Na meg persze a politikusok esetében. Ha meg valaki jogászként politikus, akkor kettőzött a veszély!
Ügyvédi Iroda nem szerepel a szaknévsorban
Vajon jobb helyeken hogy csinálják ezt?
Mert azért nehogy már azt gondoljuk, hogy bárhol a világon majd a jóerkölcs diadalmaként az embereknek eszükbe sem jut a kapcsolati tőkéjüket kamatoztatni!
Különösen a jogászok esetében nagy a kísértés...
Meggyőztetek, megadom magam!
Akkor ezek szerint marad az örök korrupciógyanú a mindenkori pályázat-nyertessel szemben, összeesküvés-elméletek, pletykák gyártása. A tisztességes emberek számára pedig semmi más lehetőség nincs, mint ellenőrizni őket, és a legkisebb gyanú felmerülése esetén rájuk küldeni a bűnüldöző szerveket...
Mindenki haverja valakinek. A legjobb is. Miért pont XY haverja ne pályázhatna?
ügyvédi iroda nem cég...
Kacsa11
Ha nincs is összeférhetetlenség, azért jó volna tudni, hogy XY haverjának/rokonának a cégéről van szó, mert akkor legalább a gyanú sem vetődhet fel, hogy a háttérben valami nincs rendben. Győzzön a jobbik pályázó, de játsszunk tiszta lapokkal!
Miért kéne kizárni? Nem összeférhetetlen.
Talán a minimum az lenne, hogy a pályázó nyilatkozzon, hogy tudomása szerint a munkatársainak soha, semmilyen érdek, ismeretségi, rokoni, üzleti, stb. kapcsolata nem volt/nincs a pályázatot kiíró önkormányzattal, illetve a polgármesteri hivatal munkatársaival.
Megértettem, de szvsz. ez így nincsen rendjén...
szszm: sehogy.
A 2. kérdésedre: nincs ilyen.
Kedves KBS!
Akkor megpróbálom indirekte:
Egy kisváros víziközmű társulata (amelynek az elnöke mellesleg jogász és önkormányzati képviselő is egyszemélyben) szeretne pályázatot kiírni jogi tanácsadásra.
- Mit írjanak be a kiírásba, ha eleve ki akarják zárni a személyi összefonódás lehetőségét?
- Létezik-e mondjuk az ügyvédi kamaránál egy olyan lista, amely egy adott ügyvédi irodára vonatkozóan kimutatja, hogy az adott iroda mely önkormányzatnál kiírt pályázatokon nem indulhat, mert valamilyen kapcsolat van közöttük?
Köszönettel: szszm
Mit is mondott a parádi pap?
Kedves "pazs"!
Kösz, azt én is tudtam, hogy létezik, tényleg, most megnéztem a kamarai adatbázisban is.
De ha nem cég, akkor milyen adatokat és hol lehet megtudni az üzleti forgalmáról, eredményességéről, stb?
Az már csak a jéghegy csúcsa lenne, ha azt is meg lehetne tudni valahol, hogy egy adott önkormányzattal, vagy egy adott önkormányzati képviselővel nincs-e valamilyen rokoni kapcsolata vlamelyik ügyvédjüknek...
Üdvözlettel: szszm
Cégadatbázisban nem is fogod, mert az ügyvédi iroda nem cég. A Budapesti Ügyvédi Kamara honlapja szerint (ügyvédkereső) létezik.
Az ügyvédi szaknévsor meg nem hiszem, hogy hivatalos.
Tisztelt Szerkesztők!
Lehet, hogy a hiba bennem van, akkor előre is elnézést kérek.
Az a problémám, hogy a létező "Budai és Kovács Ügyvédi Iroda, 1363 Budapest Pf. 48" információs adatait sem az ügyvédi szaknévsorban, sem az ügyfélkapus regisztrációval működő cégadatbázisban nem találom. Vajon miért nem?
Köszönettel: szszm
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02