Tisztelt Fórumozó Társak.
Most olvasgattam a 2011.évi CVI törvény, a közfoglalkoztatásról és a csatl. törvények módosításáról. A 14 §(2) szerintem csúnya hibát rejt.
Ebben a §-ban az Flt.54.§ (10) illeszt be,mely szerint a munkavállaló köteles elfogadni a felajánlott lehetőséget, ha az az Flt.25.§-nak megfelelő. A közfoglalkoztatás esetében akkor is "megfelelő" az állás, ha ugyan több órára van a lakhelytől,de a munkáltató elhelyezést, tisztálkodást, étkezést stb biztosít. Erről már sokat hallhattunk, de a megfogalmazás szerint az állás kimondottan akkor megfelelő, ha nagyon messze van.
Kimaradt egy "is" vagy egy "nem" szócska. Tehát akkor is megfelelő, ha... vagy a "meghaladja" helyett "nem haladja meg" kellett volna. Szerintem!
Ilyenkor mit csinál a jogalkalmazó??? :-))
„A közfoglalkoztatási jogviszony keretében történõ foglalkoztatás esetében a munkahely AKKOR MEGFELELŐ,
ha a munkavégzés helye és a közfoglalkoztatott lakóhelye között naponta történõ oda- és visszautazás ideje
tömegközlekedési eszközzel
- a három órát, illetve tíz éven aluli gyermeket nevelõ nõ és tíz éven aluli gyermeket egyedül nevelõ férfi álláskeresõ
esetében a két órát meghaladja, és a munkavégzés helyére és onnan a közfoglalkoztatott lakóhelyére történõ
térítésmentes szállításról, vagy
- a négy órát meghaladja, és a munkavégzés helyétõl számított 20 km-es távolságon belül az illetékes és megyei
kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szerve által kiadott engedélynek megfelelõ térítésmentes
elhelyezésrõl, tisztálkodási és étkezési lehetõségrõl
a foglalkoztató gondoskodik.”