„sehol nem találtam meg, csak annyit róla, hogy titkos.”
ROFL
„sehol nem találtam meg, csak annyit róla, hogy titkos.”
ROFL
Tisztelt Szakértők!
Segítséget szeretnék kérni a következő helyzettel kapcsolatban:
Állami szervnél dolgoztam, jelenleg gyes-em vagyok, és közben már állományban is, a felhalmozott szabadságomat töltöm, hamarabb visszamegyek dolgozni. A problémám az, hogy amikor a munkahelyemmel a munkába állást megbeszéltem, megegyeztünk szóban részmunkaidőben, 6 órában. A június 20-tól életbe lépő közszférás létszámstoppos kormányrendeletre (2051/2018) hivatkozva 1 hete közölték hogy csak 8 órában vagy 4 órában mehetek vissza. A kormányrendeletet sehol nem találtam meg, csak annyit róla, hogy titkos. Ez mit jelent? Miért kell szóban elhinnem, hogy így van? Szeretnék elolvasni, megérteni a létező, hivatalos indoklást, a leírást, nem szóban elhinni amit mondanak. Miért minősül létszámváltozásnak a 6 órás munkarend kérelmezése? És a 4 órás miért nem? Van valamilyen lehetőségem a 6 órás munkarendre?
Nagyon köszönöm a segítségüket.
Tisztelt Szakértők!
Szeretném kérni az önök tanácsát egy vitás ügyben. Korábban kulturális közfoglalkoztatottként dolgoztam a Nemzeti Művelődési Intézet programjában egy kistelepülési önkormányzatnál. Az NMI szervezésében jelentkeztem államilag finanszírozott közművelődési és közönségkapcsolati képzésre. A jelentkezéshez szükség volt egy aláírt szándéknyilatkozatra a munkáltató részéről, mely szerint vállalja, hogy a képzés befejezését követően egy évig foglalkoztat. A képzés június 3-val elindult szeptemberig heti egy munkanap szeptembertől heti kettő.
Közben sajnos a Nemzeti Művelődési Intézet megszűnt, mint közfoglalkoztató ezért sima közfoglalkoztatottként lettem visszavéve irodai munkakörben.
A képzés miatt állandó konfliktus helyzet alakult ki köztem és a főnököm között, aki a szándéknyilatkozat ellenére nem óhajt elengedni a képzésre. Folyamatosan azt hallgatom ezek a napok nekem fizetetlen szabadság, miközben senki nem tudja megmondani ha a jelenléti ívemben ezekre a napokra K betűt vagyis a képzést írom, miként van elszámolva a bérem. Ha a képzésen nem veszek részt hiányzásom meghaladja a 9 napot vissza kell fizetnem a tanfolyam árát, 300 ezer forintot. Az EMMI rendelete a közművelődési alapszolgáltatások valamint a közművelődési intézmények és közösségi színterek követelményei kimondják záros határidőn belül foglalkoztatni kell minden községben közművelődési szakembert. A szakképesítést megszerezve szeretnék kikerülni a közfoglalkoztatásból. A munkáltatómnak érdeke lenne, hogy elengedjen a tanfolyamra ezáltal megfeleljen a jogszabályoknak s később ne saját forrásból kelljen finanszíroznia a képzést.
Munkaügyi szempontból milyen lehetőségeim vannak? Szeretném megszerezni a képesítést, de az állandó konfliktus helyzet kikészít. Tudtommal az a cél, hogy a közfoglalkoztatottak visszakerüljenek a munkaerő piacra, ezt pedig elvileg a közfoglalkoztató nem hátráltathatná. Kérdésem írhat-e a közfoglalkoztató a képzési napokra fizetetlen szabadságot? Ha nem tudok megegyezni a munkáltatóval és megszüntettem a munkaviszonyt számíthatok-e szankciókra?
Tisztelettel várom válaszukat.
Tisztelt Szakértők!
Szeretnék segítséget kérni. Közfoglalkoztatásban dolgozom. Van egy konyhán dolgozó alkalmazottam, akit el akarnánk küldeni egy tanfolyamra de ő nem akar elmenni. Minden költségét a cég állja. Van jogszabály arra, hogy köteles elmenni ha a munkáltató el akarja küldeni? Lehetséges kötelezni arra hogy el kell mennie? Ha van ilyen kérem írják meg.
Tisztelt Szakértők!
Szeretnék segítséget kérni. Közfoglalkoztatott vagyok.Lenne egy lehetőségem, egy tanfolyamra való jelentkezésre, viszont ehhez le kell számolnom a köz- foglalkoztatotti munkakörből arra a pár napra míg részt veszek a tanfolyam felvételijén. Viszont nem biztos, hogy bekerülök a tanfolyamra. A kérdésem az lenne, van-e lehetőség visszakerülni a közfoglalkoztatotti státuszba, ha mégsem jönne össze a tanfolyam.
Válaszukat előre is köszönöm.
Sajnos nem alkalmi munka amire jelentkezek. Hanem egy díjtartozást beszedő cégnek dolgoztam volna részmunkaidősként.
De sajnos úgy nem éri meg ha közben a közmunkabért elvesztem. Lényegében kevesebbet keresnék a beszedőknél mint közmunkán. Jól meg van oldva. Vagy közmunka vagy az éhen döglés. Ha meg elmegyek máshová melózni a gyárakba ugyan ott vagyok mintha nem megyek. Vicces versenybérek.
De azért köszönöm a segítséget.
Alkalmi munkát és legfeljebb 120 napos átmeneti munkaviszonyt a közfoglalkoztatás mellett is vállalhatsz.
Köszönöm a választ. Akkor sajnos így nem éri meg kihasználni ezt a lehetőséget. De jó hogy a törvényhozók küzdenek a fekete munka ellen. Lassan más lehetőség nem marad számomra.
De a közmunkavégzési kötelezettséged is.
Jól értelmezem hogyha aláírom a részmunkaidős szerződést akkor a köz-munkabérem szüneteltetve lesz?
Közmunkás vagyok. És lenne lehetőségem másodállásban részmunkaidőben dolgoznom.
Közmunkásként elmehetek vagy nem?
Előre is köszönöm a válaszokat.
De az voltál. Megdolgoztál a pénzedért? Meg. Akkor?
Mégis, mi bajod lehetne belőle?
Tisztelt Szakértők!
Közfoglalkoztatott vagyok . Pályázati munkában segítettem egy cégnek amiért fizetni szeretnének nekem. Adószámos magánszemélyként adhatok e számlát, kell e mellé valamilyen szerződést kötnöm, hova kell bejelentenem, milyen összeget kaphatok maximum egy napra. Ha más pályázatban is szeretnének tőlem foglalkozást kérni havi egy alkalommal lehetséges e közfoglalkoztatottként? Lehetek e egyáltalán adószámos magánszemély közfoglalkoztatottként?
Köszönöm megtisztelő válaszukat!
Tisztelt szakértő.
Jelenleg munkanélküli vagyok. Az történt hogy Március 8.-tól kiközvetítettek közmunkára az önkormányzathoz 1 évre. 8.-án 9.-én, és 10.-én megjelentem a munka helyemen. 11-12 hétvége. 13.-án sajnos össze férhetetlenség miatt, reggel bejelentettem a felmondásomat a felettesemnél, hogy nem jövök tovább dolgozni. Az a problémám, hogy 13.-ig nem írtam alá semilyen munkaszerződést az önkormányzatnál. Rá 3 nappal 16.-án kiküldtek nekem egy KÖZFOGLALKOZTATÁSI JOGVISZONY MEGSZÜNTETŐ szerződést. A kérdésem az lenne hogy, FOGLALKOZTATÁSI SZERZŐDÉST amit nem írtam alá, az érvényes-e? Aláíratlan szerződésnek van-e érvényessége, amire kikűldték a megszüntetőt? Mai napon 29-én ki postáztak egy MÓDOSÍTOTT KÖZFOGLALKOZTATÁSI JOGVISZONY MEGSZÜNTETÉSE nevezésű okiratot, melyben az áll: Munkáltatói azonnali hatályú felmondással megszüntetem! Ezzel nem értek egyet, mert én jeleztem 13.-án a felettesemnek hogy Nem vállalom tovább a munkát. Szeretném ha meg írná, hogy érvényes-e, a Munkaszerződésem az aláírásom nélkül, és jogos-e az? hogy ők szüntették meg azonnali hatállyal a munkámat, miközben én szüntettem meg.
Előre is megköszönöm szíves együttműködését.
Tisztelt Szakértők!
Aki közfoglalkoztatott, és napi rendes 8 órás munkarendben dolgozik, az dolgozhat olyan beosztás szerint, amelynél a munkaidő délután 1 órakor kezdődik, és esre 9 órakor ér véget? Vagy mondjuk délben kezd, és este 8 órakor megy haza? Erre vonatkozó rendelkezést sajnos sehol sem találtam.
Köszönöm megtisztelő válaszukat!
Köszönöm megtisztelő javaslatát.
„Milyen lehetőségei vannak? ”
Nem egyezik bele, és kész.
„Lehet pl önkormányzati képviselő?”
Az nem állás. (Másodállás meg már rég nincs.. Párhuzamos munkaviszonyok vannak - akárhány.)
Ez kimaradt. Nem most kezdett itt dolgozni. Előtte 1/2 éves határozott idejű szerződéssel volt, amikor az lejárt azt hosszabitották még 1 évvel.
Tisztelt hozzáértők! Az egyik ismerősöm közfoglalkoztatottként dolgozik a bevándorlási hivatalnál, egy menekülteket befogadó állomáson. 2hónapja 1 éves határozott idejű közfoglakozotti szerződést kapott,tehát még 10 hónap hátravan. Most közölték vele, hogy a befogadó állomás rövidesen bezárják és így nem lesz tovább szükség a munkájára. Közös megegyezéssel akarják megszüntetni a közfoglalkoztatottak munkaviszonyát. Ezt Ő természetesen nem szeretné. Milyen lehetőségei vannak? Előre is köszönöm a hazzáértők válaszát.
Tisztelt Fórumozók!
Egy közmunkásnak lehet másodállása, úgy, mint más dolgozónak? Lehet pl önkormányzati képviselő?
Köszönöm előre is a választ!
Nincs semmilyen ledolgozás!
Május 12 munkanap, május 2 pedig pihenőnap. Ennyi az egész.
Tisztelt fórumozók!
Alap szitu: május 1-4-ig regisztrált munkanélküli voltam. Május 5.-től van szerződésem közfoglalkoztatottként.
Május 10.-e munkanap(ez ugye a május 2.-i pihenőnap ledolgozása).
Kérdésem a következő: melyik az a januárban hozott rendelet ami kimondja hogy a május 2.-i pihenőnapot 10.-én le kell dolgoznom ha nem voltam állományban??? Van valaki aki számomra érthető módon ezt elmagyarázza????
Köszönöm!
üdvözlöm.én jelenleg a vizügynél dolgozom közfoglalkoztatás keretein bellül.2013nov hónaptól 4-6órában dolgoztathatnak tudomásom szerint ellenben itt 8órában dolgoztatnak bennünket ez törvényes? és még egy kérdés akaratom ellenére beirtak egy tanfolyamra amihez be kell járnom a városba 1 hónapig és persze csak 70% téritik a költségnek.kérdem én köteles vagyok a saját pénzemen azért utazni hogy egy segédgátor tanfolyamot elvégezzek amit az égvilágon seholnem használhatok és a 49.000 ft-os fizetésemből én finanszirozzam az utazást.azt mondják ha nem vállalom nem vesznek vissza pedig ilyent nem tehetnek tudomásom szerint.köszönöm a választ elöre is.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |