"Jótanácsokat kizárólag értelmes emberektől szoktam elfogadni."
Kácsa értelmes ember, csak hülyén csinálja. :DDD
"Jótanácsokat kizárólag értelmes emberektől szoktam elfogadni."
Kácsa értelmes ember, csak hülyén csinálja. :DDD
Kedves Kacsa!
Megfoghattam volna drattika gyenge pontját, mert annyira már kiismertem, de éppen ezért nem akatam a régi fórumtársat megbántani.
Kedves Immaculata,
te miért érzed úgy, hogy minden férfivel meg kell küzdened?
szerintem kezeltesd ki a problémádat, mert baromi szomorú életed lesz...
Kacsa11
Na elszabadult a baromfiudvar. :DDD
TÉvi!
Köszi a választ!
Örülök, hogy van rajtam kívül is olyan ember, aki még tényleg arra használja a fórumot amire való!!!
Rettegett HM-es Füredi féle bizottságról:
Pp.:
Óriástündér MB bírónő, szuper, lényeges kérdések, jó belépő volt a hibátlan írásbeli.
Határidők, Ügygondnok, Hirdetményi kézbesítés, Illetékek, Másodfokú határozatok, Közig per
Ptk:
Tündér LB bírónő, házasság, cselekvőképesség, gondnokság, öröklési szerződés, életjáradéki szerződés, tartási szerződés, öröklési szerződés, – ezek ingatlan-nyilvántartási vonzatai…
Gt. (Füredi):
FÜREDI A LEGFRANKÓBB ARC AKI VALAHA VIZSGÁZTATOTT!!! Laza, arra kíváncsi, hogy mit tudsz, nem kínoz, segít, stb. Abszolút nem értem a fenntartásokat!!! Jó, kérdezi a „kicsiket“ is… Na és? Sokkal egyszerűbb mint a „nagyok“ részleteiben!
OBA, Versenyfelügyeleti eljárásban képviselet, PSZÁF, Gt. határidők!
Élmény volt (utólag :-) )
Off
Corps in the basement-ez mekkora király nickname:-)))
On
Sunshine after the rain.
Thanx Legislator!
:-))))))))
lolz
Sunshine after the rain.
Hogyan kell igazolni a vizsgadíj megfizetését? Ha netbankos átutalással megy, akkor elég, ha kinyomtatom a bizonylatot?
Kedves kbs,
elvileg elégnek kéne lennie...
Kacsa11
Tiszteletem!
Nagyon vaksi szenilis vagyok,vagy pedig az adójog nem része a szakvizsgának?
1993-ban szakvizsgáztam és most frissíteném a tudásomat.
Akkor még elővizsgáznom kellett adójogból a bíróságon.
Köszönettel
Sziasztok!
Most készülök beadni a jelentkezési lapomat szakvizsgára. Az elmúlt években több helyen is dolgoztam - mindig főállásban, jogi képesítéshez kötött munkakörben stb. - jól értelmezem, hogy ilyenkor minden volt főnökömet meg kell keresnem igazolásért, vagy esetleg elég a jelenlegi? Mivel erre formanyomtatványt nem találtam, gondolom, magamnak kell megfogalmaznom az igazolást, de örünék, ha valaki megerősítene.
meg kell keresni korábbi munkáltatókat
nincs formanyomtatvány
Mt. 99.§ szerinti működési bizonyítványt kell kérni. Ezt elfogadja a szakvizsga bizottság. Egyébként a 98.§ szerinti igazolás is alkalmas a gyakorlati idő igazolására.
Sziasztok!
Én 3. éve járok a Debreceni Egyetem jogi karára, és ezalatt a 3 év alatt nagyon sok kérdés fogalmazódott meg bennem. De ami a leginkább foglalkoztat az az, hogy miután megszereztem a diplomát, mennyire lesz használtó a gyakorlatban az évek alatt "bemagolt" többszáz oldal, fogalmak?Rengeteg fogalmat kérnek számon,vizsgákon többszáz beugró,de más, amikor le kell írnom, és más, amikor egy irodában ülök. Valaki,akinek van már gyakorlati tapasztala, elmondaná nekem, hogy egy frissen végzett jogásznak a gyakorlatban mit kell csinálnia?Pl. egy ügyvédi irodában?Mert nagyon félek, hogy hiába tudok majd 1000 jogi fogalmat, gyakorlatban semmit sem fogok tudni.
Köszönöm előre is!=)
Szia Barabell!
Ne félj semmit. Nem a fogalmakon van a hangsúly. Kapsz egy ügyet. Megvizsgálod a történeti tényállást és megkeresed hozzá a megfelelő törvényi tényállást. Fel kell készülni arra, hogy megfelelően érvelj a mellett, amit jogosnak gondolsz.
Köszönöm a segítséget, a működési bizonyítvány meg sem fordult a fejemben :), de talán egyszerűbb lesz így. Attól tartottam sajnos, hogy végig kell járnom minden volt főnököt, de most már legalább biztos vagyok benne :)
Barabell,
jelentkezz gyakornoknak pl. egy ügyvédi irodába, és ott majd meglátod, mit kell csinálni. Nagyjából uyganazt kell majd csinálnod diploma után is. Ha tudsz jól legalább angolul, akkor jelentkezz nemzetközi irodába, ott másfajta munka van, akár össze is hasonlíthatod így más helyekkel, érdemes több helyen is körülnézni így az egyetemi évek alatt, meg amúgy is van kötelező szakmai gyakorlat, amit le kell tölteni, ne hagyd azt sem az utolsó pillanatra. A munkahelykereséssel ne várj a diplomázásig, azon már most rajta kell lenni!!! És tanulj nyelveket (főleg angol és német)!!!
Sziasztok!
Készül valaki büntetőből őszi szakvizsgára?
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.
Májusban pp.-ből nem sikerült a vizsgám, nagyon gyakorlatias volt végig a vizsga, sajnos tapasztalattal nem rendelkezem, ősszel megyek újra.
Kérlek Benneteket, hogy aki tudna segíteni a felkészülésben, természetesen anyagi ellenszolgáltatás ellenében :-) – pár alkalomra gondoltam, törvény gyakorlati alkalmazásának az ismertetésére -, légyszi írjatok az estrella.5@freemail.hu címre.
Ez az utolsó vizsgám, hát eléggé félek tőle, mert, ha megint belemennek a gyakorlati részbe ismét elmeszelhetnek.
Előre is nagyon szépen köszönöm.
Sziasztok!
Én most kezdem a szakvizsgákat. Október első hetére jelentkeztem be a B részből. Még nem kaptam írásban értesítést az időpontomról. Állítólag jövő hét közepén kezdik beosztani az októberre jelentkezőket…
Anyagi jogból fogok írásbelizni. Valaki el tudná nekem küldeni az ezen a fórumon sokat hivatkozott BH-gyűjteményt, illetve a vissza-visszatérő írásbeli feladatokat? (e-mail címem: bakaikatalin@gmail.com )Előre is köszi. Mindenkinek kitartást!
Sziasztok,
nincs véletlenül meg valakinek a Szakvizsga Bizottság email elérhetősége? Sehol sem találok címet.
Előre is köszönöm.
Egy ügyintézőét meg tudom mondani, a behívón tüntették fel: gerhaki@irm.gov.hu (Gerhák Istvánné) De nem tőlem tudod.
Köszönöm!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |