Üdvözlök mindenkit!
Először vagyok itt a fórumon, sok hasznos, érdekes információt olvastam tőletek.
Egy év múlva szeretnék szakvizsgázni. Voltam a PTE felkészítőjén polgári témakörben, hasznosnak éreztem, nagyon sok gyakorlati momentumra hívták fel a figyelmet.
Viszont nagy kérésem lenne mindenkihez. Aki már szakvizsgázott, vagy legalábbis közvetlenül előtte áll, és van egy pici ideje segíteni, legyen kedves megtenni, hogy megírja nekem, hogy milyen, hogy történik.
Miből célszerű írásbelizni?
Többen mondták a pp-t. Volt aki a munkajogot részesítette előnybe.
Gyakorlatom sajnos (vagy ki tudja) nincs büntetőjog terén, viszont mindig is szerettem ezt a tárgykört. Nyilvánvaló, abból lenne jó, ami a legkönnyebb. Csak vajon melyik az? (Tudom, szubjektív megítélésű a dolog.)
Nem biztos, hogy kezdő fórumosként megtalálom a nekem érkező válaszokat, ha lehet, e-mailben szeretnék véleményeket, válaszokat kapni.
Mást egyelőre nem kérek. :)
Mindenkinek szép napokat kívánok!
Üdvözlettel
szakvizsga
Ajánlom a szakvizsga A rész, B rész, C rész topic-ok olvasgatását. Mivel semmi közöm a szakvizsgához, többet nem tudok hozzátenni, de a többiek közül néhányan igen, érdemes érdeklődnöd más topic-okban is, hogy észrevegyenek. :)
Köszi szépen. Miután írtam, már észrevettem a többi szakvizsgás topicot. :-)
Most már csak nekem kell eldönteni, hogy mit választok első vizsgának, amiből írásbelizek is.
Üdvözlettel
Halihó! Maradtak eladó szakvizsga kézikönyveim (kiadás éve + állapot):
1.Dr. Csink Lóránt-Rixer Ádám: Alkotmányjog és közigazgatási jog 2006. (sárga kihúzóval + ceruzával)
2.Dr Horváth István: Munkjog 2007. (sárga kihúzóval)
3.Jeney-Kende-Lövenberg: Európai Közösségi jog 2005. (első 30 oldal sárga kihúzóval, többi ceruzával, de radírozható)
4.Szeibert-Erdős: Családi jog 2006.(üres)
5.Pestovics: Bírósági végrehajtás 2007.(üres)
6.Tölg-Molnár: Polgári eljárásjog I. 2006.(üres)
7.Bókai-Gábor-Greskovics-Tölg: Polgári eljárásjog II. 2006.(üres)
Darabja 1000;- forint. Karácsony után viszem a szelektív hulladékgyűjtőbe.
onlány
Sziasztok!
Az alábbiakról szeretnék érdeklődni:
nemsokára szeretnék jelentkezni szakvizsgára, mivel meg van a gyakorlati időm.
Hogyan lehet jelentkezni?
Személyesen fel kell menni a Szakvizsga Bizottsághoz a papírokkal ( hitelesített diploma, igazolások ,befizetett vizsgadíj) ( már aki nem pesti) vagy postai úton is meg lehet küldeni a jelentkezést?
Mikor van ügyfélfogadás? És van valami kérelem formanyomtatvány amit ott adnak, vagy egyszerűen csak írni kell pár sort + csatolni a papírokat?
köszi
szia!
kérdéseidre részletes választ kapsz az IRM honlapján
*
a kérelmet legjobb személyesen átadni
(postán is lehet biztosan)
cím: V. ker. Szalay utca 16.
Jogi Szakvizsgabizottság Titkársága
ügyfélfogadás: H-SZ-P: 9-11 h
*
A jelentkezési kérelemhez csatolni kell:
- oklevél közjegyző által hitelesített másolatát,
- a joggyakorlat igazolására szolgáló tanúsítványt, a kezdő időpont naptárszerű megjelölésével,
- a vizsgadíj befizetéséről szóló igazolást.
*
onlány,
üres könyveket minek akarsz eladni? Nekem olyan kellene, amiben szöveg is van. :D
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy volt-e mostanában valaki Pp-ből szakvizsga írásbelizni, és esetleg van-e valami használható eset-határozattára erre vonatkozólag?
Sziasztok!
Mivel vidéki vagyok, a szakvizsgakérelmemet be adhatom illetve elküldhetem postai úton is vagy mindenképp személyesen kell bevinni a Szakvizsgabizottsághoz?
Van olyan a fórumozok közül aki esetleg postán küldte?
(ja és csak olyan fórumozó írjon már aki tényleg tudja hogy zajlik ez az egész)
Köszi
Jó, hogy a dr. kitetted, különben rá nem jöttünk volna.
Na erről beszéltem .....
egyébként meg nem lehet mindenkinek valami idióta felhasználó neve
Hunfrakk minden kérdésedre megadta a választ, kár ilyen helyesírással tovább kérdezősködni.
Kedves Beáta!
Be lehet adni postai úton is, de így sokkal bonyolultabb. Javalom, hogy szánj rá egy napot és hozd fel személyesen a Szalay utcába. Edig 4 hölgy foglalkozott vele, most pedig egy szimpatikus fiatalember. Nincs formanyomtatvány, hanem írd le, hogy szakvizsgára jelentkezel ..... rendelet alapján és mellékeld a szükséges okiratokat. A fiatalember átveszi és ha még van hely akkor polgáriból májusban vizsgázhatsz. Hozd a csekket az első 18 ezer forintról.
Üdv:
Dr. Béres-Deák Attila
Az előző bunkó megjegyzéssel meg ne foglalkozz és a dr-t használd továbbra is. Megdolgoztál érte.
én mindig postán adtam be, semmi gond nem volt vele
nem volt kedvem rászánni egy napot, +10k útiköltséget
Bunkó az, aki ilyet mer mondani egy hölgyre.
Köszi a gyors válaszokat,a bunkó megjegyzések pedig nem érdekelnek!!! Magát minősíti ezzel az illető!
"Edig 4 hölgy foglalkozott vele, most pedig egy szimpatikus fiatalember."
Na igen, ennyit a hatékonyságról. lol
Immaculata,
te tényleg nő vagy? Tudom, az is bunkóság, ha megkérdezem, hány éves vagy, de kíváncsi lennék (azaz vagyok). :D
Ez a te problémád Imp, nem az enyém.
Kedves Immaculata,
„Bunkó az, aki ilyet mer mondani egy hölgyre.”
már mondtam neked, hogy ez a kültelki szemérmesség nem egy "hölgy" sajátja...
nem attól leszel "hölgy", hogy annak proklamálod magad...
Kacsa11
Lehet, hogy nem is hölgy. :D
De jó, hogy itt mindenki ennyire ráér!
Nekem is kellene ennyi felesleges szabadidő...
A KÉRDÉSRE VÁLASZOLVA:
Én postán adtam be eddig mind a két alkalommal a jelentkezésemet.
Annyit kell tenned, hogy írsz egy kérelmet, amiben megjelölöd, hogy
- melyik részből (A, B, vagy C) kívánsz először vizsgázni (írásbelizni és szóbelizni), valamint
- melyik hónapban szeretnél vizsgázni.
Ehhez a kérelemhez csatolnod kell:
- a csekk eredeti példányát,
- a gyakorlati idő letöltéséről szóló igazolást,
- a diploma közjegyző által hitelesített másolatát.
Én tértivel adtam fel.
Mind a kétszer így csináltam eddig. Választ mind a kétszer 3-4 héttel a vizsga kitűzött időpontja előtt kaptam.
Üdv., TEvi
Na Kacsa, márcsak te hiányoztál!
Amint felütöm a fejem egy topicban, te máris ott vagy!
Jótanácsokat kizárólag értelmes emberektől szoktam elfogadni.
Attól, hogy járatod a szádat, Kacsa még lehetsz, de tanácsadó nem.
"De jó, hogy itt mindenki ennyire ráér!
Nekem is kellene ennyi felesleges szabadidő…"
szombat este van!
Kedves Immaculata,
lebunkózni azt, aki lebunkóz, mert bunkó vagy, az nem bunkóság?:)))
és mindezt arra hivatkozással, hogy te "hölgy" vagy!:)))
na ez a bunkóság csimborasszója!:)))
Kacsa11
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02