@Joanna: gerbera317 leírta mit kell tenned, én csak pár észrevételt fűznék hozzá.
Szerintem a legfontosabb rész kimaradt abból amit írtál: mennyi pénzt kaptál a számládra?
Ha azt a 10.258 Forintot, ami díjjegyzék elején ügyértékként van feltüntetve, akkor valószínűleg tényleg elnézte a végrehajtási lapot és megalapozott lehet a kifogásod.
Egyébként, a díjjegyzék "neked kevésbé lényeges része" azért lett volna segítő információ, mert abból nagyjából kiderül hogy milyen összeget hajtott be a végrehajtó és azt hogyan számolta el, ki mennyit kapott belőle. Ha a táblázatos rész végén a befizetendő összeget (és az arra kötelezettet), vagy ha utána van szöveg (Megállapítom, hogy az 1/2002.(I.17.) IM rendelet ...), azt is megírod, akkor abból jobban kiderül, hogy a végrehajtó véglegesen befejezettnek gondolja-e az eljárást, vagy nem (és csak tévesen részdíjjegyzék helyett díjjegyzéket készített).
Általános tájékoztató jelleggel a pontokba szedett kérdéseidre válasz:
1-3.) A beadott végrehajtási lapot az elrendelő (bíróság/közjgyező) felülbírálhatja, erről külön végzésben rendelkezik, amit a vh.kérőnek közvetlenül, az adósnak a végrehajtón keresztül kézbesít. Ha történt ilyen, arról kapnod kellett egy példányt. A végrehajtónak a végrehajtási lap tartalma alapján fennálló követelést kell behajtani, az csak akkor változhat ha az elrendelő (bíróság/közjegyző) vagy a foganatosító bíróság az eljárás folyamán erre utasítja jogerős végzésben.
4.) gerbera317 megválaszolta
5.) Mivel jogi képviselő nélkül eljáró természetes személy vagy, ezért még ha nem is fizeted meg előre az illetéket, a bíróság nem fogja azonnal elutasítani a kifogásod, hanem felszólít hiánypótlásra. Ha megalapozott a kifogás, akkor az illetéket visszaigényelheted, azonban a kifogás beadásával járó költségeidet alapesetben nem térítik meg (ha beleírod a kifogásba, hogy X Ft költséget is kérsz megtéríteni, akkor a bíróság erről rendelkezni fog: igen/nem - de erről nincs tapasztalatom; nem találkoztam még olyan kifogással, ahol ne a jogi képviselő írt volna ilyet, akinek a díjáról rendelet is szól).