Ügyész / ügyvéd

Sherlock # 2011.07.14. 09:02

Kedves Izaliza,

itt senki sem szorul védelemre, főleg nem tőlem, de azért had legyen 1-2 hozzáfűznivalóm, kiemelve azt a tényt hogy pont az ügyészség és Kacsa szakterülete az ami érdekel, úgyhogy ha elfogult is vagyok, az mindkét szakmát érinti. :)

Nos, várom szeretettel továbbra is, hogy milyen próbaidőről beszéltél? Jogszabály és hely megjelöléssel, ha lehetne.

Mindenkinek egyértelmű, hogy a fogalmazói 3(3,5-4) évről beszélt, kár is ezen megsértődni, az "ügyvédbojtáron" sem szoktak.

Ügyész-ügyvéd-bíró-jogtanácsos meg ugyanabból az alapanyagból lesz, szerintem így nem nagyon lehet általánosítani, hogy az ügyvédek milyenek, vagy a bírók, stb.

Amúgy meg, pont olyanok a bejegyzéseid, mint nekem voltak 2 éve, kezdő pázmányosként: Neked is a világ közepe a helyed - nekem is az még mindig, félre ne érts... :P

Izaliza # 2011.07.14. 09:03

Kedves Kacsa1111!

Bizony nincs próbaidő.

Várok egy mea culpát.

Liza

Izaliza # 2011.07.14. 09:24

Kedves Sherlock!

Az imént be is ismerte Kacsa1111, hogy nem tudja, hogy van-e próbaidő. Ezen kár rugózni.

A Pázmány nem a világ közepe, bár én azt is nagyon szerettem, mindvégig (5+3 évet).

Én annak a híve vagyok, hogy amit csináld azt szeresd vagy azt csináld amit szeretsz. Akkor is így gondoltam ezt amikor tizenévesen meggyet szedtem, és akkor is amikor cégeket "alapítottam" az ügyvédi irodában, és most az ügyészségen is így van ez.

Szerintem másként nem lehet.(de ez nem csak a munkára igaz)

Sok sikert a Pázmányhoz.

Üdv,

Liza

Kacsa1111 # 2011.07.14. 09:25

Kedves Izaliza,

várjad csak nyugodtan, nem zavarlak meg benne...:)

Kacsa11

Sherlock # 2011.07.14. 09:32

Közben az jutott eszembe, hogy mégis csak van próbaidő: az ügyészeket először határozott 3 évre nevezi ki a legfőbb ügyész, ha ezen idő után alkalmasnak találtatnak - és kérik - akkor kapják meg a határozatlan idejű kinevezést.

Ez nem az ügyészségi törvényben van amúgy, hanem az ügyészségi szolgálati viszonyról szóló törvényben.

Izaliza # 2011.07.14. 09:34

Kedves Sherlock!

Ha idáig nem lett volna világos bárki számára, nem ügyész vagyok.

Liza

Kacsa1111 # 2011.07.14. 09:35

Kedves Izaliza,

Az imént be is ismerte Kacsa1111, hogy nem tudja, hogy van-e próbaidő.

nem egészen azt ismertem be...egy leendő ügyésznek nem ártana ilyesmire jobban odafigyelni.:)

Kacsa11

Sherlock # 2011.07.14. 09:36

Kedves Izaliza,

szerintem mindenkinek világos volt eddig is. Én csak egy kis adalékkal tettem színesebbé a társalgást.

Izaliza # 2011.07.14. 09:40

Kedves Kacsa 1111!

Várok továbbra is.

Innentől kezdve pedig nemes egyszerűsséggel:

IGNORE ON!

orangeman # 2011.07.14. 09:59

Izaliza, megéri ezen izmozni?

For God and Ulster

Izaliza # 2011.07.14. 10:09

Kedves Orangeman,

nem, nyilván nem éri meg, ezért nem is törődöm vele a továbbiakban.

Liza

ujhus:) # 2011.07.14. 11:46

Szia Izaliza! Hova lehet neked írni privátban? Néztem a blogod, de nem találtam semmi ilyet...

Hirtelen sürgőssé vált!!!!

Rexor # 2011.07.14. 12:53

Nem tudom ki hogy van vele, de én nagyon jól szórakoztam ezen :). Iza, te vagy a nyerő, csak ne büntess! :).

Legislator # 2011.07.14. 12:58

Olyan jó volt ez, ne hagyjuk abba, volt valami esemény is legalább az uborkaszezonban:-D.

Sunshine after the rain.

Izaliza # 2011.07.14. 13:36

Kedves ujhus!

Módosítottam a beállításokat, így már elvileg itt is tudsz írni, ha kattintasz az email-re, felső sorban, dátumtól jobbra. (itt a fórumon)

Várom kíváncsian a leveled.

Üdv,

Liza

Legislator # 2011.07.14. 14:40

Iza, én -a szintén ősfórumos Rexorral ellentétben, akinek innen is pacsi- szeretem, ha a nők büntetnek:-D.

Sunshine after the rain.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.07.14. 14:51

Ez is egyfajta coming out. :)

Rexor # 2011.07.14. 15:00

Legislator: Pacsi neked is. Félek, ahhez már külön topic kell, de semmiképpen ne fojtsd magadba :).

Legislator # 2011.07.14. 15:04

KBS: a coming out-ot nem erre mondják. Mondjuk nem részleteztem, mire is gondolok:-D, de el is ment a kedvem.

Rexor: Hello.

Sunshine after the rain.

ujhus:) # 2011.07.14. 15:09

Szia Izaliza!

Azóta már megtaláltam a blogodon is a megfelelő helyet, és írtam egy jó hosszú levelet. Remélem, megtaláltad!

Üdv.!

насмешливый # 2011.07.14. 15:34

:) Érdekes volt figyelni ahogy a jó szándékkal segíteni igyekvő kolleginát letámadták az egyébként maximálisan tájékozatlan, de legalább idejekorán arrogáns ügyvédjelöltek :)

Csodálom amúgy a türelmét, és hogy nem ütötte le az olyan magas labdákat, mint hogy az átlag ügyvéd keresete alig haladja meg pár ezer forinttal a minimálbért. (ami két dolgot jelenthet, az ügyvédek többsége éhezik, esetleg magas köztük a khm. adóelkerülők aránya. :D) Vagy hogy nem ecsetelte ékesszólóan a cégalapítás és hasonló aprópénzes rabszolgamunkák varázsát :)

Ha csak fele olyan gonosz lett volna mint én, még azt is hozzá tette volna, hogy az ügyvéd társadalmi presztízsénél már csak a politikusé alacsonyabb. Ami azt illeti hallottam már utcaseprőt is erkölcsi fölénnyel beszélni e szép szakmáról. :)

De a gonoszkodást félretéve szerintem inkább meg kéne becsülni ha valaki megosztja a tapasztalatait, a helyett hogy magas lóról a másik szakmáján keresnénk a fogást. Már csak azért is mert esetleg a mienkén talál valaki :D

P.S.
  • tudnék ilyen szépeket írni az ügyész szakmáról is, de hát most éppen a jelölt kollégák arroganciáját ekézem éppen :D
Legislator # 2011.07.14. 15:49

Naszméslivüj kolléga mintha új lenne, de itt ugye nem ritka az ironikus/cinikus/gúnyos:-) hozzászóló, úgyhogy welcome on board, akarom mondani: dobro pazsalovaty na bort:-D, kedves kolléga.

Sunshine after the rain.

pazs # 2011.07.14. 16:09

No és miből gondolod, hogy ügyvédjelöltek azok a tájékozatlan és arrogáns alakok?

Legislator # 2011.07.14. 16:40

szia, Pazs

Sunshine after the rain.

pazs # 2011.07.14. 17:12

Szia Leg :) hogy vagy?
Követtem az itteni eseményeket, csak nem szóltam hozzá.