De az voltál. Megdolgoztál a pénzedért? Meg. Akkor?
Közfoglalkoztatás
- 1
- 2
Közmunkás vagyok. És lenne lehetőségem másodállásban részmunkaidőben dolgoznom.
Közmunkásként elmehetek vagy nem?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Jól értelmezem hogyha aláírom a részmunkaidős szerződést akkor a köz-munkabérem szüneteltetve lesz?
De a közmunkavégzési kötelezettséged is.
Köszönöm a választ. Akkor sajnos így nem éri meg kihasználni ezt a lehetőséget. De jó hogy a törvényhozók küzdenek a fekete munka ellen. Lassan más lehetőség nem marad számomra.
Alkalmi munkát és legfeljebb 120 napos átmeneti munkaviszonyt a közfoglalkoztatás mellett is vállalhatsz.
Sajnos nem alkalmi munka amire jelentkezek. Hanem egy díjtartozást beszedő cégnek dolgoztam volna részmunkaidősként.
De sajnos úgy nem éri meg ha közben a közmunkabért elvesztem. Lényegében kevesebbet keresnék a beszedőknél mint közmunkán. Jól meg van oldva. Vagy közmunka vagy az éhen döglés. Ha meg elmegyek máshová melózni a gyárakba ugyan ott vagyok mintha nem megyek. Vicces versenybérek.
De azért köszönöm a segítséget.
Tisztelt Szakértők!
Szeretnék segítséget kérni. Közfoglalkoztatott vagyok.Lenne egy lehetőségem, egy tanfolyamra való jelentkezésre, viszont ehhez le kell számolnom a köz- foglalkoztatotti munkakörből arra a pár napra míg részt veszek a tanfolyam felvételijén. Viszont nem biztos, hogy bekerülök a tanfolyamra. A kérdésem az lenne, van-e lehetőség visszakerülni a közfoglalkoztatotti státuszba, ha mégsem jönne össze a tanfolyam.
Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelt Szakértők!
Szeretnék segítséget kérni. Közfoglalkoztatásban dolgozom. Van egy konyhán dolgozó alkalmazottam, akit el akarnánk küldeni egy tanfolyamra de ő nem akar elmenni. Minden költségét a cég állja. Van jogszabály arra, hogy köteles elmenni ha a munkáltató el akarja küldeni? Lehetséges kötelezni arra hogy el kell mennie? Ha van ilyen kérem írják meg.
Tisztelt Szakértők!
Szeretném kérni az önök tanácsát egy vitás ügyben. Korábban kulturális közfoglalkoztatottként dolgoztam a Nemzeti Művelődési Intézet programjában egy kistelepülési önkormányzatnál. Az NMI szervezésében jelentkeztem államilag finanszírozott közművelődési és közönségkapcsolati képzésre. A jelentkezéshez szükség volt egy aláírt szándéknyilatkozatra a munkáltató részéről, mely szerint vállalja, hogy a képzés befejezését követően egy évig foglalkoztat. A képzés június 3-val elindult szeptemberig heti egy munkanap szeptembertől heti kettő.
Közben sajnos a Nemzeti Művelődési Intézet megszűnt, mint közfoglalkoztató ezért sima közfoglalkoztatottként lettem visszavéve irodai munkakörben.
A képzés miatt állandó konfliktus helyzet alakult ki köztem és a főnököm között, aki a szándéknyilatkozat ellenére nem óhajt elengedni a képzésre. Folyamatosan azt hallgatom ezek a napok nekem fizetetlen szabadság, miközben senki nem tudja megmondani ha a jelenléti ívemben ezekre a napokra K betűt vagyis a képzést írom, miként van elszámolva a bérem. Ha a képzésen nem veszek részt hiányzásom meghaladja a 9 napot vissza kell fizetnem a tanfolyam árát, 300 ezer forintot. Az EMMI rendelete a közművelődési alapszolgáltatások valamint a közművelődési intézmények és közösségi színterek követelményei kimondják záros határidőn belül foglalkoztatni kell minden községben közművelődési szakembert. A szakképesítést megszerezve szeretnék kikerülni a közfoglalkoztatásból. A munkáltatómnak érdeke lenne, hogy elengedjen a tanfolyamra ezáltal megfeleljen a jogszabályoknak s később ne saját forrásból kelljen finanszíroznia a képzést.
Munkaügyi szempontból milyen lehetőségeim vannak? Szeretném megszerezni a képesítést, de az állandó konfliktus helyzet kikészít. Tudtommal az a cél, hogy a közfoglalkoztatottak visszakerüljenek a munkaerő piacra, ezt pedig elvileg a közfoglalkoztató nem hátráltathatná. Kérdésem írhat-e a közfoglalkoztató a képzési napokra fizetetlen szabadságot? Ha nem tudok megegyezni a munkáltatóval és megszüntettem a munkaviszonyt számíthatok-e szankciókra?
Tisztelettel várom válaszukat.
Tisztelt Szakértők!
Segítséget szeretnék kérni a következő helyzettel kapcsolatban:
Állami szervnél dolgoztam, jelenleg gyes-em vagyok, és közben már állományban is, a felhalmozott szabadságomat töltöm, hamarabb visszamegyek dolgozni. A problémám az, hogy amikor a munkahelyemmel a munkába állást megbeszéltem, megegyeztünk szóban részmunkaidőben, 6 órában. A június 20-tól életbe lépő közszférás létszámstoppos kormányrendeletre (2051/2018) hivatkozva 1 hete közölték hogy csak 8 órában vagy 4 órában mehetek vissza. A kormányrendeletet sehol nem találtam meg, csak annyit róla, hogy titkos. Ez mit jelent? Miért kell szóban elhinnem, hogy így van? Szeretnék elolvasni, megérteni a létező, hivatalos indoklást, a leírást, nem szóban elhinni amit mondanak. Miért minősül létszámváltozásnak a 6 órás munkarend kérelmezése? És a 4 órás miért nem? Van valamilyen lehetőségem a 6 órás munkarendre?
Nagyon köszönöm a segítségüket.
„sehol nem találtam meg, csak annyit róla, hogy titkos.”
ROFL
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02