gyakorlatot de hogyan?

Kacsa1111 # 2009.10.05. 11:19

Kedves Impossible,

te elolvastad azt amire reagálsz???
elolvastad 30-06 beírását, és aztán a reakciókat???
ha igen, akkor gáááááz...
ha nem, akkor pótold...

Kedves wasp,

erdő és vadgazdálkodás egy dolog. ezt írtam is.
ebbe benne van az, hogy ki kell lőni állatokat.
szükséges.

de genetikai érvekkel összeköti a férfiasságot a gyilkolászással (amint azt 30-06 tette) viszont kicsit más...

egyértelmű, hogy a parizer többet szenvedett éltében és halálában, mint a vaddisznó...
de azért te is röhögnél, ha a vágóhídon dolgozók ráznák az öklüket, hogy "ej, nekem van a legnagyobb faszom a faluban!"...:)))

a vágóhíd is, az erdő és vadgazdálkodás is szükséges. de nem az öléstől lesz férfias.

a vadászat akkor és ott férfias, amikor leteszi a puskát, és felépít egy lest...vagy egy etetőt.

Kacsa11

Impossible # 2009.10.05. 11:23

kacsa,

Erre a hozzászólásra gondolsz, nemde? (Idézem)
Ezt elolvastam, meg azt is elolvastam, amit reagáltatok rá. Mondd már meg, mi a gáz!

"bajussz. Az állatok vadászata sokkal ősibb foglalatosság mint a borkészítés. A pálinkáról nem is beszélve.
Multkor vittem ki valakit este vadászni. Életében még éjszaka nem járt erdőben, nappal is csak parkerdőben.Vadon élő állatot közelről az állatkertben
látott. Megszagoltattam vele a szelet, megnézettem vele csillagokat, meghallgattattam az erdő zaját. És amikor disznót kilőttem, úgy segített zsigerelni, mintha már egyáltalán látott volna ilyesmit, pedig nem.
Egyszerűen ráérzett arra, ami benne van a génjeinkben és rájött, hogy igazából ez a férfi dolga. Mert már akkor is ezt csinálta, amikor még sem jogász, sem könyvelő, sem pszichiáter nem volt egy darab sem."

bajussz # 2009.10.05. 11:25

nekem igazából a sportvadászattal van bajom.

ugyanakkor értem, hogy a vadgazdálkodás része, az rendben van, ezek az állatok kárt is tesznek, ha nem tartják kordában őket és elszaporodnak.

voltam én is több vadászaton, vannak vadász ismerőseim is, izgalmas is lehet, szó se róla.

nekem az lenne a nagy vadász, aki dárdával megy neki a disznónak, dehát manapság ilyen már nincs:)

tegnap én is voltam éjszaka az erdőben, teliholdkor mindig megyünk, igaz bringázni. ajánlom mindenkinek, nagyon szép idő volt. mondjuk egy kutya megkergetett minket. jó volt a homokos úton kutya elől tekerni, mit ne mondjak, de csak a tanya széléig jött szerencsére.

30-06, merre szoktál vadászni?

Legislator # 2009.10.05. 11:33

A parizer ma már inkább szójából áll. Ennek ellenére (vagy ezzel együtt) sokat gondolkodtam azon, hogy szívesen lennék vegetáriánus, ennek gátját csak bizonyos személyi körülményeim képezik. Tőlem távol áll a vadászat. Mindig Kádár (János) elvtárs jut eszembe a távcsöves puskával.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.10.05. 11:36

Leg, ne légy vegetáriánus, mert nem férfias dolog megenni egy szegény kis védtelen bébiuborkát! :DDD

bajussz # 2009.10.05. 11:38

ráadásul nem is egészséges

és NE próbálja bárki is beadni, hogy az!

a hús a legjobb kaja!

Legislator # 2009.10.05. 11:42

Nem az, de valamit (t)enni kell. A vegetarianizmusnak van egy olyan ága, mely szerint a hullott gyümölcsöt, leesett diót, szóval a már elvált termékeket, terményeket, botanikai, és polgári jogi értelemben vett gyümölcsöket kell enni. Sajnos, bármit is eszünk, valami élő pusztulásával jár önnön létünk érdekében. Azonban a bébiuborka pusztulása, bár fájdalmas, talán kevésbé felkavaró, mint a vaddisznó megölése 30-06-ossal, vagy Dragunovval, vagy tudom is én milyen "villáló bottal", ahogy bajussz barátunk írta.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.10.05. 11:46

Annyira mérgezett a Föld, és benne mi magunk, hogy lassan semmi sem egészséges. De amíg kettő közül választhatok, addig hadd döntsek én a saját életem felől.

(Ott van az a sok E szám, a szörnyű adalékok. Ma azért olyan magasak a tizenévesek, mert ezeket feleszik, és nyúlnak az égig. Az egyik sovány lesz, mint az agárkutya, a másik 18 éves létére 150 kiló. És ezek tömegjelenségek, uraim.)

Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.10.05. 11:47

Ja, az előbbi "nem az" még az Impiboy azon kijelentésére volt válasz, hogy nem férfias tett a bébiuborkát befalni.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.10.05. 12:12

Leg, örülök, hogy komolyan vetted a bébiuborkát. Kész...lolz

Legislator # 2009.10.05. 12:40

Nem vettem komolyan, de, ha viccnek is szántad, Neked, drága Zoli, filozófiailag komolyan igazad van. Mert a növény is él, és annak is halnia kell, ha mi élni akarunk, tehát a vegetáriánusok érvei is megingathatóak, hacsak az állatölés elleni viszolygásból indulunk ki.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.10.05. 12:41

villáló=villámló.

Sunshine after the rain.

_Wasp_ # 2009.10.05. 12:51

szimpla genetika.

A hasonlóhoz vonzódunk, a különbözővel kapcsolatban nincs empátiánk.

Ezt meg lehet figyelni a csoportjelenségeknél, mint pl négerek (szándékosan nem romákat írok) a fehér emberek között, idegen nyelven beszélők, stb.

A hasonló tulajdonságok azt jelzik számunkra, hogy azonos vonásokat (géneket) hordozunk, és ezért - a genetikai túlélés okán - a saját személyes érdekeinkkel is ellentétesen cselekedhetünk. Ez nem emberi, hanem egyetemes tulajdonság.

Empátiát érzünk az emlősök iránt, kisebbet a halak - madarak, még kisebbet a rovarok iránt, a növények felé pedig még kevesebbet.

Ez nem amiatt van, mert az ő életük minőségben eltérne egymástól, hanem a belénk égetett program miatt.

Egyszerűek vagyunk, mint a faék.

Más: nemrég láttam egy natgeo videót, ahol épp a vadászok mesélték, hogy milyen nehéz néha nekik lelőni a vadat... de hát ha muszáj, hát muszáj.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2009.10.05. 12:51

szimpla genetika.

A hasonlóhoz vonzódunk, a különbözővel kapcsolatban nincs empátiánk.

Ezt meg lehet figyelni a csoportjelenségeknél, mint pl négerek (szándékosan nem romákat írok) a fehér emberek között, idegen nyelven beszélők, stb.

A hasonló tulajdonságok azt jelzik számunkra, hogy azonos vonásokat (géneket) hordozunk, és ezért - a genetikai túlélés okán - a saját személyes érdekeinkkel is ellentétesen cselekedhetünk. Ez nem emberi, hanem egyetemes tulajdonság.

Empátiát érzünk az emlősök iránt, kisebbet a halak - madarak, még kisebbet a rovarok iránt, a növények felé pedig még kevesebbet.

Ez nem amiatt van, mert az ő életük minőségben eltérne egymástól, hanem a belénk égetett program miatt.

Egyszerűek vagyunk, mint a faék.

Más: nemrég láttam egy natgeo videót, ahol épp a vadászok mesélték, hogy milyen nehéz néha nekik lelőni a vadat... de hát ha muszáj, hát muszáj.

_Wasp_

és felesleges megoldása

Legislator # 2009.10.05. 13:05

Lehetséges. De az egész dolog hátterében valami ősi problémát érzek.

Sunshine after the rain.

Csipke # 2009.10.05. 13:15

Sziasztok "biztosan-tudom-hogy" és "lehet-hogy" fiúk!

Most komolyan van, aki azt gondolja, hogy attól férfi a férfi, hogy lelő egy vadat? Ez alapján aposztrofálja valaki magát férfinak?

A tévedések eloszlatása végett én, mint nőnemű egyed tájékoztatom a T. férfiakat, hogy a férfiasság megítélése nem a vadlelövésnél, meg a minél nagyobb autónál kezdődik. Ez konkrétan pont az ellenkezőjét tükrözi a lábméreténél több IQ-val rendelkező nőnél.

Vadgazdálkodási célból vadászoknak lődözni... oké. A férfiasság növelésére, csak úgy... gáz.

Miért kell nektek férfiaknak annyira kishitűnek lenni, hogy benyelitek a médiában látott marhaságokat "a férfi"-ról? Na, EZEK a férfiak nem férfiak, és nem is lesznek azok egy kis "gyilkolászástól".

De ha már valamelyik "férfi" vadászgatni akar, mert az milyen ősi, meg férfias, akkor tán a barlangba is vissza kellene költözni, meg az asszonyt a tűz mellé rakni, hogy vigyázza... ha már.. az is milyen ősi, meg milyen "férfias"... :)

Ja, és hát akinek nem inge... :)

Üdv.:

Csipke

Kacsa1111 # 2009.10.05. 13:15

Kedves wasp,

immáron másodszor fut félre az érvelésed.
az, hogy genetikailag megmagyarázható, hogy állatot (azon belül fokok szerint emlőst-halat-rovarokat) könnyebben ölünk az embernél, még mindig nem magyarázat arra, hogy miért férfias a gyilkolászás...:)
tehát ezt nem magyarázza:
Egyszerűen ráérzett arra, ami benne van a génjeinkben és rájött, hogy igazából ez a férfi dolga.

30-06 génjeiben benne lehet...az enyémben nincs...
és én nem attól érzem magam férfinak, ha pont a szívén találom el a vadkant, hanem ha elcsábítok, felizgatok és kielégítek egy nőt...
ez utóbbi szerintem százszor férfiasabb (és kellemesebb) foglalatosság, mint az erdőben rambónak képzelni magunkat...:)))

Kacsa11

Csipke # 2009.10.05. 13:18

Én még annyit tennék hozzá Kacsa hozzászólásához, hogy:

nőre "vadászni" a szó legnemesebb értelmében... na igen, az férfias... :)

Csipke

_Wasp_ # 2009.10.05. 13:27

nőre „vadászni“ a szó legnemesebb értelmében… na igen, az férfias… :)

Tényleg ez a lényeg. Ráugrok és leteperem. szerencse, hogy legalább nagydarab vagyok, még ha szép, vicces, okos és gazdag nem is. A vadászat sikere így biztos.

_Wasp_

és felesleges megoldása

Csipke # 2009.10.05. 13:38

Wasp,

Na, erről beszéltem... a probléma itt kezdődik... hogy a nő "levadászása" neked egyelő a leteperéssel... inkább lődözz te is... csak ha lehet, gumikacsára (bocs Kacsa, nem rád!:)), akkor senkinek nem fog háborogni a lelke és helyreáll a világbéke... :)

Csipke

Csipke # 2009.10.05. 13:39

pontosítok: a „neked” helyett a férfiak jelentős részének... mégsem akarok én itt személyeskedni...

Csipke

Kacsa1111 # 2009.10.05. 13:49

Kedves wasp,

nem kell a nőket leteperni...eldől az magától:)))

bár lehet, hogy a te technikád is célravezető...alkalomadtán majd kipróbálom!:)))

Kacsa11

_Wasp_ # 2009.10.05. 13:51

Na, erről beszéltem… a probléma itt kezdődik… hogy a nő „levadászása“ neked egyelő a leteperéssel…

nekem nem kell bölényre vadásznom, van otthon tehenészetem :)))

szóval valszeg ezért is nem értek az ilyenhez ;)

_Wasp_

és felesleges megoldása

Csipke # 2009.10.05. 14:18

Kacsa,

bár lehet, hogy a te technikád is célravezető…al­kalomadtán majd kipróbálom!:)))

viszont hosszú távon nem túl kifizetődő... :D

Fiúk, ti még nem gondoltatok bele abba sosem, hogy amit ti megtesztek a lányokkal, azt valószínűleg meg fogják tenni más fiúk a ti lányaitokkal? :) Mert az "eldőlt" lányoknak is van apukájuk, ugye... :) Szóval akár két X, akár XY, akkor is jó, ha tudja mindkét nem a "fortélyokat"... :D

Csipke

Csipke # 2009.10.05. 14:19

Mivel Wasp-nak "tehenészete" van, az előbbi hozzászólásom leginkább Kacsát érintheti... :)

Csipke