kapcsolattartás korlátozása

Nikolett34 # 2018.02.08. 11:35

Az lenne a kérdésem, hogy ha két éven belüli ítéletben meghatározott kapcsolattartási jogomat korlátozta a gyámhivatal és majd egy évig tartó eljárásban, mindenféle semmis indokokra hivatkozással hatályon kívül helyezték a határozatot, hova fordulhatok?

Hónapokig kórházban voltam, egy évig alig tudtam járni, mert daganat volt a lábamban és ezt egy évig nem is vette észre egy orvos sem... így hónapokig hiába jeleztem az apa felé, hogy nem tudok effektíve menni a gyermekért, a gyámhivatal gyakorlatilag ellenem fordult...

Köszönöm előre is a választ!

brinkly7210 # 2017.04.12. 18:36

Dr.Attika!
kiskorú gyermekekről van szó. külön nevelkednek és az idősebb testvér mentálisan problémás legalábbis ilyen jellegű gondra utal hogy képzeletbeli sérüléseket valóságként él meg. A gyámhivatal sajnos még arra sem reagált hogy az anya rendszeresen bántalmazza a gyermekét tettlegesen amikor magával viheti és erről orvosi látlelet is készült. Nem sokat várok egy ilyen gyámhatóságtól de a kérdésem az volt hogy a testvéri kapcsolattartást lehet -e korlátozni az egyik gyermek mentális problémája miatt.

Burn Out! a piros és a zöld kutya a kisfiú képzeletében létező két "szörny" akiket valósnak vél és akik megtámadják őt és "sérüléseket" okoznak neki!

Burn Out # 2017.04.12. 17:48

milyen zöld meg piros kutya?

Dr.Attika # 2017.04.12. 17:18

Tisztelt brinkly7210!
Szerintem Önön kívül senki nem érti igazából a felvetett kérdést.Ha kiskorú gyermekről van szó, akkor nem internetes fórumokon kell keresgélni a jogi megoldásokra, hanem a Gyámhatósághoz kell fordulni haladéktalanul.

brinkly7210 # 2017.04.12. 16:06

Tisztelt Hozzáértők!
Egy kissé furcsa kérdésben szeretnék tájékozódni!
Párommal egy másfél éves kislányt nevelünk jogerős bírói határozat alapján. Feleségem a kislány nagymamája. Az édesanya idősebbik gyermeke nevelőszülőknél van elhelyezve. A gyh. szabályozta a testvéri kapcsolattartást de úgy tűnik hogy a "testvérek" nem igazán foglalkoznak egymással ( az idősebb 3 éves ).
A másik gyermek - az édesanya korábbi életvitele miatt és a jelenlegi viselkedése miatt is - úgy tűnik mentális gondokkal küzd ami nem hiszem hogy előnyös a kislány fejlődése szempontjából. Mentális gondok alatt azt értem hogy pl. megtámadta a zöld meg a piros kutya és a kisfiú vérző sebeit el kell látni. Mi van ha a kislányt nézi egyszer piros kutyának és önvédelemből megtámadja a kislányt? Van értelme így a kapcsolattartásnak vagy lehet -e a mentális problémákra hivatkozva a kapcsolattartás módosítását kérni?
a válaszokat előre is köszönöm

ObudaFan # 2013.02.26. 12:03

Ha ezeket követően nem volt komolyabb konfliktus, akkor ez nem biztos, hogy elég lesz.

nagymihalyedit # 2013.02.26. 08:05

Tisztelt Hozzáértők!
2011. decemberében kislányommal (ekkor 3,5 éves volt) elköltöztünk a közös lakásunkból a szüleimhez (kb. 100 km). A férjem pókerszenvedélye odáig fajult, hogy meglopta a családtagjait, hónapokig a munkahely mellé járt, csavargott. A kislányhoz mindig úgy kellett odaküldeni, hogy foglalkozzon vele, türelmetlen volt vele, nem tudott vele kommunikálni, nem alakult ki közöttük szoros kapcsolat. A láthatások utána úgy működtek, hogy a férjem szülei amikor ráértek, akkor vitték el a kislányt, ezeken 2 alkalom kivételével a férjem is jelen volt.
Tavaly márciusban a férjem úgy hajtott el a láthatás során a kislánnyal, hogy majdnem nekiment a szembeszomszédnál álló kocsinak, csikorogtak a kerekek. Erre van tanú.
Tavaly augusztusban a férjem váratlanul megjelent ott ahol lakunk, és el akarta vinni a kislányt. Mivel nem volt megbeszélve ez a találkozás, így csak a játszótérre mentünk el hármasban. Mikor hazaindultunk volna, megfogta a kislányt, és be akarta ültetni az első ülésre, engem fellökött. Mivel ekkorra a kislány már magán kívül sírt, hogy oda akar jönni hozzám, nem bírta beültetni a kocsiba. Ekkor odajött egy játszótéri anyuka, hogy mi történik. Nagy nehezem sikerült a megrémült, síró kislányt kiszedni a kezéből. A kislányt nagyon megviselte ez az eset, mai napig fél attól, hogy az apja elviszi, és engem nem lát többet vagy, hogy megint fellök.
Az eset után beadtam a válókeresetet, mert megijedtem attól, hogy a férjem majd gondol egyet és majd az oviból elviszi a kislányt szó nélkül. Tavaly novemberben volt a békéltető, a férjem nem jelent meg. Jövő hónapban lesz a 2. tárgyalás.
Szeretném tudni, hogy a két esetre hivatkozva, kérhetem-e a láthatás korlátozását? Csak tanúkkal tudnám bizonyítani a történteket.
Köszönettel várom a válaszokat!

Pilla # 2009.04.09. 09:06

Azt tudom, csak nemleges választ sem kaptam. Akkor próba szerencse, veszíteni nem veszíthetek semmit, ha megpróbálom.
Még egyszer köszönöm.

ObudaFan # 2009.04.09. 08:59

Ezt én nem mondtam.

Pilla # 2009.04.09. 08:55

Köszönöm, a feljelentés az meg is lesz. A bírósági határozat 2008-as úgyhogy a bíróságra tartozik. Akkor a válaszából ítélve esélyem van arra, hogy a későbbiekben ne szóljon bele a lányom életével kapcsolatos döntésekbe. Jól értem?

ObudaFan # 2009.04.09. 07:58

A kapcsolattartás módosítását akkor kérheted a bíróságon, ha nem 2 évnél régebben volt szabályozva. Ha két évnél régebben volt szabályozva, akkor a gyámhatóságtól kell kérni. A szülői felügyelettel kapcsolatos módosítás valóban a bíróság hatásköre. A gyermektartás nem fizetése ügyében pedig tegyél feljelentést a rendőrségen.

Pilla # 2009.04.09. 06:47

Kedves Hozzáértők!

Két kérdésben szeretnék segítséget kapni.
Apuka rendszeresen variál a kapcsolattartásokkal. Már voltunk gyámügyön is, természetesen nem akkor jött el, amikor kellett volna, hogy beszélhessünk a lányomról, hanem egy külön időpontban ment be és közölte, hogy azért, mert új munkahelye van, nem tudTA eddig akkor elvinni a lányt, amikor kellett volna. De megígérte, hogy akkortól rendesen elviszi, akkor amikor „kell” és a pénzt is küldi. Se pénz, se normális kapcsolattartás. Végrehajtó dolgozik az „ügyön”, szerintem kevés sikerrel. Apukával viszont nem lehet sehogy beszélni, mert csak az élettársa telefonszámát adta meg és ott vele nem beszélhetek, mert féltékeny a hölgyemény és apuka sem akar velem négyszemközt, két fülközt beszélni semmiről. Csak közli, hogy ekkor és ekkor nem tud jönni, és ekkor-és ekkor jön. Nem kérdez, csak közöl. Ez már a lányt is megviseli, mert nem tud számítani az apjára, össze van zavarodva. A gyermekjólétisek sem tudnak az ügyben mit tenni. Ezért most meguntam, hogy mindenkinek az életét átszervezi és összekavarja. Azt szeretném elérni, hogy csak a kéthetente hétvégi láthatás maradjon meg a köztes hét csütörtök délutánja ne. Gondolom, ezt a bíróságra be lehet adni, hogy szabályozzák le a csütörtöki láthatásokat. Viszont ahogy lentebb is olvastam az már nehezebb eset, hogy azt elérjem, hogy a későbbiekben ne szólhasson bele a gyerek életével kapcsolatos döntésekbe. Viszont, ha esély van rá, akkor ezt is ugyanúgy a bíróságra kell beadnom a kapcsolattartás leszabályozásával együtt?

Előre is köszönöm a segítségeket!

ObudaFan # 2008.10.27. 14:57

Annyit talán el lehet érni, hogy ne vigye el a gyermeket, hanem valahol a közeledben oldja meg a kapcsolattartást. A bizonyítás valóban nehéz lesz, egyetlen ilyen eset miatt egészen biztosan nem fog a gyámhatóság változtatni a kapcsolattartás rendjén, ehhez azt kell bizonyítani, hogy ez folyamatosan így van. Ezzel együtt a gyámhatóság megkeresheti az eljáró rendőrkapitányságot az adatok közlése végett.

vika 73 # 2008.10.27. 14:45

Sziasztok!
Segítséget,tanácsot szeretnék kérni az alábbi ügyben:
Szeretném korlátozni,korlátoztatni volt férjem kapcsolattartását gyermekeimmel.
autóval viszi őket,kb.100 km-re lakik tőlünk.
Már többször büntették meg ittas vezetés miatt,legutóbb a jogosítványát is elvették,már balesetet is okozott.
Nem tudom,visszakapta-e a jogsiját azóta?
Mivel a gyerektartásdíj elmaradása is van,több száz ezer forint,a rendőrségen tettem feljelentést (de ez másik ügy) és említettem a rendőrnek,hogy volt férjem jogosítvány nélkül vezet,erre ő,hogy az autó benzinnel megy!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A lányom azt is mondta,egyik alkalommal mikor vitte őket az apjuk,bementek a helyi kocsmába és ivott egy sört,és így vezetett.Persze erre meg azt mondanák,egy sör nem ittasság.Szerintem az.
A lényeg,hogyan bizonyítsam be,hogy volt férjem iszik,mert azt nem tudom,mikor viszi a gyerekeket,mennyit ivott előtte vagy a láthatás hétvégéjén.
Már többször igazoltatták a rendőrök mikor vitte a gyerekeket,még itt a faluban,de elengedték mert a rendőr ismerte a lányom,a tanárnénije férje volt épp szolgálatban.Azt viszont nem közlik velem,mit mutatott a szonda,a gyerek szerint sípolt,de erre nem lehet alapozni.biztos feljelentették megint,mert azt megtudtam,jogosítványa ekkor még nem volt,és a gyerek szerint írogattak is valamit a rendőrök.
Mire hivatkozhatok,a gyerek rossz példát lát (nem tudom,ez elég-e),veszélyezteti a gyerekeket (hogy bizonyítom)stb.?
ja,mikor nyáron a gyerekek nála voltak egy hónapig,nem beszélhettem velük telefonon,letagadta,hogy ott vannak,azt sem tudom kivel voltak mert ő dolgozott több alkalommal is.
Ez már több szünetben előfordult,de erre a gyámügy azt mondta,a lényeg,hogy a gyerekek jó helyen vannak,nembaj,ha nem az apjuk van velük.
Ja,csak én nem tudom,kivel és hol vannak.
Hol nézhetném meg,milyen törvények vonatkoznak a kapcsolattartás korlátozására,mikor veszélyeztető egy szülő?
Köszönettel:vika