, teljesen mindegy, csak minél több a szolg. idő, annál több a nyd. Te most tetszésed szerint dolgozhatsz még akármeddig, azzal növekszik a szolg.időd. Mivel elmúltál 62, bármikor öregségi nyd-ba mehetsz.
Magyarul: létezhet 1949-nél korábban született kor alatti nyugdíjas?
Ha mindenkire a "rá érvényes" korhatár az irányadó, akkor vajon miért tér ki a törvény az 1949-ben vagy korábban születettekre?
Eddig nem érdekeltek túlzottan a nyugdíj-ügyek, meglehetősen tájékozatlan vagyok. A kor előtti nyugdíjak a korhatár betöltésével nem alakultak át öregségi nyugdíjjá?
Köszönöm Gitta52! Mert elég rosszul érintett volna,ha a 65 eFt.-ból még szja-t is fizetni kellene.Mindenkinek szép napot jó hétvégét!
Kedves vicamama!
Kicsit összekeredtek Benned a dolgok. Nyugodj meg!
Szvsz Te korengedményessel/nem! korkedvezménnyel/ mentén nyugdíjba, és jelenleg szó sincs a megadóztatásáról.
üdv
Kedves 7jános77!
Próbáld meg letölteni a netről az adobe reader 9-t, akkor el tudod olvasni. Word-be én sem tudom áttenni, ennyire még nem megy.
üdv
Szafika, igen, kevés évem van, mert volt egy viszonylag hosszú kihagyásom + az, hogy a nappali egyetemi évek csak a nyugdíj kiszámításánál számítanak bele a szolgálati időbe. Úgy terveztem, hogy 2012 őszéig dolgozom, most viszont kételkedni kezdtem abban, hogy jól teszem-e, ha így teszem...
Most teljesen össze vagyok zavarodva:1953-ban születtem,2010.09.15.én korkedvezményes nyugdijba mentem 39,5 évvel.Levontak 3.6 %-ot mert nem volt meg a teljes év. A munkáltató kifizetett egy teljes év nyugdijat. Akkor most engem is átminősitenek és Szja.-t kell a jnyugdíj után fizetnem? Ha valaki konkrétan tudja ossza meg velem.Elöre is köszike!
Előző , amit írtam 48-asnak szól. Te már évek óta nyugdíjas lehetnél ! ha 48-ban születtél ! Neked már egy csomó + éved lehet , akkor meg természetesen rendes nyd-as lennél ! Hol voltál eddig ? v kevés éved van ?
Kedves Korall54!
(1) A 4. § (1) bekezdésében foglaltakon túl – 2011. december 31-ét követő kezdő naptól – korhatár előtti ellátásra jogosult
üdv
A mindenkire éppen megszabott nyd korhatár, pl 53-asnak , 63 év , 54-esnek 63,5 év, 55-nek 64 év stb.
Tisztelt fórumozó Társak!
Tudna valaki segíteni nekem?
Nem tudom megnyitni ezt a dokumentumot: www.parlament.hu/…63/04663.pdf
Lehet, hogy a számítógép védelmi beállítása nem engedi, vagy a pdf formátum miatt nem jön be a dokumentáció.
Lehetséges lenne ide: az előrehozott öregségi nyugdíj fórumra feltölteni?
Vagy Word formátumban email címemre elküldené valaki?
Köszönettel és tisztelettel, MINDENKINEK SZÉP NAPOT KÍVÁNOK!János
Hogy kell érteni azt, hogy "általános nyugdíjkorhatár"?
Felülírja-e az új rendelkezés a nyugdíjkorhatárra vonatkozó korábbi szabályokat?
Konkrétan: ha én, 1948-ban született nő, 2012. január 1-je után - tehát 64 éves koromban - kérném a nyugdíjazásomat, jogosult lennék-e öregségi nyugdíjra, vagy én is "kor alattinak" számítanék?
jav: 2012 végére
Kedves Gitta! Korall54 előrehozott ..... (mibe) mehet el 37 év után? A korhatár alatti legalább megmarad? Meddig??? Én manyup tag voltam, és a FIDESZ által 2011. január 1-én életbe léptetett törvény szerint visszafizettem (értsd szó szerint) az egyösszegű manyup kifizetést, hogy magasabb legyen a NYUGDÍJAM. A NYUGDÍJAM, és nem egy szociális ellátás érdekében tettem ezt. Mert balga fejjel hittem nekik, még nem került nyilvánosságra a Wicky Leaks - nem tudtam, hogy a választási ígéretek és a meghozott törvények - a saját törvényeik sem mérvadóak.
gitta52
Egy ideje nem voltam netközelben, csak az imént láttam a nagy újságot.
Nem a feltételeimmel van gondom, hiszen 2102 végére 40 év 362 nap szolg. időm lenne, hanem az előbb facanosnak írt aggályaim egyre fokozódnak. Maradnék akár tovább munkában, de jövőre meg fog szűnni az állásom.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |