Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


regina.h (törölt felhasználó) # 2012.12.29. 11:45

Mi a franc ez a sorozatos rokkant szidalmazás, állandó vádaskodás?!
Véleményem szerint egy valóban beteg ember nem tud órák hosszat álldogálni, tüntetésre járogatni.
Rokkant és rokkant közt is óriási különbségek vannak.
Aki betegségből eredendően rokkant meg, állandó fájdalmai, vagy rosszullétei vannak, annak nem a tüntetés a megoldás. Az biztos, hogy a nyári 40 fokos hőségben való mászkálás a teljesen egészségeseket is próbára tette, én azon csodálkozom nem lett tömeges rosszullét.
Másik.
Vidékről feljutni nem olyan egyszerű. Az utiköltség egy vagyon, a BKV járatainak igénybevétele úgyszintén.

Tessenek a budapesti, és az ingyenes közlekedésre jogosultakat cseszegetni. Esetleg. De nem általánosítva a fórumon köpködni.

megrokkant # 2012.12.29. 11:35

Cuti44. Én csak azt mondom amit gondolok. Félszemű barátunk kiadta utasításba, hogy felezni kell. Mivel ebbe az évbe nem sok megtakarítást ért el a rokkantak kárára. Piros pötyös seggével együtt. Csak azt felejtette el ,hogy a ferde szemüek, még a kapitalista társadalomba is százszor jobban élnek mint mi. Őt nem számitom, mert a havi jövedelme nem annyi mint nekünk. Duplázva se a 41000ft-ot.

Cuti44 # 2012.12.29. 10:50

És még hozzátenném,hogy 58 múlt nem is kellett jelentkeznie, sorosra hívták, előtte Bíróság útján kapta vissza a rokkant nyugdíjat.Most sem szórakoztak vele megkapta a rokkant ellátást és decemberig kapta a régi pénzét.

Cuti44 # 2012.12.29. 10:46

Szép napot Mindenkinek!

Kérdezném,hogy mit tudtok arról, hogy a Kormányhivatal ahova most mi tartozunk, folyamatosan küldi ki a leveleket amelyben közlik, hogy 2013-tól
a volt rokkantnyugdíjasok akik rokkant ellátottak lettek felülvizsgálat után az eddigi kiutalt pénzük helyett a felét kapják.

Így járt egy ismerősöm és nem akarom elhinni, hogy ezt is megtehetik. 82 ezer helyett januártól 41 ezret fog kapni.

Debra01 # 2012.12.29. 10:44

vaer!
Sok ismert ember mondta már el, hogy mi vár a rokkantakra! Senkit nem érdekel...addig, míg rá nem kerül a sor.
De igazából maguk a rokkantak is "túlélésre" játszanak. Valaki majd csak csinál valamit...csak neki kelljen. Nem elég kiabálni. Nem elég írni, meg beszélni.

Januárban megpróbálom Rétvárit tárgyaló asztalhoz ültetni. De amíg valaki mindig megmondja, hogy ő mi mindent tud, meg intézett, és finoman arra céloz, hogy álljak félre...támogatottság híján vagyok, (vagyunk)
Párszor fejjel mentünk a falnak.
200 000-ért alig 8-an.

Igen, dühös vagyok, mert nekem mindig meg kell értenem, hogy ugye a betegek, meg a körülmények...csak éppen azt nem veszi senki észre, hogy én is beteg, és nekem is körülmények.Sőt, annak a 8-nak is.
Mikor már-már feladom...jön Prüsszögi, megveregeti a buksimat...megvigasztal, oszt kezdjük előről.
Kérdés, hogy mikor adom fel...mert már rohadt fáradt vagyok. Belefáradtam a cikkekbe a like-olásokba...és a semmibe ami utána van.

vaer # 2012.12.29. 08:13

Prüsszögi!

Nem celebre gondoltam!!!!! Komoly, híres emberre! Ezt persze csak figyelemfelkeltésnek!
Amúgy egyetértek veled abban, hogy "nem kéne őket atyaúristenként kezelni, mert ők a nép képviseletére esküdtek, amolyan közszolgák mindannyian." De próbálj csak a közelükbe jutni! Elmondani nekik, hogy mi is a probléma! A testőreik még az utcájukba sem engednek be nemhogy a közelükbe. Hát akkor milyen eszköz maradt?
Egyébként ha jól emlékszem még a tojás dobálás is szabálysértésnek számít azóta amióta a mostani ellenzéket kicsit megdobálták.
Csak egy teljesen új garnitúra tudná itt összefogni az embereket. És te is tudod, hogy egy markáns, makulátlan ember nélkül ez nem megy.

vaer # 2012.12.29. 04:49

Mindenkinek köszönöm a megosztást! Sajnos egyre több van ilyen és ránk is ez vár. Kire előbb kire később. Úgy gondolom, hogy nem mehetünk el az ilyen történetek mellett. Nem tudom, hogy hogyan lehetne rákényszeríteni a törvényhozókat, hogy mielőtt valamit megszavaznak ki is próbálják!!Persze ők bolondok lennének lemondani az általuk megszavazott kiváltságokról!!!!
Talán egy híres embert kéne meggyőzni, hogy próbálja ki, és a média közvetítené a napi küzdelmét a 22 vagy 47 ezer forint beosztásáról. Úgy gondolom, hogy ötletnek nem rossz, de vajon ki vállalná ezt fel??? Ahhoz nagyon elkötelezettnek, empatikusnak kellene lennie.
Sajnos egyetlen híres ember ismerősöm sincs. :(

tiszavirág69 # 2012.12.28. 20:07

http://www.napi.hu/….541034.html

Változik a TAJ-kártya elfogadása is - ez vár ránk az egészségügyben

fürkész # 2012.12.28. 18:41

Köszönöm Taffyka
Igen,pld.felutaztam Bpre 250 km.-ről igaz nem került pénzembe mert egy ismerőst megkértem ugyis ment és nem kért pénzt.Ez volt az egyik,a másik,hogy elmentem egy előadásra ahol bár elvileg nem kellett volna ott lennem de elmondtam a bánatom s nagy valószinüséggel ennek hatására beindult a gépezet.

fürkész # 2012.12.28. 18:22

Sziasztok
Ma megkaptam a határozatot melyen máj.16 óta ültek.Márc.1.-től kapom az ellátást,tehát vosszamenőleg is.De ha nem küzdök a megfelelő helyen már nem tudom hol lennék.
Ne hagyjátok magatok!

megrokkant # 2012.12.28. 18:17

taffyka. Ezt már olvastam akkor amikor megjelent. Szeríntem nem én egyedül. Viktort és bandáját ez meg nem érdekli. Vissza táncolni sose fognak a törvényükkel. De ha váltás lenne 2014-be másik garnitura se biztos. Más dolog ellenzékből kiabálni és más dolog a hatalomba intézkedni. Ne legyen igazam.

nico56 # 2012.12.28. 14:02

Ez a weboldala.
manka.freewb.hu/

tyukanyó55 # 2012.12.28. 13:43

Azt hiszem nem sok eredményt fog elérni ennek az emberkének a probléma-megosztása.
Hiszen itt mindannyiunknak meg van a saját maga kis "története", ami szintén megérne egy-egy megosztást.

Mi akik itt levelezgetünk, mind egy -egy megalázott, kiszolgáltatott, kisemmizett emberek vagyunk.
Úgy érzem tönkretették az életünket, az emberségbe vetett hitünket, mindenünket.
Nem találok szavakat rá, ill. nem akarom azokat a csúnya kifejezéseket leírni, amik az ilyen történetek olvasásakor eszembe jutnak.

  • Megdöbbentem viszont rettenetesen azon a cikken, amelyik a német rokkantnyugdíjasok- és idősek sorsáról szól. Hát ez iszonyatos ! Ennyire ki vagyunk és ki vannak szolgáltatva az idős - beteg emberek egy -egy kormány kényére-kedvére?!

Mi lesz még itt? Mi lesz még velünk?
Hány és hány ilyen történet van, mind egy-egy nyomorúságossá vált élet ! És a kilátások ?! Tényleg csak a halálba tudunk, tudnak menekülni ezek az emberek? Sajnos úgy érzem, hogy igen ! Mert egy jóérzésű ember nem vonul a gyerekei terhére, mikor tudja, hogy azok is a mindennapi létfenntartásukért küszködnek!
Nem teheti meg, hogy a gyerekeitől, az unokáitól vegye el a nyomorúságosan megkeresett kis jövedelmüket! Én legalábbis így érzem !
Sajnos ilyen kilátásokkal indulunk sok-sok ezren a 2013-as évnek! Elfogyott az egészségünk, a jövedelmünk, a hitünk, a lehetőségünk, hogy újra élni tudjunk.
Nekem legalábbis elfogyott !

Erőt - kitartást még akinek van !

regina.h (törölt felhasználó) # 2012.12.28. 12:04

Klarissa, facebookra feltettem.
És a blogba is.

klarissa # 2012.12.28. 11:43

vaer! Hol találtad a feltett történetet?
Szerintem aki ért hozzá, legyen szíves tegye fel a facebookra, hogy osztani lehessen, és küldeni bárhova! Csak a nyilvánosság segíthet!
Nem lehet, hogy beteg embereket nyomorba taszítsanak!

megrokkant # 2012.12.28. 11:18

vaer. Ilyen történet vagy ehhez hasonló rengeteg létezhet. Csak nem tudunk róla. Gondolom létezik a válalkozok érdekvédelmi szövetsége. Ezt a levelet el kellene küldeni nekik. Mert ha máshol nem de náluk van pénz dögivel. Illetve a nyakkendős ipar kamarás parraghnak , hogy legalább ő nyissa ki a pénztárcáját. Ne a TV-be hazudgáljon parancs szóra össze vissza mindent. Ha nem itt az ideje, hogy a többi seggdugaszokkal pénzt adjanak azoknak, akik ilyen helyzetbe vannak.

vaer # 2012.12.28. 10:09

Most találtam a net-en! Közzéteszem!

A nevem Horváth Ferenc 50 éves rokkant nyugdíjas vagyok. Elmesélem a történetet, hogy hogyan jutottam el a mostani állapothoz, amikor a helyzetem teljesen kilátástalan és reménytelen. 2009-ben beteg lettem, ami abban nyilvánult meg, hogy állandóan csuklottam hányingerem volt és elég sokszor hánytam is. No, ezt a főnököm megunta és azt mondta menjek és rakjam magam rendbe egészségügyileg, mert a romlás az szemmel látható volt / 76 kg-ról lefogytam 50 kg-ra/ ezért befeküdtem Mátészalkára a kórházba előbb a belgyógyászatra, de mivel ott nem tudtak eredményt elérni ezért 2009 májusában megműtöttek. Elkezdtem újra dolgozni, de a javulás csak időleges volt, mert újra előjöttek azok a gondok, mint a műtét előtt és ezért a főnököm elrendezte, hogy Debrecenbe a klinikára az ismerősén keresztül befeküdjek a belgyógyászatra, de látványos javulást ott sem értek el ezért 2009 novemberében újra megműtöttek hasnyálmirigy daganat és nyombélszűkület problémával. A debreceni műtét sikeresebbnek bizonyult, mint az előző, de a főnököm azt a javaslatot tette, hogy százalékoltassam magam le, de ő továbbra is alkalmazni fog majd, de sajnos ez nem így történt. Igaz ugyan, hogy ő elég sokat segített nekem a műtétem költségeit illetően, de ez a mostani helyzeten mit sem változtat. 2011. január 01.-től 80 %-os egészség károsodást állapítottak meg a havi nyugdíjam 73.015.-Ft lett az azt megelőző fizetésem 120.000.- Ft volt. De a probléma ez év februárjában kezdődött, mert az orvosi felülvizsgálaton azt állapították meg, hogy az állapotom romlása most már csak 45 %-os és ebből kifolyólag a nyugdíjam 25.000.-Ft lett. A feleségem fizetése, ami letiltás után marad az 36.000.- Ft. Az én havi gyógyszer költségem 23.000.- Ft tehát nem nehéz kiszámolni, hogy a megélhetésre mennyi marad. A villanyt már kikapcsolták / igaz hogy kaptunk egy kis uzsora segítséget és már visszakötötték/ a gázt kifogják, kapcsolni, mert abba is tartozunk nem kevéssel, mert 38.000.- Ft-ból nem nagyon lehet megélni. Nem sokára itt a fűtési idény és valószínűleg, megfagyunk, mert a fűtésünk az gázfűtés, de az is villannyal működik. Igaz ugyan, hogy van egy ismerős, aki aránylag elég olcsón tud adni tüzelőt, de az is 40.000.- Ft lenne, amit sajnos nem tudom, honnan fogok előteremteni. Arról még nem is írtam, hogy azért időközben volt egy agyi infarktusom / agylágyulás / is, ami egy agyi érszűkület következménye ami miatt félévente fel kell, hogy szedjek egy infúzió sorozatot. Munkát persze a környéken sehol nem lehet találni pedig, már elmennék akár éjjeli őrnek is vagy portásnak, de reménytelen a helyzet. Ez a település ahol lakom 376 főből áll a helyi Polgármesteri Hivatal segíteni nem tud. Az elmúlt 2 évben egyedüli segítséget egy számítógép formájában a helyi református lelkésztől kaptam, más segítséggel kapcsolatban bárkit bármilyen formában megkerestem elutasító válaszokat kaptam. Azért írtam le ezeket a dolgokat, hogyha valaki elolvassa, talán segítségemre tud sietni, mert a helyzetem az nem rózsás. Mindezek a problémák mellett már a lakásom is veszélyben van, mert egy 6 milliós tartozás halmozódott már fel és várható az árverés vagy egyéb végrehajtási eljárás megkezdése is. Amiben segítséget szeretnék kérni az most elsődlegesen a téli tüzelő lenne, ami kb. 40.000.-Ft-ba kerülne, de minden segítségnek tudnánk örülni akármilyen formában még munkahely tekintetében is legutóbb a kereskedelemben dolgoztam, mint ügyintéző áru megrendeléssel foglalkoztam, de dolgoztam, mint munkaügyi előadó és bérszámfejtőként is elég sokáig és a könyvelés sem áll távol tőlem mivel az végzettségem. Tehát mindennemű segítséget szívesen fogadok. Horváth Ferenc Tákos, Bajcsy-Zs. út 2. Telefon:30-9-465-965 A fentieken túl 2012. december 04.-én az alábbi dolog történt még, már ha az eddigi gondunk nem lenne elég, és mikulásra a következő ajándékot kaptam: 2011.január 01-től rokkant nyugdíjas vagyok nyitottam egy folyószámlát az Erste Bank Hungary Zrt-nél, nehéz anyagi helyzetünk miatt folyószámlahitelt vettem igénybe, aminek az alapja a 73.015.-Ft-os nyugdíjam volt. A nyugdíjam egy orvosi felülvizsgálatot követően 2012. augusztus 01.-től 25.850.-Ft lett és ez került utalásra, a folyószámlára. De mivel az összeg kevesebb lett /mintha én tehetnék róla/ ezért a Bank november 16.-ával felmondta a folyószámlahitelemet. És a gondok most kezdődtek, december 4.-én a számlára utalták az emelt nyugdíjamat 26.352.-Ft-ot, de felvenni nem tudta. Ugyan ezen a napon érkezett a „számlámra” / de most már nem is tudom, hogy ez a számla még az enyém-e ha nem tudok hozzáférni a pénzemhez/ egy segélyszervezettől kaptam támogatás, mert elég sok helyre küldtem segítségkérő levelet és ők voltak azok, akik segítettek. Természetesen ezt az összeget sem tudom felvenni a számláról, holott ezzel az összeggel el kell számolnom az alapítvány felé, hiszen ők azért küldték, hogy a télen ne fagyjunk, meg és valamivel több kerüljön az asztalra, mint idáig főleg így Karácsony előtt. Telefonon megkerestem az ügyfélszolgálatot és ott azt közölték velem, hogy nem tudnak segíteni. A folyószámlahitel szerződés nem tér ki ilyen jellegű dologra, hogyha az ember önhibáján kívül kerül ilyen helyzetbe, akkor a bank jogosult-e rá tenyerelni minden pénzre, ami a számlára érkezik. De ha még jogosult is legalább emberségből jelesre vizsgáznának, ha segítenének, de erre hajlandóságot nem mutatnak. Nem beszélve arról, hogy a feleségem jövedelme 36.000.-Ft na most mehetünk neki a télnek legalábbis a decembernek ennyi pénzből ez kenyérre nem elég nem, hogy fűtésre. Azért keresem meg Önöket, hogy lehetséges lenne, ezt valamilyen formában a nagy nyilvánosság elé tárni hátha tud valaki segíteni bármilyen formában. A segítségre nagyon nagy szükség lenne és nagyon-nagyon szépen meg is köszönnénk a segítséget. Őszinte tisztelettel: Horváth Ferenc Tákos, Bajcsy-Zs. út 2. Telefon:309465965

vaer # 2012.12.28. 09:11

"Az Együtt 2014 kezdeményezte, hogy a témák közé vegyék fel a kampány- és pártfinanszírozás átalakítását, az állambiztonsági iratok kutathatóságát akadályozó korlátok lebontását, a költségvetési tervezés gyakorlatának megváltoztatását, az állami szféra által kötött szerződések nyilvánosságra hozását, a részvételi demokrácia megerősítését, a határon túli magyar szervezetek részrehajlásmentes támogatását, valamint a médiatanács megszüntetését is. Harangozó Tamás tegnap a tárgyalások megindulását úgy értékelte: az ellenzéki pártok és mozgalmak mára megértették, hogy ellenségeskedés helyett közösen kell megoldást találniuk a problémákra, a demokrácia helyreállítására."

Hol van itt a mi problémánk?????? Senki nem foglalkozik velünk?????

szafika # 2012.12.27. 23:09

A németek , ami nem kell nekik továbbadják / ápolásra szoruló nyd-as / ami + kell nekik / pl orvosok / azt + lenyúlják , viszik . Ami költséges , abból nem kérnek , ami meg pénzbe kerül , arra nem költenek !!!!

zup1 # 2012.12.27. 19:59

Segítséget szeretnék kérni. A problémám az hogy rehabilitációs járadékban részesülök. Mivel a férjem elhunyt, így özvegyi ellátásra is jogosulok. Ezt összekombináltan küldték az utóbbi időben. A kérdésem az lenne, hogy ezek mellett dolgozhatok-e, vagy ha nem, akkor csak a rehabilitációs ellátás összegével csökkentik a jövedelmemet és az özvegyi nyugdíjat nem vonják meg, amellet dolgozhatom-e? Segítségüket előre is köszönöm

szafika # 2012.12.27. 16:35

Sitimaci ! ne izgulj , majd a hosszú szolgálati idővel rendelkező nyd-asoktól , korhatár előttiektől akkor veszik el a nyd-at , amikor 50 ledolgozott év után adnak csak nyd-at , addig javítjuk a statisztikájukat !!!! / bár ennél a qurmánynál semmi se biztos , addig jó lesz ha leszokunk az evésről , azután összeköltözünk 8-10.en h tudjuk fizetni a csekkeket !!!! /

sitimaci # 2012.12.27. 15:47
---
  • Ez igen,megint meglátszik az,hogy milyen sok a "jóakarója" a másiknak!---'Ha megdöglött a mi tehenünk,akkor dögöljön meg,a szomszédé is'!!!---Ugyan már,miért is legyen,vagy lenne jó már,az Öregségi nyugdíjasoknak,vagy a Korhatár Előtti Ellátottaknak?!-Vagy a többi "rendes"nyugdíjban lévőknek!?--Nehogy már!-Vagy most "tényleg annyira" jó???--Pártállástól függetlenül???-Na ne már hogy...!!!-----Üdv.
megrokkant # 2012.12.27. 11:51

taffyka. Az orbán és garniturája megint kitett a jogszabályokba magáért. Lehet megint köpnünk egyet távolról. Nem baj. Az öregségi nyugdijasokra is rászállt. 2014-be ők se felejtik el ki volt ez az ember a seggnyalóival együtt.

Ani2085 (törölt felhasználó) # 2012.12.26. 14:28

Na, látszik, hogy nem vagyok profi... A link kiadja, amit bemásoltam. Sebaj, jobb kétszer, mint egyszer sem. Bocsi :)

Ani2085 (törölt felhasználó) # 2012.12.26. 14:25

Kedves fórumozó sorstársaim!
Először: mindenkinek boldog ünnepeket!!!

Másodszor:
A facebookon indult egy kezdeményezés, aki ott regisztrálva van, jelentkezzen a csoportba, kezdeményezésbe!!! Tán beindul valami komoly megmozdulás!!!
https://www.facebook.com/…71751772440/

Aki nem facebookos, annak a lényeg:

Rokkant számkivetettek társasága.

Országos akció

Kedves érdeklődő! Szeretettel köszöntünk körünkben! Tekintettel arra, hogy a jószándékú demonstrációk szinte semilyen eredményre nem vezettek, a társadalom érthetetlen érdektelensége miatt, úgy gondoltuk, hogy kezünkbe vesszük a sorsunkat és perközösség útján vetünk véget a hazánkban folyó "rokkant holokausztnak". Már sokan csatlakoztak akciónkhoz, melyben perbe hívjuk a számkivetettként kezelt rokkantakat, hogy nemzetközi szinten érjük el, ennek a sokakat ellehetelenítő, kirekesztő, megalázó, embertelen törvényneknek a semissé tételét.Várjuk sorainkba mindazokat, akik méltatlan, besorolásba kerültek, akiket a kormányzat méltánytalanul kilátástalan helyzetbe hozott. Várjuk továbbá olyan ügyvéd, vagy jogvédő szervezet támogatását, aki vállalná az ügyek sikerdíjért való képviseletét, miután a perben résztvevők, anyagi helyzetünél fogva előre képtelenek fizetni. Kérjük még orvos, rokkantügyekben jártas szakértők segítségét!

Szalai József a szervező, és szeretne egy érdekvédelmi szervezetet is létrehozni, ami nekünk eddig nem sikerült.

Aki csatlakozni kíván, hívjon meg akár egészséges ismerősöket, szimpatizánsokat is.