Ügyész / ügyvéd

Kacsa1111 # 2011.07.13. 16:46

Kedves guba,

Csipke, kbs, Legislator és jómagam "kóstolgattuk" a "lányt"...
szerinted melyikünk irigy rá?:)

Kacsa11

Legislator # 2011.07.13. 16:56

Nincs bajom az ügyészekkel, sőt, haverom is van közöttük, de irigyelni azért nem irigylem őket, Gubalínó:-D. Így én kiestem:-P.

Sunshine after the rain.

Dr.Attika # 2011.07.13. 17:29

Kedves Kacsa!
Nem séróból nyomom. Ezeket én átéltem.

guba # 2011.07.13. 17:40

Leg, eddig úgy tartottam, hogy te vagy a "kedves" kontrás a zenekarban, de kezdesz rosszindulatúvá válni.

guba # 2011.07.13. 17:59

Csipke, kbs, Legislator és jómagam "kóstolgattuk" a "lányt"...
szerinted melyikünk irigy rá?:)

Kérdezhettem volna azt is, hogy mi bajotok vele. Tudod, szeretem a tisztaságot, ezért szólok, amikor összefújja a szemetet a szél.:)

Izaliza # 2011.07.13. 18:14

Kedves Kacsa 1111!

Ahelyett, hogy személyeskedsz, válaszolhatnál érdemben is. Talán arra többen kíváncsiak. És engem is érdekelne, vajon érveid is vannak-e?

Kedves Legislator!

Visszahoztad az ovis évek légkörét, egy jogifórumos fórumba, ez olyan cukormackóbogár vagy! :-)

Több éve boldog házasságban élek, de azért kedves tőled, hogy számíthatok rád, ha szükségem lesz párválasztási tanácsra.

Olyan bájos ahogy kóstolgatni próbáltok (remélem annál jobb elfoglaltságotok is akad, minthogy mások lelkesedését és örömét próbáljátok meg kikezdeni, elrontani). Őszintén kívánom, hogy legyen.

Szép estét!

Liza

cat981 # 2011.07.13. 19:14

kacsa, kbs, namajd kerüljetek csak egyszer szembe izalizával egy ügyetek kapcsán... :))

cat981 # 2011.07.13. 19:15

kacsa, kbs, namajd kerüljetek csak egyszer szembe izalizával egy ügyetek kapcsán... :))

cat981 # 2011.07.13. 19:39

egyébiránt az meg bosszantóan szar duma, hogy egy ügyvédben ne a tisztességtelen embert lássuk, amikor 90%-uk az és ez mindenki számára nyilvánvaló... Én eddig akárhány ügyvédi irodában megfordultam, az a minimum volt, hogy már az elején utalnak a számla nélküli kifizetés lehetőségére... hogy a tovább ne is folytassam...

Legislator # 2011.07.13. 21:38

guba: te simán paranoid vagy, részemről a rosszindulat halavány árnya sem vetült senkire. "Kedves kontrásXD".

Izaliza: én is örülök, szerintem ilyen szerepben úgysem voltam eddig, gratulálok a boldog házassághoz. Impi amúgy rendes fiú:-D.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2011.07.13. 21:40

Csipke # e-mail 2011.07.13. 09:49

Nembíromki, nembíromki...

Imp., megvan a társad!! :D

Sunshine after the rain.

Impossible # 2011.07.13. 22:59

Szia Leg! :)

Köszi!

Kacsa1111 # 2011.07.14. 05:35

Kedves Izaliza,

vajon érveid is vannak-e?

mire?

Kedves Dr. Attika,

Nem séróból nyomom. Ezeket én átéltem.

szerintem ez pont azt jelenti...:)

Kedves cat981,

namajd kerüljetek csak egyszer szembe izalizával egy ügyetek kapcsán

ennek az esélye zéró.

Én eddig akárhány ügyvédi irodában megfordultam, az a minimum volt, hogy már az elején utalnak a számla nélküli kifizetés lehetőségére...

ez egyrészt nem meglepő, ismerve az adózásra és osztalék kivétre vonatkozó szabályokat, másrészt rólad is kiállít egy bizonyítványt...

Kacsa11

Legislator # 2011.07.14. 06:27

Szia, Imp!

Csipnek köszönd, én csak erre reflektáltam, bár ez nem volt nyilvánvaló...

Sunshine after the rain.

Legislator # 2011.07.14. 06:30

Ja, te a rendes fiút köszönöd:-D. Nem szoktam szórni az ilyen jelzőket, de téged élőben is ismerlek, szóval azért megalapozott az állítás:-D.

Sunshine after the rain.

Kacsa1111 # 2011.07.14. 06:30

Kedves guba,

összefújja a szemetet a szél.:)

látod?...téged is idehordott!:)))

Kacsa11

Csipke # 2011.07.14. 07:15

Kedves Izaliza,

Bájosnak inkább az a bájos, ahogy igyekszel nyerőn kijönni a szituból (a vicces, hogy senki nem versenyzik veled)... :)
Kacsa jó gyerek, és még csak hülyeségeket se szokott beszélni, csak hát van egy stílusa, amin nem mindenki tud felülemelkedni. Egyébként most is nagy igazsága volt, na... törődj bele... :)

Személyes véleményem, hogy életveszélyes általánosítani ügyész-ügyvéd témában (meg egyébként másban is) , és te belefutottál ebbe csúnyán, hát viseld méltósággal, hogy ezt a terhedre rótták.
A mesterkélt fölényeskedésed pedig több, mint mulatságos.

Leg, szia! :)

Szia Imp.! Pedig nagyon megörültem, hogy a végén kiházasítunk és helybe jön a menyecske, és tessék! :) Na, de hát arra mindenképpen jó volt, hogy lássuk: van remény! :) Egyébként hogy ityeg?

„összefújja a szemetet a szél.:)”

látod?...téged is idehordott!

:D

Csipke

Kovács_Béla_Sándor # 2011.07.14. 07:47

:)

cat981 # 2011.07.14. 07:53

Kacsa,
"ez egyrészt nem meglepő, ismerve az adózásra és osztalék kivétre vonatkozó szabályokat, másrészt rólad is kiállít egy bizonyítványt..."

rólam milyen bizonyítványt állít ki?

Izaliza # 2011.07.14. 07:58

Kedves Csipke!

Én nem bántottam senkit, csak a véleményemet osztottam meg, melyhez jogom van, ezért nem értem milyen szituból kellene kimásznom? Szerintem annak kellene mosakodnia, aki gúnyolódott, meg másokat kikezdett, de úgy látom annyira már nem futja.

Hogy Kacsa1111 jó gyerek az biztos, ellenkezőjét nem is állítottam.

Én azt mondtam el, hogy nekem miért tetszik az ügyészség. Ezt továbbra is vállalom.

Az ügyvédi pályáról kialakult véleményemet szintén vállalom, az alapján, hogy belekóstolhattam, és sok ügyvédet megismerhettem, itt is külföldön is.

Nem hiszem, hogy fölényeskedtem volna itt bárkivel is, ha így érezted elnézést kérek miatta, nem volt szándékos.

Üdv,

Liza

Izaliza # 2011.07.14. 08:08

Kedves ujhus!

Örülök, hogy tetszik a blogom. Azért készültek ezek a bejegyzések, mert amikor én próbálkoztam a bíróságra, ügyészségre, sehol semmi tapasztalat leírást nem találtam. Reméltem, hogy örülnek majd azok akik érintettek.

Írj nyugodtan priviben, ha tudok válaszolok a kérdéseidre.

Üdv,

Liza

wotan # 2011.07.14. 08:09

Érdekes levezetések voltak itt a parancs fogalmáról.

Már '89 előtt sem volt a "parancs szent és megfellebbezhetetlen, bírálata tilos" intézmény, sőt már '77-ben sem.

A bűncselekményre vonatkozó parancs végrehajtását már akkor is meg kellett tagadni, legalább is a Magyar Honvédségben ( leánykori neve: Magyar Néphadsereg )
A lényeg nem itt volt, hanem :
" Elöljáró jogosult fegyverét használni azon alárendeltjével szemben, aki a harci parancsot nem teljesíti, pánikot kelt vagy fosztogat." ( ezt a szabályzati pontot a halálbüntetés törlésével egyidejűleg szüntették meg )
Vagyis DrAttika problematikája nem az volt, hogy mit csináljon és kivel, ha parancsot kap, hanem az, hogy életben maradjon a harci parancs vétele után.
Nem is olyan nagy erkölcsi dilemma :-)

Izaliza # 2011.07.14. 08:16

Kedves Kacsa1111!

Beszóltál, hogy majd ha letelik a próbaidőm akkor mondhatok majd csak véleményt az ügyészi munka változatosságáról.

Nos, várom szeretettel továbbra is, hogy milyen próbaidőről beszéltél? Jogszabály és hely megjelöléssel, ha lehetne.

Üdv,

Liza

Izaliza # 2011.07.14. 08:21

Kedves Kacsa1111!

A blog műfajával nem tudom, hogy tisztában vagy-e, de a blog egy internetes napló, ahol megengedhető az objektivitástól való eltérés (ahogyan fogalmaztad), mivel személyes természetűek a bejegyzések. Ha elolvastad a köszöntő szöveget, láthattad, hogy nem tudományoz értekezésemet fogom itt megjelentetni.(legalábbis egyelőre nem :-)

Amikor pl. tudományos folyóiratokban publikálok, ott nyilván objektív vagyok, de a blogban szabad legyen vicceset, dolgokat túlzóan és kritikusan megfogalmazni.

Liza

Kacsa1111 # 2011.07.14. 08:57

Kedves Izaliza,

ahol megengedhető az objektivitástól való eltérés

Nem is állítottam az ellenkezőjét. Másokat intettem óva attól, hogy pont a fenti miatt a blogban olvasottakra támaszkodjon.
apró különbség.:)

milyen próbaidőről beszéltél? Jogszabály és hely megjelöléssel, ha lehetne.

ugye nem gondoltad komolyan, hogy ezért ki fogom nyitni az ügyészségről szóló törvény...ha nincs próbaidő, akkor nincs. pff.:)

Kacsa11