Üdvözlet Mindenkinek!
A következő lenne a problémám:
2004. május 1-én vásároltam hitelre egy gépkocsit, melynek részleteit azóta is fizetem. Ezzel együtt járt a kötelező és a Casco is. Kb. 1 éve nem fizetem a Casco díjait, mely miatt a biztosító felmondta a Casco-mat, de ennek idáig SEMMILYEN következménye nem volt. A mai napon kaptam egy levelet az MKB -Eurocredittől, hogy:
"A rendelkezésre álló információk alapján Ön a biztosítás díjait elmulasztotta befizetni." A továbbiakban azt is írják, hogy a hitelező (Õk) jogosulttá válik a kölcsönszerződés felmondására. Felszólítanak, hogy fizessem be az elmaradt CASCO díjakat és mutassam be az igazolást, hogy tartozásom már nincs.
Röviden ennyi. Tanácsot szeretnék kérni, hogy mit fognak ezek után tenni vagy mit lehet tenni? Sajnos a CASCO-t nem véletlenül nem fizetem, hanem azért mert csökkent a fizetésem és nem maradt rá keret. Nekem a szerződés megkötésekor természetesen nem mondták, hogy ezt végig fizetnem kell (persze most újra elolvasa benne van a kisbetűs részben). Az autót nem szeretném, ha elvennék, hiszen eddig is fizettem a részleteit és szeretném továbbra is használni. Szóval mit kellene tennem? Mi várható? Tényleg visszaveszik az autót, vagy lehetséges valamilyen módon megállapodni velük?
A válaszokat és a tanácsokat előre is köszönöm!
Nagyon fontos lenne...
Roth