Jogász Póker


Kovács_Béla_Sándor # 2009.10.04. 07:49

Betűnként fizetnek? :)

Egyszínűnek egyszínű volt. De akkor talán indokolt volt a push? Már a megadás is hiba lett volna tőle. Én meg miért ne adtam volna meg? Akkora részesedésem volt, mint ide Lacháza?

Impossible # 2009.10.04. 09:00

Wasp,

mit kellene átértékelnem? Talán azt, hogy mondtad, hogy nincs esélyem egy olyan vitában, amit el sem mertél kezdeni, vagy ahogyan mondtad (emlékeztetőül: Martens bakancs és a többiek)? Ismét szép hasonlatot hoztál, de akkor a hasonlatodnál maradva: fulladj bele a taknyodba! :D

_Wasp_ # 2009.10.04. 12:57

Imp

mint mondtam, részemről nincs harag, de nekem már nem ér ennyit ez az ügy.
Ugyan mit számít hogy belátod-e amit be kéne, vagy sem? (nyilván: "vagy sem") Szóval, bocs, de inkább hagyjuk.

Kbs,

igen, részben betűnként fizetnek. :)

A push azért volt rossz, mert alacsony volt a kassza. Ha a kassza elérte volna a stackek saccra legalább 30%-át, teljesen jó lett volna, mivel:

(Szintén saccra) a flössre volt 1:3 esélye, az ászra (feltéve hogy nem ászpárod van) kb 15%-a, a nem flösst adó hármasra szintén 15%) 0.66 * 0.85 * 0.85= 0,47% esélye volt veszíteni bármilyen (nem ászos) fölépár ellen, de ezt rontja a full esély, amire a másiknak várhatóan volt kb 8-10%-a. legyen 57%-od az ő 43-ával szemben - pot oddsra kb jó is a push.

(ráadásul a legtöbb lapot dobják AK-t pl biztosan, hiszen nem lehet színből neki, így kap még néhány százaléknyi +ev-t villain)

Ász pár minden 20. körben van, viszont az erős licit miatt itt legalább dupla az esélye (noha az egyik ász nála volt)

Tehát a push - bármilyen meglepő - ha látta volna a lapjaidat, akkor is is lehetett volna jó.

A baj azonban csak az, hogy az emberek többsége ekkora emelésre az ász páron, a két ötösön és négyesen kívül mindent eldobnak. Az ász pár is csak sírva ad meg. Szóval nevetséges, de - bár rossz játék volt - nem volt szerintem ANNYIRA rossz.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Impossible # 2009.10.04. 15:40

Neked kéne belátnod, hogy nem való megmondani előre, mennyi esélye van a másik félnek egy olyan vitában, amit nem kezdesz meg vele, pláne nem való olyan stílusban mondani, ahogyan tetted, és nem való lehülyézni a kezdőket, mert az sportszerűtlen és szégyen - szintén rád nézve. Ha ezt beláttad, akkor tarthatsz nekem kiselőadást arról, mit kellene belátnom. Még jó, hogy részedről nincs harag, nem tudom, egyáltalán ez hogyan merülhet fel, semmi okod haragudni, hiszen te voltál bunkó, nemis akármilyen bunkó. Ha az ügy nem ér annyit, hogy írj róla, akkor minek írsz róla? Akkor hagyd abba! :D

_Wasp_ # 2009.10.04. 16:07

Azért válaszolgattam, mert egy darabig szórakoztató volt a veled beszélgetés, és mert azt hittem, hogy a mondanivalód a vicc.

Egyébként csak hogy tisztázzuk: soha nem mondtam, hogy hülye vagy, ezt csak te értetted bele valamibe. Azóta sincs elképzelésem sem, hogy mit érthettél félre - bár már nem is nagyon érdekel.

egyébként tényleg gáz amit csinálsz, de mostanra csak korlátozottan szórakoztató. Miért nem tudsz normálisan viselkedni? Az összes fórumban összerúgod a port a tagokkal... Így marha nehéz lesz az álláskeresésed, megtartásod.

Kérdésedre: azt, hogy miért haraguddhatnék, hosszan sorolhatnám, de nem teszem mégsem. Miért tenném? Miért kéne bizonygatnom az igazamat?

Épp elégszer próbáltam veled jófej lenni, ápolni a lelkivilágod, ahelyett, hogy leégesselek. Pedig hát jó nagy felületet nyújtasz arra, hogy hülyét csináljanak belőled.

Én tényleg nem akarok, csak hát nehéz elkerülni.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Impossible # 2009.10.04. 16:38

wasp,

én szeretnék veled jól kijönni, de így egyszerűen nem lehet. Most akkor vagy felejtsük el, hogy nem jöttünk ki, és kezdjük újra :DDD vagy hagyjuk egymást a francba. Nem látom, hogy értenéd, amit mondok, én meg azt nem értem, hogy mi a francról beszélsz, úgyhogy nekünk nem éri meg vitatkoznunk, ez már tisztán látszik. :D Egyébként köszi, hogy felajánlottad a segítségedet a sit and go-hoz, jófej vagy, hogy felajánlottad, hogy mondjak valami jót is. Legyen szent a béke szerintem. Amúgy meg cg-zem tovább, mert az már megy.

_Wasp_ # 2009.10.04. 23:13

heti jelentés korrekció, beültem még egyszer NL50-re, +104 dolcsis session. (így a hét +170 dodóra jött ki - sose legyen rosszabb :) de persze hogy lesz olyan is.)

Ez most ugyan számszerűleg kafa volt, csak az rontja el a kedvem picit, hogy ma is benéztem egy TT vs KK-t, de szerencsére leesett a flössöm riverre. A river az idióták pártján van.

Szóval picit hülye vagyok még az NL50-hez, de szerintem fejlődgetek, és erre nagyon jó a 6max.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Kovács_Béla_Sándor # 2009.10.05. 06:20

Az szép. Én meg második lettem a Complex Jogász Openen.
Kár, hogy nem jöttél.

_Wasp_ # 2009.10.05. 09:26

második???

az nagyon jó :)))

hányan indultak, és mik voltak a nyeremények?


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Kovács_Béla_Sándor # 2009.10.05. 10:02

110-en neveztünk, olyan 100 körül jöttek el. A jutalmak tárgynyeremények voltak. Tekintettel a promóciós jellegre, minden résztvevő kapott egy kisebb ajándékcsomagot: ajándék CD illetve ünnepi műsorfüzet a 125 éves operától, 10%-os kedvezmény a zalakarosi Vénusz Hotelbe, Aquapark belépő, Complex-póló (galléros); felírótábla, jegyzettömb, ilyesmi.

Kiemelt díjat a döntő asztalos játékosok, tehát az első 10 kapott. Konkrétat csak az első két helyezettről tudok; a bajnok egy notebook-ot kapott; én meg egy kétéjszakás wellnes-pihenést Zalakaroson. Az utalvány szerint "luxus-szobai elhelyezéssel". Ezen felül pendrive, jogtár plus ügyvédi kiegészítés; szakvizsga e-learning hozzáférés.
De adtak különdíjakat is: az első kieső (Mr/Ms Pech); a legjobb női játékos (egyébként negyedik lett); legjobb lap (K magas színsor egy ászpóker előtt). Valamint körítésként volt egy kis fejvadászat is: 10 kijelölt áldozattal. Az egyiket én ejtettem ki. Arra adtak két jegyet az Operaházba, a Fidelióra. (Féláron átadó, sürgős, mert a jövő hétre szól.)

Az első óra merevsége után már jó volt a légkör, a társaság. A szervezésre sem lehetett panasz, az egyetlen dolog talán, hogy azért egy 100 fős élő (25 perces, közepesen meredek vakstruktúrájú) versenyt talán szerencsésebb lett volna nem vasárnap délután négykor kezdeni.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.10.05. 10:05

Lesz egy levezető (afterparty; visszavágó, vigaszág) a csokipókeren, 1000$-os kápé összdíjazással. Nem tudom, hogy csak a mostani bajnokság nevezőinek lesz nyitva, vagy úgy általában a jogászoknak. Ha többet tudok, szólok.

_Wasp_ # 2009.10.05. 10:06

Gratulálok!

(függetlenül attól, hogy várhatóan te ott toronymagasan a jobb játékosok közé tartozhattál, marha szép eredmény....)

Asszony örül a nyereményeknek?


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Ildikóka82 # 2009.10.05. 10:12

Grat kbs, gondolom a feleséged örül a legjobban a nyereménynek :)


Iwikó

Kovács_Béla_Sándor # 2009.10.05. 10:24

Fogalmazzunk úgy, hogy tapasztaltabb voltam. :)

Az asszony örül, bár a pendrive-ot fikázta: "csak két gigás". Mondtam neki, hogy nekem jó lesz.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.10.05. 10:26

Nem tudom kihagyni a feleségem kommentárját: "Jobb pókeres vagy, mint a legtöbb jogász, és jobb jogász, mint a legtöbb pókeres".

_Wasp_ # 2009.10.05. 10:31

akkor eszerint vagy a jogászok között kéne pókerezned, vagy a pókeresek között jogászkodnod? :)

(Ezt egyébként fater szokta sakkal és boxszal kapcsolatban magára mondani, hogy világbajnoki szinten csinálja mindkettőt: a sakk világbajnokot is meg tudja verni, és a nehézsúlyú ökölvívókat is :)))


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2009.10.06. 11:28

csináltam magamra egy keresést, hogy értékelik a figyelő (leselkedő) oldalak a készpénzes játékomat:

http://www.poker-edge.com/

Pre-Flop Tendency: SEMI LOOSE - The Poker-Edge software automatically color codes neutral players in BLACK for easy identification.

Player Type : You are a Bomb (Aggressive/Aggressive). Your Aggressive play Pre and Post Flop makes the table fear you. The Poker-Edge software shows you the Bombs by placing an icon next to their name at the table!

Strengths: Your aggressive nature is your biggest strength. You win many pots on bluffs and semi-bluffs.

Weaknesses: Your biggest weakness is you sometimes lack discipline. Your aggression is unwarranted sometimes. People slowplay or check-raise you because they know you will bet.

Best Advice: Work on your discipline, and you will be a shark.

Nagy meglepetést nem okozott.... hülye vagyok, de legalább nem félek támadni :)

...és dolgoznom kell picit az elméleti részen. Ez utóbbi folyamatban.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Kovács_Béla_Sándor # 2009.10.06. 13:00

Én nem félek a mániákusoktól - csak utálom őket, mint a kukorociagölődint.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.10.06. 13:05

Ez meg én volnék szerintük. Minden teremben keres, vagy honnan szedi az adatait?

Pre-Flop Tendency: TIGHT - The Poker-Edge software automatically color codes tight players in RED for easy identification.

Player Type : Congratulations, you are a Shark (Tight-Aggressive/Aggressive). Your Tight-Aggressive PreFlop play and Aggressive PostFlop play will earn you great profits at the Poker Table. The Poker-Edge software clearly shows you the Sharks by placing an icon next to their name at the table so you can aviod confrontations.

Strengths: You are selective with your starting hands, giving you an edge over looser players. It's hard to tell when you are bluffing because you are always aggressive. You are on the winning side of a majority of your showdowns.

Weaknesses: As a shark, you have few weaknesses. You may get bored from winning all the time.

Best Advice: Get an elbow brace so you don't develop arthritis from dragging in all those pots.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.10.06. 13:11

A jótanács különösen tetszik. :)

Legislator # 2009.10.06. 13:45

KBS írta: "Nem tudom kihagyni a feleségem kommentárját: „Jobb pókeres vagy, mint a legtöbb jogász, és jobb jogász, mint a legtöbb pókeres“."

Erről Engel Pál jut az eszembe, aki a negyedik-ötödik X előtt kicsit parkolópályán volt a Kádár-rendszerben, és történészi vénája ellenére a Magyar Posta Könyvtárát kellett igazgatnia. Igy summázta ezen életszakaszát már akadémikusként: "Én voltam a legjobb középkorász a postán."


Sunshine after the rain.

reservoir # 2009.10.06. 14:02

A csokipókeren alapvetően ügyvédek indulnak majd, mert az Ügyvédvilágban lesz csak meghirdetve.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.10.06. 14:02

:O)
A feleségem akár ismerhette is a bonmotot; lévén könyvtáros.

Legislator # 2009.10.06. 14:22

Nem kizárt:-D. Engel később az MTA Könyvtárát is igazgatta.


Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.10.06. 14:30

Hehe, Leg, ez tetszett. :)