sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy kényszer értékesítésen vett gépjármű átírását megtagadhatja-e az okmányiroda akkor ha csak a gépjárműre vonatkozó résztulajdont 2/6 -ot vettem meg mivel az árverési jegyzőkönyvben az szerepel, hogy 2/6-od tulajdonjogot szereztem?
Az ügy röviden annyi, hogy árverésen vettem egy bank által finanszírozott autót.
Az autó tulajdonosa meghalt, az 1.sz. örökös szintén, így a gyermekek örököltek (3-fő) akik közül az egyik szintén meghalt. A gépjárműre vonatkozó törlesztőket az örökösök nem fizették, ezért a bank végrehajtásra adta a járművet.
Így került a tulajdonomba a gépjármű.A Bank részemre kiadta az elidegenítési jogra vonatkozó teljes törlési kérelmet, a végrehajtó a gépjármű átvételekor a forgalmit és a törzskönyvet részemre átadta, plusz a tulajdon szerzést igazoló árverési jegyzőkönyvet.
Az okmányirodában nem engedik a nevemre írni a gépjárművet azzal, hogy csak 2/6 -od tulajdonrészt szereztem és azt mondják kérjek az örökösöktől hozzájárulást a bejegyzéshez.
Azzal érveltem, hogy mivel kényszer értékesítés történt ezért a volt tulajdonosoknak már nincs rendelkezési joguk a gépjármű tulajdonjogával kapcsolatban a végrehajtási jegyzőkönyvben pedig írva vagyon, hogy én vagyok a tulajdonos a többi részében pedig a végrehajtó aki hozzájárult a nevemre történő átíráshoz.
Tudnátok a megoldásra vonatkozó tanácsaitokkal segíteni mitévő legyek?