Gyermek láthatása


gyorgybertalan # 2024.08.28. 16:31

Jóestét kívánok!

Egy ismerősöm gyermekének a felügyeletével kapcsolatban van kérdésem.
A levele szerint a válásukkor a bíróság a feleségének ítélte a gyermeket. Az elmondása szerint az anyja a 3,5 éves kislányát TENS elektromos stimuláló készülékkel kínozza, s így a gyermek szerinte komoly bajban van.
Az ismerősöm szélmalomharcot vív a gyámhatósággal, amely az ismerősöm birtokában levő iratok tanúsága szerint hamis/valótlan adatokkal folytatott eljárást, miközben az iratokat rejtegette. Jelezte már ezt a durva 'terápiát' a gyámhatóságnak, továbbá a gyermek is tanúskodott már ez ügyben, sőt jegyzőkönyv is született már erről, a gyámhatóság mégsem intézkedett még semmit.

Egy tapasztalt családjogi ügyvédtől szeretném kérdezni, hogy

Mit lehet ilyenkor tenni?
Érdemes-e a problémával a gyámhatóság felett felügyeleti jogot gyakorló Belügyminisztériumhoz fordulni?

Várom a hasznos ötleteket és gondolatokat.

Zseby14 # 2024.05.16. 05:52

Úgy értem,ha a szerződésben 2 hetente hétvégente viheti el,illetve hétköznaponként 1 nap délutánként,akkor megtagadhatom,hogy elvigye most nyáron 1 hétre? Mert az interneten azt írják,hogy külföldre elviheti,de gondolom az én esetemben nem,mert ő 1 hétre szeretné.

drbjozsef # 2024.05.16. 05:28

Zseby14,

Nem igazán értem a problémád.
MOST akarja elvinni? Hát ne engedd, ha nem akarod, ragaszkodj az egyezséghez. Most nem viheti.

De azt te is látod, hogy a nyár felében nála lesz, több hétre is elviheti akárhova.
Ha ennyire megbízhatatlan, meg drogos, akkor hogy lehet, hogy ebbe belementél?

Zseby14 # 2024.05.15. 18:09

Elváltam a volt férjemtől. A kislányom 5 éves így ragaszkodtam hozzá és szerződésbe is foglaltam ügyvéd által és a bíróság jóvá is hagyta, hogy a gyermek 7 éves korától különleges láthatás illeti meg az apukát,hogy a nyári szünet felét nála töltheti. A kötelező láthatás 2 hetente hétvége 2 nap. Viszont most elszeretné vinni külföldre nyaralni 1 hétre legalább. Viszont én nagyon nem szeretném elengedni, mert az apuka nagyon nem megbízható és a párjával együtt nagyon rossz életvitelt folytat (kábítószer függő).
Mit tehetek ilyenkor?