A családi pótlék összegének megállapításánál figyelembe veszik a felsőfokon tanuló testvéreket is, az iskolában az ingyenes tankönyvjogosultság megállapításánál is, ha igazolod a felsőfokú jogviszonyt.
A nagyobbak meg tanulmányi ösztöndíjban részesülhetnek, ha jól tanulnak.
családi pótlék, egyéb támogatás
A helyi önkormányzat honlapján kibogarászható hogy milyen szociális támogatás/juttatás adható kétgyermekes családtipusnál, vagy információs "szórólapok" az ügyfélszolgálaton. (Mint minden ilyesmi ezek erősen jövedelemfüggők.)
Ezek szerint a másik két gyermek "legfeljebb" tanulmányi ösztöndíjat kérhet a tanintézettől.
Még soha nem hallottam hogy egy főiskola vagy egyetem nem közoktatási intézmény.
ml.
Kedves Mona Lisa!
Sajnos az egyetem nem közoktatási intézmény!
Akinek a gyereke betölti a 18. évét, addig kapja a családi pótlékot, amíg középiskolába jár.(itt érvényes 20. életév) Az, úgy látom, senkit nem érdekel, hogy utána miből állja a szülő a nappali tagozatos gyereke felsőfokú tanulmányait.
Családi pótlék ugrik, ezen már túl vagyok, igazán arra lettem volna kíváncsi, hogy így csak 2 kiskorú gyermekem marad- > már nem vehetek igénybe semmilyen kedvezményt, ami eddig a 4 gyermek után járt?
Üdvözlettel és köszönettel.
Javítva: http://www.csaladipotlek.info/
A közoktatási intézményben tanulmányokat folytató gyermek után a családi pótlék a) a 20. életévének betöltéséig jár.
http.//www.csaladipotlek.info
Kedves fórumozók!
Kérem, ha valaki jártas ebben, segítsen!
4 gyermekem van. A legidősebb első évét végzi egyetemen. Utána már egy éve nem jár családi pótlék.
Most viszont várhatóan a második gyerek is egyetemre fog járni, így 2 gyerek után fogunk családi pótlékot kapni.
Kérdés: eddig nagycsaládosként 50% kedvezmény járt a 18 éven aluli gyerekeimnek az iskolai-óvodai étkeztetésre, 100% kedvezmény a tankönyvekre.
Most, hogy már csak 2 gyermekem kiskorú, el fogunk esni minden támogatástól?
Ez rendkívül megterhelő a családunkra nézve. Kérem, ha valaki tudja milyen egyéb lehetőség van ezen támogatások kiesésének ellensúlyozására, legyen szíves,írja meg!
Előre is nagyon köszönöm!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02