Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


éhes # 2013.03.12. 14:00

??????

aperten # 2013.03.11. 22:09

Köszönöm. Én is kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz?


# aperten

lestefan # 2013.03.11. 21:15

aperten!

Az RTL előzetes reklámban én is láttam.

  • Szerda " Házon kívül" 22:40
aperten # 2013.03.11. 20:55

Fehér szakáll

Az RTL oldalán még nem látom. Honnan van az infód?


# aperten

klarissa # 2013.03.11. 15:39

Ani! Megértlek, mert korábban én is így reagáltam, általában utólag jutott eszembe, mit és hogyan kellett volna válaszolnom a gúnyos, lekezelő stílusra. De az utóbbi időben tudatosan figyelek rá, ha igazságtalanság ér, ne hagyjam szó nélkül. Azt tapasztalom, hogy a másik halkabb lesz - hisz mindenkét tudja, igaza van-e vagy nem.
Monalisának igaza van, a főnökénél be kell jelenteni az esetet. Különben másokkal is ugyanígy fog az ügyintéző beszélni. Ráadásul miért fizetnél azért, ami jár Neked?

monalisa1 # 2013.03.11. 15:11

Van neki főnöke tegyél írásban panaszt nála, köteles hivatalból kivizsgálni - mit ne mondjak az alkalmazottját "helyére" tenni.

Ani2085 (törölt felhasználó) # 2013.03.11. 14:41

Tudod klarissa az az igazság, hogy elszoktam itt nálunk az ilyen hozzáállástól. Az önkormányzatnál a régi alkalmazottak lecserélődtek. Az újak fiatalok, segítőkészek. Ez a "hölgyemény" még egy régi generációs csökevény. Kb. velem egyidős lehet, úgy 50-60 között. Mintha a régi tanácsházáról rakták volna a pozíciójába. Fölényes, lekezelő, gunyoros. Lehet, mert ez egy új hivatal? Nem tudom. Viszont köpni-nyelni nem tudtam, csupán tőmondatokban válaszolni. Pedig a második alkalommal, a nyilatkozatommal visszamenve készültem. Arra nem számítottam, hogy még aljasabb lesz.
Meg van még egy problémám: ha ilyen stílusban beszélnek velem, én megkukulok. Szó szerint!!! Egy szó, egy hang nem jön ki belőlem.
Igen, jó lenne, ha a sorstársaim okulnának az esetemből. Mindenki tudja, egy-egy felülvizsgálatnál milyen stílusban beszéltek velünk, mennyi empátiát tapasztaltunk. Ez az alkalmazott mintha a rosszabbak közül került volna ki.

klarissa # 2013.03.11. 11:50

Ani! Elszomorít,ahogy bántak Veled a hivatalban. Megértem, de sajnálom, hogy a sírás határán álltál. Azt hiszem, az célszerűbb lett volna, ha leordítod az ügyintéző fejét! Jó lenne, ha a példádból a sorstársaink felkészülnének arra, hogy időnként milyen hangnem várhat ránk egy-egy hivatalban. Túl kell őket kiabálni, közölni kell velük, hogy ők az emberek befizetett adójából kapják a fizetésüket, és kötelesek munkaidőben az ügyfelekkel tisztességesen bánni! Higgyétek el, a ganajtúró bogarak egyből csendesebbek lesznek!
Nem minden hivatalnok ilyen, én nem akarok általánosítani, és a normálisokat nem kívánom megsérteni. De amelyik elfelejti, hogy nem az ő az Isten, azt figyelmeztetni kell.

Ani2085 (törölt felhasználó) # 2013.03.11. 11:31

klarissa, lestefan!

Borzasztó egyszerű a történet. Az 1962-es egyezmény alapján jár az ukránoknak magyarországi nyugdíj! Ez anno a Szovjetunió és a Magyar Népköztársaság között jött létre, és érvényes, mert Ukrajna utódállam. Tisztában kell lenni az ukrán jövedelmekkel, és azzal, hogy üres a nyugdíjkasszájuk.
Szépen átjön Magyarországra, hozza a papírkáit, hogy mit és hány évig dolgozott. Ez lehet valós, lehet fiktív igazolás, a kutya nem néz utána. A Nyufig annyi nyugdíjat állapít meg, mint egy hazánkban ugyanabban a munkakörben, ugyanannyi évet ledolgozott állampolgár átlagnyugdíja. Pl. odakinn lehet, hogy forintba átszámolva lenne 30.000-es nyugdíja, ha megkapja, de a magyar átlag 60-80 ezer. Ezt megkapja simán, és máris élhet, mint Marci hevesen.

hkati2:
Köszönöm a tájékoztatást, ezt már végigjártam. Január 1-től nem a jegyzőhöz, hanem a Nemzeti Járási Hivatal hatáskörébe tartozik. Ahová hiába vittem a papírjaimat, igazolásomat, meg nyilatkozatomat, hogy nincs semmilyen alkalmi munkám, bevételem, le lettem adócsalózva!!! Mert feketén dolgozom!!! Mert ebben az országban nincs olyan, hogy valaki semmilyen ellátást nem kap!!! Esetleg én voltam a lusta, vagy esetleg rokkantcsaló, akit azért tettek ki, mert nem ment felülvizsgálatra!!! Mert kiderült volna, hogy vettem a rokkantságot!!! Mert ez az ország nem hagy jövedelem, ellátás nélkül senkit!!! És ha ragaszkodom ahhoz, hogy nekem NINCS jövedelmem, akkor még a bokámat is megüthetem, mert a nyilatkozatom, miszerint büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem..., az olyan, mint aki hamisan tanúskodik, vagy legalább okirat hamisításnak minősül!!! Ezek után mit lehet tenni??? Megalázkodni egy ilyen hivatalnok előtt??? Aki visszadobja a papírjaimat, mert ez nem fedi a valóságot??? Így nem fogadja, fogadhatja el, és örüljek, hogy nem jelent fel???
Nem pofoztam fel!!! Pedig nem sok hiányzott!!! Nagyon nehéz volt nem kimutatni az érzéseimet!!! Megalázottan, a sírás határán állva jöttem haza.
Ennyit arról, mi jár, és mi nem!!!
Inkább leszek TB nélkül, de ezt még egyszer nem játszom el. Belém ne törölje senki a tyúkszaros cipőjét!!!

megrokkant # 2013.03.11. 06:48

Meg kellene nézni az utolsó pécsi bányász tüntetés videóját. A bányászok képviselője egyértelműen kijelenti. Olyan orvosok vannak a pécsi bizotsági Veres Endre orvosi rendelőbe. Akik nem óhajtanak az ormánságra falura elmenni praktizálni és inkább vállalják a "szenyes" munkát az NRSZH-ál.

hivatalnok # 2013.03.11. 06:21

Kedves sorstársaim!
Sajnos úgy látom,hogy teljesen megfeledkeztetek a minket ért alaptalan támadás létéről!
Amikor miniszterek és állam titkárok kijelentik,hogy a 300 akárhány ezer korhatár alatti rokkantból 200.000-t vissza kel vezetni az egyébként nem létező munka világába,akkor ez megszűnik orvos-szakmai kérdésnek lenni!!!!!Ez egy T4 fasiszta ideológia és ehhez már csak olyan "orvosokat" kell találni,akik önként megfosztatják magukat emberségüktől és szolga lelkűen teljesítik I.Viktor parancsait!Nem véletlen,hogy tucatnyi orvos hagyta el ezt a pályát,mert nem bírja gyomorral,ezért lassítják az ellenőrzések folyamatát.Akik pedig maradnak,megszabadulva emberi jellemüktől,lelkiismeret furdalás nélkül minősítik vissza a valóban rokkantak ezreit 28.000 Ft-ossá,vagy teljesen gyógyultnak nyilvánítottá!

klarissa # 2013.03.10. 22:20

Google keresőbe ha beütitek: Pénzért árulják a magyar állampolgárságot Ukrajnában,több lap is beszámol róla
Mélységesen felháborító, hülyék vagyunk, ha ezt is szó nélkül hagyjuk!

klarissa # 2013.03.10. 22:04

Prüsszögi! Talán a kárpátinfo-n olvastam: Ukrajnában 30 év a szükséges szolgálati idő, és nem az ő járulékaik alapján számolják ki nálunk a nyugdíjat, hanem foglalkozás-alapon: pl. nálunk egy tanár utolsó 5 évi átlagfizetése xy Ft, annak bizonyos százalékát kapják Ft-ban.

klarissa # 2013.03.10. 22:04

Prüsszögi! Talán a kárpátinfo-n olvastam: Ukrajnában 30 év a szükséges szolgálati idő, és nem az ő járulékaik alapján számolják ki nálunk a nyugdíjat, hanem foglalkozás-alapon: pl. nálunk egy tanár utolsó 5 évi átlagfizetése xy Ft, annak bizonyos százalékát kapják Ft-ban.

klarissa # 2013.03.10. 21:50

Debra, Ani! Csak szóban tájékoztatnak? Vagy láttatok valami nyomtatványt is?
Lehet, lassú a felfogásom, de nem értem, milyen szándék áll az ukránoknak történő nyugdíjfizetés hátterében. Az ukrán állampolgár elvileg nem szavazhat nálunk. Vagy levélben igen?
Esetleg arról szól a történet, hogy az ukránok ügyesen kihasználják azt, hogy a határon túli magyarok szavazatai miatt tartják életben a sok évvel ezelőtti törvényt?

klarissa # 2013.03.10. 21:27

Természetesen csak poénból írtam Lestefannak a javaslatot. Egyébként is félő, ha igaz az, amit az ügymenetről írnak és kiürül a nyugdíjkassza, majd az állandó lakcímet biztosítók nyakába varrják az egészet, mert ugye az alapvető feltétel az egészhez az állandó lakcím.

klarissa # 2013.03.10. 21:17

Prüsszögi! Úgy akartam írni: rokkantügyben SEM érdemes.
Ugyanúgy gondolom, ahogy Te, és remélem, Európa közepén, saját akaratunkból történő EU-csatlakozás után be kell tartani (és be is fogják tartatni) a közösségi normákat.
Visszamenőleges törénykezés jogállamban nem létezhet! Ennek ellenére én sem bízom abban, hog az eredeti állapotot visszaállítják, de így sem maradhat.

klarissa # 2013.03.10. 21:10

lestefan! Addig? Pl. Prüsszögi által leírt dolog! Ha hamis igazoásokért nem büntetnek...

lestefan # 2013.03.10. 20:47

1. Ha valamit hamis papírokkal igazolnak, akkor az nem lehet legális véleményem szerint.(lehet lakcím vagy bármi)
2.Ha bizonyos dolgokat igazolni kell, akkor pedig nem kaphatja akárki, csak aki a feltételeknek megfelel.-Szerintem.
De fogalmam sincs erről, csak úgy kérdezem.-Igazából, van ami jobban érdekel.
Klarissa jól írja. Nyomozza ki pl. egy újságíró.Addig...?

Jó éjszakát!

glória88 # 2013.03.10. 20:21

lestefán legális az eljárás ,
hamis papírocskájukkal bizonyítják is,hogy negyven évig vezetőbeosztásban voltak így a legmagasabb nyugdíjkategóriába kerülnek.

JOGÁLLAMBAN ÉLÜNK !

klarissa # 2013.03.10. 20:14

lestefan! Szerintem a hamisított papír azt jelenti, hogy nem lakik állandóan abban a lakásban, amibe bejelentkezik. Tehát a lakcímbejelentő a hamis. Innentől elvileg legális.

klarissa # 2013.03.10. 20:12

Reméljük, előbb-utóbb egy oknyomozó újságíró ukrán papírokkal kipróbálja, hogyan is működik a dolog.
Apropó: mi lehet azzal az újságíróval, aki fel akarta gyújtani magát a Parlament előtt? Tud róla valaki valamit?

lestefan # 2013.03.10. 19:39

Debra01 2013.03.10. 19:54
"Átjön, bejelentkezik egy lakásba állandóra. Megy, viszi a hamisított kis papírkáikat, a nyufig megállapítja a nyugdíját, és utána folyósítja."

Milyen hamisított papírokat? Mégsem legális?

hkati2 # 2013.03.10. 19:23

Ani2085!Egészségügyi szolgáltatási járulék alóli esetleges mentesség

A Tbj.16. § rendelkezései lehetővé teszik azt, hogy az ott felsorolt személy ne fizessen egészségügyi szolgáltatási járulékot. A felsorolásból kiemelném az o) pontot.

16. § (1) Egészségügyi szolgáltatásra jogosult – az e törvény szerint biztosított, illetőleg a 13. § szerint egészségügyi szolgáltatásra jogosult személyeken túl – az, aki
o. a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 54. §-a alapján szociálisan rászorult,

1993. évi III. törvény
a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról
Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság

54. § (1) A jegyző az egészségügyi szolgáltatás igénybevétele céljából annak a személynek állapítja meg szociális rászorultságát,

a. akinek családjában az egy főre jutó havi jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 120%-át,

b. aki egyedülélő és jövedelme az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 150%-át
nem haladja meg, és családjának vagyona nincs.

(2) A szociális rászorultság igazolásáról a jegyző hatósági bizonyítványt (a továbbiakban: bizonyítvány) állít ki. A bizonyítvány hatályossága 1 év. A bizonyítvány tartalmazza: a rászoruló személy nevét, lakcímét, TAJ számát, a rászorultság tényét, az igazolás hatályosságát. A bizonyítvány az (1) bekezdésben megjelölt feltételek fennállta esetén ismételten kiállítható.

(3) A szociálisan rászorult személyekről a jegyző nyilvántartást vezet és a külön jogszabály szerint bejelentési kötelezettséget teljesít az egészségbiztosítási szerv felé.

Debra01 # 2013.03.10. 18:54

Üdv mindenkinek!
Az Ukránok jönnek, mert megtehetik!
Anival benn voltunk. Azt hittük, hogy nem hallunk jól. Pofon egyszerű Magyarországon ukrán nyugdíjasnak nyugdíjat kapni. Nem kell ehhez állampolgárnak lennie. Átjön, bejelentkezik egy lakásba állandóra. Megy, viszi a hamisított kis papírkáikat, a nyufig megállapítja a nyugdíját, és utána folyósítja.
Ennyi! Mi meg nem élünk jogállamban, mert itt élni kevesebb joggal jár.

Valamint, nem csak Aninak piros a TAJ kártyája. Egyre több embernek, akik fellebbezni mernek, és elhúzódik az ügyük.