Mit jelent a THM és hogyan kell értelmezni

kfgabri # 2012.07.01. 19:41

http://www.global-rates.com/…rmation.aspx
innen is jó.
Kalmi, várjuk a konkrét történéseket.
Általánosságban már eleget spiláztunk, jöjjön a valóság :-)

kalmi # 2012.07.10. 20:48

Hát igen bárcsak ilyen transzparens lenne a kamat és ilyen szinten csökkenne is, de ez csak Svájcban van így....

http://www.global-rates.com/…-months.aspx

Még mindig nincs hír a kamatokról....

Amúgy a kockázattal kapcsolatban felmerült egy kérdésem. Ugye arról beszélgetünk, hogy a kamat (THM) azért növekszik, mert válság van és az ingatlanok esnek nő a kockázat.
Mi van akkor, ha nyerek a lottón, arannyal bélelem ki a falakat, vajon akkor a bank fogja a kockázatát csökkenteni??

kfgabri # 2012.07.11. 04:39

Nem arról beszéltünk kalmi, nagyon-nagyon-nagyon félreviszed.

wers # 2012.07.11. 06:38

Mi van akkor, ha nyerek a lottón, arannyal bélelem ki a falakat, vajon akkor a bank fogja a kockázatát csökkenteni??
??? ha nyersz a lottón, szerintem nagyívben teszel a THM-re (hacsak nem kettesed van)

kalmi # 2012.07.11. 08:06

Miért is viszem félre? A fórum elején Te mondat, hogy a kamatokat emiatt kell emelni, és e miatt kell a kezdeti THM-től nagyságrendekkel eltérni, mert jelenleg a válság okán a hitelek kockázata nagyságrendekkel megnő. Így kockázatos a a hitel növelni kell a kamataot.

Világ gazdasági szempont nem lehet nagy ok, hanem csak ügyfél kockázatát lehet kamat emelő tényező, mert mint írtam 5 évvel ezelőtt is emelték a kamatot, amikor a CDS is lent volt. A CHF jegybanki kamat meg jó ha nem minuszos.......

http://www.bloomberg.com/…U5:IND/chart

A példám a lottóval kapcsolatban pedig egy kérdés volt, hogy ekkor mi történne....

Továbbra is az a legnagyobb gond szerintem, hogy ezek az információk nem átláthatóak.

Klasszikus példám csak az ÁSZF és a hirdetményt akartam elkérni. Szerződésről szó sem volt.

A bank válasza:

Először is engedje meg hogy elnézését kérjük a levelére adott válaszunk hosszú késlekedése miatt, amelyet egy sajnálatos adminisztrációs hiba okozott.
Alábbi levelére válaszul szíves tájékoztatásként közöljük, hogy e-mailen keresztül - a kellő azonosítás hiányában - sajnos nem áll módunkban számlájával, hitelével kapcsolatban megbízást fogadni vagy információt adni. Kérjük, alábbi kérésével kapcsolatban keresse fel bankunkat személyesen fiókirodánkban, ahol kollégáink helyben ki tudják nyomtatni a szerződéskötéskor érvényes ÁSZF-et illetve a korábbi kondíciós listákat.

Megértését és szíves együttműködését ezúton is köszönjük.

Tisztelettel,

Raiffeisen Bank

No comment....
kfgabri # 2012.07.13. 08:53

Teljesen igaza van a banknak.
Emailen nem adunk konkrét infot, bárki bohóckodhat a nevedben jucika2@freemail.hu-n.
KBS szokta mondani, laikusokkal nem vitatkozom, csatlakozom.
Próbáltam életszerűen elmagyarázni, példákkal egy folyamatot, de Te a fától az erdőt nem látva kiragadsz és leragadsz, közben pedig műveltnek és tájékozottnak hiszed magad azzal, hogy cikkeket olvasol.
Amit eddig felvázoltál teljesen jogszerű, senki nem vert át.
Részemről kiszálltam, segíteni annak lehet, aki hagyja.
Javaslom Henrik Ibsentől A vadkacsát. Főleg Hjalmar karakterét.

kalmi # 2012.10.01. 06:22

Kedves kfgrabi!

Lehet kiszálltál a témából, de továbbra is ülöm a lovat, mivel úgy látom (gondolom), hogy a logikám kezdi megállni a helyét.

http://www.azenpenzem.hu/…-anyaga/883/

A bankoknak meg kell indokolniuk a kamatemelés okát bizonyítani már nekik kell.
Ebből következően továbbra is állítom, hogy a THM-nak a teljes hitelre kell irány mutatásnak lennie, azaz a szerződés legelején kell beáraznia a banknak a hitelt, ott kell eldönteni, hogy mekkora profittal adja el a termékét és menteközben nem növelheti egyoldalúan a profitját, csak a "veszteségeit, kárát kompenzálhatja". pl: a folyósított összeg és a vissza fizetett összeg nem nagyon térhet el a módosításokkal (nem az árfolyamokozata változásra gondolok!!!). Így szerintem 2-3%os kamat emelések szerintem már nem állják meg a helyüket, független a nemzetközi helyzet fokozódásától! Mivel nem korrekciók ezek a szintű kamatemelések, hanem akár a folyósított hitel, törlesztő részlet nagyságrendekkel történő megemelése. Pl: 186-os árfolyamon felvett hitel törlesztő összegének a duplázását szerintem nem indokolja semmi......

Kalmi

U.I.

Kikértem egy-ként banknak a THM-re vonatkozó értelmezését, hát.... mindenki másként értelmezi. Ha érdekel benneteket megosztom :)