szakvizsga - "B" rész (büntető)


tacsi55 # 2012.05.30. 08:40

Szia Textilhal!

Az e-mail címem: anitoujours@freemail.hu

Ha nem sikerül átküldeni légyszi írj egy mailt erre az e-mailre és megadok egy másik e-mail elérhetőséget.

Köszönöm!

lavie # 2012.05.30. 08:47

Nickname20!

Írtam neked a megadott emailcímedre, nézd meg!

Tubi5 # 2012.05.30. 09:47

Szia Textilhal!

Én is nagyon megköszönöm, ha átküldöd az anyagokat ide: tubi155@freemail.hu
Nagyon köszi!!!!!!!

Diandra # 2012.05.30. 19:33

sziasztok!

én 7én megyek...ez a második a c már megvan, az rosszabb volt szerintem, pedig én eu joggal és közigazgatással foglalkozom, de mégis.

madjarica remélem ma sikerült!!! nem szívesen olvastam a soraidat.

Textilhal # 2012.05.31. 07:10

Sziasztok!

Szeretném jelezni (és megerősíteni a korábban írtakat), hogy az általam felajánlott és már többeknek megküldött anyag nem kidolgozott anyagot jelent, hanem csak egy gyűjtemény az egyes tételekhez tartozó Bkv-ABH-BJE anyagokról. Kizárólag azt a célt szolgálja, hogy ne menjen el az időtök és energiátok ezek összegyűjtésére. Továbbá tartalmazza a Btk.-Be.-Sztv.-n kívül a többi jogszabályt, ami a vizsga anyagát képezi a januárban hatályos tételsor szerint.

Nincs tehát semmi kidolgozva, rövidítve, magyarázva.

Ezt csak azért írtam ide, mert kaptam pár e-mailes visszajelzést, amelyekből úgy tűnik, hogy kidolgozott anyagot vártatok. Ne érjen hát senkit csalódás, ez nem az sajnos.

Aki ennek ellenére igényt tart rá, annak továbbra is szívesen küldöm egy e-mail ellenében!:-)

Textilhal # 2012.05.31. 18:51

Hahó Mindenki!

Most kaptam (miért csak most???) e-mail értesítést, engem már nem érint, de sokaknak fontos lehet, hogy a Ronni-nál május 03-tól június 03-ig 20% kedvezménnyel vannak a Novissima Kiadó szakvizsga könyvei!

A hatályosságukat nem tudom, a honlapról nyilván kiderül:

www.ronniszakkonyv.hu

Innen tudtok rendelni is, személyesen is van átvételi lehetőség a PKKB-n!

Diandra # 2012.06.02. 22:48

sziasztok!

egy jó felkészült sorstárstól megköszönném ha felsorolná a be alapelveket, jszból tanulok, lehet vmit kihagytam, mert közöm nincs a büntetőjoghoz. nehogy ne 5öst kapjak :-DDDD

köszi

Textilhal # 2012.06.03. 11:43

Diandra,

ha a gugliba beütöd ezt így:

be alapelvek

akkor az első a lista elején egy pázmányos pdf-formátumú összefoglalás, nem hosszú és érthető, benne van minden, szerintem hasznos lesz neked, ha csak jogszabályt tanulsz.

Textilhal # 2012.06.04. 16:02

schwarcz.krisztina@gmail.hu

A fenti e-mail címre nem tudom küldeni a kért anyagot, kétszer is mailer daemon válaszolt (csatolmánnyal és anélkül is).

Diandra # 2012.06.05. 16:43

gmail.com kell, hogy legyen a vége!

Textilhal # 2012.06.05. 17:09

Tíííííínyleg, fel sem tűnt! De akkor nem értem...nekem gmail.hu-ról jött a mail, választ akartam csak küldeni rá, ez van a feladónál is, meg a Jogi Fórumos üzenet-sablonban is. Hm...

Diandra, megtaláltad azt a Be. alapelves anyagot, amit írtam?

Diandra # 2012.06.05. 19:28

igen köszi!

mefi # 2012.06.06. 16:22

Sziasztok,

ma voltam B-ből, a legfőbb ügyészségen. A vizsgáztatók: Magyar György ügyvéd - Btk., Tímár Anikó ügyész - Be., Székely Ákos bíró - Bv. és szabs. Előttem hárman mentek be, ketten buktak a Btk.-ból, a harmadik kettest kapott belőle, szóval ez volt a rázós. Hozzá kell tennem, hogy a kik buktak, azt mondták, hogy csak gyakorlati kérdéseket kaptak Btk.-ból, ehhez képest nekem tiszta elméleti kérdéseket tett fel Magyar (szabadságvesztésről minden, különös tekintettel a feltételesre, zaklatás, vesztegetés, büntethetőségi akadályok stb.) Be-ből csak a nyomozásból kérdezett az ügyész, és nemcsak tőlem, hanem előttem mindenkitől. Bv-ből egy komolyabb kérdés volt, hogy a részben felfüggesztett szabadságvesztésre engedélyezhető-e a főszabály szerinti 2 éves halasztás a büntetés megkezdésére (hosszas csűrés-csavarás után kilogikáztam, hogy nem). Végül mindhárom részjegy 5 lett, ezt a Btk. és Be. esetében kicsit túlzottnak éreztem.

Ami szerintem egyértelmű ennél a vizsgánál: kellenek a törvényi megfogalmazások mind Btk-ból, mind Be-ből.

Pippa # 2012.06.13. 12:59

Sziasztok!

Jön valaki június végén? Elméletileg igen, mert sokan éltek Textilhal adományával :)
Vagy volt valaki mostanában? Esetleg Diandra? Jó lenne valami pozitív hír. Most büntetőzök, de holnap akármennyire is halogatom, neki kell állnom az eljárásjognak, amit halovány egyetemi emlékeim alapján is gyűlölök.

Agent Cooper # 2012.06.14. 07:58

Holnap megyek :)


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Nyafson # 2012.06.14. 08:18

Sziasztok!

Én jövő héten megyek, szakvizsgaszűzként 18-án írásbeli, 20-án szóbeli. Egy egyetemi vizsgám előtt nem voltam ennyire betojva, pedig szoros értelemben véve ennek nincs tétje. A már levizsgázottak beszámolóit olvasgatom, ami igazából arra jó, hogy még jobban bestresszeljek:-) Megyek is vissza a jó öreg be-hez, az biztos megnyugtatja az idegeimet...

Aki túl van rajta, gratula, aki most készül, annak kitartást!

Pippa # 2012.06.14. 10:58

Agent Cooper hajrá, és várom a beszámolót a sikeres vizsgádról ;)

Diandra # 2012.06.14. 22:31

pippa!

sikerült :-) nem mintha számítana a 2nél jobb eredmény, de btk 4 be 4 bv 3. basszus a bvből gagyi dolgot nem tudtam (mivel azt pont nem olvastam :-), összességében nagyon normálisak voltak, 3 férfi, mind bíró (neveket nem tudok elnézést).

btk: nem kellett tényállás szószerint (rablás, lopás, sikkasztás, jármű önkényes elvétele), csak akarta tudni, hogy értem-e és el tudom-e határolni ezeket. btkból nem tudtam a btké számát (!), nos lelkileg ezt fel tudom dolgozni, a vizsgáztató is, mert azért adott egy 4est, ami nem rossz. volt még a btk száma (agybajt kaptam mikor ezt kezdte...), meg a hatály, köztes tv francfene, de aztán szépen elhúztunk erről a témáról a különös részbe.

be-ből hatály, tves vád, ki a sértett, különösen védett tanú, meg egy csomó apró kérdés ami eszembe se jut már, de nem volt nehéz.

bv: bv bíró feladatai (erről aztán minden, bv bíró volt a vizsgáztató, azért tudott olyat kérdezni amit nem tudtam:-), enyhébb végrehajtási szabályok.

azt gondolom a tvek elegendőek, én csak btk, be, szabstv és bvtvr-t tanultam, se rendőrségi tv, se nbjtv, se semmi más. bőven elég volt, persze ha akartak volna valszeg ki tudnak rúgni, én 2 hetet tanultam, ők egész eddigi életükben ezzel foglalkoztak, de ami tőlem telt megtettem és olyan jóóóóóóó túl lenni rajta. már csak a polgár van, de ezen most nem gondolkozom :-)

sok sikert mindenkinek!

Pippa # 2012.06.15. 08:22

Diandra!

Gratulálok, nagyon ügyes vagy, és köszi az infókat! Jó pihenést! (a polgárt is meg lehet csinálni, nekem is sikerült:)

Agent Cooper # 2012.06.16. 15:48

Tegnap voltam a Fővárosi Ítélőtáblán. Két bíróból és egy ügyészből állt a bizottság. A megadott tételsorból tettek fel kérdéseket. Nagyon korrektek és segítőkészek voltak, nem arra voltak kíváncsiak, hogy mit nem tudsz. Összességében csak pozitívumokat tudok mondani a hozzáállásukról. Sajnos pont az első kérdésre blokkoltam, ami aztán rányomta a bélyegét az egész vizsgámra, a jegyeim átlaga pont közepes lett, de jobbat nem is érdemeltem.
Aztán a folyosón pedig az Ítélőtábla egyik bírája vigasztalt, sör-unikum párosítást javasolt :)


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Pippa # 2012.06.16. 15:51

Agent Cooper!

Gratulálok, és remélem megfogadtad a bölcs tanácsot :)

Nyafson # 2012.06.17. 11:32

Sziasztok!

Lenne egy lehet, hogy roppant bugyuta kérdésem, segítsetek légyszi (már azok a kevésbé szerencsések, akik egy ilyen szép nyári napon nem a vízpartokon pocolnak, hanem magolnak:-): anyagi jogból szeretnék írni holnap, az írásbeli formájának milyennek kell lennie? Ha pl. elsőfokú határozatot kell írni, ott annak az alakiságaira nagyon/kevésbé kell odafigyelni? mennyire részletesen vannak leírva a jogesetek? A jogiszakin nézegettem a feladatokat, van, amihez nem volt BH, de az ottani leírás meg a tényleges BH tartalom alapján teljesen más minősítés jöhet ki.

Előre is köszi!

Pippa # 2012.06.18. 11:33

Nyafson!

Az alakiságra is oda kell figyelni, de nem ez a lényeg. Szóban bármit javíthatsz még a szóbelin. A vizsgáztatónál megoldásként csak egy jogszabályhely szerepel (pl. Btk 10 §).

knodelmarta # 2012.06.21. 16:40

Sziasztok!
Nem tudjátok, hogy szerdánként milyen összetételű bizottságok szoktak lenni?

Dr.Attika # 2012.06.21. 18:32

De tudjuk.
Három nő vagy három férfi. Két nő egy férfi Két férfi és egy nő.