kapcsolattartás korlátozása

sanya078 # 2018.02.08. 12:41

Nikolett nem vagyok ügyvéd, csak sajnos precedens ügyben vagyok, voltam...... De van egy jó csoport akik erre szakosodtak a facebook-on. Ai = Apák az igazságért. Különélő szülők kapcsolattartásában tudunk segíteni, nem-től, minden mástól függetlenül. üdv

Nikolett34 # 2018.02.08. 12:46

Igen, köszönöm, benne vagyok a csoportban...

Hihetetlen ahogy túllépnek a hatáskörükön a hivatalok - is....

sanya078 # 2018.02.08. 12:58

4 dologra lehet hivatkozni.

1. a gyermek szellemi erkölcsi fejlődéséhez kell mindkét szülő jelenléte!
  2. a nevelő szülő nem készíti fel érzelmileg a kapcsolattartásra.
  3. a családban éléshez való jog ami a gyermeket , és téged is megillet, és a családja a gyermeknek te, neked meg ő.
  4. a kapcsolattartáshoz neked jogod van, a nevelő szülőnek ez kötelezettség!!!! A hatóságoknak nem azt kell ösztönözni hogy neked legyen, hanem a New York- i egyezményes gyermekjogok miatt a gyermeknek a kapcsolattartását kell elősegíteni veled, nekik őt kell támogatni, nem zagyvaságokba belemenni. Ezekre hivatkozz mindig. alapban!

Én bíróságon újraszabályoztatnám az tuti......de te tudod!

üdv

Nikolett34 # 2018.02.08. 13:07

Teljesen igazad van és beadom az újraszabályozást, sőt azt is fogom kérni, hogy a kapcsolattartás helyszínét változtassa meg a bíróság, hiszen nagyon úgy tűnik a daganat újra kiújult a lábamban....

sanya078 # 2018.02.08. 13:12

Rendben
De mivel semmi nem tiltja, így a kapcsolattartásra más is elmehet a gyermekért, aki elviszi hozzád, más is átadhatja, és átveheti, de ezt rögzíteni kell!! Az átadás helyszíne a gyermek lakó vagy tartózkodási helye, vagy a nevelő szülő lakó, vagy tartózkodási helye, feltételezve az együtt élésüket!
Jobbulást a lábadnak!
üdv

Nikolett34 # 2018.02.08. 13:15

senki másnak nem adja oda a gyermeket... de mivel ez 150 km km-re van és mi Budapesten lakunk a lányommal, így kivitelezhetetlen másnak is... Ha én megyek sem jön el a gyermek.... Most Karácsonykor még az ajándékot is letetette az ajtó elé, hogy ne vigye be.. Erre vajon mit ír majd a gyámhivatal? Ez nem ellennevelés vajon... Tanúm is volt.... Szegény gyermek, a retinámba égett az iszonyú szenvedő tekintete...

sanya078 # 2018.02.08. 13:20

Ezért is kell bíróságon újraszabályozni, hogy míg nem nagykorú, de ezt követően is ha szükséges,egy általad nagyon közelről ismert, akár családtagnak is odaadhatja a gyermeket, aki elviszi hozzád. És legyen az is majd a bírósági végzésben hogy "megfelelően felkészítve"
üdv

alfateam # 2018.02.08. 14:21

Nikolett34!
Olvasd el ezt is:.jogiforum.hu/files/publikaciok/matis_judit__a_szuloi_felugyelet_gyakorlasanak_rendezese[jogi_forum].pdf

Nikolett34 # 2018.02.08. 15:02

Nagyon köszönöm:)))

Ki is nyomtattam, tanulmányozom este:)

Eseti konferenciát kértem a gyámhivataltól, kíváncsi leszek mi lesz eljárás vége... Hihetetlen, hogy még a különélő szülőt, nem csak a betegsége, de a gyermek hiánya is sújtja, lelkileg és fizikálisan is...

Nikolett34 # 2018.02.08. 15:03

Sanya, úgy tudom két éven túl már a gyámhivatal szabályozza újra a kapcsolattartást... nemde?

ObudaFan # 2018.02.08. 15:47

két éven túl már a gyámhivatal szabályozza újra a kapcsolattartást... nemde

De.

Nikolett34 # 2018.02.09. 09:52

Köszönöm:)

Két éven belül hogyan korlátozta vajon a gyámhivatal az ítéletet?

sanya078 # 2018.02.09. 11:47

Hogy értelmezitek a 2 éven belüliséget?
Mitől , honnantól számított a 2 év?
Ezen értelmezés kizárja a bíróággal való gyermek kapcsolattartás újraszabályozása iránti per indítását?
Szerintem nem!
Bíróságnál add be az újraszabályozás iránti kérelmet, hivatkozz a 4 pontra amit írtam!!
GYámhivatallal való kontaktust , kontadiktaróizmust :-D kerüld minél messzebb!!!

ObudaFan # 2018.02.09. 21:11

A jogerős ítélettől kell számítani.