Ügyvédiskola

Kacsa1111 # 2009.04.24. 07:43

Kedves Sz.Márton,

hazavinni=számlára utalni.

mely helyek ezek?

Kacsa11

Avelina-Vivien # 2009.04.24. 07:57

Lehet rosszul értelmeztem de az 5 év elmélet után a 3 év az már nemcsak a gyakorlati része a jelöltnek hanem kötelezően le kell töltenie ebben az ügyvédiskolában ?
Homályosítson fel valaki..
Nincs elég baja a pályakezdő jogászoknak?Ráadásul a tapasztalatok alapján idő és pénz pocsékolás..
Lehet ellenkezni de az oktatási rendszert majd a szakvizsgáig vezető utat át kellene szervezni ..

"You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived."

Dr. Mohos Gábor ügyvéd (törölt felhasználó) # 2009.04.24. 07:59

Így van.

Avelina-Vivien # 2009.04.24. 08:31

Nem értem miért keserítik még ezzel is az életüket, mintha a munkanélküliség ,a magas konkurencia nem lenne elég.
Úgy tűnik ebben az Ügyvédiskolában csak kötelezettségek vannak .
" ..egyszer sem lehet hiányozni (és ne is trükközzünk, mert az elnök-helyettes valami orvos is, szóval tudja, hogy mikor kamu az orvosi igazolás), különben nem mehetsz szakvizsgázni, és különben is csak kis senkik vagyunk, ők meg már ügyvédek ezért tiszteljük őket, és boruljunk le a nagyságuk előtt."/ by drpony/
Szánalmas..nagyon szánalmas..
Azért tették kötelezővé, mert tudták, hogy egyébként a kutya sem ment volna el.(Azt azért szeretem mikor szidják az amerikai/angol oktatási rendszert, meg hogy az amerikaiak/angolok ilyen hülyék meg olyan hülyék..utána lehet nézni ők hogyan oldják meg az oktatási és a gyakorlati éveket..)Csak felhúzom magam ezeken a semmit nem érő, selejt ,haszonleső újításoktól..

"You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived."

bajussz # 2009.04.24. 08:48

amikor jelölt voltam, nekünk is volt jelöltoktatás, havi 1x délelőtt.

katalógus volt, párszor lehetett hiányozni.

sokat nem tanultunk, csak olyan dolgokat, hogy mit szabad, mit nem, pár jótanácsot azért kaptunk

elment egynek

bajussz # 2009.04.24. 08:52

hű, mit találtam:

a kérdésem, hogy az első előadás: 2008. október 16., 30. és november 6.

mindhárom nap meg kell jelenni a jelöltnek, vagy 3 csoportra vannak osztva a jelöltek

http://www.bpugyvedikamara.hu/…a_eloadasok_(i_evfolyam)/

"AZ ELŐADÁSOK 16 ÓRÁTÓL 19 ÓRÁIG TARTANAK!!!

VIZSGAANYAG - I. ÉVFOLYAM

ELŐADÁSOK
Az I. évfolyam számára

1. sz. előadás
2008. október 16., 30. és november 6., csütörtök
a.) Dr. Bánáti János: Az ügyvédség Magyarországon, az ügyvéddé válás feltételei, az ezzel összefüggő eljárások. Az ügyvédi tevékenység szabályozása és az ügyvédség hivatásrendi szervezetei. A Magyar Ügyvédi Kamara és a területi kamarák.
b.) Dr. Réti László: A Budapesti Ügyvédi Kamara alapszabálya, fontosabb határozatai, állásfoglalásai. Az egyéni ügyvéd, az ügyvédi iroda.
c.) Dr. Grád András: Polgári Perek Pszichológiája. "

bajussz # 2009.04.24. 08:54

bocsánat a szóismétlésért, és egyebekért

Impossible # 2009.04.24. 11:25

A polgári perek pszichológiájára ugye nem lenne gond, ha nem mennék el? :D Már eleget hallottam a tanárúrtól. lol Nem ebben a témában, de az mindegy. :DDD (Persze ne vegye szemtelenségnek, ez inkább csak viccelődés. :) )

Egyjogász # 2009.04.24. 11:47

Nekem tetszik még ez az előadáscím is:
"Az ügyvéd és az ügyfél szóbeli és írásbeli kapcsolatai, ügyvédek közötti szóbeli és írásbeli kapcsolatok, viselkedés a bíróság és a hatóság előtt."

Ez arról szól pl. hogy "a tárgyalóteremben ne köpj a sarokba", "ha találkozol az ügyféllel, köszönj", "ha kicsit értetlen az ügyfeled, 5 perc után ne küldd el az anyjába", stb.

Minden esetre helyénvaló lehetett az a felvetésem, hogy az ügyvédiskolába 5 évente be kellene íratni a gyakorló ügyvédeket is, ma ugyanis volt egy tárgyalásom, ahol a 30 körüli ügyvéd úr a tárgyalás előtt úgy beszélt az ügyfelével (aki egyébként egy nálánál 25-30 évvel idősebb nő volt), mint egy hülyével (mondjuk nem tudta, hogy én képviselem a másik felet), a tárgyaláson folyamatosan az orrát túrta, a tökét vakarta (nem vicc), és többször is a bíró szavába és az én szavamba is vágott, megalapozatlanul hazugsággal vádolt, szóval elég ordas nagy tahó volt végig. (Azon kívül, hogy a Pp. szerint sem lehet a másik fél előadásába beleugatni...)

Az ilyeneknek nem kellene visszamennie az ügyvédiskolába?????

A Polgári Perek Pszichológiájához meg inkább nem szólok hozzá (pedig részt vettem néhány száz polgári peren), tekintve, hogy fórumozó kolléga tartja az előadást, de remélem nem Grád ügyvéd úr okítja a jövő ügyvédreménységeinek, hogy a tárgyaláson pszichésen kell kikészíteni az ellenfél jogi képviselőjét...:))
(Csak viccelek!!!)

Egyjogász # 2009.04.24. 11:49

Bocs a második bekezdést kérdő mondatnak szántam, csak lemaradt a kérdőjel:)

Impossible # 2009.04.24. 12:32

hehe, ez jó volt

drpony # 2009.04.25. 09:15

Kacsa,
nem én mondtam, hogy törvény kötelezi őket a jelöltek képzésére, hanem a Kamara. De egyébként az ügyvédi törvényben van valami olyasmi,hogy a kamara gondoskodik a jelöltek képzéséről, és az ügyvédek továbbképzéséről. vagy legalábbis volt...
Imp,
a női nemet erősítem, talán nem voltam elég finom? :-)

Egyébként a személyes kevdencem egy protokoll előadás volt, amit emlékeim szerint egy hatvanas úriember tartott (az előadásra magára nem emlékszem, csak utólagdöbbentem meg, amikor a netről lezsedtem a jegyzetet a "vizsgára"). Na az mint egy ötlözködési tanácsadás a 80-as években.
Nőtársaim, eszetekbe se jusson nadrágot hordani, szigorúan fekete vagy barna, klasszikus szabású, legalább térdig érő szoknyával járó kiskosztüm. :-)

Avelina-Vivien # 2009.04.25. 10:48

drpony én nem is szeretem a nadrágot:)))

Impossible # 2009.04.25. 12:56

Vivi,

meg mások sem, ha rajtad van? lol

Azért nemis gondoltam volna, mennyien ragaszkodnak itt a fórumon a hagyományokhoz meg a régebbi dolgokhoz (öltözködés, úriemberes vsielkedés, borok...van itt minden, ezekszerint nem tipikus hülye züllött fiatalok vagytok, ez tök meglepett. :D ). Ja és ez bók volt megint. lol

Legislator # 2009.04.25. 15:48

Attól tartok, el fog terjedni egy "jókívánság": "Bókoljon neked az Impossible:-D".

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.04.25. 15:50

LOL

Legislator # 2009.04.25. 15:54

Látom, tetszik.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.04.25. 16:03

Mi a különbség a kezdet és a vég között?

A vég ül is.

Ennek mintájára pedig:

a Leg áll is.

Legislator # 2009.04.25. 17:00

LOL:-), Te kész vagy, öcsém:-). Szoktam állni is:-))).
Kapsz Te is egy, -bár nem személyre szabott- viccet:

• Mi a különbség az üvegtál és a véletlen között?
  • A véletlen lehet fatál is.:-)

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.04.25. 17:09

Hogy hívják a lusta zselét?

Üldögél.

Peace # 2009.04.25. 17:24

Kázmér elmegy a bálba,
felkér egy hölgyet táncolni,
elkezdenek tánc közben beszélgetni:

• Óh, Kázmér, miből van a nyakkendőtűje?
  • Korál.
  • És miből van a mandzsettagombja?
  • Korál.
  • És miből van a pecsétgyűrűje?
  • Korál.
  • Hát Kázmér, magának minden korál?
  • Nem, asszonyom, csak ha magával táncolok!
Legislator # 2009.04.25. 17:34

Imp:-), Peace:-). Peacenél külön értékeltem a szójátékon túl, hogy ez a vicc az úriemberkorszakba vezet vissza minket.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.04.25. 17:37

nem korall?

Peace # 2009.04.25. 18:06

A nyomozó kérdi a csinos titkárnőt:

• Hölgyem, nincs valami ötlete, hogy miért ugrott ki a főnöke az ablakon?
  • Sajnos nincs. Pedig olyan kedves ember volt. A múlt hónapban vett nekem egy igazi szőrmebundát, a múlt héten egy sportkocsit, ma pedig egy igazi gyémántgyűrűt!

Aztán azt mondta, szeretne velem lefeküdni, és megkérdezte, hogy mit kérek cserébe.

• És mit mondott neki?
  • Azt, hogy az irodában mindenki 50 dollárt szokott adni...
Sz.Márton # 2009.04.25. 18:17

A rendőr megállítja a teherautót.

• Már harmadszor szólok, hogy folyik az autója!
  • Én meg már harmadszor mondom, hogy locsolókocsi !