Társasház együtélési szabály megsértése

drbjozsef # 2025.01.20. 12:41

jozsef.s,

Ha zaj van, kiabálás, ami zavar, akkor birtokvédelem, és a helyi jegyzőhöz fordulhatsz.
Ha több is van, tettlegesség mondjuk, vagy agresszíven lép fel, akkor ki kell hívni a rendőrséget azonnal.

Ptk.5:23.§ A tulajdonos a dolog használata során köteles tartózkodni minden olyan magatartástól, amellyel másokat, különösen a szomszédokat szükségtelenül zavarná, vagy amellyel jogaik gyakorlását veszélyeztetné.

(Ez természetesen a tulajdonos jogán ott lakóra is vonatkozik, például egy bérlőre, családtagra.)

jozsef.s # 2025.01.19. 16:17

jó napot a minap egy társasház 7em panellakás bérlője alkoholos állapotba tört ki,ez kb 22/15 kezdődött és úgy 00-ig tartót,én mint lakó fel kerestem személyesen a 7em bérlőt és kértem,hogy ezt a tevékenységgel hogyan fel mert nem tudok pihenni azt az ígéretet kaptam,hogy be fejezik egy ki idő után kezdődött minden előröl,itt már nem gondoltam azt,hogy van értelme ismét fel menni a bérlőhöz és szólni neki ,hogy fejezze be a hangoskodást, úgy tálam jónak felhívom a gondnokot és közlöm vele a történteket de a gondnoknő azt monda,hogy hívjam a 112 én úgy gondoltam ,ezt meg próbálom diplomatikus úton elintézni és szóltam a tulajdonosnak,hogy legyen szíves szóljon azoknak a bérlőknek akit be telepített a társasházba,hogy fejezek be a hangoskodást,mivel mint tulajdonos ö felel ezekért az emberekért. Az volna a kérdésem,ha a tulajdonos nem tesz semmit ennek az úgy kapcsán ki -hez fordulhatok,hogy ez az áldatlan állapot meg szürnyön, másik kérdésem az volna,hogy a Ptk melyik bekezdése az, ahol szabályozva van a társasház együttélésének feltétele, Köszönöm előre is a válaszokat.