Nagyon szépen köszönöm a tájékoztatást.
Szeretném jól csinálni és egyszerre letudni a kérdést.
Nagyon szépen köszönöm a tájékoztatást.
Szeretném jól csinálni és egyszerre letudni a kérdést.
Meghatalmazás szükséges a jogi képviselő részére is és annak a részére is, aki szavazni fog a taggyűlésen. Emellett elfogadó nyilatkozat is kell, a Gt. 23. § szerinti nyilatkozattal.
De a cégügyben eljáró ügyvéd ezt nyilván tudja és meg is írja az iratokat.
Mintha már válaszoltunk volna. Mindkét kérdésre.
Ismételten köszönöm a válaszokat. Bevallom nem értem.
Az eredeti probléma az az, hogy lejárt az 5 év, és most muszáj meghosszabbítani a vezetők megbízását ezúttal határozatlan időre. Semmi nem változik, csak a törvény írja elő, hogy lépni kell. A céget 2007-ben alapítottuk és azóta nem történt személyi változás. Azt gondolná az ember, hogy bejelenteni, hogy semmi nem változik a világon a legegyszerűbb. Tehát most megint ott tartok, ha megyek a követségre mit kell alá írnom, ahhoz hogy az általam meghatalmazott kollégám a végén mindent el tudjon intézni?
A végén mindkettőt aláírom, ha kell ha nem, mert nem haladunk másképpen.
Igaz, ez most csak lehetőség.
Ctv. 31/A. §(1) Ha a cégbejegyzési (változásbejegyzési) kérelemhez - jogszabályban meghatározott módon - csatolták a cég képviselőjének közjegyzői aláírás-hitelesítéssel ellátott címpéldányát vagy ügyvéd által ellenjegyzett aláírás-mintáját, a cégbíróság a cég képviselőjére vonatkozó cégjegyzék adatok bejegyzésével egyidejűleg azt fokozott biztonságú elektronikus aláírással és időbélyegzővel látja el és intézkedik annak a cégjegyzék útján való megismerhetőségéről.
2. számú melléklet a 2006. évi V. törvényhez
Azok a mellékletek, amelyeknek a csatolását a cégbíróság kizárólag a hiánypótlásra felhívó végzésben írhatja elő
I. Ha a bejegyzési kérelem tartalmára tekintettel kötelező, valamennyi cég bejegyzéséhez (változásbejegyzéséhez) szükséges okiratok:
2.a cégjegyzésre jogosult hiteles cégaláírási nyilatkozata (közjegyzői aláírás-hitelesítéssel ellátott címpéldánya) vagy ügyvéd által ellenjegyzett aláírás-mintája, ha a csatolás tényét a kérelmen feltüntették;
Nekem is feltűnt. Én ott maradtam le, hogy csak lehetőség van a benyújtásra.
Mióta kell megint aláírási címpéldányt benyújtani?
Köszönöm a választ.
A gond az az, hogy a cégbíróságon nem veszik fel a telefont. A központ után nincs senki akivel lehetne beszélni. Végül is ki ha nem ők tudják, mit fogadnának el?
Van olyan álláspont, ami szerint nem kell. De láttam már cégbírósági hiánypótló végzést, ami szerint meg kell. :)
Még egy gyors kérdés.
Ha mégis a követségen készítek egy meghatalmazást, akkor a meghatalmazott írhat alá a nevembe, de nem írhatja alá az aláírási címpéldányt. Nem értem miért kell új aláírási címpéldányt leadni, ha nem változik a személy?
A segítséget előre is köszönöm.
Köszönöm a válaszokat.
A végén lehet, hogy mégis sikerül hazarohanni.
Viszont a kinti konzulátusra be kell menni, ha nem tudsz hazajönni ezért, mert az ott hitelesített meghatalmazásoddal járhat el helyetted más a taggyűlésen.
Ha nem változik a személy, akkor nem kell új aláírási címpéldány.
Kedves Ügyvéd Ur!
Köszönöm a választ. Nem is reméltem ilyen gyorsan. A gond az az, hogy külföldön vagyok és nem biztos, hogy sikerül hazarohanni időbe. Ahogy én tudom, szükség lenne egy 30 napnál nem régebbi aláírási címpéldányra is. Nincs változás a vezetők személyében mégis új címpéldány kell. Ezt csak a követségen keresztül tudom csak megoldani. Nem tudom, hogy ez mennyire járható út és főleg hogy mennyibe kerülhet.
Még egyszer köszönöm a válaszát.
Semmi akadálya, hogy határozatlan időre szóljon az a megbízatás.
Kötelező az ügyvédi közreműködés.
Tisztelt fórumozok!
Segítségre lenne szükségem.
A GT 2006 évi IV törvény alapján egy ügyvezető megbízása max 5 évre szólhat és ezt követően meg kell hosszabbítani. Ez az első alkalom, hogy ezt meg kellene csinálnom és szeretném jól csinálni. Szóval, amit eddig tudok, hogy kell egy közgyűlés, ahol dönteni kell a meghosszabbításról. Erről kell készíteni egy jegyzőkönyvet. Ezután kell egy hitelesített aláírási címpéldány. A cég alakításánál volt ilyen, de meddig érvényes? Lehet-e a régit újrafelhasználni, ha a két vezető ugyanaz? Amikor bankszámlát nyitottunk ott volt aláírás minta, lehet-e azt használni? Aztán az egészet be kell adni a cégbírósághoz. Van -e egy formanyomtatvány vagy kizárólag csak ügyvéd csinálhatja ezt? Esetleg létezik elektromos bejelentési lehetőség?
A jó tanácsokat előre is köszönöm.
Nincs mit.
Nagyon-nagyon köszönöm!
Nem jelenti a megszűnését a munkaviszonynak.
Kedves Fórumozók! Segítséget kérnék: Végelszámolás előtt álló Kft ügyvezetője vagyok munkaviszonyban 22 éve. Két tag egyike vagyok, munkáltató a taggyűlés, ami a munkabérről is döntött. A végelszámolás kezdetén ügyvezetői jogviszonyom megszünik. Ez egyenlő a munkaviszony megszünésével? Terv szerint én leszek a végelszámoló. Ez végezhető a meglévő munkaviszonyban és díjazással?
Ha a munkaviszony megszünik, jár-e végkielégítés, felmondási idő? Ez utóbbi esetben milyen jogviszonyban lennék végelszámoló? Előre is köszönöm az útmutatást.
Elnézést, összekevertem a bt-vel.
Ha a munkaviszony az ügyvezetésre jön létre, ez akkor lehetséges, ha a társasági szerződés így rendelkezik. Ha nem, módosítani kell.
Akkor is állhatsz vele munkaviszonyban, ha egyedül vagy a tagja.
Köszönöm a választ...de nem értem hogy egy egyszemélyes kft-nek hogy nem lehetek a tagja, idegen bevonása kizárt, alkalmazott bevonása szintén kizárt (én hoztam létre...vigyem be tagnak a Bt-t?...és én a munkavállaló munkaszerződést kötök a Kft-vel aminek a szintén általam létrehozott Bt a tagja?...ez jogilag megáll???
zsóki: köthetsz munkaszerződést a kft-vel, ha nem te vagy a tagja.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |