Közlekedési szabálysértés miatti feljelentés


kornel26 # 2010.05.14. 23:29

Tiszteletem!

Ma az autom velhetoen elektronikai hiba miatt motorhibat jelzett aztan rangatni kezdett ezert felrealtam kozteruleten a parkolasra kijelolt helyen.Kiraktam jol lathatoan a szelvedom moge az elakadasjelzo haromszoget,de megis megkaptam a mikulascsomagot.Jogosan jartak el,ha onhibamon kivul kenyszerultem felreallni?Behajthato rajtam ez a birsag?

monalisa1 # 2010.03.13. 15:03

Végül is 6 hónap áll rendelkezésükre hogy egy ügyben eljárást indítsanak - ezt még időben meglépték.

Ha nincs munkád/jövedelmed kérhetsz részletfizetést, méltányosságból mérséklést, esetlegesen elengedést.

Nemfizetés esetben 3.000 Ft/nap közmunkára itélnek és/vagy leülésre.

"Lisa"
laikus hozzászóló

monalisa1 # 2010.03.13. 14:58

karbika00

Malacod van, mert azon kívül hogy megjegyzi az autódat - már amenyiben olyan jó a memóriája - az esetnek következménye nem lesz.

Máskor kösd be magad mert akár hiszed akár nem adott esetben az öv életet menthet.

A rendőrségnek ma már olyan műszereik vannak amivel 500-1000 m-ről is képes valakit bemérni - időjárástól és közlekesédi szituációtól függetlenül, tehát nem "mérés" miatt ragadt rád hanem a be nem kötött öv okán mintegy figyelmeztetésül.

Szerencséd hogy közben nem kezdtél el mobolizni...

"Lisa"
laikus hozzászóló

cefet # 2010.03.12. 17:41

Kedves Fórumozók,

A következőkben kérném a segítségeteket:
Kb fél éve, 2009 szeptember közepén biciklivel áthajtottam a piros lámpán. Mögöttem pár kocsival balszerencsémre egy rendőrautó állt, aki zöld után egyből meg is állított. Elkérte a személyimet, lakcímazonosítómat és feljelentett. Erről kb 1 hete jött meg a csekk 20000 Ft-ról. Gondoltam, hogy ennyi idő elteltével már nem jön papír. Sajnos nincs munkám, így a 20000 Ft kifizetése megterhelő lenne. Igazoltatásnál NEM írtam alá semmit. Szerintetek van esély arra, hogy ne kelljen befizetnem ezt az összeget vagy esetleg kevesebbet kelljen?

Hálás köszönettel:
Egy fórumozó

karbika00 # 2010.02.18. 11:53

Tisztelt Fórumozók!

Segítséget vagy tanácsot kérnék!
Az én sztorim,mentem a kocsival lakott területen kívűl.amikor észrevettem hogy jön mögöttem nagyonközel egy autó,és egy rendőr volt civíl kocsiban sebesség mérővel az anyós ülésen!nem voltam bekötve!de nem állított meg!elkanyarodtam az egyik településhez értem ahol vártak a rendőrök,igazoltattak,és kérdezték hogy láttam e a mögöttem haladó autót,mondom igen,akkor miért nem voltam képes bekötni magam,de amire ők megállítottak már bekötöttem magam,tehát amikor igazoltattak be voltam kötve,kérdezte hogy mi legyen közúti feljelentés?,kérdeztem hogy mert más mi lehet?azt mondta semmi,nézte a papírokat,vissza adta,és elment azt mondta megjegyzi a kocsimat,és elmentek!
érdekelne hogy mozgó járműből be tudott e mérni?az a szürke kockás sebességmérője volt!és hogy úgy hogy semmit nem írt a helyszínen a rendőr,így mire számíthatok?remélem tudtok választ írni!

Tamas76 # 2010.02.06. 19:20

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy Ausztriában elkövetett közlekedési szabálysértésnek mi a hivatalos ügymenete?
A szabálysértés annyi volt, hogy egy kisteherautóval vontatott tréleren a megendedettnél nagyobb tömegű volt a rakomány. Az intézkedő rendőr elkísért egy közeli ipari telepehelyre ahol volt mérleg, és ott lemérte a rakományt, amiből kiderült hogy ez meghaladta a forgalmi engedélyben szereplő megengedett össztömeget.
Ezen kívül még lefénymásolta a jármű forgalmi engedélyét és a sofőr jogosítványát. De ezen kívül semmi hivatalos jegyzőkönyv nem készült a helyszínen és nem is kellett semmit sem aláírni.
A kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben mire lehet számítani? Elegendő-t ennyi "bizonyíték", a bírság kirovására?
Ha lehet a választ a markant@fremail.hu címre küldje el aki esetleg tud segíteni.
Előre is köszönöm!
T.

Glider # 2009.12.18. 10:55

Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy egyik reggelre a rendőrség kitapétázta az autómat, Tiltott helyen várakozik cetlivel. Nézem a helyet, ahol leparkoltam és az autó orra még csak el sem érte a megállni tilos tábla vonalát. Pár perccel később vettem észre egy másik táblát, ami pár méterrel hátrébb volt: mozgássérült parkoló. Így már értettem a szitut, de azért elmondanám az előtörténetet is. Előző este 19:30-kor parkoltam le az autóval egy magas, ponyvás kisteherautó elé. Sötét volt, esett az eső, az utat falevelek borították. Ez így beillik egy horror film tájleírásának is, de most nem erről van szó. A kisteherautó eltakarta a mozgássérült parkolóhelyet jelző táblát, ergó nem láthattam. Mivel sötét volt, esett az eső és falevelek is borították az utat, az útburkolati jelet sem lehetett látni, ergó miből tudjam meg, hogy ott nekem nem szabad parkolni. Egyébként utóbb kiderült, hogy az útburkolati jelet még világosban, száraz, letakarított úton sem lehet látni, mert le van kopva. Kérdésem, hogyha megérkezik a határozat a büntetésről, akkor érdemes e fellebbezni? Illetve mekkora mértékű büntetésre számíthatok? A választ előre is köszönöm!!!

Levv # 2009.12.07. 12:31

Nekem már 2 ilyen papírom van szabálysértésről mind a kettő 30e forintos büntetés lenne de feltüntetik benne hogy csak figyelmeztetés MERT: 18év alatti személy aki nem rendelkezik önálló jövedelemmel nem köteles birságot fizetni DE én motor miatt kaptam szabálysértés stb.... és nekem azért nem kell fizetni mert: kiskorú vagyok, nincs keresetem, és ami a legfontosabb az ÉN nevemen van a motor tehát nem a gondviselőim(anyukám,apukám) nevén mert ha az ő nevükön lenne ők a tulajdonosok de mivel én vagyok ezért minden teher rám hárul de én viszont kiskorú vagyok..... tehát nem tudnak megbüntetni ha motorral szabálysértés követsz el és a te neveden van a motor adásvételibe biztosítás papírok minden a te neveden van = nem tudnak kezdeni veled semmit de viszont ha 18év felett lesz egy birságod és nem fizeted be akkor a 18 év alatti büntetések összegét hozzáteszik

beata78 # 2009.11.10. 11:35

Tisztelt Hölgyem, Uram!

Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy van-e bármilyen esély pert nyerni egy kórházzal szemben Magyarországon.

Október 24-én autóbalesetet szenvedtem utasként (biztonsági öv bekötve), mi vétlenek voltunk, forgalommal szembe közlekedett egy gépjármű az autópályán.

Bekerültem a legközelebbi vidéki kórházba, melyet most nem kívánok megnevezni, ahol nem vették észre, hogy kilukadtak beleim, én folyamatosan nagyon erős hasi fájdalomra panaszkodtam és kértem a ct-vizsg. elvégzését a legközelebbi ct-vel rendelkező városban, de ez nem történt meg (az ottani hasi ultrahang nem mutatott ki semmit). 4 nap múlva hazaengedtek, 1 nap múlva bekerültem Pesten az Országos Baleseti Kórházban, ahol azonnal kimutatták, hogy vér van a hasamban, szinte azonnal megműtöttek. Most itthon lábadozom.

Kérdésem, egy jó ügyvéddel, van-e reális esélye pert nyerni a vidéki kórház ellen, mibe fog ez nekem kerülni, ha nem nyernék stb.

Köszönettel,
D. Beáta

gofri72 # 2009.10.24. 14:41

T. Fórumozók!

Parkolóban meghúzták a kocsimat és a "tettes" a helyszínt elhagyva feljelentett, mint ha én zúztam volna meg az ő kocsiját és hagytam volna ott szó nélkül. "Tanúval" - gondolom, haverjával - alátámasztotta a bejelentést és most ellenem folyik szabálysértési eljárás. A sérülést mi csak több nappal később vettük észre (rendőri segítséggel), mert nem használjuk minden nap a kocsit, így nem tűnt fel a dolog. Mire számíthatok? Milyen bírságra ill. hogy tudnám bizonyítani, hogy nem én vagyok a károkozó? mit tehet az ember ilyen helyzetben?

borembukk # 2009.10.21. 17:32

T forumozok

Kérdesem a következö:
eltitas alatti vezetesnek szamit e az ha az eltiltasom jun 1 en lejart es én jul 23 an igazoltattak es mivel hogy utankepzesen meg nem vettem reszt es jogsim nem volt a rendör feljelentett. Ez jogilag eltiltas alatti vezetes vagy siman jogsi nelkuli vezetesnek minösül e ? Mert nagyon nem mindegy az egyik kiemelt szabalysertes a masik meg nem . az elsö mar birosagi ugy a masik meg meg nem .

Juszti # 2009.10.20. 08:49

Köszönöm Kadaj, viszont a faluból nem teszi ki a lábát, az ottani sünök viszont nem állítják meg. Akkor?

kadaj01 # 2009.10.20. 08:45

Bármelyik rendőrkapitányságon, vagy a 107, 112 telefonszámon.

Juszti # 2009.10.20. 08:39

Hahó! Írjatok valami okosat légyszi!

Juszti # 2009.10.19. 13:27

Tisztelt fórumozók!
Segítséget, tanácsokat kérek.
Adott egy forgalomból kivont autó, mellyel olyan valaki közlekedik, akinek elvették a jogosítványát ittas vezetés és baleset okozása miatt.
Hol lehet ezt jelezni anonim, hogy megállítsak és megkérdezzék tőle, hogy mi újság?

zambozoli # 2009.10.14. 17:38

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni a következő problémában.
Egyik ismerősöm 2008.novenberében Ausztriában közlekedési szabályt sértett és balesetet okozott.
A szabálysértésért helyszínen lerótta a büntetést. A baleset következtében a vétlen sofőr autója is totálkáros lett, de a sofőrnek (egyedül volt) látszólag nem volt semmi baja, hisz az elmondottak alapján a rendőrségi helyszínelés után eltávozott, korházi kivizsgálást nem kért.
Most viszont az osztrák bíróságtól kaptunk egy levelet miszerint az ismerőst beidézik, mivel a sérüléssel járó közlekedési balesetet okozott. A hivatkozott paragrafus szerint max. 3 hónap elzárást, vagy max. 180nap napidíj megfizetésére kötelezhetik.
A vétlen sofőrnek mint kiderült megrándult a nyaka, és a mellkasán zúzódás keletkezett. (Gondolom a légzsák és a biztonsági öv miatt.)
Kérdésem, hogy ebben az esetben milyen büntetésre számíthat, ill. hogy a tárgyalást nem lehet-e itthon lefolytatni, hisz EU-n belül történ a baleset. A kinti eljárásrendet, és jogi nyelvet kevesen ismerik. Kinti ügyvédet fogadni meg egyszerűen kizárt az anyagi vonzatok miatt.

Köszöm

bagincs # 2009.10.14. 14:55

Üdvözlet!

Pár kérdésem lenne egy üggyel kapcsolatban:
Egy lakótelepi parkolóban parkoltam, ahol megbüntettek a közteresek 2009.09.01-én. Mint utóbb kiderült, engedélyköteles parkoló (kieg.tábla a P alatt) volt.
A csekket küldték, de nem tudtam átvenni, mivel 3 hétig nem tartózkodtam itthon. Mire hazaértem, már a rendőrség szab.sértési hatósága küldte az ukázt (amit 2009.10.14-én vettem át), hogy feljelentettek.

Kérdés:
Az engedély nélküli parkolást elismerem. Van-e arra mód, hogy az eredeti közteres bírságot fizessem (5 ezer) ki a szabálysértés (min.30 ezer) helyett?
Csak egy értesítőt küldött a közter. felügyelet, kb 09.06-án, amit nem tudtam átvenni.

Előre is köszönöm.

sunny88 # 2009.08.29. 11:06

üdv!ugy néz ki továbbküldék az ügyem a birósághoz!!(

Érvényes forgalmi engedély és rendszám nélkül, valamint jelentős sebességtúllépés miközben a rendőr elől próbált meglépni, szóval mindez halmazatilag…

A „B“ kat vezetői engedélyedet próbáld menteni – esetleges munkavégzéshez a jogosítvány -, vagyis kérd, hogy csak a motorra tiltsanak el. (Ebben az esetben nagy szerencséd lenne, egyben az utótanfolyamot sem kell elvégezni.)
Ez hogyan zajlik?ügyvédre nincs pénzem!kivan jelen a bironál ilyenkor vagy hogyan tudom kérni a bkat megtartását a betegségem miatt?irjatok üdv!

hasco # 2009.08.20. 20:48

monalisa1

Nem az volt a kérdés,hogy személyesen mászkáljak el a nem közelben lévő volt lakcímem szerint illetékes polgármesteri hivatalba. Jobb ha tudod, a szó elszáll alap működik, ezért minden dolgot írásban kell bejelenteni és a legjobb ajánlottan feladni a levelet! Ezt ugyanis nem tudják letagadni!Személyes tapasztalat. Ráaadásul minden levél, amit küldenek a kezemben bizonyító erejű irat. A túlfizetés hivatalból történő visszaküldése meg egyenesen nevetségesen hangzik. Mikor hallottál már olyan esetről, hogy észrevették a túlfizetést és jószántukból visszaküldtek pénzt?

monalisa1 # 2009.08.19. 16:38

hasco

Szerintem szánj rá egy napot és próbáld személyesen tisztázni a dolgot az önkormányzat adócsoportjánál, mert a levelek ki tudja még meddig mehetnek ide-oda - és amoda dolga végezetlenül. (Saját tapasztalásod, hogy a jobb kéz nem tudja mit csínál a bal.) Ha túlfizetés van, utóbb csak vissza kell hogy utalják az összeget. Egyúttal végre a jelenlegi lakcím is helyesen lesz adminisztrálva.

"Lisa"
laikus hozzászóló

monalisa1 # 2009.08.19. 16:28

beata78

Közlekedési szabálysértés nem büncselekmény ami után folt kerülne az erkölcsibe.

Az hogy 60 nap lesz-e vagy netán annál több (...) szóval legvégső esetben 180 nap után elévül az eset.

Valamikor 18 pont után ugrott a jogsi, most lehet hogy 14 ill. 12 büntetőpont után már - után kellene néznem...

A pénzbüntetéshez nem automatikusan jár büntetőpont, ez függ a közlekedési előélettől is.

A külföldön elkövetett szabálysértés most már "utolérheti" az elkövetőt., kap majd egy csekket amit aztán vagy befizet vagy nem... (Ha nem, akkor x évig nem tanácsos adott országban őneki autót vezetni, mert akár egy rutinellenőrzéskor is előjöhet hogy előzőekről sáros még...)

Akár itthon akár külföldön, ha a rendőr megállít gyorshajtásért akkor legtöbb esetben helyszini
bírságolás történik: csekk és azt kell befizetni: Ezzel el is van zárva az ügy.

Külön írom: olvastam már, hogy Szlovákiában a rendőr addig nem engedte tovább a magyar autóst míg a legközelebbi helyiség postáján a csekket be nem fizette - tutira akart menni a rendőr. (Arra a kérdésre, hogy mi van akkor ha nincs nála elegendő kp. vagy netán éjszaka van és zárva a posta, nos oldják meg ők a problémát.)

A magyar rendszám amúgy "szúrja a szemét" a szlovák rendőrnek - saját tapasztalás.

"Lisa"
laikus hozzászóló

hasco # 2009.08.19. 13:23

Sziasztok!

2008. év elején párom kamionnal lement az 1-es főútra az M1-ről Bicskénél és a rendőr megbüntette 10ezerre. Be is lett fizetve a csekk, igaz nem 30 napon belül, hanem 45 nap múlva.
Időközben más városba költöztünk.A "régi" polgármesteri hivatalhoz lejelentett új lakcím ellenére is a régire küldik a leveleket, amit nem mindig kapunk meg. Így a teljesítményadóról befizetendőt sem. 2009. elején a "régi" polg.mesteri hivataltól jött levél az adóbehajtó csoporttól, hogy adótartozás van 26200 ft és a kocsit kivonják a forgalomból,vigyük be leadni a rendszámot,stb.Az, hogy miből keletkezett az összeg,nem volt részletezve.(még jó, hogy a régi címünkön lakók értesítettek,hogy levél jött)
Természetesen rögtön be lett fizetve az összes és kísérő levélben ismételten jeleztük, hogy levelezési és egyben állandó lakcímünket is írják már át rendszerükben, ami a mai napig nem történt meg. Ezután kiküldtek még 4000ft hátralékot.(persze a régi címre)
Elkezdtem utánanézni az összegeknek és rájöttem, hogy 16200ft a teljesítményadó és 10000ft valami más. Az egész összeget a saját autónkra terhelték, mivel a kocsi a párom nevén van. A kamion a munkahelyéé. Persze Ő követte el a szabálysértést, ezt nem is vitatom, csak ha már egyszer befizettük az összeget, akkor miért követelték tőlünk hónapokkal később?
Azt tudom, hogy a rendőrség átadja a határidőig be nem fizetettek nevét a helyileg illetékes polginak, de azt már nem jelzik nekik, hogy időközben be lett fizetve?
A polgi milyen jogon foglalta volna le 10eft miatt a másfél millás autónkat? Ráadásul miután Ők beszedték a 10ezret és a rendőrséggel konzultáltak, nem illene visszajelezniük,hogy bocs, de duplán lett beszedve, tehát jogtalanul fenyegetőztünk? Kérhetem-e a 4000 ft hátralék eltörlését (persze ezt is befizettem),mert jogtalanul fizettették meg velem a 2. 10ezret?
Természetesen a második 10ezret is visszakövetelem...erre valami használati kamat? Vagy ingyen tartottam náluk a pénzemet?

beata78 # 2009.08.19. 07:31

illetve még az a kérdésem, ha esetleg külföldön fényképezték le az autót gyorshajtásért (most voltunk Lengyeloban syolvákián és cseho-on keresztül), akkor elére-e az ottani hatóságok keze Magyarországra? Indíthatnak-e eljárást a hatóságok ellenem?

ha rendőr állít le gyorshajtásért, (falu határában 50 helyett 63nal mentem)és szab ki pénzbüntetést de nem beszél a pontokról, akkor nem kap az ember büntetőpontokat, ugye?

köszönettel,

beata78 # 2009.08.19. 07:21

Tisztelt fórumozók,

12 éve van jogosítványom, 1 éve saját autóm, júliusban elkaptak gyorshajtásért, max. 70-es táblánál 94-nel mentem. Most folyik a közigazgatási eljárás, várom a határozatot.

Abszolút nem vagyok képben, annak ellenére, hogy ez gondolom mindennapos eset, kérdésem az, hogy az erkölcsi bizonyítványba bekerül-e ez az eset, tehát "tiszta" maradok-e, illetve ha jól tudom, 30 000 Ft és 3 pont a büntetés-ezt gondolom nem lehet lecsökkenti sehogy. Hány pontnál veszik el a jogosítványt?

Tehát várjak a határozatra, ill. mit csináljak ha 60 napon belül nem küldik a határozatot?

Válaszukat köszönöm előre is.
Minden jót!

boxer001 # 2009.08.17. 20:02

Mmmm..értem,köszönöm az infót mégegyszer:-)
Akkor ebből bírság lesz:-(