Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


Ani2085 (törölt felhasználó) # 2013.03.10. 18:12

monalisa1. Benéztem a www.onyf.hu honlapra.
Ne keverd a dolgokat, mert ott, a friss részen az EU tagországokról írnak. Ukrajna NEM tartozik közéjük.
Az eb itt van elhantolva!!!
A honlap friss híreinél még az országok nevét is leírták, de valahogy Ukrajna nincs közöttük.

Nem rémhír terjesztés, most lehet hinni az újságnak.
Egy fórumos társammal együtt voltunk a Fiumei úton az Ukrán-Magyar nyílt napon. A saját fülünkkel hallottuk, hogy kell, lehet igényelni, mennyi az összeg, mik a feltételek, és mi a jogi alapja az ukránok magyarországi nyugdíjfizetésének. Akkor le is írtuk ebbe a fórumba is a tényeket. Aki nem hiszi, járjon utána. Egy fél délelőttöt megér(t).

Ani2085 (törölt felhasználó) # 2013.03.10. 17:59

Szevasztok fórumozók!
Hogy mennyire európai, illetve nemzetközi a rokkantság megállapítása, illetve a rokkantakról való gondoskodás, erre egy link.
Lehet, többen is olvastátok, de nekem az osztrákoké nagyon tetszik. Nincs %!!! Aki rokkant, rokkant. Aki egészséges, egészséges!!!
http://ec.europa.eu/social/main.jsp?…

Még egy észrevétel: az újságcikk, miszerint "csak" a jövedelmünket, járadékunkat vesztjük el, de az e.ü.-i ellátásra jogosultak vagyunk. (???)
2012. szeptembertől nem folyósítja a Nyufig a pénzemet. Bár még tart a pereskedés, nem kapok egy fillért sem. Decemberben kipirult a TAJ számom. Kaptam egy nyomtatványt, aminek egy példánya aláírva az orvosnál maradt. Ebben le van írva, mit kell tennem. A NAV-val rendezni a TB-m fizetését!!! Ami ez évtől havi 6.600 forint. Nos, én a semmiből nem tudom fizetni. Egész pontosan: az egy 20 év alatti, nappali tagozatos gyerekem után járó családi pótlékból NEM!!!
A NAV 5 évre visszamenően behajtja.
Ennyit arról, hogy jár-e az egészségügyi ellátás, vagy sem???

glória88 # 2013.03.10. 11:17

Ne dőlj be annak mit egy újság ír?:

http://pestmegyei-hirhatar.hu/…agyar-hatart

JOGÁLLAMBA ÉLÜNK !

monalisa1 # 2013.03.10. 10:51

Javaslom olvasd el a www.onyf.hu honlapon "friss" jelzéssel a kérdésről közzétett tájékoztatót, vagyis ne terjesz valótlanságot.

Ne dölj be annak amit egy újság ír!...

glória88 # 2013.03.09. 23:32

http://www.pestmegyei-hirhatar.hu/…agyar-hatart

Itt olvasható a teljes cikk!

JOGÁLLAMBAN ÉLÜNK!

glória88 # 2013.03.09. 23:00

A Pest-megyei hírhatár.hu cikke szerint:

Ukrán nyugdíjasok tömegesen lépik át a határt, a magyar nyugdíjakért.

JOGÁLLAMBAN ÉLÜNK!!!!!!!!!!!

george2 # 2013.03.09. 22:50

http://totalcar.hu/…_tamogatast/?…
hatalmas gratula,hegeds lajosnak is,hogy egy normal/nem automata/ipari hulladékot/vásárolt magának.Ez egy igazi fidess sikertörténet...
Rokkantnak alkalmatlan fostalicska hitelre-kötelező-rendes autó helyett.PR ...Szégyen,mindegyik résztvevő
LOL

belerokkant # 2013.03.09. 16:46

hátha valakik itt is találnak sok hasznos infót:

http://www.facebook.com/…42418633018/?…

belerokkant # 2013.03.09. 12:51
Fülcimpa # 2013.03.09. 12:32

George2,

egyelőre ezekre akadtam, de írtam, hogy aki tud még, vagy tud jobbakat, tegye fel, segíthet másokon ha továbbadja, olyanokon is, akik találnának ezek közül is megfelelőt.
Amúgy ha jól emlékszem van a hirdetések közt nem egy, amihez nem kell semmi extra képzettség. Területileg meg tény, hogy Budapesten nagyobb a kínálat, erről senki nem tehet, mindenhol így van ez. De mondom, mindig minden lehet jobb is, ha a kritika mellé segítő szándék meg cselekvés is társul, szóval hajrá.
Részemről nem itt ventillálok, de azért kösz a jókívánságot mások nevében is :).

george2 # 2013.03.09. 11:17

Klarissa,

Sajna,igazad van....

george2 # 2013.03.09. 11:16

Fülcimpa,

Abszolut szükség lenne álláshirdetésekre.De olyanokra amelyek az ittenieknek elérhetőek,nem olyanok amik .....
További kellemes ventillálást.
LOL

ugribugri # 2013.03.09. 11:12

klarissa
igazad van ,nem tér el a véleményünk ez ügyben...
csak ehhez nekem nem kell "komoly és fontos emberekkel leveleznem"....és főleg arra hivatkozni hogy én aztán gerinces ember vagyok mert nem tudok dönteni..... pártszimpátia alapján...ez egészen mást jelent az én olvasatomban..

klarissa # 2013.03.09. 10:52

Ugribugri! Az ember ha bajban van, hajlandó várni a Messiást - de rokkantügyben nem érdemes! Tapasztaljuk, hogy igazán senki nincs mellettünk. Vajon miért? Mert ha bármelyik ellenzéki párt felvállalná a dolgainkat, esetleges kormányra kerülésekor nem akarná vagy nem tudná beteljesíteni az ígéreteit. Fehér szakállnak tehát ebben igaza van!
Most éppen olvasom: "Nem elég egy kormányváltás, sőt, nem elég egy rendszerváltás. Korszakváltás kell. Forradalom kell.. A politikai elit le sem szarja az embereket, teljesen nyilvánvalóan a pofánkba hazudnak. Nem kellünk, szinte útban vagyunk az oligarcháknak. Már a látszata sincs meg a demokráciának. A társadalom egyharmadát (a gyengéket, a szegényeket, a rászorulókat) szinte likvidálni készül ez a rezsim. Százezreket fenyeget a kilakoltatás, a hajléktalanná válás,a teljes létvesztés. Egyetlen módon lehetne leküzdeni ezt az embertelen rendszert, ha végre közösen kimondjuk: 'elég', ha összefogunk."
Há...át, a magyarnak sosem volt erőssége az összefogás!
Megdöbbentett, amikor arról olvastam, a rendvédelmi dolgozók ellátását nem 16%-kal adóztatták, hanem 16%-ot egyszerűen levontak az ellátásukból, utólag csökkentés lett a jogcíme. Így az adózás során nem tudják érvényesíteni néhány adókedvezményüket. Kit érdekelt?? Ki emelte fel ez ellen a szavát? Kit foglalkoztat ma Magyarországon a másik problémája?

ugribugri # 2013.03.09. 09:38

fehér szakáll

nem ezért vagy azért de hogy van-e gerinced azt majd mások döntik el...

kezdenek kétségeim lenni ez irányban ,főleg amikor egyes emberek elkezdenek fontos emberekre hivatkozni...

jó tanácsokkal meg tele van a padlás....a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve...

megrokkant
azért ne legyen üldözési mániád is...az egész jogi fórum haldokolt tegnap,lehet itt is betörtek a narancsosok a nagy szakértelmükkel....

Fülcimpa # 2013.03.09. 09:32

Megrokkant,

technikai hiba volt este, vagy karbantartás, nemcsak a rokkantság téma nem működött, a többi sem. Nekem is ua. írta ki, mint neked.

megrokkant # 2013.03.09. 09:02

Tisztelt Fórumozok. Tegnap be akartam este jönni a fórumra. Nem tudtam, mert állandóan azt írta ki, hogy törölt felhasználó. Nyitottam egy másik nick nevet, de azzal is úgyan igy jártam. Ma volt oly kedves a gazda és beengedett. Megértem ha a admin retorziót alkalmaz. De azért már ne, ha az ember leírja a véleményét és az egész rokkanttársadalom tudja, hogy igaz. Vagy itt olyan "nagy" neveket nem lehet leírni akik tönkre tették az újtörvényükkel a rokkantakat. Mert véletlenül baj lesz a fórum oldallal? Azok meg fent a padsorba jót röhögnek magukba. Nevetséges ez az egész ügy. Jó lenne ha ezen elgondolkozna a fórum adminja is, mielőtt megint kitilt. Üdvözlettel egy volt rokkantnyugdijas.

Fülcimpa # 2013.03.09. 08:40

George2,

igazad van, "aki tud dolgozni, az nem nagyon jár ide" (idézet tőled), hanem állásajánlatokat böngész. De talán feltételezhető, hogy az itt kommunikálók gondolnak másokra is, és esetleg megosztják olyan ismerőseikkel a lehetőségeket, akik jelenlegi helyzetüket és képességeiket felmérve (túllépve azon, hogy igazságos vagy sem) arra jutnak, hogy munkára van szükségük ahhoz, hogy élni tudjanak a semmire sem elég ellátásuk mellett.
Szóval lehet néha másokra is gondolni fórumon ventillálás közben.

huta # 2013.03.09. 06:33

Elnézést: Jutka1953!

huta # 2013.03.09. 06:32

Jutka53!

Én is hasonló cipőben vagyok. Igen, az állami bértámos munkahelyen jövő évtől komplex vizsgálatival dolgozhat. Valószínűleg alacsonyabb ellátást határoznak meg, de amikor 63 éves lesz, újraszámolják az összeget, amelyiknek magasabb, azt folyósítják tovább nyugdíjként.

george2 # 2013.03.08. 23:23

Szerintem is tök jó,hogy ezek az állásajánlatok itt megjelennek.
Az itt kommunikáló ex rokkantak tutkó többsége,nemcsak budapesti,de többdiplomás,több nyelven beszél, computer expert, bármennyit tud dolgozni éhbérért.
Mi a helyzet a nem budapesti,nem a fenti profi tudású,de amúgy ugyanúgy jogfosztottakkal?
Szerintem itt a t0bbség exrokkant nem munkát keres,mert mint eddig nem tud dolgozni,hanem a jogait....A munkaajánlat elfér itt ,de enyhén szólva sem adekváét itt....Aki tud dolgozni az em nagyon jár ide.

nico56 # 2013.03.08. 22:52

Jutka1953!
Itt kérhetsz szakszerű tanácsot:
http://www.versenykepesseg.eu

Fülcimpa # 2013.03.08. 15:02

A nőnapi köszöntést köszönöm szépen, kedves tőled! :)

Fülcimpa # 2013.03.08. 15:00

Kedves Fehér Szakáll,

épp ezért csaptam az oldalunkhoz egy fórum oldalat és nyitottam rajt' egy állásos témát, hogy ezentúl oda pakoljam, hogy egy helyen legyenek, mert itt eltűnik. Bárki regelhet és beszállhat a gyűjtögetésbe, csapatmunka hatékonyabb. Rehabosoknak most nagyon fontos, hogy legyen valami plusz forrásuk, és egy - esetleg - olyan hely, ahol akár a későbbiekben bővíthető a munkaidő, és fontos a kapcsolatrendszer bővítése is a továbbépéshez. Ez egy "külső" (tehát nem speckó "dobozolós"), hanem nyílt munkaerőpiaci melóhelyen esélyesebb, és szerintem méltóbb is. A fizuról nem is beszélve. Vannak részmunkaidős állások, ahol egész szépen fizetnek. (A "dobozolósok" jellemzően minimalizálnak).

jutka1953 # 2013.03.08. 11:19

Tisztelt fórumozok!
Szeretném a segítségeteket kérni.Férjem 60 éves.
1984 óta rokkant nyugdíjas.7 éve dolgozik egy megváltozott munkaképességüeket foglalkoztató Nonprofit Kft.-nél.6 éve véglegesítették az állapotát így eddig nem kellett neki menni felülvizsgálatra.Most közölte vele a munkáltatója,hogy kérje a felülvizsgálatát mert különben nem tudják tovább foglalkoztatni!
Szerintetek is ezt írja elő a jogszabály?
Előre is köszi a válaszokat.