nem
határozott idejű szerződés, felmondás
...családjogban is otthon vagy? :D
Ha akarnak kárpótolni természetesen kárpótolhatnak, jutalom, vagy valami báren kívüli plussz juttatás, majd a könyvelőjük talál jogcímet
KBS, emiatt reménykedem abban én is, hogy megtalálják a módját a végkielégítésnek.
Azon kevesek közé tartozom, akik munkahelyén családias a hangulat. Remélem nem fog elmérgesedni a helyzet és valamilyen formában azért kárpótolnak. Azért ez egy valóban nagy hazai "vállalat", aminek szellemi termékei vannak...örülök, hogy előre megtudtam. :)
Bevett szokás a munkaközvetítőknél is, több ismerősömet így foglalkoztatják. Néha, hogy elkerüljék a visszaélés látsztát, nem azonnal kötnek új szerődést, hanem némi szünettel.
Anyu33, csak, hogy napsütésesebben lásd az eget, (közben itt is beborult) járhattál volna rosszabbul is, a munkáltatód nem mondja, hogy nem fog tudni fizetni, ezt csak akkor veszed észre, mikor nem kapsz fizetés - erre is van jópár példa
Köszönöm, de azonnal "lecsaptak" rám :) ott határozatlant kínáltak rögtön.
Ez eléggé visszaélésszerű joggyakorlásnak tűnik. Bár pont a közszférában engedékenyebb a gyakorlat.
:) talán megbocsátják, neked pedig sikeres munkakeresést kívánok. És ha lehet, határozatlan idejű szerződést köss.
Mondjuk a határozott idejűnek is megvan az előnye, legalább azt tudod, meddig van biztosan munkaviszonyod.
Budapesten még igencsak erősen felhős.
:)
Köszi mégegyszer(mielőtt ránkszólnak, hogy off-ot csinálunk a topicból)
Szia :)
Dunántú közepe, itt tényleg süt
Melyik bolygón...? =)
...de köszönöm!
kisütött a nap
...ne fogd vissza magad, van még jó híred? :D
még egy, ha módosítják, akkor is csak az utolsó szerződéses időszak számít, a korábbiak sajnos nem, azok a lejárattal megszűntek.
;) tudom
:) azért csináltam mást is
Értem, köszönöm.
Nem örülök neki, és szerintem ezt ők sem tudták.
Remélem módosítanak.
Nagyon köszi, hogy fél délelőtt ezzel foglalkoztál!
:)
Szép napot!
P.
sajnos nem.
Csak, hogy értsd: végkielégítés akkor jár, ha munkáltató felmond. De itt nincs felmondás. A szerződés megkötésekor te aláírtad, hogy a munkaviszonyod mikor szűnik meg.
Határozott idejű szerződés idejére akkor jár végkielégítés, ha lejárat előtt határozatlan idejűre módosítják, akkor a felmodás esetén (munkáltató részéről) a teljes szerződéses időszakot kell alapul venni.
Értem. És akkor a szerződés lejártával nem jár törvényesen a végkielégítés a 10 év után?
Sajnos az, hogy te folymatosan jártál egy munkahelyre dolgozni, nem jelent folyamatos munkaviszonyt.
Engedi törvény, sokan kihasználják.
Igen, mindketten jól mondjuk.
Én 2002 óta folyamatosan, megszakítás, kilépés nélkül itt dolgozom.
És igen, (neked is igazad van) mindíg határozott ideig volt szerződésem, amit másnapi dátummal újra írták X évre, időre, hónapra.
Ez a mostani a hónap végével lejár, és már nem tudják meghosszabbítani.
Az lehetetlen. Vagy nem határozott idejű a szerződés.
De először azt írtad, hogy lejár, és hogy határozott idejű.
Határozott idejű szerződést max. 5 évre lehet kötni, és egyszer hosszabbítható. Ezért feltételezem, hogy a lejárat után mindig új szerződést kötöttek veled. És akkor nem folyamatos.
bocs, 2002 -óta folyamatos
A munkaviszony 2012 szeptembere óta folyamatos, semmilyen megszakítás nem történt, csak így tudtak fizetést adni.Közalkalmazotti bértábla alapján volt a bérezés és most nincs több pénz.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02