Jogász Póker


_Wasp_ # 2009.09.06. 21:22

az all-in meg nem hiányzik, így is idegbajt kapok, ha mondjuk kpaok kézbe egy AA-t, vagy KK-t és egy 37 kétpár mondjuk megver.sajnos kis téten az all-int is sokan megadják a szar kézre és bemákolnak:S
ez csak akkor fordulhat elő, ha rosszul játszod meg a prémium lapjaidat.

Ha a stack-ekhez képest elég nagyot emelsz preflop a játszható lapjaiddal (így az AA és KK jellegűekkel is), akkor egyszerűen nem lehet ellened nyereséges a rosszabb lap. A rosszabb lapokat csak akkor lehet megjátszani, ha beengeded őket olcsón vagy ingyen a partiba - de ez nem az ő hibájuk lesz.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

janoo # 2009.09.06. 22:18

igen, ebben igazad van, hogy ha nincs preflop elég agresszívan megjátszva egy prémium kéz, akkor fognak bemákolni, de sajnos micro téten azért sokszor így is megadják olyanokra az emeléseket...
igazából egyelőre ki akarom játszani a bonuszom a pokerstrategys 50dollárom a pokerstarson, addigra csinálni 150-200dolláros bankrollt és akkor jobban beleásni magam a no limitbe. Viszont bonuszt kijátszani sztem tökéletes az FL, mivel nehezebb lenulláznod magad.ami nehéz, hogy eltalálj egy olyan limitet ami még nem nagy a bankrollhoz, de már komolyabban veszik a játékot.
A Fix Limittel csak annyi bajom, hogy olyan téten,a hol már tűrhető potok vannak (1-5dollár közt) sokba kerül a flopnézés az elérhető pothoz képest.

Az SNG-nél értem én,h biztonságosabb, de a kötöttség miatt én annyira frusztrálva érzem magam,h képtelen vagyok koncentrálni.Persze ez önuralaom kérdése:)

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.07. 06:42

Kinek mi fekszik. :)
Én pl. pont a fix limitet nem próbáltam még. Lehet, hogy kellene.

A hétvégén sikerült egy újabb egyéni rekordot megdönteni: a legnagyobb bukószériát. Kb. 200$ sikerült mínuszba két nap alatt, úgy, hogy az elején volt 70$ pluszban, és kipörgettem 65$ bónuszt. Akkor az több, mint 300$.
Igazság szerint már vártam, de nem gondoltam, hogy ennyire durva lesz. Eddig három nap alatt 130 volt a "csúcs".
Mondjuk, az NL10-en volt, ez meg NL50-en. BB-ben számolva nagyjából ott vagyok.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.07. 06:51

S amikor bessz van, az nem korlátozódik a cash asztalokra.
Az este az utolsó játékom egy 4K díjazású, 68 fős verseny volt. Az elején rendesen jött a lap, építettem vagy 200BB-nyi stacket. Kis lapsivatag, pár vakszint, és ez lement olyan 50-re. Semmi gond, épp idejében, kisvakban jött egy osztott TT. Előttem mindenki dobott, emelten három nagyvakig, a kb. 12BB-jével visszatolta. Úgy gondoltam, a range-vel szemben elől vagyok, megadtam. Igazam volt: hármasokat borított. Persze a riveren behúzta a harmadikat.
Nem esett jól, de két leosztással később cutoffban megint jött a TT, és megint mindenki dobott. Ezúttal én toltam be mindent, a nagyvak tartotta. A8s - és persze a riverre megvolt neki a runner-runner flös.

Ha még hozzáteszem, hogy ezen két leosztás között a cheapleader QQ-ját húzta túl egy szettesedő TT, akkor bárkiben kételyek ébredhetnek az ipoker RNG-jét illetően.

_Wasp_ # 2009.09.07. 09:46

kbs

részvétem.... nagyobb bajod se legyen, de attól még ez mindig szörnyű érzés - még akkor is, ha "csak" 300 dolcsi a lejtő alja (reméljük, ez az vége)

ugye ez nem SSS volt? úgy nagyon durva pech kellene hozzá.

BSS-nél meg elég egy komolyabb tilt.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.07. 10:15

De bizony SSS. Illetve az eleje, olyan 200$ bukóig az volt. A maradék pedig inkább szimpla őrjöngés, mint bárminemű stratégia. :)

_Wasp_ # 2009.09.07. 10:39

ez lement olyan 50-re..." .. ”a kb. 12BB-jével visszatolta.„

”Nem esett jól, de két leosztással később cutoffban megint jött a TT, és megint mindenki dobott. Ezúttal én toltam be mindent, a nagyvak tartotta. A8s – és persze a riverre megvolt neki a runner-runner flös.

38BB-vel a TT push nagyon rossz, bár az A8-al a megadása még gyengébb. Szerintem itt már tilten voltál...

Pár nap szünet?


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2009.09.07. 10:41

ez lement olyan 50-re…” ...
a kb. 12BB-jével visszatolta.

Nem esett jól, de két leosztással később cutoffban megint jött a TT, és megint mindenki dobott. Ezúttal én toltam be mindent, a nagyvak tartotta. A8s – és persze a riverre megvolt neki a runner-runner flös.

38BB-vel a TT push nagyon rossz, bár az A8-al a megadása még gyengébb. Szerintem itt már tilten voltál…
Pár nap szünet?


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Impossible # 2009.09.07. 11:56

"csak a fejed felett elbeszélve viccelődök rajtad. Azért nem neked ment, mert gondoltam, hogy nem fogod érteni."

Nem tudom, miért akarsz rajtam viccelődni. Azt sem tudom, miért akarsz hülyének nézni. Korábban segítőkésznek és jóindulatúnak tűntél. Sajnálom, hogy nem így van. Nyugodtan nyilváníts véleményt, amiről csak tetszik, mindenesetre nem ilyennek ismertelek, kár, hogy tévednem kellett. Továbbiakban nem veszek részt ebben a topic-ban, rád való tekintettel. Szia.

Impossible # 2009.09.07. 12:03

Ja még annyit, hogy nyilván neked is szarul fog esni, ha valamiben kezdő leszel, és emiatt viccelődnek rajtad. Aki a kezdőkön viccelődik, az egy önértékelési zavarral küzködő pancser, és önmagát járatja le a kezdők és intelligensebb társai szemében. Micsoda élvezet lehet ez, hát hajrá! Majd idővel belátod, mekkora hülyeséget csinálsz.

_Wasp_ # 2009.09.07. 12:09

Nem tudom, miért akarsz rajtam viccelődni. Azt sem tudom, miért akarsz hülyének nézni. Korábban segítőkésznek és jóindulatúnak tűntél. Sajnálom, hogy nem így van. Nyugodtan nyilváníts véleményt, amiről csak tetszik, mindenesetre nem ilyennek ismertelek, kár, hogy tévednem kellett. Továbbiakban nem veszek részt ebben a topic-ban, rád való tekintettel. Szia.

most nem azért, de nézd meg KBS-t, ő pl nem sértődik meg rajta, ha hülyeséget csinál, és megemlítik neki. Ő szerintem kinőtte már azt, hogy presztizskérdést csináljon ebből.

De ha van valaki aki nem sértődhetne meg az irónián, az pont te lehetnél, mert kb eddig már mindenkinek beszólogattál - és elég bunkóci beszólásaid is voltak közte. Vagy az szerinted természetes, hogy az emberek lenyelik tőled a sorozatosan kifejezetten sértő módon előadott személyeskedő megjegyzőseket - hiszen vegyék viccnek (!) - míg te egy, és viszonylag tényszerű, és csak enyhén ironikus kritikai észrevétel után sértetten duzzogsz kikelsz magadból?

van valami közmondás a szálkáról meg a gerendáról, de most épp nem jut az eszembe...

na szia

(integet)


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Impossible # 2009.09.07. 12:33

wasp, olyan vagy mint egy hisztis nő. :D

Nem kell velem szórakozni. Ha belegázoltam a lelkivilágodba, sajnálom, de én legalább nem rosszindulatból csinálom. Na cső.

_Wasp_ # 2009.09.07. 14:50

így konkrétan (eddig a napig) nem nekem szólogattál be, hanem a többieknek, de most már nekem is.

Ennek ellenére hazudnék, ha azt mondanám, hogy álmatlan éjszakáim lesznek miatta - ugyanis csak röhögtem a dolgon.

Te meg puffogj csak tovább nyugodtan.... :)


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.07. 15:01

38BB-vel a TT push nagyon rossz,

Tudod, hogy van az: az ember arra gond9l, hogy "nem veszíthetek mindig a tízesekkel". NAná, hopghy tilten voltam. Mínusz 300$ után hol legyek? :)
Megjegyzem: mindkét esetben igazam volt, Elől voltam a TT-vel. Az első esetben 82%-ban, de a másodiknál is megvolt 63%. Bőven elegendő részesedés az 1/1-es bankhoz.

_Wasp_ # 2009.09.07. 15:21

ja, persze, tudom én, hogy tilten voltál, azért kérdeztem, nem akarsz e szünetelni egypár napot vagy hetet. Nálam be szokott jönni, ha idióta döntéseket hozok, és észreveszem, akkor kell a szünet.

na de a lényeg a TT push hiba magyarázata.

én kb így gondolkodok egy versenyen:

Azt ugye nem tudhattad, mivel ad meg. A megadó laptartományt - a feltételezett read-edre apellálva - idióta játékosok esetén tegyük 9-es pártól felfelé, és AT+, KJ+-ra.

(és ez még mindig borzasztó rossz játékot feltételez, én 36BB emelésre AA,KK, és esetleg QQ-val adnék meg, semmi mással)

Ebben az esetben mondjuk belefutottál egy szörnyű rossz játékosba, de ez nem lehet tipikus egy 50-100 dollár nevezési díjú versenyen.

A laptartományból csak két lappal szemben vagy favorit (99 és az AT (ebből most A8 lett, de ez mindegy)), a JJ,KK,AA favorit veled szemben, az AK,AQ,AJ,KQ,KJ pénzfeldobás.

Gyakorlatilag a nagyonhülye játékos laptartományával szemben egy pénzfeldobásod van (enyhén hátrányban), ha viszont tényleg nagyon-nagyon hülye az ellenfeled, csak akkor kicsit lehetsz kissé (pár százalékkal) favorit.

Ha ellenfeleid picit is tudnak játszani (versenyezni), akkor marha nagy hátrányban vagy. Mivel CO-pozícióból játszottál, ezért 3 játékos maradt. Minden 15. partiban, az egyiknél lesz JJ,QQ,KK,AA - azok a lapok, amikkel megadhat, és amit legkevésbé szeretnél látni. A gyengébbeket ugye dobják, ilyenkor viszel 1,5BB-t, ez történik kb 15 esetből egyszer, majd a 15. alkalommal buksz 38 BB-t. A döntés tehát zsetonszám alapján mínuszos, de ha idióták ellen játszol, akkor legyen nagyon optimistán nullás.

A zsetonszámra nullás döntések a versenyen pénzben számolva (ICM) kb negyven százalék veszteséget hoznak.

Itt elég lett volna a 3BB emelés.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Impossible # 2009.09.07. 18:55

wasp,

ja hogy most akkor a többiek védelmében kezdtél el "a fejem felett elbeszélve viccelődni", már világos. Szerintem gondolkozz el ezen, a te korodban ennél érettebbnek illene lenni. Tényleg sajnálom, hogy így alakult a dolog, én jófejnek tartottalak, most meg egyszercsak puff, komolyan, mint egy nő. Nade ok, túlragoztuk, hagyjuk egymást.

_Wasp_ # 2009.09.07. 19:21

"write only" módban vagy? Ez poker topic, és nem "Imp versus World"... :D

És ha jól rémlik azt írtad, nem látunk sem ide, sem hozzám szólni. Nincs ezzel gond, tartsd be nyugodtan. ;))


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Legislator # 2009.09.07. 19:35

Imp vs. World:-DDD.


Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.09.08. 09:09

Imp vs World ahol World=wasp, így már igaz. Van egy ilyen rokonom is, aki nagy általánosságban beszél arról, hogy ha mindenki szembe jön velem, akkor én vagyok a hülye, de csak ő jön szembe, szóval elegánsan egyenlősíti magát a mindenkivel, mert használható érve nincs. Maradnak ilyenkor a tipikus "világ", "mindenki", "senki sem" fordulatok túlzó és hamis állításai. Eléggé kiábrándító harmincegynehány évesen ezekkel felfegyverkezve indulni a csatába, az "ellenség" így nem akar harcolni, mert vagy a röhögéstől nem tud, vagy a szánalomérzet miatt megy el a kedve. Nálam valahogy ez a kettő egyszerre hat, kiegészülve egy kis értetlenséggel, miért jó ez neked.

_Wasp_ # 2009.09.08. 09:55

ez szinte szellemes volt.... :)))

(kár hogy nem lett megértve az "Imp vs World" lényege, azt hittem, nyilvánvalóbb, ezért könnyebb levágni)

Te Imp koma.... nem veszed észre, hogy nem vitatkozom veled? Egyedül pörögsz itt, mint a kintornás ember majma a beszorult kurblin.

Persze ha észérvekkel vitatkozni akarnál, akkor bátran. De hagyjuk - nem kívánok tőled lehetetlent.

Viszont felhívom a figyelmed, hogy eddig inkább csak személyeskedtél. Ez egyrészt a vitakultúrád fényes szemléltetése, és mondjuk nem is zavar (hiszen kevés dolog van ezen a világon, amire rálátásod van velem kapcsolatban), de légy olyan kedves, és ne offold szét ezt a jó kis topicot a személyes nyomoroddal...

Csinálj inkább egy imp vs world, imp vs wasp, vagy csak írj bele a privát topicodba.

Ha nagyon akarod, hogy ott vitatkozzunk, akkor megkaphatod, de legyél itt és most figyelmeztetve, hogy ha tovább ráncigálod az oroszlán bajszát komám.... megeshet, hogy kapsz érdemi válaszokat is.

Ne kívánd.

(pedig általában nem süllyedek odáig, hogy döglött kutyát rugdaljak Martens bakancsban)


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2009.09.14. 11:57

tegnap sikerült egy tökéletes (20+2) SNG-t játszanom, ebben nem az volt a pláne, hogy megnyertem (az előfordul még véletlenszerűen is), hanem az, hogy végig úgy tudtam alakítani, irányítani az eseményeket, ahogyan azt előre elterveztem.

pl volt egy sitout-os, akit életben tartottam csak azért, hogy a buborékban a másik két játékost ki tudjam fosztani, stb.

gyönyörű volt na.

Azon gondolkozom, hogy feltöltöm valahova, mert amúgy is kéne már egy újabb cikket írni SNG témában, és volt ebben jó néhány iskolapéldaszerű megoldás.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.14. 12:55

Szóval nem ült közvetlenül mögötted senki? Úgy azért könnyebb. Megjegyzem: frerollokon látni ilyet, na de egy drága SnG-n. Teljesen hülye az ilyen?

_Wasp_ # 2009.09.14. 13:09

a srác felduplázott, aztán kiült. Azt hitte szerintem, elég lesz a 3000 zseton a fizetős helyekig...

De akkorra már nekem volt kb 6000 zsetonom, ami végülis bármire elég lehetett volna, szóval nem aggódtam. 20 dolláron kb csak 30-50 játékból egyszer látok sitout-ost.

Pont ennek kapcsán gondolkoztam, hogy mikor jó a sitout, talán ebből lehetne egy cikket rittyenteni (szerintem csak akkor, ha korán fel tudsz duplázni/triplázni, és az asztal agressziószintje nagyon magas, de akkor is csak úgy, hogy figyeled a leosztásokat, és ha prémiumlapot kapsz, akkor azzal a te licitedet megelőző emelőket meg tudod büntetni) de ez nem az az eset volt.

Az tényleg jó általában, ha a balunkon passzív (sitout-os :) a legjobb) játékos ül, de nem sokat számít ez esetben, hiszen a buborékban inkább a preflop játék dominál, ezért a jobbomon egyel, illetve kettőve ülő játékos a fontosabb a bal kéz felőlinél, mert ők emelnek rám vaklopásként. A bal kéz felőli játékos azért volt csak jó, mert tudtam tőle lopni, de ez egy tipikus kiesési line: túlértékeled a kasszában levő döglött pénzt, ráemelsz gyengébb lapokkal, és ellenfeleid korrekt kezekkel való visszaemelését kénytelen vagy az odds miatt megadni.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.15. 07:32

Akkor nem teljesen hülye. Csak félig. :)

_Wasp_ # 2009.09.15. 09:24

lehet egyébként, hogy megszakadt az internet kapcsolata... bosszantó, de velem is megesett már

(gondolj bele: 4 asztal nyitva, akkor még csak 10 dolcsin játszottam - mire visszajott a net, és beléptem kb csak integetni tudtam a pénzemnek: 44 dollár suttty, kiugrott az ablakon)


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása