Végrendelet

Sziltib # 2023.09.23. 17:38

Üdvözlöm . A feleségem rosszindulatú daganatos másfél éve derült ki.
Van vállalkozásunk ,az ő nevén van EV, ide vagyok bejelentve, ketten vagyunk a vállalkozásba.
Van kettő közös ingatlanunk fele ,fele arányban. A családi házunk az ő nevén van.
Két lányunk van ,nagykorúak az egyiket én hoztam magammal az első házasságómból a másikat ő hozta magával az előző kapcsolatából, ezelőtt húsz éve.
9 éve vagyunk házasok.
Nagyon szeretjük egymást jól megértjük egymást, közösen vezetjük a vállalkozást.
Mikor kiderült másfél éve hogy daganatos beteg, hasnyálmirigy daganat, saját kézzel megírta a végrendeletét. Minden ami az ő nevén van fele -fele (a nevelt lányomra és rám)arányban írta a végrendeletben. Kivétel a családi házunkra ahol ő a tulajdonos, itt 50% a nevelt lányom 30% én és 20% a lányom részére.
Külalakra rendben van minden fel van sorolva ,számozva a lapok is számozva vannak alá írva. Ez másfél éve történt akkor még nem tudtuk hogy elvileg nem kellett volna tanúkkal aláíratni. És mind a két tanú rokon sőt az egyik a lányom.
Meg mutattam egy ügyvédnek mikor ott voltam az irodában azt mondta hogy szerinte ez jó külalakra,meg tartalmilag mindenbe jó azt mondta hogy nem kellett volna tanuztatni a nélkül is érvényes ha saját kézzel van írva. Aláírva, napok sorszámozva, dátumozva. Eljöttem az irodából és rá egy két órára írt egy üzenetet hogy utánanézett és a tanú nem lehet hozzá tartozó sem aki szerepel a végrendeletben. Ajánlja hogy írjak egy újat.
A feleségem most kórházban van és elég rossz állapotban, és holnap megpróbálja megírni újra .Beleteszi pluszba a vállalkozást is hogy én tudjam vinni tovább . És nem lesz tanuztatva.
Ez így érvényes lesz akkor? Az előző is érvényes?
Gyógyulást kívánok neki ne kelljen felhasználni!