családi pótlék, egyéb támogatás

bonafides # 2010.06.18. 08:07

Kedves fórumozók!

Kérem, ha valaki jártas ebben, segítsen!

4 gyermekem van. A legidősebb első évét végzi egyetemen. Utána már egy éve nem jár családi pótlék.

Most viszont várhatóan a második gyerek is egyetemre fog járni, így 2 gyerek után fogunk családi pótlékot kapni.

Kérdés: eddig nagycsaládosként 50% kedvezmény járt a 18 éven aluli gyerekeimnek az iskolai-óvodai étkeztetésre, 100% kedvezmény a tankönyvekre.

Most, hogy már csak 2 gyermekem kiskorú, el fogunk esni minden támogatástól?

Ez rendkívül megterhelő a családunkra nézve. Kérem, ha valaki tudja milyen egyéb lehetőség van ezen támogatások kiesésének ellensúlyozására, legyen szíves,írja meg!

Előre is nagyon köszönöm!

monalisa1 # 2010.06.18. 15:00

A közoktatási intézményben tanulmányokat folytató gyermek után a családi pótlék a) a 20. életévének betöltéséig jár.

http.//www.csaladipotlek.info

monalisa1 # 2010.06.18. 15:02
bonafides # 2010.06.18. 18:42

Kedves Mona Lisa!

Sajnos az egyetem nem közoktatási intézmény!

Akinek a gyereke betölti a 18. évét, addig kapja a családi pótlékot, amíg középiskolába jár.(itt érvényes 20. életév) Az, úgy látom, senkit nem érdekel, hogy utána miből állja a szülő a nappali tagozatos gyereke felsőfokú tanulmányait.

Családi pótlék ugrik, ezen már túl vagyok, igazán arra lettem volna kíváncsi, hogy így csak 2 kiskorú gyermekem marad
  • > már nem vehetek igénybe semmilyen kedvezményt, ami eddig a 4 gyermek után járt?

Üdvözlettel és köszönettel.

monalisa1 # 2010.06.18. 20:10

A helyi önkormányzat honlapján kibogarászható hogy milyen szociális támogatás/juttatás adható kétgyermekes családtipusnál, vagy információs "szórólapok" az ügyfélszolgálaton. (Mint minden ilyesmi ezek erősen jövedelemfüggők.)

Ezek szerint a másik két gyermek "legfeljebb" tanulmányi ösztöndíjat kérhet a tanintézettől.

Még soha nem hallottam hogy egy főiskola vagy egyetem nem közoktatási intézmény.

ml.

Lyonee # 2010.06.18. 20:50

A családi pótlék összegének megállapításánál figyelembe veszik a felsőfokon tanuló testvéreket is, az iskolában az ingyenes tankönyvjogosultság megállapításánál is, ha igazolod a felsőfokú jogviszonyt.
A nagyobbak meg tanulmányi ösztöndíjban részesülhetnek, ha jól tanulnak.