Sziasztok
Olyan hallgatókkal szeretném felvenni a kapcsolatot, akik idén kezdenek KRE Levelező jogon, vagy már KRE levelezőn tanulnak!
Sziasztok
Olyan hallgatókkal szeretném felvenni a kapcsolatot, akik idén kezdenek KRE Levelező jogon, vagy már KRE levelezőn tanulnak!
Csak KRE? És csak hallgatók? Mások nem is érdekelnek? :) Ha valami kérdésed van, nyugodtan kérdezhetsz szerintem a topic-okban, van egy-két tájékozott ember. Téged most vettek fel, vagy hogy állsz? :)
szia, igen, mert az órai anyagok kellenének az első évfolyamból:) én nem tudok sajna órára járni.
Rossz ómen.
Megjegyzem, a vizsgáztató tanárok általában jól ismerik a másolatban keringő előadásjegyzeteket (példányuk is van belőle), és arra is megvan a módszerük, hogy kiszúrják, ki az, aki azokból tanult. És már ugrik is az elégtelen.
Úgyám:-)))
Sunshine after the rain.
ez ebben a formában azért túlzás...
Kacsa11
Maradjunk abba, hogy nem olyan nehéz átlátni, hogy ki olvasta el/tanulta meg a könyvet, és ki készült hülye irományokból, amit az sem értett, aki írta, és az sem érthetett meg, aki olvasta.
Sunshine after the rain.
na ez ebben a formában, igaz:)
a lényeg, hogy alaposan meg kell válogatni, hogy miből tanul az ember (vagy hogy az kitől származik), amit a hallgatók többsége sajnos nem tesz meg.
egy-két év alatt azonban megtalálható az évfolyam "órai jegyzetelője", aki minden órán bent ül, és szinvonalasan tud jegyzetelni...
na az övét kell fénymásolni!:)
Kacsa11
Egy ilyen minden órán bent ülő "órai jegyzetelő"-höz nekem is volt (bal)szerencsém. :D Kidolgozott tételeket is gyártott. Gondoltam, úgysincs idő elolvasni azt a 10db körüli könyvet, jó lesz az a párszáz oldalas rövidítmény. Fogtam, kinyomtattam, ráment egy csomó papír meg festék (értsd: csomó pénz ráment), de örültem neki, hogy egy ilyen szuper tételkidolgozó szellemi alkotásából tanulhatok; el is utaztam jó messzire, csak ezzel a kinyomtatott cuccal. Nagyszerű volt, az elejéről kezdtem olvasni, teljesen világos leírás volt, gyorsan haladtam, fel voltam dobva, hogy milyen szuper ez a rövidítmény. Egyszercsak látom ám, hogy jön egy apróbetűs rész, na gondoltam, ez biztos azért apróbetűs, mert lényegtelen, hát átugrom rajta olvasás nélkül...gyorsan lapoztam is egyet, hogy haladhassak tovább, erre látom, hogy a következő oldalon is apróbetű van...gondoltam, na ott egye meg a fene, ilyen sok apróbetű, lapoztam megint...ott is apróbetű! Kezdtem ideges lenni, majd egy kb 30 oldalt átfogva hajtottam egyet a cuccon: még mindig apróbetű! Kicsit felszökött a vérnyomásom, végül sikerült megállapítanom, hogy több száz oldal apróbetű van, ráadásul a törvényből kikontrollvézve, egy az egyben bemásolva. Másnap azonnal hazautaztam a kb. 10 eredeti könyvemért, és nekiálltam azoknak, és sikerült a vizsgám, nem is akárhogyan, a legszebben mutató jegyet hoztam el. :)
Tanulság: RÖVIDÍTMÉNYBŐL SOHA NE TANULJ!!!
Kivétel: nagyon ritkán előfordul, használata csak annyiban ajánlott, ha a tankönyvek használhatatlannak bizonyulnak.
folyománya:)
aki jól jegyzetel ritkán ír jó tételeket, mert két ellentétes dologról van szó...
az egyiknél törekedeni kell, hogy minden lényeges dolgot leírj...a másiknál az összefüggések átlátása és hangsólyozása a lényeg - lehetőleg minél rövidebben.
(az elsőnél is az lehetne, de az ritkán szokott sikerülni első hallásra, és a további előadások anyagának ismerete nélkül.)
Kacsa11
tételt mindig magamnak dolgoztam ki, sosem tanultam más kidolgozott tételéből...
és mindig kidolgoztam a tételeket...
mindig kézzel, és mivel annyira ronda az írásom, - bár szerették volna - évfolyamtársaim szinte sosem kérték el.:)
órára viszont sosem jártam, így órai jegyzetet mindig fénymásoltam...és mindig egy valakitől.:)
Kacsa11
Kacsa,
ritka az ilyen szorgalmas ember! Volt, hogy én is nagy lelkesen nekiálltam kidolgozgatni, de úgy megfájdult a kezem, hogy rájöttem, hogy ha az összseset kidolgoznám, szétmennének az izületeim, ezért inkább eltekintettem az írástól. Egyébkéntis utálok írni, meg olvasni is utálok, az a legjobb tanulási módszer szerintem, ha elmondják szóban, felveszed magnóra, aztán addig hallgatod vissza, amíg meg nem jegyzed. Ez kényelmes, és közben kajálhatsz, ihatsz, akár félálomban alhatsz is, vagy kirándulhatsz, vezethetsz (pl. utaló magatartást szemléltetendő Ptk. 6. § ha jól emlékszem indexelsz, aztán mégse arra mész, amerre indexeltél, a mögötted lévő meg jól belédmegy. Ezután pedig meghallgathatod a magnóról a szerződésen kívül okozott károkért való felelősség szabályait, tiszta haszon).
Javaslom használjátok a KároliOnline-t. A tanárok ismerik az itt található jegyzeteket és sok esetben el is mondják a benne lévő hibákat.
A fórum ott is hamarosan újraindul, így vizsgaidőszakban lehet majd ott is kommunikálni.
Én pedig javasolom (JAVASOLOM, nem javaslom), hogy tanuljatok tankönyvekből ÉS (igen, ÉS) HATÁLYOS jogszabályból, rövidítményekből pedig ne (főleg akkor ne, ha kezdők vagytok)!
Az erő legyen veletek, dzsedilovagok!
üdv,
szkájvóker
utóirat (alias post scriptum) /verba volant, scripta manent jegyében): már Yoda is megmondta: ne próbáld, hanem tedd!
lol
Kedves Impossible,
nálam órai jegyzet és rövidítmény nem ugyanazt jelenti...nálad?
Kacsa11
Kacsa,
én rövidítményről írtam, de ez általában vonatkozik az órai jegyzetekre is, kivéve a sajátmagad által készítettet.
Bár utáltam azt a filmet, de ezen a dzsedilovagos dumán jót mosolyogtam.
Sunshine after the rain.
utálni a star wars-t???
Kacsa11
egyébként sem dzsedi, hanem dzsedáj...:)))
Kacsa11
Én pedig KRE bölcsészeket keresnék, ha valaki van, írjon már a mailemre, megköszönöm, lenne pár kérdésem. Köszi
Kriszt
OFF
ksstomi visszatért?:)))
ON
Kacsa11
Kedves Kacsa,
Pontosítok. Először szerettem a Star Wars-t, vagy magyar címén A csillagok háborúját, de annyiszor kellett megnéznem, és annyi folytatása volt, hogy megcsömörlöttem, és szokásomtól eltérően sikítva menekülök, ha valaki megemlíti előttem. Ugyanígy vagyok az E.T. című örök klasszikussal. Ja, és a Kisherceggel is. És a Harry Potter-t is csak háromszor tudom megnézni, a negyedikre elmenekülök. (Ha sok szabadidőm lesz egyszer, elolvasom angolul az egészet könyvformában). Ez olyan, mint a tömegiszony. Az ember nem tehet róla.
Sunshine after the rain.
OFF
Kacsa,
Ki tudja? lol
ON
Sunshine after the rain.
Harry Pottert csak ajánlani tudom...és a magyar fordítás sem rossz. viszont a filmek egyre rosszabbak...
Kacsa11
Én meg utálom a csillagok háborúját is, meg a harry pottyert is, a gyűrűk urát is. Nem hülyeségekkel kellene etetni az amúgyis egyfolytában és intézményesen hülyített szerencsétlen fiatalságot, a másik oldalon pedig nem hülyeségek megírásával kellene dollármiliárdossá válni, azzal a jelszóval, hogy "mert erre van igény". Igény nem erre van, csak mivel olyat nagyon nehezen kapni, amire van, inkább beérik azzal, amire nincsen, és közben elhiszik szegény áldozatok, hogy azért olvassák, mert valóban erre van igényük. Ez nagyon rossz irány.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |