Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


BJúlia # 2014.07.22. 04:03

zuzmo56
A határozatban pontosan le van írva, mikortól, mennyi, mi az, amit folyósítanak. Ha megtisztel, elküldi határozatát majd, ha megérkezik (idő kérdése, ha volt felülv.), akkor értelmezem Önnek, mit tehet, mit nem, mi mit jelent, jogszerű volt-e a határozat, Ön helyett fellebbezést, keresetet is írok, ha kéri, mindezt önzetlenül rehab gazd szakértőként.

Szakmai honlapomon megtalálja elérhetőségem: http://www.versenykepesseg.eu/. Szép hetet

zuzmó56 # 2014.07.21. 11:46

Tisztelt Fórum!
2013. október 2-ára hívtak be felülvizsgálatra. A levél elég nehezen volt értelmezhető. Végül kisilabizáltam, hogy nem komplex felülvizsgálatról, hanem az özvegyi ellátásra való jogosultságról van szó. Nem egészen értettem, hiszen májusban bejelentettem házasságkötésemet. Annak rendje-módja szerint meg is szűnt az özvegyi ellátás. A felülvizsgálat megtörtént. Azóta semmi reakció, határozat nem érkezett. Korábbi ellátásomat folyamatosan kapom. A komplex felülvizsgálatra azóta sem jött behívó. 2015. januárjában leszek 59 éves. Mire számíthatok?
Üdvözlettel. Zuzmó56

kökény67 # 2014.07.20. 11:04

Kedves Júlia!

Igen ezt kerestem, akkor a fiamnak ezek szerint jár majd valami. Nagyon szépen köszönöm segítségét! Önnek is nagyon szép hetet kívánok

BJúlia # 2014.07.20. 08:56

Kedves Kriszta!
2011. évi CXCI.tv. (Mmtv) 2§(2) bek.
biztosításának tartamára tekintet nélkül jár a megváltozott munkaképességű személyek ellátása annak,

  1. aki iskolai tanulmányai megszűnését követő 180 napon belül biztosítottá vált, és a kérelem benyújtását megelőzően 30 napnál hosszabb megszakítás nélkül biztosított volt, vagy
  2. aki 2011. december 31-én rokkantsági nyugdíjban, baleseti rokkantsági nyugdíjban, rehabilitációs járadékban vagy az egészségkárosodott személyek szociális járadékaiban részesült.

Bízom benne, segítettem eligazodni. Szép hétvégét, hetet.

kökény67 # 2014.07.19. 18:39

Tisztelt B Júlia!
Köszönöm segítségét. Még egy kérdésem lenne. Fiamnak nincs biztosítási jogviszonxa, mivel speciális szakiskolába járt. Ezt szeptemberben hagyta ott, október elejétűl 4 órában, védett munkalelyen dolgozi. Valahol azt olvastam, hogy tanulmányok befejezése után valamennyi nappal elhelyezkedik valaki, akkor nem kell biztosítási időnek lenni. Ez így van? Hány napon belül kell elhelyezkedni hogy érvényes legyen et a szabály - ha tényleg van ilyen?
Köszönöm segítségét.
TKKriszta

BJúlia # 2014.07.17. 05:55

Zsuzsi,
köszönöm szavait, jól esett,
Isten áldása rám fér, és szeretteimre, mert nem vagyok én sem egészséges, és én is ember vagyok,...

BJúlia # 2014.07.15. 18:38

Marcsi92
Ide érdemes írni, nem telefonálni, mert az írásnak nyoma van.
2014.06.10-től ÚJ helyen működik (nem Visegrádi utcában) a Budapest Főváros Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv (megváltozott munkaképességű személyek ellátásai):
Bp. III. ker., Váradi u. 15. működési helyen (1) 896-0404 és (1) 896-0444
Hétfő
8:00-18:00
Kedd-csütörtök
8:00-15:00
Péntek
8:00-13:00

Kökény67
ha megfelel a jogi feltételknek, akkor kaphat ellátást, rehab ellátást, valószínűsítem, mivel fiatal, rehabilitálhatónak ítélik, B1 minősítéssel, de ha nincs meg a biztosítotti ideje, akkor nem kaphat megváltozott munkaképességű személyek ellátásait.
Itt olvashatja szakmai honlapomon a 4) pontban az ott lévő jognyilatkozatom tiszteletben tartása mellett:
http://www.versenykepesseg.eu/index.php?…

A bizottság szakvéleménye alapján határoz a Hivatal, attól el nem térhet.

Marcsi92 # 2014.07.14. 22:59

Tisztelt Fórumozók!
A kérdésem nem kifejezetten jogi eset, de visszaolvasva az üzeneteket látom,hogy itt sok tapasztalt "rehabos" van , így megpróbálom.
Édesapám körülbelül 7 hete volt felülvizsgálaton, amin megítéltek neki további ellátást, és azt mondták,hogy 6 héten belül kiküldik az ezzel kapcsolatos határozatot. A határozat azóta sem érkezett meg, de Apu már ellátást sem kap. Tudom,hogy a Szakigazgatási Szerv lemaradásban van, de Apa pont azért kezdte el intézni az egészet fél évvel korábban,hogy ez ne történjem meg, és mindenhol azt írják, hogy ilyenkor nem szünetel az ellátás.
Valakinek van információja arról,hogy ilyenkor kinél kell érdeklődni? Mi Váchoz tartozunk, a felülvizsgálat Bp-en volt a Fiumei úton, a pénz pedig a Nyugdíjintézet küldi. By the way mindhármukat hívogatjuk, misztikus telefonszámokon, amiknek az eleje ugyanolyan, és csak az utolsó három szám különbözik, de senki nem veszi fel.
Köszönöm

kökény67 # 2014.07.07. 11:28

Tisztelt Szakértő!

Fiam 24 éves, november óta védett munkahelyen, napi 4 órában dolgozik, előtte speciális szakiskolába járt szeptemberig.
Egy éve első fokon 40%-os egészségkárosodást állapítottak meg nála, így nem jogosult magasabb összegű családi pótlékra. Most megy rehabilitációs járadék miatt bizottság elé.
Kérdésem, ha ismét 40%-ot kap, kaphat e bármilyen támogatást?
Köszönöm

Zsuzsi-777 # 2014.07.04. 11:01

Kedves Júlia!

Előre is nagyon köszönöm önzetlen segítségét!

Azt hiszem sokaknak szüksége van az olyan emberek támogatására, mint Ön ! Isten áldja munkájáért !

Szakvéleményt még meg sem kaptam,csak a határozat jött.
Jövő héten elmegyek reklamálni és amint megvan elküldöm önnek!

Üdvözlettel Zsuzsi

BJúlia # 2014.07.03. 20:28

Cebeus55

Rehab gazd szakértőként tájékoztatom a 2011. évi CXCI.tv. (Mmtv) értelmében:
a rokkantsági ellátás nem nyugdíjszerű ellátás, hanem egészségbiztosítási-táppénzszerű ellátás.
Adózás szempontjából nem vonják össze a fizetéssel, nem is kell majd az adóbevallásban a rokkantsági ellátást többek között beírni.

Időben nem korlátozzák kereső tevékenységét, annyit dolgozik, amennyit bír, keresetben korlátozzák, szakmai honlapomon érthetően 2) pontban olvashatja a korlátozást a törvényre hivatkozva a honlapomon lévő jognyilatkozat tiszteletben tartása mellett.
http://www.versenykepesseg.eu/index.php?…

Zsuzsa,

kérem szakmai honlapomon megtalálja elérhetőségem a kapcsolatnál.
Határozatát elküldeni szíveskedjen, első-, másodfokot is, és szakvéleményt, meglátom rehab gazd szakértőként a tények alapján, mit tehetünk, jogszerű-e határozat, mik az alternatívák, ha van jogalapja, megírom Ön helyett önzetlenül a keresetet. Jós nem vagyok, a bizottság szakvéleméyne, ill. a perben harmadfokon az igazságügyi orvosszakértő véleménye döntő, a bíróság a rendelkezésre álló iratok alapján dönt.
Ön a felperes, Önnek kell bizonyítási indítványt tenni, szakorvosikkal alátámasztani állításait.

Szóval várom a szakvéleményt, határozatokat, meglátjuk a tények alapján. Hát ha megtisztel bizalmával. Ennyit tudok tenni, ha van időm Önökért.

Cebeus55 # 2014.07.03. 15:23

A fiam mozgáskorlátozott, rokkantsági ellátásban részesül 2013 novemberétől. (Már volt rok.nyugdíjas és rehab.járadékos is.) 2014 június közepétől sikerült munkát találni egy WORK FORCE cégen keresztül, akik fogyatékkal rendelkezőket (is?)"kölcsönadnak". A fizetés kevés, bttó. 76eFt, de 4 év munkanélküliség után ez is valami. A kérdésem az lenne, hogy a rokkantsági ellátás nyugdíjszerű ellátásnak minősül-e?, mivel - úgy tudom - adózás szempontából a nyugdíjszerű ellátás nem "vonódik" össze a jövedelemmel? Előre is köszönöm szépen a választ.

Zsuzsi-777 # 2014.07.03. 12:01

Tisztelt B.Júlia!

Segítségét szeretném kérni ügyemben.

44 éves vagyok,Tartós rehabilitációs járadékon voltam 2011-2014 január között ideggyógyászati és mozgásszervi problémával,eg.állapotom 44% volt.
A felülvizsgálat alkalmával egészségesebbnek nyilvánítottak,már 49%-os mértékben,holott sajnos közben még egy betegségem lett.Ismét tartós rehabilitáció szükségességét állapítottak meg,melynek során ugye munkát kell keresnem vagy tanfolyamra járni.Én ezt a határozatot meg-fellebbeztem,arra hivatkozva,hogy a régi betegség sem gyógyult meg-inkább rosszabbodott és sajnos nem tudom vállalni az együttműködési kötelezettséget,mivel havonta 7-10 napig csak a lakásban tudok totyogni pár lépést faltól-falig,erős láb fájdalmak miatt és ki sem tudok menni otthonról-ez a harmadik betegséggel függ össze.Áprilisban újra felülvizsgáltak II.fokon,nemrég kaptam a határozatot.
Hát erre nem számítottam!
Azt írták,azért fellebbeztem,mert magasabb összegű ellátást akartam.Már bánom,hogy nem másoltattam le a fellebbezés példányát,de megpróbálok másolatot igényelni a beadványból!
Most már úgy találták-néhány hónap eltéréssel,hogy egészségem állapota 58%-ra javult és meggyógyulok 1 éven belül!
Nagyon elkeseredtem!
Az orvosok segíteni nem tudtak,csak alternatív módon kezeltethetném magam,de a 38 ezerből arra nem telt volna.Dolgozni nem tudok,és már csak kb.28 ezer forintot fogok kapni.Azt nem értem,hogy mennyi ideig mert B1-et kaptam de a három év megmaradt azaz 36 hónapot írnak!? Ha nem lenne a párom,aki kitart mellettem,már rég éhen haltam volna és az utcára kerültem volna.
Nem tudom,forduljak -e a munkaügyi bírósághoz,vagy csak azt érném el,hogy még jobban kitolnak velem!
Ha tudna nekem segíteni,nagyon hálás lennék!

Üdvözlettel Zsuzsi-777

BJúlia # 2014.06.29. 06:54

Igen, elküldte határozatot, a TÉNYEK alapján tájékoztattam mindenről.
Megtalálnak szakmai honlapomon elérhetőségemen a kapcsolatnál: http://www.versenykepesseg.eu/index.php?…
Most mennem kell, szép napot

Regina.h # 2014.06.28. 15:12

Júlia, félrenézted, bocsi.

Krisz37 ezt írta:

ÖEK:29%, Egészségi állapot 71%.

Ez nagyon úgy néz ki, hogy nem lesz ellátás. Persze, a fellebbezés függvénye.

BJúlia # 2014.06.27. 06:17

krisz37 és mindenki

Ha megtisztel, hogy pdf elküldi a szakvéleményt és határozatot (hatósági bizonyítványt is kaphat), akkor értelmezem, a tények alapján tájékoztatom, mit tehet, mi mit jelent, mit nem tehet, jogszerű volt-e a határozat, mik a lehetőségek, ha van jogalapja, akkor megírom Ön helyett a fellebbezést, keresetet, leírom az esélyeket, alternatívákat, az információk alapján tud dönteni.
Amit leír 71% egészségi állapot, az D vagy E minősítést jelent, amelyhez ellátási összeg kapcsolódik, ha megfelel a jogi feltételknek is, akkor megállapítható az ellátás.

Szakmai honlapomon megtalálja elérhetőségem, és más hasznos információt, amely életét érinti az ott olvasható jognyilatkozatom tiszteletben tartása mellett itt pl. a 4) pontban:
http://www.versenykepesseg.eu/index.php?…

Ennyit tudok tenni önzetlenül Önökért. Szép napot

krisz37 # 2014.06.26. 05:50

Üdv! Érdeklődni szeretnék, hogy a felülvizsgálat után több határozat is jöhet? A párom tegnap kapta meg de több betegség nem szerepel benne. Ezen a papíron az öek 29%, egészségi állapot: 71%. A szív betegség nem szerepel rajta, sem az arra szedett gyógyszerek. (Az egyik családtagom is 3 papírt kapott az utolsó volt a teljes határozat.) Előre is köszönöm a válaszokat!

sitimaci # 2014.06.25. 06:18
sitimaci # 2014.06.25. 06:17

Felülvizsgálatra vár? Ennyi lehet a rokkantsági ellátásahttp://adozona.hu/tb_jarulekok_nyugdij/Rokkantsagi_ellatasok_osszege__tablazatos_o_Q4TOUY.aspx#rss

labesco # 2014.06.22. 09:24

filt!

Az Igazságügyi Szakértői és kutató Intézetek Győri intézetébe voltam Igazságügyi Orvosszakértőnél,majd másfél hónap(!) múlva ugyanitt foglalkozási és szoc. szakértőnél.

filt # 2014.06.21. 20:02

labesco!

Bíróság kihez, küldött rehabilitációs vizsgálatra?

labesco # 2014.06.21. 11:41

luck-666!

Köszönöm,pl. a MEOSZ honlapján többször is olvstam "dolgokat",DE eddig nekem senki nem mondta,hogy bárhová is fordulhatok,vagy esetleg milyen lehetőségeim/jogaim vannak.
Amit eddig tetem magamért azt csak saját magam érzése és megítélése szerint tettem.

"Az intelligenciának roppant kínos tulajdonsága, hogy nehéz leplezni..."

Nnna én pontosan abban tudok kitűnni az átlagemberek közül,hogy én nagyon jól tudom leplezni.... :D

BJúlia # 2014.06.21. 07:55

labesco
Kb.4 oldal a szakvélemény és a határozat is ennyi, pdf. simán át tudja küldeni, ha gondolja, él az önzetlenül felajánlott segítéséggel.

luck-666 # 2014.06.21. 06:44

"Javasolt számára az egészségkárosodása szerinti fogyatékos-ügyi érdekvédelmi szervezettel a kapcsolatfelvétele"

szó szerint azt jelenti,amit leírtak, vannak különböző fogyatékos-ügyi érdekvédelmi szervezetek,bár nem így hívják őket, ,
pl: Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége,
MEOSZ - Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, www.meosz.hu/
ezek általában egyesületként működnek minden megyében,minimális tagdíj fizetés ellenében nyújtanak segítséget ,egyesülettől függően különböző dolgokban,akár hivatalos ügyek,fogyatékossági tám,

nico56 # 2014.06.21. 04:29

csemma78
Folyamatosan rokkant voltál rád nem vonatkozik csak az új belépőkre.
Az hogy mennyi ellátásod lesz,az majd attól függ milyen besorolást kapsz a felülvizsgálat után,addig a régit kapod.