Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


vbartamonika@citromail.hu # 2011.05.12. 11:38

Szia kriszti 41 !

Hát igen nagyon nehéz én írtam múltkor itt voltam a kirendelt második szakértőnél is Pesten .

Egy órát voltam benn azt negyedóra ruhába háromnegyed negyedóra egy bugyiba vizsgálva ellőtte való vasárnap voltam az ügyeleten vírusus torokfájás köhögés meg ilyenek arra kaptam gyógyszereket kilábaltam erre jött ez a vizsgálat átfáztam újra így újabb antibiotikum meg minden egyéb .

Ma voltam a tüdőgondozóba féléves vizsgálaton allergíát is néztek megint újra ugyanaz 3 keresztes poratka van na most meg hogy még mindig nem mentem ki ebből a megfázásból kiderül enyhe bronhitisz .

Így átmenetileg pipát kaptam és újabb húrutóldos folyadékot antibiotikumot már nem mert felírni nehogy nagyobb legyen a baj.

A vicc az hogy a házi dokim csak sima alergíát akart magyarázni .

És ha utólag megnézzük evvel a betegséggel már harmadjára megyek a patikába egy vagyonba van és örülhetek ha ezután nem kell visszamenni.

Zsóka. # 2011.05.12. 14:01

Szia keke1!

Köszönöm a válaszod. Sajnos ezt nem értem, miért lehet így... Ha van egy 71%-os egészségkárosodásom, ami a mai rendszer szerint 54% lett, de nem találnak rehabilitálhatónak, és alanyi jogon semmilyen segítség nem jár, akkor tényleg mit tehet az ember? Értem én, hogy minden szolgálati időhöz kötött - nem is sorolom, hogy mennyi mindent nem számoltak el. Nekem a problémám ott van, ha papíron rajta van, hogy nem vagyok alkalmas a jelenlegi munkám elvégzésére, és más szakmámból adódó munka elvégzésére sem, sőt, intézméyes átképzést sem javasolnak, és még csak támogatást sem kapok akkor mégis miből élhetnék meg. Dolgoznék én, de eddig "csak" az egészségi állapotom, most meg már egy fekete-fehér papír is gátolja.
Az ami még szintén érthetetlen számomra, hogy akkor hogyan lehet bekerülni a nyugdíjrendszerbe?
Most van 2éves elmaradásom, ha ezt be tudnám hozni, akkorra lépne a korhatár, és így még 2 évre lenne szükségem. Tehát minimum 4évet kellene dolgoznom (akár a mai naptól kezdve) amit az egészségi állapotom sem most, sem a közeljövőben nem valószínű, hogy megenged. 2 műtét előtt állok, és ezek is csak korrigáló műtétek. Mindenki szociális járadékokat javasol ez oké, de ezzel csak telik az idő,(mert persze ezt sem számolják el) a követelt szolgálati idő meg egyre több... Egy őrült mókuskerék...

  • Zsóka
krisztina41 # 2011.05.12. 17:12

Hát Zsóka nem irigyellek :(Mónika, ez a Magyar éhen döglesz rendszer...Kedves Keke: Persze.Mindent felsoroltak, ami a a rehab járadék ellen szól.Egyszóval, ha a ma elnapolt tárgyalás nem lesz számomra jó kimenetelű, akkor passz!Kértem az Orvosszakértőt.Úgy érzem, nincs mit megjátszanom, színlelnem, sajnos valós szervi igen komoly betegségek keserítik, amúgy sem könnyű életem.De vajon élet ez?

topanka61 # 2011.05.12. 22:51

Keke 1!

Köszönöm a válaszod, úgy teszek ahogy tanácsolod.

Üdv

Túlélő # 2011.05.13. 04:52

Jó napot Mindenkinek!!!
Egyik szemem sír,a másik-még nem tudom.A régi fórumozók ismerik 2 éve húzódó történetemet,amit ellátás nélkül böjtölök ki.Végre megkaptam az Ig.Orvosszakértői szakintézet véleményét.Szintén 56% igazat adva az előző 2 Igazzságügyi orvosszakértőnek.
Ennek örülök,habár biztos voltam benne,mert valóban vannak beteg emberek és én sajnos közéjük tartozom.Mindíg a koromra hivatkoznak,túl fiatal vagyok szerintük./49/ Viszont a Bíróság is küldött egy papírt,hogy 15 napon belül a peres felek fellebbezhetnek.Én nem fogok,de nem kizárt,hogy az
"Istenek"ismét nem fogadják,hogy a beteg tényleg beteg.és megy tovább az ügy.Remélem nem így lesz,és lezáródik ez a 2 éves pereskedés,ami nagyon sokat rontott az állapotomon.Kb 2 hét gyomorideg,és okosabb leszek.Természetesen megírom az eredményt.
Nagyon Bízom a korrekt Bírói döntésben,amiben eddig nem csalódtam.SZóval már látom a fényt:)
Ne adja fel aki valóban beteg,harcoljon,igaz nagyon kemény.Kitartás mindenkinek!!!!
Én is ezért tartok itt,mert kitartottam,és ki is fogok,bármeddig!!

kobeka # 2011.05.13. 09:46

Túlélő,

Nekem is azt írta az ORSZI-s „foglalkozási szakértő” a papíromra, hogy „túl fiatal” vagyok (47) és ezért vagyok rehabilitálható. A Munkaügyi Bíróság ezért kirendelt egy „igazságügyi foglalkozási szakértőt” is, aki majd véleményezni fog. Érdekelne, hogy volt-e nálad ilyen "külön" szakvélemény készítés? Ha igen az korrekt volt?

Túlélő # 2011.05.13. 10:02

Igazságügyi foglalkozási szakértőt nálam nem rendeltek,ezért ebben nem tudok segíteni.Nem tudom mi lesz a következő lépésük,ha időhúzásra mennek,akkor tuti nekem is kell majd mennem,de remélem most már a 2 éves jubileumomra már jogerős határozatot kapok.Végre.
kobeka- kérdésére válasz

kobeka # 2011.05.13. 10:27

Túlélő
Köszönöm a választ.
Sajnos, senkit nem ismerek aki a rehabilitálhatóságát vitatta a bíróság előtt.

kobeka # 2011.05.13. 12:41
Évike57 # 2011.05.13. 18:28

Sziasztok!
Szeretném megtudni, hogy mit is jelent pontosan a kombinációs tábla, hogyan lehet ezt kiszámolni a rokkantnyugdíjhoz?
Én 43%ot kaptam, pedig ha nem lenne a kombinációs tábla, bőven meg lenne az 51%!és ezt nem értem! pedig van 39 év szolgálati időm! takarítóként dolgozom, de már nem bírok! a főnököm fenyeget, hogy ha visszamegyek dolgozni, fegyelmivel fog elküldeni, és akkor nem kapok sehonnan semmit! ezt a 43%ot már másodfokon kaptam, be akarom még adni a keresetet a munkaügyi bíróságra, hátha akkor sikerül a leszázalékolás! betegségem meg van, az eddigi munkáimból adódtak!Kérem, segítsetek, mit tegyek?

Túlélő # 2011.05.14. 08:48

Évike57

Irányelvek a funkcióképesség, a fogyatékosság és a megváltozott munkaképesség véleményezéséhez 1/2008. (SZK1) SZMM utasítás 2.sz. melléklete

Ezt beírod a keresőbe,és kiválasztadod a téged érintő betegségcsoportot.Majd végignézeda a néha 40.50 oldalas irányelvet.Én 4 orvostól 4 féle besorolát kaptam.Mindenki máshogy értelmezi a tól-ig határt.Szóval nem egyszerű.
Remélem tudtam segíteni.Azt is nézd,hogy milyen gyógyszert szedsz,az állapotod enyhe,súlyos,középsúlyos ezek is mind számítanak a kiszámolásnál.

Jurisz # 2011.05.14. 17:23

A Fidesz-KDNP megkezdte ....

Lázár frakcióvezető benyújtotta a Parlamentnek alkotmánymódosító javaslatát, íme:

Az Alkotmány 70/E. §-a a következő (3) bekezdéssel egészül ki :
"(3) Az ellátáshoz való jog a nyugellátás tekintetében az általános öregségi nyugdíjkorhatárt betöltött, a nyugellátás törvényi feltételeinek megfelelő személyre terjed ki. Törvény az e korhatárt be nem töltött személynek is nyugellátást állapíthat meg. Az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltését
megelőzően folyósított nyugellátás törvényben meghatározottak szerint csökkenthető és szociális
ellátássá alakítható
, munkavégzésre való képesség esetén megszüntethető."

Vagyis a "menetrend" világos, először egy alkotmánymódosítással egyszerűen megszüntetik a rokkantsági nyugellátáshoz való jogot, majd a most folyósított rokkantnyugdíjakat vagy szociális segéllyé alakítják, vagy egyszerűen többé nem is folyósítják "munkavégzésre való képesség"-re hivatkozva

Ricuska # 2011.05.14. 17:36

MOst jön az, hogy az orvosok fizetését felemelik a 200 ezer Ft. alapra. Innentől az orvosok "befekszenek" a kormánynak és mindenkit kivágnak a rendszerből!!
De amugy is, a törvényjavaslat visszamenőleges jellegét nem olvastam a beterjesztésbe, hogy aki véglegesen rokkant 10 éve, ahhoz is hozzá
nyúlhatnak!!
A törvényt visszamenőlegesen nem lehet alklalmazni!! Annak idején én igy tanultam!! Csak a kihirdetés napjától lép életbe!!!
Továbbé a belinkelt szövegben érdekes a felszólalás!!

. 2008-tól az új igénylők közül az 52 évnél fiatalabbakat, 2009-től pedig a jelenlegi, munkaképességüket 67 százalékban elveszített rokkantnyugdíjasok közül is az 52 évnél fiatalabbakat fogják ellenőrzésre behívni és megmaradt munkaképességüket újra meghatározni.

Tehát tavaly arról beszéltek hogy 2008.-tól és 2009.-től megállapitott ellátások!!!!!
Amugy ebből ha törvény lessz, ez sokakat fog érinteni!! Nem csak rokkantak hanem a 62 évet be nem töltött, járadékosok, járulékosok, korengedményes nyugdijasok, előnyugdijasok stb stb!!!

Ricuska # 2011.05.14. 17:38

Valaki utána nézett annak, hogy a parlamenti képviselőjét, ha nem képviseli érdekeit hogyan lehet azonnali hatállyal visszahivni?????
Lehetne csökkenteni a 2/3.-ot!!!!!

Ricuska # 2011.05.14. 18:12

Icike!! Sajnos nincs értelme, mert nem is fogják nézni!!
Annyira letojnak bennünket hogy ne is erölködj ilyennel. Amugy mulétkor Viktor nyilatkozta hogy nem is ő kezeli a facebookot!!

Jurisz # 2011.05.14. 18:14

Lázár János indítványából az következik, hogy az előterjesztés elfogadása után mindazok nyugdíját megvonhatják, akik még nem töltötték be a 62. életévüket, s helyette azoknak, akik munkaképesek, az elhelyezkedésükig segélyt folyósítanának.

Bár szerzett jogokról van szó, az érintettek hiába fordulnának az Alkotmánybírósághoz, mert az alaptörvényt a testület nem vizsgálhatja felül.

Felháborító, hogy a korhatár előtti myugdíjasokat "alkotmányozás útján" akarják kizsebelni! Minderre nem kerülhetne sor, ha nem lenne a parlamentben 2/3-os többségük! Ők a 2/3-ukkal be vannak betonozva, kényük-kedvük szerint szórakozhatnak velünk, mi pedig ki vagyunk teljesen szolgáltatva nekik, holott álltólag tőlünk kapták felhatalmazásukat, csakhogy persze nem erre ...

Ricuska # 2011.05.14. 18:19

Igen, erről van szó!! Most akkor rendőr honfitársaink sztrájkolnak, ne adj isten ha valami puccs lessz, ki megy ellenük?? Saját kollegájuk??
VColt már olyan állam ha jól emlékszem hogy a rendvédelem döntötte le a kormányt!!

keke1 # 2011.05.14. 18:42

Visszaállamositanak.
Segélyből nem lehet rezsit fizetni..lesz még 100 ezer üres lakás.Bravó,saját magukat múlják alul!

Tehát jövőre indulnak be,és akkor már mindenkinek el kell menni.
Jövőre 90md forinttal hizik az államkassza.
Örülhetnek!

keke1 # 2011.05.14. 18:53

"Azt gondolom lenne értelme, legalább aki fideszes kollégája kezeli az orruk alá dörgöli, hogy akkor ez most, hogyisvan ez a 180 fokos fordulat?"

Icike, ezt már sokan,sok fórumon megpróbálták.
Semmi hatás,makacsok mint a szamár.
És a saját zsebüket nézik.

keke1 # 2011.05.14. 19:22

Csak éppen világgazdasági válság van,ezt felejtik el.
Mindenkinek lecsökkent a mozgástere.
Az a helyzet hogy egyszerűen beszükült a keresleti oldal.
Ingóság a kutyának se kell,a még működő régiségkereskedők a valós ár töredékét kinálják.
Az ingatlan dettó,és rengeteg a csaló,szélhámos.Ilyen pangó piacon csak nagy veszteséggel lehet eladni,minden vevő a válságra hivatkozik.

Érdekes más országokban nem hogy megvonnák a támogatásokat,inkább növelik...
Vajon miért?

Karesz42 # 2011.05.14. 19:32

Sajnos,azt látom,hogy mivel nincs pénz semmire,de főleg nyugdíra,így gyakorlatilag szinte burkoltan,de el akarják törölni a nyugdíjat.Addig csűrik,csavarják,míg gyakorlatilag alig lesz ember,aki jogosult lesz nyugdíra(rokkant nyugdíjra).
De akkor hol vannak az emberi jogok?????

monalisa1 # 2011.05.14. 19:44

És hol van az O.V. által beigért 1 millió munkahely?...

keke1 # 2011.05.14. 20:41

Majd a rokkantak.és a szoc. segélyesek fognak dolgozni a pénzükért,és mindjárt van pár százezer.

Azt nem kérdezték tőle a választáson hogy lesz meg az 1 millió munkahely...

kobeka # 2011.05.14. 21:36

Jurisz

Véleményem szerint az Alkotmány átírogatása nem számít, mert...

...az „EU irányelvek” és jogszabályok a nemzeti jogszabályok felett állnak.

...4/1997. (I. 22.) AB határozat ...3.Az Alkotmánybíróság határozata folytán a jogalkotónak - szükség esetén az Alkotmány módosításával is - meg kell teremtenie a vállalt nemzetközi jogi kötelezettségek és a belső jog összhangját...

Magyarország aláírt kötelezettségvállalásként pár nemzetközi ember jogi egyezményt. Ezzel szembe még a Navracsics se mehet.

Valószínűleg a jogászok tömegesen készíthetik a beadványokat az Európai Emberi Jogi Bíróságra, azaz Strasbourgba.

Ricuska # 2011.05.15. 06:09

Icike42!! Persze meg lehet próbálni, de hidd el ezen én már tul vagyok!! Egyszer irtam az oldalára, két percig fenn volt az adatlapján, és törölve lett!!
Szerintem mádis, tv, stb stb ami lehetőséget ad erre. Talán!!
Amugy már mindenki tisztába van vele mit igértek, és mindent át is huztak ezzel. Én hatalmasat csalódtam ebben az országban.