Ügyész / ügyvéd

Legislator # 2011.07.14. 17:52

Szia, mostanság egész jól érzem magam, sok a munka. Egyébként szerintem rengetegen olvassák a JF-et, kár, hogy nem lehet lájkolni, meg ilyesmik:-D.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2011.07.14. 17:52

És te hogy vagy, kedves pazs?

Sunshine after the rain.

насмешливый # 2011.07.14. 18:03

Megérzés? :D

Kacsa1111 # 2011.07.14. 19:28

Kedves Naszméslivüj,

hát...remélem sosem hagyatkozol a megérzéseidre...a saját érdekedben.;)
ez ugyanis - ahogy arra pazs már utalt - kurvára nem talált...de pont senkinél!:)))

magas köztük a khm. adóelkerülők aránya

ami ugyebár magyar nyelven azt jelenti, hogy nem a jogszabály keretei között összehozható legmagasabb adót fizeti.

az ügyvéd társadalmi presztízsénél

pont leszarom a társadalmi presztizst...engem csak az éredekel, hogy a meló szellemi kihívást jelentsen, azt magas színvonalon végezzem el, és hogy jól megfizessenek...ennyi.

"inkább meg kéne becsülni ha valaki megosztja a tapasztalatait

hogy érdemes-e a megosztásra, szerintem, a tapasztalat minőségétől függ...

Kacsa11

Kacsa1111 # 2011.07.14. 19:45

ja, egy megjegyzés, mielőtt valaki nekem esne, hogy rosszul írtam át a cirill betűket...nem írtam át a cirill betűket, mert nem ismerem őket rendesen, és lusta voltam ezzel szarakodni, ezért csak Legislator hozzászólásából kimásoltam az első szót, hogy azért mégis egyértelmű legyen, hogy kinek írtam.

Kacsa11

насмешливый # 2011.07.15. 05:16

:) Kérem szépen az adóelkerülő az egy szép eufemizmus az adócsalóra, de hát ezzel újat nem mondtam neked.

Belátom nyilván akad olyan is akinek egy cégalapítás vagy egy beadvány szellemi kihívást jelent, de azért kell hozzá monotonitástűrés rendesen :D :D

Ami a jelöltséget illeti, ha gyakornok hát gyakornok, nincs azon mit szégyellned :) Előbb utóbb így is úgy is ügyvéd leszel, és belekóstolhatsz a megélhetési gondokba, és az össztársadalmi megvetésbe :D :D

Nah ennyit a mókáról. Komolyra fordítva a szót.

Érdekes hogy még mindig nem esett le neked hogy miről is szólt az előző kis szösszenetem...

Csodálkozom amúgy, hogy miközben látványosan semmit nem tudsz az ügyészi munkáról, milyen bátran minősíted azt.

Ez a tapasztalat "minősége" is nagyon érdekes :)
Hogy is van ez? :D :D :D Csak a jó, (esetleg fordítva a csak a rossz) tapasztalatok érdemesek a megosztásra? Khm? :D Karl Popper forog a sírjában.

Úgy érzem ez csak egy ügyetlen, de legalább rosszindulatú személyeskedés akart lenni a kollegina felé, csak hát elvérzett szemantikus afázia aknamezején.

PS.

Félreértések elkerülése végett semmi bajom az ügyvédekkel, ellenben az arrogancia megérdemli hogy helyretegyék.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.07.15. 06:06

Éppenséggel a hölgy volt arrogáns, és ő volt az is, aki durván leszólta a mások hivatását. Az egész purparlé annak a következménye.
Nem mellesleg te is követted ebben, sőt még durvábban, és már nem is általánosságban, hanem személyeskedve tetted.

Egyébként egyetértünk: az arrogancia tényleg megérdemli.

Legislator # 2011.07.15. 06:09

Kedves насмешливый/naszméslivüj!

Nem fogom a Kniezsa-féle nemzetközi szlavisztikai átírást használni, mert azt max. orosz szakosok ismerik, az angolszászoknál használt átbetűzést is legfeljebb az tudja értelmezni, aki valamennyire járatos ebben. Kiejtés (hangzás) szerint pedig ez adja vissza legjobban a szót, nem tudom, te hogy írtad volna át?

Ha Iza (quasi) Imp párja, akkor te Kacsának lehetsz valaminő kioktatásra szakosodott vitapartnere, úgy tűnik.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2011.07.15. 06:11

Azért az adóelkerülés és az adócsalás messze nem ugyanaz, de a pénzügyi jog Rexor asztala...

Sunshine after the rain.

kick # 2011.07.15. 06:31

Tisztelt fórumozók!

A véleményetekre vagyok kíváncsi. Egy rendőr jelentést írt a bejelentő nevét és lakcímét tartalmazva, mert szolgálat közben a tudomására hoznak egy hivatalból üldözendő bűncselekményt, sikkasztást, melyet még kamera is rögzített. A jelentésre (mely vissza kereshető az adatbázisból) a nyomozó szerv sem nyomozás elrendelésével, sem elutasítással nem reagált, egyszerűen eltűnt. Hivatali visszaélés miatt feljelentés született ebben az ügyben. A vizsgáló nyomozó ügyész azzal az indoklással szüntette meg az ügyet, hogy a sértett nem tett feljelentést az ügyben. természetesen meg lett panaszolva a megszüntető határozat, hivatkozva a Be. 170.§.-ra, mely szerint "A nyomozás megindításának alapja

170. § (1) A nyomozás az ügyésznek vagy a nyomozó hatóságnak hivatali hatáskörében, valamint a nyomozó hatóság tagjának hivatali minőségében tudomására jutott adatok alapján vagy feljelentésre indul meg. Ez a panasz is elutasításra került. Szerintetek elkövettek-e valamit az ügyészek? Valamit tudhat a csávó, valaki nagyon hálás neki, hogy még a Be-t is átírják a kedvéért.

kick # 2011.07.15. 06:34

Az előbbi hozzászólásomból kifelejtettem, hogy az elkövető biztonsági őr volt, a sértet meg áruház, tehát nem állt fenn közöttük rokoni kapcsolat, így az eset nem magánindítványos. Ezt is tartalmazta a panasz.

Dr.Attika # 2011.07.15. 06:37

Fogalmazhatunk úgy, hogy az adóelkerülés ( adóoptimalizálás )a jófiúk, míg az adócsalás a rosszfiúk terepe.

Izaliza # 2011.07.15. 06:37

Kedves Kovács_Béla_Sándor!

Itt már többen, sokadszorra állítottatok rólam valamit, mégpedig azt, hogy durván leszóltam mások hivatását.

Kérlek idézd melyik hozzászólásomban? Mikor? Ha lehet pontos időponttal. Köszi.

Az, hogy beírtam, hogy az ügyvédi hivatás számomra sosem volt opció, vajon melyik univerzumban számít durva beszólásnak? Vagy egyáltalán beszólásnak?

Liza

насмешливый # 2011.07.15. 06:40

Legislator:

Természetesen ha szigorúan vesszük neked van igazad, azonban köznyelvileg, de különösen az adott kontextuson belül nyilvánvaló volt szerintem hogy mire utaltam :)

насмешливый # 2011.07.15. 06:43

Legislator:

Nekem teljesen megfelel az átírásod ebben a formában. :)

насмешливый # 2011.07.15. 06:50

:)

Kovács_Béla_Sándor:

Bizonyára valami másik topicot olvasunk mi ketten, mert én ilyesminek nyomát sem láttam a kollegina részéről. Persze távol álljon tőlem hogy azt vélelmezzem hogy ön nem mond igazat, de talán nem bántom meg nagyon, ha kijelentem hogy ebben a dologban ön tévedésben van.

насмешливый # 2011.07.15. 07:02

Dr.Attika:

Én inkább úgy fogalmaznék hogy az adócsalók ⊂ adóelkerülők.

Izaliza # 2011.07.15. 07:07

Kedves насмешливый!

A magas labdákat szándékosan nem ütöttem le, mert nem azzal a céllal jöttem ide, hogy gyalázkodjak.

Úgy tűnik embereket már az is megbánt ha valaki lelkesedik a munkája iránt. Mi más ez ha nem irigység?
Úgy tűnik ebben az országban tényleg csak panaszkodni érdemes, azt még valahogy elviselik. Szomorú, nagyon.

Liza

pazs # 2011.07.15. 07:29

Jaj, Liza, ne dramatizáld a helyzetet, az itteniek szemét nem az csípi, hogy lelkesedsz a munkádért, hanem hogy leszólod másokét (lásd azt a részét a hozzászólásodnak, hogy az ügyvédek sok pénzért csak kiskapukat és eljárási hibákat keresve elérik az ügyfelük felmentését).

Leg: köszönöm, jól :) munka van nálunk is sok, de addig jó, hát nem? :)

насмешливый # 2011.07.15. 07:45

pazs:

"az ügyvédek sok pénzért csak kiskapukat és eljárási hibákat keresve elérik az ügyfelük felmentését"

Szerintem meg éppen ezért fizetik őket.
Akinek ez nem tetszik ne menjen ügyvédnek, hiszen hiába sértődik meg rajta, attól még - többek között - ez a dolga.

Ezek szerint ha valaki azt meri állítani hogy a katonák munkavégzésük során időnként embereket ölnek, és ezért nem menne soha katonának akkor azzal leszólta a katonákat?

Kacsa1111 # 2011.07.15. 07:52

Kedves naszméslivüj,

Kérem szépen az adóelkerülő az egy szép eufemizmus az adócsalóra

hozzászólásodból ítélve ügyészségen dolgozol...ennek fényében a fenti kijelentés több, mint rettenetes.:)

egy cégalapítás vagy egy beadvány szellemi kihívást jelent

büntetőjog mellett nem foglalkozom cégalapítással sem, ingatlannal sem, perekkel sem. Épp ezért beadványokat sem készítek...:)
mostantól a szegényes fantáziádra bízom, hogy mégis mit csinálhatok (Izaliza bátran csatlakozhat hozzád a morfondírozásban - a blogja szerint ő már látott 1 azaz egy ügyvédi irodát közelről, tehát számodra mindeképpen csak erősítést jelent).;)

Ami a jelöltséget illeti, ha gyakornok hát gyakornok, nincs azon mit szégyellned

mókásan adod elő a hülye gyereket.:))) elég meggyőző alakítás...

látványosan semmit nem tudsz az ügyészi munkáról

ezt most arra érted, hogy tévedtem atekintetben, hogy van-e próbaidő?:)
dolgoztam ügyészségen (tág értelmeben véve kétszer is) csak éppen nem mostanában, és azóta megfordultam pár helyen. tököm sem emlékszik már, hogy 5-6 éve volt-e próbaidőm vagy sem.

az arrogancia megérdemli hogy helyretegyék.

impyboy (és Izaliza) szavaival élve: Ámen!:)

Kacsa11

Kacsa1111 # 2011.07.15. 07:52

Szerintem meg éppen ezért fizetik őket.

anyám, borogass!:)))

Kacsa11

guba # 2011.07.15. 07:55

Ugyan már! Az ügyfél pont azt várja el - lehet hogy nem feltétlenül sok pénzért - hogy a védő megtalálja az anyagi vagy eljárásjogi hibákat, és a legenyhébb büntetéssel hozza ki őt az eljárásból. Ezt nevezheted kiskapu keresésnek is, de a jó ügyvéd éppen attól jó, hogy megtalálja, ha úgy tetszik a kiskapukat. Ha valakiről azt állítják, hogy minden kiskaput megtalál, azt nem leszólják, hanem dicsérik...

guba # 2011.07.15. 07:57

Pazs írásához szóltam hozzá, csak míg végigolvastam az elmúlt időszakban született írásokat, látom már többen is reagáltak hasonló tartalommal.

Izaliza # 2011.07.15. 08:01

Kedves pasz!

Ahhoz képest, hogy elvileg itt jogászok vannak, senki se tud idézni?

Hol írtam én le azt a szót, hogy ügyvéd, abban a mondatban? Eljárási hibát?

Ez mind csak a ti képzeletetekben létezik!

Hol a dúrva beszólás? Hol az ügyvédek leszólása?

Állítottatok valamit, megsértődtetek, szerintem az a minimum, hogy bizonyítjátok az állításotokat.

Ha nem sikerül nem ártana magatokba szállni, esetleg elnézést kérni azért, hogy itt napok óta ekéztek a semmiért.....

És ez nem arrogancia, hanem szerintem így működik egy korrekt kommunikáció felnőtt, értelmes emberek között.

Én írtam már, hogy ha megbántottam volna valakit, sajnálom, mert nem volt szándékos. Rajtam kívül kiben volt még ennyi?

Köszöntem.

Liza