A C2 példának írtam,nekem csak az van rá írva hogy 83%,de ezt 2011.októberében állapították meg.A következő vizsgálat,most októberben lesz.
Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék
Sopika!
Azt írod C2 83%. Ez azt jelenti,hogy eü állapotod 17%,akkor nem értem hogyan lehetsz C kategóriában,mert ez a D-nek felel meg,ami magasabb besorolás lenne.Jól olvastad el?
sopika
ha már volt komplex, csak akkor van betűs besorolás:
A 2012. január 1-jétől érvényes minősítési kategóriák:
„B1” minősítési kategóriába az a kérelmező sorolható, akinek az egészségi állapota 51-60 % között van, és foglalkoztatási szempontú rehabilitációja javasolható,
„B2” minősítési kategóriába az a kérelmező sorolható, akinek az egészségi állapota 51-60 % között van, és a rehabilitálhatóság foglalkoztatási szempontú, vagy a rehabilitálhatóság szociális szempontú vizsgálata alapján a rehabilitációja nem javasolt,
„C1” minősítési kategóriába az a kérelmező sorolható, akinek az egészségi állapota 31-50 % között van, és foglalkoztatási szempontú rehabilitációja javasolható,
„C2” minősítési kategóriába az a kérelmező sorolható, akinek az egészségi állapota 31-50 % között van, és a rehabilitálhatóság foglalkoztatási szempontú, vagy a rehabilitálhatóság szociális szempontú vizsgálata alapján a rehabilitációja nem javasolt,
„D” minősítési kategóriába az a kérelmező sorolható, akinek egészségi állapota 1-30 % között van, és orvosszakmai szempontból önellátásra képes,
„E” minősítési kategóriába az a kérelmező sorolható, akinek egészségi állapota 1-30 % között van, és orvosszakmai szempontból önellátásra nem, vagy csak segítséggel képes.
Olvass tovább: http://www.mmemelykut.hu/…eljarasarol/
Nem tudom hol kell nézni,hogy milyen kategóriába tartozom,pl. C2!83%-os vagyok most.
54marcsi!
Köszönöm!!!
labesco, kívánom, hogy úgy legyen ! :)
Labesco, kívánom, hogy úgy legyen ! :)
Az lemaradt,hogy remélem most megkapom a C2-t,mert akkor lesz valamivel könnyebb anyagilag.
54marcsi!
BJúlia!
csabesz666!
Köszönöm!!!
Akkor remélhetőleg jövő hónaptól valamivel könnyebb lesz elviselni a "sorsom".
Azokat viszont sajnálom akiknek marad a kegyetlenül kevés összeg,mivel megtapasztaltam,hogy mire elég illetve nem elég az a minimális kis pénz.
labesco.97600 ft volt 2012 májusában, az utolsó rehabjáradékom, álapotrosszabbodást nyujtottam be, az új komplex minúsítésem D kategória lett 76% össz egésségkárosodás. Betegségem (az eggyik szememre teljesen megvakultam, a másik szememen kb 10% látásmaradvány van....) Szépen, a most kiküldött határozaton szépen le van vezetve, az évenkénti emeléseket rátették és és így jött ki a 111800 körüli összeg. Gyakorlatilag azzal, hogy az éves emeléseket is figyelembe vették, simán per alapot lehetne indítani mivel így beismerte, a kormány, hogy tévedett, és szerintem, az elmult évek külömbözetét is vissza lehetne kérni..... szerintem valaki biztos megfogja ezt játszani...... de ne legyek telhetetlen egyenlőre örülök annak amit adnak..... de nem felejtek....
A volt rehab járadékosok, akiknek az új, ez év januártól érvényes Mmtv szerint módosítják ellátásuk összegét, mert kedvezőbb számukra az új megállapítás szerinti összeg, azért ez év jan.-tól kaphatják visszamenőleg és nem 11 hónapra visszamenőleg, mert múlt év végén a döntéshozók így döntöttek, hogy ez év januártól.
Május végéig csak a határozat megszületéséről van szó a törvényben, nem a folyósításról.
Másrészt az eljárásrend szerint a következő történik: hiszen látható, hogy a határozat végén ott szerepel, hogy a Nyugdíjfolyósító kap egy példányt a határozatból, hiszen a megállaíptó szerv RSZSZ, de a folyósító a Nyugdíjfolyósító.
Tehát Nyugdíjfolyósítótól is kapnak ezek az érintettek egy tájékoztatót hamarosan, hogy mikortól folyósítják pontosan az új összeget, és mennyi a különbözet, szóval egy elszámolást, és ezzel a tájékoztatóval egy időben megkapják ezen érintettek a különbözetet is egy összegben hóközi utalással (tehát nem rendeshavi).
Ha nem sikerül a rendszeren átfuttatni és júniusban folyósítani a már magasabb összeget, akkor még egy havi különbözettel többet utalnak az egy összegbeli különbözettel, ezt már a Nyugdíjfolyósító a tájékoztatóban fogja tudni, és írni.
Bízom benne, segítettem eligazodni.
Kedves Labesco
itt a jogszabály , amivel most remélem, szerencsénk lesz :)
"(5) Ha a 2011. december 31-én rehabilitációs járadékban részesülő személy részére 2014. január 1-jét követően megváltozott munkaképességű személyek ellátása kerül megállapításra, az ellátás összegének meghatározása során, ha az számára kedvezőbb, havi átlagjövedelemként a megszűnést megelőző hónapra járó rehabilitációs járadékösszegének 140 százalékát kell figyelembe venni.
(6) Ha a 2011. december 31-én rehabilitációs járadékban részesülő személy részére 2014. január 1-jét megelőzően megváltozott munkaképességű személyek ellátása került megállapításra, a rehabilitációs hatóság az ellátás összegét, ha az számára kedvezőbb, az (5) bekezdésben foglaltak figyelembevételével 2014. május 31-éig - 2014. január 1-jére visszamenő hatállyal - hivatalból módosítja."
Remélem e hó 31-éig mindenkiek ki tudják küldeni !!!
s nagyon örülök, hogy sokan már megkapták !!! :)
csabesz666!
Ha nem titok,megkérdezhetem,hogy mennyi volt régen a rehab.járadékod,és,hogy melyik megyében laksz? Mert mifelénk még nem küldözgetik határozatot.
Köszönöm!Akkor engem nem érint,mert akkor én nem rehabjáradékos voltam,hanem rokkant ellátott.Marad a 60ezer.
Sopika! Ez gyakorlatilag, nem "emelés" hanem a 2011 évvégi felforgatásnál, a rehabjáradékban részesülők sorsáról elfelejtettek dönteni........ Tehát amikor lejárt a rehabjáradék, az új ellátási formát amit megállapítottak, mindenkinél a minimálbérhez kötötték, és új belépőnek tekintették..... 2 év kellett nekik, hogy ezt helyrehozzák.... így ezzel a a határozattal, belátták, hogy hibáztak.... kedvem lenne perelni őket mert így közel 800E ft-al rövidítettek meg.....
Regina35!
Szeretném meg kérdezni,hogy kell kérni az emelést? Nekem is rokkant ellátásom van.Köszönöm a válaszodat!Ritkán vagyok gép előtt,mert nem sokára műtik a szememet.
Azt elfelejtettem hozzáfúzni,hogy amputált lábbal,és 88% egészségkárosodással ledolgoztam a szükséges napokat!Remélem most már megkapom a járadékom.Igaz 2 éve is majd 10 hónapot ültek a papírokon.
.... a mai nap, hozta is a postás, a határozatot....rátették, az évenkénti emeléseket is, és így lett 112E ft körüli összeg az ellátásom..... ez már mindjárt barátibb... :)
Sziasztok! Rég voltam már itt. 2 éve beadtam a rokkant kérelmemet,de elutasították,mivel nem volt meg a szükséges 1095 napom.Amputált lábbal elmentem közmunkásként dolgozni,és ahogy számolom a törvényváltozást figyelembe véve a 15 éven belül szükséges 3650 napom megvan,sőt én 3860 napot számoltam. Ma újra beadtam a kérelmet,kíváncsian várom a választ.:)
C2-eseknek lesz ez a kompenzáció, ugye ?
Én is nagyon várom már, nagyon lecsökkentették a rehab járadékhoz viszonyítva a pénzemet novemberben :(
és ugye, úgy van , hogy jan-ig visszamenőleg? s az mikor várható vajon , hogy a különbözetet is
elküldik? még ebben a hónapban ? :)
Én is meg kaptam a határozatot és 6 napra az elmúlt időszakra egyben az összeget.Gondolom a következő ellátás összege már az emelt lesz
rehab
Csabesz666! Biztos hamarosan te is megkapod!
Szia Regina! Én is nagyon várom már a határozatot a kompenzációval kapcsolatban...
Én megkaptam a határozatot a Rokk.ellátásom emelkedéséről. Rehab. Járadékos voltam. 57000-ről 86000-ra emelkedett. Ma még a régi összeget utalták.
Értem fatima, rendben, szép estét
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02