Jogász Póker


Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.02. 13:21

Nem hiszem, hogy minden asztal deep lenne. Rövidesen lecsekkolom. Bár az NL4-en játszani az én rollommal veszteség. (Nem damnum emergens hanem lucrum cessans. :) )

_Wasp_ # 2009.09.02. 13:34

akkor kezdj el sng-zni, ha máshogy nem megy.

ha igaz amit írsz, az sss-nek semmi értelme így. nem tanulsz belőle semmit, de még csak nyereséget sem termelsz.

Abban végülis tudok segíteni, hogy sng-ban nyereséges legyél. Végülis már játszottál "eleget", tudod kezelni a klienst, ismersz egy alap indulási stratégiát.

Kb én is ilyen nagyságrendű gyakorlattal ültem neki.

de ha a BSS készpénzes játékot akarod nyomni, annak is több értelme lenne ennél.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Impossible # 2009.09.02. 13:38

Hát én ugye sng-vel akartam kezdeni, aztán rábeszéltetek az sss-re. Végülis jó volt így, mert valamennyire megismerkedtem az alapokkal. Sng-ben viszont fogalmam sincs, menny iidő alatt mit tudnék elérni, Party-n nincs hozzá pont-táblázat sem. A lényeg, hogy ki kell játszanom nov.4-ig a bónuszt, aminek eddig a 7%-át játszottam ki. Sng-vel gyorsabb lennék?

_Wasp_ # 2009.09.02. 13:45

sng-nál egyszerű kiszámolni. Adott, hogy egy adott SNG-nál mennyi pontot kapsz, és az semmit nem változik, így elemi matek, hogy hányat kell lejátszanod.

Egy dollárt nyugodtan eljátszhatnál szerintem egy 1+0.1-es tíz fős SNG-n, azzal, hogy megpróbálhatnád megfigyelni, hogy milyen játékfázisban (milyen vakszinteken) mit csinálnak az emberek, és 80-as vakszintig nagyon feszesen kell játszanod (kb mint sss-nél) 200-ig a hátsó pozíciókból ha nem volt emelés lapjaid kb harmadával támadnod kell, hogy vidd a vakot, és nagyon nagynak hagyd mindig a különbséget a megadó és az emelő lapjaid között.

Ha ezt betartod akkor lehet esélyed a kb nullára, ami nem rossz kezdőként. Egy dolláron még borzalmas rossz a mezőny, azt könnyen verheted.

Ha ezt lejátszottad, akkor látod, hogy mennyi idő egy SNG, és ki tudod számolni, hogy milyen szinten mennyit kéne játszanod.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Impossible # 2009.09.02. 14:14

Ok, hát nagyon remélem, hogy jobb szórakozás lesz, mint az sss, az sss nekem nagyon bugyutának és unalmasnak tűnik.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.02. 14:36

Versennyel egységnyi idő alatt sokkal kevesebb a pont. Bár mikrotéthez képest.
A Party - mint írtam alább - 10 pontot ad 50 cent jutalékra a versenyek után. Ha az egydolláros verseny jutaléka 20 cent, akkor az 4 pont. Négy asztallal egy óra kb. 15 pont. (Bár turbóval lehet 30 is, de az aztán végképp nem kezdőknek való.)
Megjegyzem, a relatíve magas jutalék rontja a profitot. Hoznod kell 20% ROI-t, hogy nullán legyél.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.02. 16:47

Jelentés.
A fene se érti,. miért, de NL4-en tényleg csak deep asztalok vannak. Ugyanakkor NL2-n sok megfelelő asztal van. A szűrőben azt állítsd be, hogy a Játékos/flop legyen 25% vagy több. Tucatnál több ilyet dobott fel, olyanokat is, ahol még üres hely is volt - 7-8 játékos mellett. Kipróbáltam, ne gond allin kerülni. SOkszor a flop előtt is, de a flopon pláne. A rake gyilkos, 10%.
Így is nyertem 2 dollárt félóra alatt. És csináltam másfél pontot. 6 asztalon. 19 collon, 1440x900 felbontással simán elfér.

_Wasp_ # 2009.09.03. 08:48

Party – mint írtam alább – 10 pontot ad 50 cent jutalékra a versenyek után. Ha az egydolláros verseny jutaléka 20 cent, akkor az 4 pont. Négy asztallal egy óra kb. 15 pont.

Egy SNG átlagosan fél óra, negyven perc, ami amiatt van, hogy néha kiesel az elején.

És azt mondanám, az elején - ha mégis megpróbálja - semmiképpen ne többasztalozzon Zoli.
Egy óra tehát 8 pont, durván harmincvalahány órát kell játszani 60 nap alatt a 280 pont bónusz kijátszáshoz.

Nem nevezném teljesíthetetlennek...


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.03. 09:37

És azt mondanám, az elején – ha mégis megpróbálja – semmiképpen ne többasztalozzon Zoli.

Én azt mondanám, egyáltalán ne SnG-zzon. :) Nem érzem valami stabilnak a tudását. (Nekem nyolchavi, kifejezetten SnG-ban szerzett tapasztalat után is veszteséges volt a versenyzés a fizetős termek mezőnyében.)

_Wasp_ # 2009.09.03. 09:54

Nekem nyolchavi, kifejezetten SnG-ban szerzett tapasztalat után is veszteséges volt a versenyzés a fizetős termek mezőnyében

akkor ott valami hiba volt... az általad írottak alapján elég jól kéne játszanod.

Ha feldobsz, vagy email-ben elküldesz egy SNG lejátszást, akkor szívesen megnézem, és megmondom, hogy szerintem hol hoztál veszteséges döntéseket.

(két helyre tippelek, az egyik a megadási tartományod hibája az ICM figyelmen kívül hagyásával, a másik meg a push-fold szakasz. Itt szoktak elvérezni a cg játékosok)


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.03. 09:58

Félreértesz. :) Most már jól is csinálom. Cca. 25% OIP.
De amikor annyit tudtam, mint Zoli, akkor stabilan vesztettem. Pedig előtte a Lovethatpokeren összelapátoltam vagy 2K-t.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.03. 09:58

Milyen push or fold szakasz??? :D

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.03. 10:01

Te tényleg nem figyelsz. Cash gamet játszani jóval a SnG-k után kezdtem. Már több mint egy éve SnG-ztam, amikor rendszeres játékba fogtam a cash game asztalokon - bónusz miatt. A BSS-t jó, ha három hónapja játszom.

_Wasp_ # 2009.09.03. 10:02

Milyen OIP??? :D

kicsit Hacsek és Sajós "mennyi? 30." jellegű beszélgetés... :DDD

de ha roi-ra gondolsz, akkor abból 25% teljesen szuper. Milyen téten hozod ezt?


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2009.09.03. 10:04

Te tényleg nem figyelsz. Cash gamet játszani jóval a SnG-k után kezdtem.
bocs, hogy nem vezetek jegyzeteket karriered állomásairól... nem fordul elő többet.

engedélyt kérek a megalázkodásra :)))


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.03. 10:08

Na azért! :))

A Starson 3$-on. 1$-on volt 30 is. Igaz, 5$-on meg már csak 10 - de ott kicsi a minta.
Mondjuk a Sharkscope a Stars adataim alapján cápának jelez. :) A konkrét adatokat a Stars - nagyon helyesen - letiltotta.

A "milyen push or fold szakasz" arra kívánt ironikusan utalni, hogy nem az volt a gond a játékommal, hogy rosszul játszottam a harmadik szakaszt, hanem az, hogy azt se tudtam, hogy van olyan.

_Wasp_ # 2009.09.03. 10:22

a "milyen push fold szakasz?"-ra azért nem reagáltam, mert abban kb biztos voltam, hogy tisztában vagy vele, de azt nem vágtam le, hogy akkor még nem voltál.

Én tiltom az adataimat a sharkscope-on, a regulárok ellen egyrészt azért hasznos, mert nem tudják, hogy honnan jön a pofon, másrészt meg senkinek semmi köze hozzá, hogy mennyit nyerek :)))


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Impossible # 2009.09.05. 13:32

SnG-hoz nem elég a bankrollom. Folytatom az SSS-t, akb. 30$ bankrollt visszahízlaltam 35 fölé 2 napon belül. Úgy érzem, hogy kezd valamivel jobban menni az SSS.

_Wasp_ # 2009.09.06. 17:51

nem a bankrollod kevés :P


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Impossible # 2009.09.06. 18:22

Hanem?

De a bankrollom is kevés, mert a pokerstrategy.com szerint legalább 50$ bankroll kell az 1$-os versenyekhez, azaz olyan versenyen indulhatok, amihez rendelkezem a beülő legalább 50-szeresével.

Mellesleg te ajánlgattad, hogy próbáljam ki stb stb, szóval most nem tudom, min poénkodsz, nemnagyon tetszik ez, és nem tudom, mit akarsz vele. Vagy segítünk valakinek, vagy nem segítünk; ha segítünk, akkor meg nem baszogatjuk idióta viccelődésekkel. Ha nem tudod magadat ehhez tartani - ami szerintem normális és simán elvárható lenne - akkor inkább neis szólj hozzám. Nem kérek a baromságokból. Kössz.

_Wasp_ # 2009.09.06. 19:41

nem is hozzád szóltam... :D

csak a fejed felett elbeszélve viccelődök rajtad. Azért nem neked ment, mert gondoltam, hogy nem fogod érteni.

35 dollár egy dolláros SNG-hoz elég lehet. Ha nem elég, akkor vagy a szerencséd kevés, vagy a tudásod.

Amúgy meg akár körbebukfencezhetsz is az idegességtől, én attól még ahhoz a témához szólok hozzá, és arról nyilvánítok véleményt, amiről csak akarok.

kösz, hogy megérted :P


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

janoo # 2009.09.06. 20:32

Fix Limiten senki nem játszik itt?Én egy hónapja untam meg a Bwinen a szerencsétlenkedést (nagyon lelassítja a gépem a program, max egy asztalon fut stabilan vmiért) és a PS-es tesztért kapott 50dolláromat kikértem a Pokerstarsra. Viszont csak fix limitezek 10/20-as téten. kicsivel 3bb/100 -nál jobb átlaggal (FL-nél ugyebár a bb az big bet és nem big blind), olyan 6-7ezer leosztás után.
Egyébként Impossible is lehet jobban járna fix limittel, mint sng-vel. Számomra az mindig megfoghatatlanabb volt vmiért. Cash gamben ha jól állok, kiszállok, sng-nél meg ugyebár végig kell tolni az egészet, nem én döntöm el mikor szállok ki.Szóval sztem ahhoz sokkal jobb tudás és nagyobb önbizalom kell, mint cash gamhez.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.06. 21:10

A bwin sokat javított az új klinesen. (Volt mit.) Most már nem igényel egy erőművet a multitabling. A fix limiten többet, jobban kell számolni, és kiesik egy fontos fegyver: az all in.

janoo # 2009.09.06. 21:16

én pont ezt szeretem fl-ben:

  • matek, számolom az outokat, banki esélyt,stb. persze csak nagyjából. plussz,ha olynaom van , akkor pokertrackerrel kivetítem az ellenfelek adatait az asztalra.
  • az all-in meg nem hiányzik, így is idegbajt kapok, ha mondjuk kpaok kézbe egy AA-t, vagy KK-t és egy 37 kétpár mondjuk megver.sajnos kis téten az all-int is sokan megadják a szar kézre és bemákolnak:S
_Wasp_ # 2009.09.06. 21:19

a fix limit egy nagyon más játék, sokkal kisebb a játékos értékelésének a jelentősége, és sokkal nagyobb az adott leosztásé.

Ettől még nem azt mondom, hogy könnyebb, sőt szerintem magas téten nehéz nyereséges maradni emiatt, hiszen nagyon kicsi lesz a játékosok között a különbség.

de hadd szóljak pár szót a sng védelmében. Bár alapvetően egyetértek mindenkivel (talán még Imppel is :P ...peace...): én azért kezdtem el a sng-t erőltetni a cg helyett, mert hajlamos vagyok a tilt-re, és több nyerő session hozamát tudtam egy-egy rosszabb napon bebukni. SNG-ben egyszerű a helyzet, ha buksz, akkor egy beülőt veszthetsz csak a legrosszabb döntéseddel is, hiszen nem lehet újratölteni.

Egyébként a SNG nem annyira nehéz, az elejét kb úgy kell játszani, mint a teljes beülős CG-t, a közepét mint egy agresszív SH asztalt, a buborékot (függően attól, mennyi zsetonod van) nagyon nagy támadási, és nagyon kicsi megadási százalékkal, a végéhez meg csak némi ütemérzék kell, hogy el tudd kapni azt a tempót, amikor megél a vaklopásod


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása