szakvizsga - "B" rész (büntető)


iusmousse # 2012.11.30. 19:50

Komplett élménybeszámolót írtam még délután, és nem akar megjelenni.
:-(

Borsopanna # 2012.11.30. 19:45

Sziasztok!

Heni, Kriszti: úgy gondolok rátok, ez az utolsó büntetőjog tanulós hétvége! :))))) Ügyesen, okosan, összeszedetten, meglesz a jutalom! Lovakat lassan lehet kivezetni a versenypályára, de addig még van feladatotok: rögzíteni a tudatalattitokban, hogy MEGLESZ A GYŐZELEM! Küzdelem, kitartás, itt a vége!

Iusmousse: hogy sikerült a mai napod? Remélem, csupa jó híred van, és zsebben a sikeres vizsga! :)

Miami: szabadságon vagyok, úgyhogy a glóriát nyugodtan le lehet emelni a fejem fölül :) Két szüléssel a hátam mögött, miután nagyszámú vadidegen ember látott extrém helyzetben, kevés ruhában, azt hittem, már nem tudok zavarba jönni, de lehet, hogy mégis... Szóval ne írj ilyeneket! :) Mindenki teszi a dolgát és örül a mások és a saját sikerének, ennyi. :)

Mindenkinek szép hétvégét kívánok, dolgozóknak külön hajrá, Heninek és Krisztinek pedig KITARTÁS!!! :) Nagyon gondolok rátok!

Ezt küldöm mindenkinek: :))))))))

Gyheni # 2012.11.30. 11:38

Helloka, igen, én úgy érzem magam most mintha fegyházban lennék és nem tűnik könnyebbnek sajna :(

én fél8-8 körül kelek reggel és éjjel fél1-1ig tolom, ha ez nem elég, akkor csókolom.

nagyon jelentkeznek már az idegesség testi tünetei, de próbálok lenyugodni, mert hétvégére még sok mindent terveztem.

sport az nagyon hiányzik, de mire eljutok edzeni meg vissza az túl sok idő nekem, úgyhogy én Két pasi meg egy kicsi sorozatra esküszöm, illetve kaja bevásárlás meg ilyenek, vagy tegnap pl. megnéztem a madagaszkár 3. felét.. ma a másik felét :D

jaj tartsunk ki valahogy!!!

Mókusok # 2012.11.30. 09:33

Várom a mai híreket, hogy ment iusmousse-nak...Na meg a köv. hetet Heni és Kriszti miatt:)
Kitartás Csajok!

Ma van a barátnőm A-ból, hát remélem jó híreket hoz ő is:) Majd tudósítok,ha érdekel titeket, főleg, hogy Borsopanna már arra tanul:)

Még mindig anyagot gyűjtök a C-hez, ez valami borzasztó, h minden külön van....

Jó tanulást mára:)

vicaszabo # 2012.11.30. 08:12

Hello lányok, milyen az aktuális (és gyorsan változó) hangulatjelentés?
Hogy álltok hogy haladtok?

Ismousse: mára egy kalappal! Menj el, add a legjobb formádat, vagy éppen amilyen van, este meg gyere ide a fórumra, nagyon fogunk már várni!! Ne feledd, ez csak egy vizsga (lóvásár!!!!) add el a lovat!!!! Határozottan, ügyesen, összeszedetten!

Kriszti, Heni: bennem már csak az tartotta a lelket ilyenkor, hogy pár nap és szabadulok :) Ezt vegyétek átmeneti csoportnak már, bár nincsenek enyhébb végrehajtási szabályok, sőt mintha nehezedne, de ez csak a látszat!

Ügyesek legyetek, hasznos, szép napot, és azért pihenjetek is!!!! Körömlakk, szemöldök, hajmosás: minden jöhet ami lazít:)

Vica

miami # 2012.11.29. 19:50

Borsopanna tenyleg peldakep vagy, Teged mutogatni kene :-)
Hogy van ennyi erod kitartasod es folag idod csalad es munka mellett???
Nekem meg nincs gyerekem, de igy keptelen vagyok napi 2-3 oranal tobbet tanulni. A Be-t most olvasom masodjara es nem tudom, hany kerdesre tudnek jo valaszt adni, nemhogy szo szerint...
Egyaltalan mikor van idod tanulni???
A most keszuloknek javaslom a sportot, nekem ui az a jutalom, es nagyon bejott!! Ha jol kifarasztom magam, nem esik annyira nehezemre a fenekemen ulni...

drkriszti # 2012.11.29. 19:10

Heni, amikor te felkeltél, én màr túl voltam 2 tételen. :D Mondjuk nàlam az a taktika, hogy koràn kelek, akkor az agyam is jobban fog, meg ìgy az estéim is szabadok, éjjel nem tudok tanulni. :)

A jutalmazàs nàlam is megvan, olyan ez, mint a bv-ben, csak én nem a csomagot, meg a beszèlőt vàrom, hanem a kajàlàsokat, egy kis netezést, a 3 óràsi kapucsìnót, és a betervezett szemöldökszedèst. :D

Nyomom amúgy a Be-t becsülettel, de jól megszivattam magam, mert a tanulàs vègére hagytam a felülvizsgàlati eljàràst, és hàt jaaajjjj...:/

Heni, nàlad mi a dörgés? Megvolt a jutalom bevàsàrlàs? Ès holnap mivel kedveskedsz magadnak? ;)

Pracli # 2012.11.29. 13:13

Itt vagyunk Heni,Kriszti, nagyon szorítunk, feladni nem ér!!!:)
sitty-sutty lenyomjátok,aztán akit érint hozza a következő lovát "a" fórumba...ott nem pörögnem így az események.:)
BHH nagyon várlak február 14-re!!:) Érzem jó lesz!
A vége a legrosszabb,mert ikyenkor már minden kavarog,de ez a természetes állapot ilyenkor,mindannyian túlestünk rajta. Ha emlékeznétek az lenne fura. :)
Ügyesek lesztek hajrá!!

Gyheni # 2012.11.29. 10:46

hello hallo, ma reggel úgy keltem fel mint akit agyon ütöttek, 8.10kor még a plafont bámultam mint akinek strokeja van kb, de aztán észhez tértem, a saját tervem szerint haladok, ami megnyugtat, de ha visszalapozok a törvényben egyből jön a para, mert nem mondanám, hogy kapásból tudom a dolgokat, pláne szó szerint..

én március végi polgárt tervezek, feltéve hogy ez sikerül, úgyhogy egyelőre még ez izgat, bár az általános fáradtságtól meg a rohadtul unom az egészet életérzéstől nem annyira parázok most (még) :)

mai napi pihenés majd 6 körül tescoban bevásárlás :D most meg kaja meg kis netezés szokás szerint és fél 1-től megint felpattanok a lóra :)

banánhintahercegnő # 2012.11.29. 10:45

Dehogy hagyunk Benneteket magatokra, itt vagyunk ám mind! :) :)

Mókusok, nagyon köszönöm, hogy figyelmeztettél, még jó, hogy múltkor megkérdeztem, hogy ha először hagyományosan jelentkezem, akkor lehet-e később elektronikusan, mondták: persze, simán.... hát öööö nem lehetett :) :)

És külön köszönöm, hogy figyelmeztettél a pénzre mert lazán oda csoszogtam volna a kis 18 ezremmel.

Most már csak csuriba kell rakni az ujjam, hogy megkapjam a február 14-i időpontot és mehessek Praclival :) :) várom!

Borsopanna: annyira csodálom a kitartásod, szerettem volna Hozzád közelebbi időpontot, de nem volt lelkierőm ennél korábban bevállalni :)

Viiiiccccaaaa: nem akarod még egyszer végig csinálni velünk? tudod....csak a móka kedvéért :) :) :)

Csajszlikáim kitartás.... és lassan kezdjük el szervezni, hogy mikor sütizünk. Mert sütizni kell!!!!

Mosolygósat:
BHH

Ui.: én ma megírtam a levelem a Jézuskának, és ebben el is fáradtam annyira, hogy azon gondolkodom: inkább aludni kéne :) :)

Borsopanna # 2012.11.29. 09:38

ELADÓ szakvizsgára felkészítő Novissimás Be. könyvek!
3 hete vizsgáztam belőlük, hibátlan állapotban vannak. Érd.: e-mail-ben.

Borsopanna # 2012.11.29. 09:09

Sziasztok!

Kriszti, Heni: NEM maradtatok magatokra, mert még mi is itt vagyunk! :)

Kriszti: örülök, hogy tegnap jól ment, a sikerélmény nagyon jót tesz! :) Ügyes vagy! Még pár nap kitartás és meglesz a jutalom! :) És ha jön egy hullámvölgy, nem ijedünk meg, hanem gyorsan kimászunk belőle, és indulunk felfelé, a hegy tetejére! :)

Heni: jesszus, dehogy vagyok én példakép! :D Nem lendülök bele túl könnyen, hidd el, de muszáj, mert utána csak nehezebb lesz. Jan. 23. egyébként.
Mindig a gyerekeimre gondolok és ők annyi erőt adnak. :))))
Neked meg adjon erőt az, hogy itt a finis, már látni a célvonalat! :)

Iusmousse: péntekre egy hatalmas nagy cilinderrel! :) Ügyes leszel, minden rendben lesz! Megy a drukk! :)

Vica: olyan jó, teljesen felszabadult lettél, amióta végeztél! Úgy örülök neked! :))))

Mindenkinek hasznos napot mára, én is megyek pallérozni az elmémet... :)

Mókusok # 2012.11.29. 08:23

Itt vagyok én is, egyelőre próbálok időpontot szerezni a c-re, de úgy néz ki, hogy írásban tudom csak megtenni.
Nekem is egyik nap ment a másikon meg nem mert majd bealudtam....én ezt a meló melletti tanulásnak tudtam be, de így titeket olvasva, úgy tűnik ez általános.
Pont ezen gondolkoztam valamelyik nap, ha majd öreg leszek és álmatlanság gyötörne, előveszem a Be.-t és tuti 5-10 mondat után elkezdek ásítozni és majd leragad a szemem:)

Amúgy kitartást lányok, már nincs sok...én azt a taktikát követtem, hogy amit tudok azt legalább jól, és ezen kívül meg mindenhez tudjak legalább valamit, magyarán ne legyen olyan amihez semmit se tudok szólni(mondjuk ezt első körben csináltam így) másodikra már ezt nem mertem megkockáztatni.

Egy barátnőm is 30án megy csak ő A részből:)
Jó lesz ez a hét, meg a köv. hét is majd csak figyeljétek. Ja és a helyszín nem jelenti tutira ugyanazt a bizottságot mert egy helyen több bizottság is lehet, legalábbis nálunk minden helyszínre több szobaszámot is mondtak, szerintem ez az aznapi vizsgázó létszám függvénye.

Jó tanulást, ismétlést kinek mit és hajrá holnap iusmousse, no meg Kriszti Heni nyomjátok meg, már csak pár nap és túl vagytok rajta:)

vicaszabo # 2012.11.28. 21:00

Nem, nem itt vagyunk:))
Nekem is ez volt, egyik nap tök jól ment, másik nap meg semmi. Gyanítom azért mert az ember nem gép:))) Nagyon fárasztó tud lenni ám egy végigtanult nap (mintha ezt nem tudnátok!!!) Azért van még időtök, még ha célegyenesbe is fordultok lassan!!

Próbáljatok szelektálni, mert aki sokat markol keveset fog:) amit tudtok azt biztosan, amire nem marad idő azt meg ne erőltessétek, mindent úgysem lehet megkérdezni!!!

Szorítok, bírjátok a végéig!!!

drkriszti # 2012.11.28. 18:52

Ma jobb passzban volt a lovam, mint tegnap, csak úgy hasìtott. ;) Gőzöm nincs min múlik ez, egyik nap jobb, màsik nap rosszabb, de remèlem a csúcsformàt jövő hètre sikerül időzìteni. ;)

Heni: az új munka kapcsàn a döntèst meghoztam, màr csak lelkileg kell helyrepakolnom magamban a dolgokat. A döntèst hètfőn publikàlom majd, mindkèt hely felè...
Mi ùjsàg amúgy Veled? Hogy s mint a lovad? ;)

Ès a többiek merre? Màs nem vizsgàzik? Nagyon magunkra maradtunk.:(

iusmousse # 2012.11.28. 16:46

Sziasztok!

Köszönöm a biztató szavakat, már nagyon a végét járom, már csak másfél nap, pénteken, 30-án megyek szóbelizni.

@vicaszabó: én is a KIM-be lettem beosztva, szerinted van rá esély, hogy a helyszín egyezése miatt megint az a precíz bizottság fog vizsgáztatni?

@borsopanna: majd megírom, mit szóltak az írásbelimhez. Bárcsak már túl lennék rajta...

Mindenkinek kitartást a tanuláshoz!

Gyheni # 2012.11.28. 11:35

Borsopanna: mikor mész polgárból? és hogy bírsz máris tanulni??? te vagy a példakép!!

Vica, és mindenki aki már túlvan a vizsgán, örüljetek és élvezzétek az életet :)) és köszönöm a biztatást, meg azt, hogy még így is foglalkoztok velem/velünk, hogy már túl vagytok rajta.

ebédelek valamit, bár Vica nagyon jól megérezted, étvágy nulla, -2 kg már lement :(

Jók legyetek,
alig várom a délutáni jutalomsétát, ami a tervek szerint 5kor lesz, mert most a pihenés az ebéd+ kis netezés.

Borsopanna # 2012.11.28. 08:39

Sziasztok! :)

Lebron: nekem nulla ezirányú tapasztalatom van. Én ugyanúgy készülnék fel, mint elsőre, és JogiBear-re hallgatnék: próbálnám jobban átlátni a nagy egészet, és a maradék erőmmel-időmben mégegyszer átnézni a részleteket. Ügyesen, sok sikert kívánok neked! :)

Heni, Kriszti: teljesen normális a mostani állapototok, hogy a hajkitépés, a közöny és a méla utálat határait súroljátok. :) És ha hiszitek, ha nem, így is meg fogjátok csinálni, mert jövő hétre tökéletesen képbe kerültök! :) Nagyon ügyesek vagytok, még egy picit össze kell kanalazni magatokat és összeszorított fogakkal megnyomni a finist! Meglesz az eredménye!
Ja és Heni, írásbelizni a Szalay u. 16-ba kell menni. Még én sem tévedtem el, úgyhogy te sem fogsz! :)

Iusmousse: kíváncsi leszek az írásbelid értékelésére, jelentkezz majd, ha tudsz, hogy ment! Ügyes legyél te is! :)

Na belehúzok a polgárba, később még benézek! :)
Hajrá, kitartás mindenkinek! :)

vicaszabo # 2012.11.28. 07:38

Szia Heni, Kriszti!

Ez már a vége, ne adjátok fel! Most így utólag azt mondom nem kell elveszni a részletekben, inkább legyen egy nagyobb átlátás, tudjad melyik intézmény mire való, az elejéről az elveket nagyon, meg inkább a gyakori kérdéseket nézegesd (Be)! Ritka az aki szószerint akarja vissza, és mint tudjuk én elvittem már ez a jutalomfalatot!
Aludni enni próbáljatok meg, és nagyon jók a jutalomséták!!!! Nemsokára lehet csak úgy, szabadon! Kitartás lányok!!!

Iusmousse mikor szóbelizel?
Ki megy még a héten? Újak? Mikor mentek?

Meglesz nemsokára, látjátok, mindenkinek meglett!!! És minden jó ha vége jó!!!

Ssspirit86 # 2012.11.28. 07:10

Sziasztok!

Úgy alakult, hogy polgárből megyek először, mert csak arra volt időpont :( De nagyon megköszönném, ha küldenétek ezt-azt büntiből is :) És átkúszom a polgájog fórumra...:)
A mail címem: freka86@gmail.com
Nagyon köszönöm!!

drkriszti # 2012.11.28. 07:03

Ùj nap, ùj tètelek... Màr tùl egyen, plussz a reggelin, folyt. köv. :$

Heni, hajrà nekünk ma is!!! ;)

Gyheni # 2012.11.27. 23:27

Drágáim, írásbelire hova kell menni?

ide?:
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Igazságügyi Szolgáltatási Főosztály
Igazságügyi Igazgatási Osztály

Cím: 1055 Budapest, Szalay utca 16.

ezt az egy címet, hely megjelölést látom a honlapon, dehát nem vagyok se egy tájékozódó zseni, és sajnos bünti zseni sem, de hátha ez a maradék pár napban még változik! :)

ma volt ajándék porszívózás és bnőm beugrott fél órára, megvagyok-e még vagy már zöldülök-e a sok bent üléstől.. holnap ajándék sétálás lesz.

kitartás, Kriszti neked munkával mi újság??

Borsopanna, köszönöm a lelkivilág iránti érdeklődést, vagy az iszonyatos fáradtság vagy az esélytelen nyugalma miatt, vagy nem tudom, de közönyt érzek most, illetve azt hogy amit tudok, ami tőlem telik, azt megteszem, aztán ha nem elég, hát hello.. akkor majd szomorkodok :( de minden reggel úgy kelek fel, hogy sikerülnie kell!!!!!!

drkriszti # 2012.11.27. 19:57

Kész vagyok a Be-től... Hogy lehet ezt vizsgàrakèpesen elsajàtìtani??? Mèg a fele visszavan, de el nem tudom kèpzelni hova fér mèg a fejembe ennyi hatàridő, szabàly, felsorolàs...:(
Ùgy vagyok, mint Heni, ami bemegy, az úgy csinàl magànak helyet, hogy kilöki, ami már bent van. :(

Mókusok, akkor szàmítsak úgy, hogy utolsó vizsgàzó leszek a magam második vizsgàjàval? Talàn valakit meghat majd, hogy 200 km-ről megyek...

Ààààà, jövő pènteket akarooooook!!!!

vicaszabo # 2012.11.27. 16:17

Na hello mindenki, nem tűntem ám el:)))

Olvasni olvasok, csak kevesebb időm van írni! Hercegnő, remélem sikerült összeszedned magad, a végkimerülés engem is elért, vasárnap keltem először úgy hogy nem fáj a fejem kiemerültségtől, de kipihent még nem vagyok!!!

Látom vannak újak, ismétlők, küzdésben maradtak: a legfontosabb Borsopanna filozófiája!!!! Az mindegyik bizottságnál működik, mindenféle tárgynál, ha első vizsga, ha ismételt részvizsga: lényeg a hozzáállás :) meg a lókupec magatartás:)))

De senkit nem irigyelek, aki még előtte van, szerintem ez volt a legnehezebb vizsgám. De majd az idő ezt is megszépíti:))

Nagyon drukkolok ám nektek!!! Magamat tudom ismételni: egyszer csak VÉGE lesz!!! És visszatértek a való világba!! (na jó nem egészen abba!:))

Vica

Mókusok # 2012.11.27. 14:37

Szerintem ugyanúgy készülj mint az első alkalommal..és Jogibear hozzászólásával nem értenék egyet, mert nem mindig azon múlik csak, h valakinek milyen a felkészültsége, szerintem ezt vicaszaboval egy napon vizsgázók is megerősítenék...olvass vissza csak a múlt hét szerdára mondjuk....
Nekem például Be. ből 5 ös szigorlatom volt az egyetemen!
És amikor a BTK. vizsgáztató 6 év után úgy, h 9 éve tanultad a latint az első kérdést latinul teszi fel akkor azért nem biztos, hogy a bünti felkészültséged az ami éppenséggel hiányos. (mondjuk meló meg család mellett)( vicaszaboval együtt vizsgázóknál is olvasható, hogy a kérdés sem mindig érthető, és itt nem egy felsorolásra gondolok vagy fogalomra, mintha debil lenne az ember)
na de szerintem inkább azokat nézd meg újra amiket elsőre csak " nagyjából" tudtál vagy amikre nem maradt időd, a többit meg ismétled...az nem is árt és többet úgyse nagyon tehetsz:)
ja és Borsopanna tuti azt javasolja, ne izgulj, csak add el valahogyan azt a sánta, görbelábú, girnyó lovadat, amit cipelsz magaddal e tárgyban:)

Ja és az pótvizsgások mennek be elsőnek, ezen majd ne lepődj meg:)
Sok cseresznyét!:)