Kedves kfgrabi!
Lehet kiszálltál a témából, de továbbra is ülöm a lovat, mivel úgy látom (gondolom), hogy a logikám kezdi megállni a helyét.
http://www.azenpenzem.hu/…-anyaga/883/
A bankoknak meg kell indokolniuk a kamatemelés okát bizonyítani már nekik kell.
Ebből következően továbbra is állítom, hogy a THM-nak a teljes hitelre kell irány mutatásnak lennie, azaz a szerződés legelején kell beáraznia a banknak a hitelt, ott kell eldönteni, hogy mekkora profittal adja el a termékét és menteközben nem növelheti egyoldalúan a profitját, csak a "veszteségeit, kárát kompenzálhatja". pl: a folyósított összeg és a vissza fizetett összeg nem nagyon térhet el a módosításokkal (nem az árfolyamokozata változásra gondolok!!!). Így szerintem 2-3%os kamat emelések szerintem már nem állják meg a helyüket, független a nemzetközi helyzet fokozódásától! Mivel nem korrekciók ezek a szintű kamatemelések, hanem akár a folyósított hitel, törlesztő részlet nagyságrendekkel történő megemelése. Pl: 186-os árfolyamon felvett hitel törlesztő összegének a duplázását szerintem nem indokolja semmi......
Kalmi
U.I.
Kikértem egy-ként banknak a THM-re vonatkozó értelmezését, hát.... mindenki másként értelmezi. Ha érdekel benneteket megosztom :)