Nikolett nem vagyok ügyvéd, csak sajnos precedens ügyben vagyok, voltam...... De van egy jó csoport akik erre szakosodtak a facebook-on. Ai = Apák az igazságért. Különélő szülők kapcsolattartásában tudunk segíteni, nem-től, minden mástól függetlenül. üdv
kapcsolattartás korlátozása
- 1
- 2
Igen, köszönöm, benne vagyok a csoportban...
Hihetetlen ahogy túllépnek a hatáskörükön a hivatalok - is....
4 dologra lehet hivatkozni.
- a gyermek szellemi erkölcsi fejlődéséhez kell mindkét szülő jelenléte!
- a nevelő szülő nem készíti fel érzelmileg a kapcsolattartásra.
- a családban éléshez való jog ami a gyermeket , és téged is megillet, és a családja a gyermeknek te, neked meg ő.
- a kapcsolattartáshoz neked jogod van, a nevelő szülőnek ez kötelezettség!!!! A hatóságoknak nem azt kell ösztönözni hogy neked legyen, hanem a New York- i egyezményes gyermekjogok miatt a gyermeknek a kapcsolattartását kell elősegíteni veled, nekik őt kell támogatni, nem zagyvaságokba belemenni. Ezekre hivatkozz mindig. alapban!
Én bíróságon újraszabályoztatnám az tuti......de te tudod!
üdv
Teljesen igazad van és beadom az újraszabályozást, sőt azt is fogom kérni, hogy a kapcsolattartás helyszínét változtassa meg a bíróság, hiszen nagyon úgy tűnik a daganat újra kiújult a lábamban....
Rendben
De mivel semmi nem tiltja, így a kapcsolattartásra más is elmehet a gyermekért, aki elviszi hozzád, más is átadhatja, és átveheti, de ezt rögzíteni kell!! Az átadás helyszíne a gyermek lakó vagy tartózkodási helye, vagy a nevelő szülő lakó, vagy tartózkodási helye, feltételezve az együtt élésüket!
Jobbulást a lábadnak!
üdv
senki másnak nem adja oda a gyermeket... de mivel ez 150 km km-re van és mi Budapesten lakunk a lányommal, így kivitelezhetetlen másnak is... Ha én megyek sem jön el a gyermek.... Most Karácsonykor még az ajándékot is letetette az ajtó elé, hogy ne vigye be.. Erre vajon mit ír majd a gyámhivatal? Ez nem ellennevelés vajon... Tanúm is volt.... Szegény gyermek, a retinámba égett az iszonyú szenvedő tekintete...
Ezért is kell bíróságon újraszabályozni, hogy míg nem nagykorú, de ezt követően is ha szükséges,egy általad nagyon közelről ismert, akár családtagnak is odaadhatja a gyermeket, aki elviszi hozzád. És legyen az is majd a bírósági végzésben hogy "megfelelően felkészítve"
üdv
Nikolett34!
Olvasd el ezt is:.jogiforum.hu/files/publikaciok/matis_judit__a_szuloi_felugyelet_gyakorlasanak_rendezese[jogi_forum].pdf
Nagyon köszönöm:)))
Ki is nyomtattam, tanulmányozom este:)
Eseti konferenciát kértem a gyámhivataltól, kíváncsi leszek mi lesz eljárás vége... Hihetetlen, hogy még a különélő szülőt, nem csak a betegsége, de a gyermek hiánya is sújtja, lelkileg és fizikálisan is...
Sanya, úgy tudom két éven túl már a gyámhivatal szabályozza újra a kapcsolattartást... nemde?
„két éven túl már a gyámhivatal szabályozza újra a kapcsolattartást... nemde”
De.
Köszönöm:)
Két éven belül hogyan korlátozta vajon a gyámhivatal az ítéletet?
Hogy értelmezitek a 2 éven belüliséget?
Mitől , honnantól számított a 2 év?
Ezen értelmezés kizárja a bíróággal való gyermek kapcsolattartás újraszabályozása iránti per indítását?
Szerintem nem!
Bíróságnál add be az újraszabályozás iránti kérelmet, hivatkozz a 4 pontra amit írtam!!
GYámhivatallal való kontaktust , kontadiktaróizmust :-D kerüld minél messzebb!!!
A jogerős ítélettől kell számítani.
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02