Zsigi66, az a szerződés nem teljesen határozott idejű; hanem egy felülről határos határozatlan idejű. Elég sajátos megoldás, de szerintem nem tilos.
határozott idejű szerződés, felmondás
„határozott idejű szerződés lejárta esetén kell-e esetleg indokolni”
Nem.
Üdvözlet mindenkinek!
Határozott idejű munkaszerződésemben az időtartamra vonatkozóan a "legfeljebb 2015. december 31-ig" szöveg szerepel. Ezt lehet így?
Tulajdonképpen ez azt jelenti, hogy ha holnap azt mondják vége, akkor mehetek Isten hírével. :(
Előre is köszönöm a választ!
Tisztelt Cím,
azt szeretném kérdezni, hogy határozott idejű szerződés lejárta esetén kell-e esetleg indokolni, hogy miért NEM hosszabbítok?
Nagyon köszönöm!
Ha ennél alaposabb indokod nincs és nem szeretnél sok pénzt veszíteni, akkor igen.
Tisztelt Cím!
Olyan kérdésem lenne, hogy Július végéig van egy határozott idejű munkaszerződésem. Jött egy másik munkalehetőség és szeretnék felmondani.
Milyen lehetőségeim vannak, kizárólag a közös megegyezés?
Válaszukat előre is Köszönöm!
Elnézést kérek a duplicitásért.
Füge1, nem változott a törvény az elmúlt néhány órában (ha egyet értünk vele, ha nem)
Tisztelt Cím!
Munkaszerződésem február 27.-ig szól, azonban jelenleg betegállományban vagyok, műtét előtt, melynek gyógyulási esélyét is figyelembe véve legalább fél év, - vagyis túlnyúlna szerződéses munkaviszonyomon - Megszűnhet-e automatikusan a munkaviszonyom a Munkaszerződésben foglalt február 27-vel?
Válaszukat köszönettel: Füge
„ Ilyen esetben fel lehet mondani a határozott idejű szerződést?”
Jogszerűen nem.
Nem megszűnhet, hanem megszűnik. Vele a táppénzjogosultság is.
Tisztelt Cím!
Munkaszerződésem február 27.-ig szól, azonban jelenleg betegállományban vagyok, műtét előtt, melynek gyógyulási esélyét is figyelembe véve legalább fél év, - vagyis túlnyúlna szerződéses munkaviszonyomon - Megszűnhet-e automatikusan a munkaviszonyom a Munkaszerződésben foglalt február 27-vel?
Válaszukat köszönettel: Füge
Helló!
Határozott idejű munkaszerződésem van 2016. október 31-ig. Azonban jelentkeztem egyetemre, nappali tagozatra, a képzés 2015. szeptemberében indulna. Valószínűleg fel fognak venni. Ilyen esetben fel lehet mondani a határozott idejű szerződést? Július végén közölném a munkáltatómmal, hogy szeptembertől ne számítson rám.:) Előre is köszi a segítséget!
szaboonika
Ki kell fizetniük, de legfeljebb egy évet.
Voxcas
Mert a cég úgy gondolja, hogy így majd könnyű lesz megszüntetni a munkaviszonyt szükség esetén, és úgy gondolja, hogy így nem lesz felmondási idő, végkielégítés. Az egy más kérdés, hogy rosszul gondolja.
Érdeklődnék, hogy ha egy cég a határozott idejű szerződést 3 havonként meghosszabbítja, az miért jó neki? Miért jobb ez a cégnek, mint a határozatlan szerződés?
köszönöm
Tisztelt Fórumozók!
Az alábbi kérdésben kérnék munkajogi segítséget:
2016. márciusban fog lejárni a határozott idős munkaszerződésem, de a határozott idős szerződésem mögött van egy határozatlan idős munkaszerződésem is egy másik munkakörben.
Abban az esetben ha a foglalkoztató cégem megszüntetni a határozott idős szerződésemet 2016. márciusa előtt akkor:
Kérdés 1: köteles-e kifizetni a járandóságomat a határozott idő végéig, még akkor is ha a határozatlan idős szerződésem fennmarad és vissza tudok menni a másik pozíciómba?
Kérdés 2: köteles-e kifizetni a járandóságomat a határozott idő végéig, ha a határozott, és a határozatlan idejű szerződésemet egyszerre szünteti meg?
Válaszukat előre is nagyon köszönöm!
Ha három hónaponként kötnek újabb és újabb határozott idejű szerződést, akkor az a munkaviszony határozatlan idejű.
Hagyjuk az elméleti kérdést! Miben van vita a munkáltató és a munkavállaló között?
Sajnos nem a 'nagyonra" gondoltam. Ha határozatlan akkor meg van az éves szabadság. Ha 3 havonta kötnek szerződés, akkor 3 hónap alatt csak az éves szabadság negyedét vehetem maximum ki? Vagy ha egyik 3 hónapos periódusban megmaradnak a szabik, akkor azt átvihetem a következő 3 hónapos szerződésbe?
„akkor a szabadság hogy jár a munkavállalónak?”
Nagyon.
Ha folyamatosan 3 hónapos szerződéseket kötnek akkor a szabadság hogy jár a munkavállalónak?
nagyon köszönöm a sok segítséget!
A fórummotor menjen a fenébe!
„mi volt az én státuszom a cégnél az egy év leteltével,”
Magad válaszoltál, amikor azt írtad, hogy most mondtak fel neked. Ha pedig felmondtak, akkor nyilván jár mindaz, ami felmondás alapján járna. (Ezzel, persze, nem a szerződésbe nem foglalt, bűncselekménygyanús módon juttatott összegre utalok.)
Ha folyamatosan 3 hónapos szerződéseket kötnek akkor a szabadság hogy jár a munkavállalónak?
nagyon köszönöm a sok segítséget!
Nem.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02