Közlekedési szabálysértés miatti feljelentés


gerilege # 2011.03.28. 12:11

Tudni kellene, hogy mekkora koccanás volt, és hogyan történt. Két dolog van itt, az egyik, hogy nem állt meg a helyszínen, a másik maga a baleset. Nem akarok nyilvános fórumon mások számára tippeket adni, de ha az Ön számára világos volt, hogy nem történhetett személyi sérülés, például már majdnem elhaladt a másik autó a kereszteződésben, és éppen csak még nekikoccant a hátának, akkor - miután Ön valószínűleg elismerte, hogy észlelte a balesetet, csak nem állt meg - akkor nem valósította meg a cserbenhagyás vétségét, hanem marad a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértésének szabálysértése. Viszont ha ez egy komolyabb ütközés volt, akkor nem kizárható, hogy büntetőeljárás is van, vagy lesz még akkor is, ha nincs személyi sérülés, ez esetben ajánlott ügyvédhez fordulni és nem nyilvános fórumon kérdezni.
Magának a balesetnek a megítélése megint attól függ, hogy hogyan sértette meg az elsőbbség szabályait, például egy elhaladó autónak nekihajtva maximum 50 ezer, és nem vehetik el a jogosítványt, ha viszont egy másik autó elé hajt, és annak vezetőjét hirtelen fékezésre vagy irányváltoztatásra kényszeríti, akkor maximum 100 ezer, és elvehetik a jogosítványt. Az elsőbbség meg nem adása külön nevesített szabálysértés, és magasabb a bírság.

A biztosítójához menjen be, és jelentse be a károkozást.

ancsi6 # 2011.03.28. 10:41

gerilege

Sajnos volt már egy gyorshajtásom 1,5-2 évvel ezelőtt (autópályán 80-as tábla volt és 96tal mentem).Így elvehetik?
Akkor most a biztosítom fogja rendezni a másik fél kárát? Nekem nem kell felvennem a kapcsolatot a biztosítommal sem?
Kb milyen összegű pénzbírságra számíthatok?

üdv
A

gerilege # 2011.03.28. 07:51

bigben, az őszinte véleményemet mondom, és ez nem az lesz, amire valószínűleg számítasz. A leírtak alapján, a helyszín ismerete nélkül úgy gondolom, hogy a 15e Forint méltányos, és szerencse, hogy például nem volt az oszlopnál járókelő és nem történt nagyobb baj. Azt, hogy nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg a sebességét, nehéz vitatni akkor, amikor lényegében annyi történt, hogy csúszós úton kanyarodás közben elveszítette az uralmát a jármű fölött. Túl kell lépni rajta, valószínűleg az ijedtségnek és a tapasztalatnak nagyobb visszatartó ereje lesz, mint ennek a büntetésnek, és jobban fog majd a párja figyelni csúszós úton a villamossíneket keresztezve, de azzal együtt a bírság egyáltalán nem nevetséges.

ancsi6 1. Mivel a károsult már Ön előtt járt a rendőrségen, biztos lehet benne, hogy fogja tudni rendezni a kárt, meg fogják találni. 2. A leírtak alapján, különösen ha semmi szabálysértési előélete nem volt még, akkor egyáltalán nem tartom valószínűnek, hogy elveszik a jogosítványát.
Figyelembe fogják venni a társadalmi szempontból rendkívül pozitív tényt, hogy utólag bement a rendőrségre, sajnos nagyon sokan nem tesznek így.

ancsi6 # 2011.03.27. 23:23

Sziasztok!

A napokban balesetem volt.
Behajtottam egy kereszteződésbe(lámpás, de ki voltak kapcsolva) nem adtam meg az elsőbbséget és belementem egy furgon hátuljába.Nem volt olyan nagy a koccanás,de nagyon megijedtem, mert még sohasem történt velem ilyen, nem tudtam mit csináljak és sajnálatos módon elhagytam a helyszínt. Amikor nagyjából lehiggadtam kb 30-40 perc múlva visszamentem, de már nem volt ott senki.
Másnap bementem a rendőrségre, vallomást tettem és beismertem mindent. Megkérdeztem, hogy mire számíthatok és a hölgy aki rögzítette a vallomásom, azt mondta némi utánajárással, hogy a már megtörtént feljelentésből kiderült, hogy személyi sérülés nem történt, ezért csak szabálysértési eljárás indul ellenem,ami pénzbírsággal plusz pár pont levonással jár..
Kérdéseim a következők lennének az üggyel kapcsolatban:

  1. Hogyan fogom tudni rendezni a sértett kárát? Ez hogy fog működni? Esetleg bele tudok-e nézni a jegyzőkönyvbe?
  2. Milyen anyagi büntetésre számíthatok? Emellett valóban megúszom büntetőpontokkal, ahogy az előadó hölgy mondta, vagy bevonják a jogosítványomat is?

Köszönettel,
Ancsi

bigben # 2011.03.17. 00:03

Kedves fórumozók!
Szeretném kikérni a véleményeteket,segítségeteket.
A következő történt a párommal idén januárban:
Egy lámpás kereszteződésnél balra fordult,és kanyarodás közben keresztezte a villamos síneket, melyek oldalra kissé megdobták az autót és emiatt a szemben lévő villanyoszlopnak csapódott a kocsi orra. Őt kórházba szállították mivel beverte a fejét a kormányba(de nem lett baja szerencsére).A közelben voltam ő maga hívott fel hogy menjek oda, mire odaértem a rendőrök helyszíneltek.A biztonsági öve be volt kötve,téli gumi volt az autón,nem ivott(szonda -),az oszlopban kár nem keletkezet,nem hajtott gyorsan(max 20-30)és még a forgalmat sem akadályozta az autó miután ott maradt.
Ennek ellenére ma mégis kaptunk egy határozatot melyben 15.000 Ft szabálysértési bírságot szabtak ki rá. Kérdezem én miért is? Az út síkos volt(havas eső), erről ő tehet?Nem elég a 200.000Ft-os javítási költség meg az ijedtsége?Ráadásul fél éve van jogsija soha nem sértett meg senkit és semmit. Milyen jogon követelnek bármit tőle? Az indoklás az, hogy nem az útviszonyoknak megfelelően vezetett ill. nem volt olyan körülmény mely a vezetést akadályozhatta.NEVETSÉGES...Mit lehet ezzel kezdeni?

guba # 2011.03.07. 07:57

Joska, nem követtél el szabálysértést.

rottenn # 2011.03.06. 20:49

jogosítvány nélküli vezetésért mennyi pénzbírságra számíthatok?

joska01 # 2011.03.01. 15:44

Tisztelt autójogász!
Azt szeretném megtudni, vajon elkövettem-e az engedély nélküli vezetés szabálysértését, ha egy olyan személygépkocsiban utaztam utasként, amit egy olyan személy vezetett, akinek nem volt vezetői engedélye(semmilyen)? Arról pedig tudomásom volt, hogy aki vezeti a gépkocsit nem rendelkezik vezetői engedéllyel, de a gépkocsihoz semmilyen közöm nincs, tehát sem tulajdonosa, sem üzembentartója nem vagyok. Illetve a gépkocsit semmilyen jogcímen nem használhatom (kölcsönadásira gondolok)A történettel kapcsolatban valahol azt olvastam, hogy ilyenkor nem követtem el az engedély nélküli vezetést, ezért kiváncsi vagyok elkövettem-e szabálysértést?

Mister X # 2011.02.25. 18:44

Üdv Mindenkinek!

A következő eset történt velem:
A munkahelyem a budapesti Déli pályaudvar. Az Alkotás útról nyílik egy szervizút, ami már a pályaudvar területe. Ott kint is van a tábla, mely szerint behajtani csak MÁV és Posta (ti. évekkel ezelőtt még ott történt a postavonatok rakodása).

Kép: http://kepfeltoltes.hu/…ltes.hu_.jpg

Ezzel nincs is semmi gond.
Mivel a pályaudvaron dolgozom, kaptam a munkáltatómtól Behajtási engedélyt, ami rendszám alapján lett kiadva és feljogosít a pályaudvar területére történő behajtásra,illetve parkolásra. Ennek megfelelően nap, mint nap az említett szervizúton parkolok, a szélvédő mögé jól látható helyre kihelyezve a Behajtási engedélyt.

Kép: http://kepfeltoltes.hu/…ltes.hu_.jpg

Eddig ezzel sem volt semmi gond.
A mai napon kaptam egy Értesítést a Vas megyei Rendőrfőkapitányságtól, hogy közigazgatási eljárást indítottak ellenem, mert "Mindkét irányból behajtani tilos" szakaszra hajtottam be.
A baj az, hogy a fent említett Behajtási engedélyen 2007-es évszám szerepel.

Kép. http://kepfeltoltes.hu/…ltes.hu_.jpg

A pályaudvar valamennyi behajtásra jogosult dolgozójának utoljára 2007-ben adták ki a Behajtási engedélyt. Azóta minden évben kérvényeztük új kiadását, de mindig az volt a válasz, hogy nem gyártják le (mintha olyan hatalmas összegről lenne szó) és továbbra is érvényes a 2007-es kártya.

Kérdéseim:

  • Jogosult-e a rendőrség egy üzem szervizútján ellenőrzést tartani?
  • A munkáltatómtól kapott igazolással (miszerint még mindig ott dolgozom, még mindig jogosult vagyok a behajtásra és a 2007-es engedély visszavonásig érvényes) fellebezhetek-e jó eséllyel?
  • Amennyiben elutasítják a fellebezést, követelhetem-e a munkáltatómtól a büntetés negtérítését?

A feltöltött képek a rendőrség (vagy Közterület Felügyelet) által készített képek.

Előre is köszönöm a segítséget!

Mr. X.

véső (törölt felhasználó) # 2011.02.23. 13:32

83/2004.(VI.4) GKM. rendelet/ a KPM a leánykori neve /

véső (törölt felhasználó) # 2011.02.23. 13:24

van egy rendelet (KPM) amely a táblák elhelyezését szabályozza, annak alapján reklamálhatsz a büntetés ellen.

vszargaret # 2011.02.23. 13:13

Az előző hozzászólásom annyiban kiegészíteném, hogy személyautóval utaztunk.
Továbbá rosszul linkeltem a képet, tehát a kép:

http://kepfeltoltes.hu/…ltes.hu_.jpg

Köszönöm.

vszargaret # 2011.02.23. 13:05

Üdvözlök minden kedves fórumozót!

Nemrég a 47-es úton, Szeged felé, a szeghalmi kivezetésnél igazoltattak, éppen azután, hogy egy kb. 20 km/h-val közlekedő traktort kielőztünk. Mi kb. 40 km/h-val haladtunk ekkor. Az úton időként szaggatott felezővonal volt. Az igazoltatás végén a rendőrök mégis közölték, hogy 3 e ft helyszíni bírságot rónak ki, mivel szabálytalanul előztünk. Mi nem értettük, hogy miért, majd felvilágosítottak, hogy az előzési ponttól visszább, kb. 200 méterre előzni tilos tábla van kihelyezve. A büntetést nem fogadtuk el, ezért szabálysértési eljárás indítottak ellenünk, mi pedig visszamentünk megnézni a táblát.

Véleményünk szerint a kresz tábla nehezen észrevehető és megtévesztően van elhelyezve, mivel reklámtábla alatt van, az út szélétől beljebb és közvetlenül a buszmegálló mellett található, tehát gyakran takarásban lehet.

A következő kép a helyszínen készült:

[url=http://kepfeltoltes.hu/view/110223/DSC00891_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/110223/DSC00891_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/url]

Kíváncsiak vagyunk mások véleményére, hogy a táblának mennyire szabályos az elhelyezése, illetve mit lehet tenni ebben az esetben.

guba # 2011.02.23. 08:43

Miért ilyen emberekre vadásznak. Hol vannak a gázolók az ittas vezetők?

Ez talán indokoltnak tűnő, ámde teljesen felesleges kérdés. Azért, mert a "kicsi betűvel", meg a "nagy betűvel" írott szabályokat is be kell tartatni.
Egyszer egy ügyfelem behajtott egy mozgássérülteknek fenntartott helyre. Amikor a rendőrök vizsgálták a jogosultságát, ugyanezekkel a szavakkal ugrott nekik. Vége az lett, hogy egy büntetőeljárásban találta magát és zokogott, amikor a végén megúszta egy megrovással.
Ő is középkorú hölgy volt egyébként :)

Gabicsek # 2011.02.22. 20:21

Ha rendszámköteles, nem tudsz mit tenni, jogszabály határozza meg, nem a rendőr.

Alexandra57 # 2011.02.16. 19:43

Szép Jó estét mindenkinek!
Szeretnék tanácsot kérni. Van egy 11 éves mopedautóm. Ma a rendőrök megállítottak, kérték az okmányaimat, jogositványom. A gond nem az volt hanem nincs rendszámom. Én ezt az autót csak itt a faluba helybe használom. Tudom h rendszámköteles NÁLUNK!!! Sehol máshol. Szociális gondozóként dolgozom. Ezzel járok helybe az öregjeimhez, mivel nagy a falu és biciklivel nem győzném.
Benzint egy fillért nem kapok. Most hozattuk haza Lajosmizséről ahol a motort teljesen fel kellett újítani hogy használható legyen egy csomó pénzért. Most adjak 85000 forintot rendszámért? Az egész autó nem ér annyit. Mégis mire számíthatok? Ki lehet-e valahogy kerülni vagy érdemes-e föllebbezni? Teljesen el vagyok keseredve. naponta idős embereken segítek, ez a munkaeszközöm. Miért ilyen emberekre vadásznak. Hol vannak a gázolók az ittas vezetők? Bocsi tudom hogy rendelet a rendszám, ha teljesen észérútlen is. Szóval minden okos tanácsot megköszönnék.
Üdvözlettel : Happ Józsefné

Alexandra57 # 2011.02.16. 19:42

Szép Jó estét mindenkinek!
Szeretnék tanácsot kérni. Van egy 11 éves mopedautóm. Ma a rendőrök megállítottak, kérték az okmányaimat, jogositványom. A gond nem az volt hanem nincs rendszámom. Én ezt az autót csak itt a faluba helybe használom. Tudom h rendszámköteles NÁLUNK!!! Sehol máshol. Szociális gondozóként dolgozom. Ezzel járok helybe az öregjeimhez, mivel nagy a falu és biciklivel nem győzném.
Benzint egy fillért nem kapok. Most hozattuk haza Lajosmizséről ahol a motort teljesen fel kellett újítani hogy használható legyen egy csomó pénzért. Most adjak 85000 forintot rendszámért? Az egész autó nem ér annyit. Mégis mire számíthatok? Ki lehet-e valahogy kerülni vagy érdemes-e föllebbezni? Teljesen el vagyok keseredve. naponta idős embereken segítek, ez a munkaeszközöm. Miért ilyen emberekre vadásznak. Hol vannak a gázolók az ittas vezetők? Bocsi tudom hogy rendelet a rendszám, ha teljesen észérútlen is. Szóval minden okos tanácsot megköszönnék.
Üdvözlettel : Happ Józsefné

Alexandra57 # 2011.02.16. 19:39

Szép Jó estét mindenkinek!
Szeretnék tanácsot kérni. Van egy 11 éves mopedautóm. Ma a rendőrök megállítottak, kérték az okmányaimat, jogositványom. A gond nem az volt hanem nincs rendszámom. Én ezt az autót csak itt a faluba helybe használom. Tudom h rendszámköteles NÁLUNK!!! Sehol máshol. Szociális gondozóként dolgozom. Ezzel járok helybe az öregjeimhez, mivel nagy a falu és biciklivel nem győzném.
Benzint egy fillért nem kapok. Most hozattuk haza Lajosmizséről ahol a motort teljesen fel kellett újítani hogy használható legyen egy csomó pénzért. Most adjak 85000 forintot rendszámért? Az egész autó nem ér annyit. Mégis mire számíthatok? Ki lehet-e valahogy kerülni vagy érdemes-e föllebbezni? Teljesen el vagyok keseredve. naponta idős embereken segítek, ez a munkaeszközöm. Miért ilyen emberekre vadásznak. Hol vannak a gázolók az ittas vezetők? Bocsi tudom hogy rendelet a rendszám, ha teljesen észérútlen is. Szóval minden okos tanácsot megköszönnék.
Üdvözlettel : Happ Józsefné

Alexandra57 # 2011.02.16. 19:35

Szép Jó estét mindenkinek!
Szeretnék tanácsot kérni. Van egy 11 éves mopedautóm. Ma a rendőrök megállítottak, kérték az okmányaimat, jogositványom. A gond nem az volt hanem nincs rendszámom. Én ezt az autót csak itt a faluba helybe használom. Tudom h rendszámköteles NÁLUNK!!! Sehol máshol. Szociális gondozóként dolgozom. Ezzel járok helybe az öregjeimhez, mivel nagy a falu és biciklivel nem győzném.
Benzint egy fillért nem kapok. Most hozattuk haza Lajosmizséről ahol a motort teljesen fel kellett újítani hogy használható legyen egy csomó pénzért. Most adjak 85000 forintot rendszámért? Az egész autó nem ér annyit. Mégis mire számíthatok? Ki lehet-e valahogy kerülni vagy érdemes-e föllebbezni? Teljesen el vagyok keseredve. naponta idős embereken segítek, ez a munkaeszközöm. Miért ilyen emberekre vadásznak. Hol vannak a gázolók az ittas vezetők? Bocsi tudom hogy rendelet a rendszám, ha teljesen észérútlen is. Szóval minden okos tanácsot megköszönnék.
Üdvözlettel : Happ Józsefné

Laca777 # 2010.12.18. 01:28

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni! 8 éve vezetek, már lassan 120ezer km-t balesetmentesen. 1, azaz 1 darab szabálysértésem volt (rámentem 2 kerékkel a záróvonalra), azt sem tartottam jogosnak, de végül elismertem, feljelentettek, aláírtam, 10ezer. Viszont egy helyen kb 100-150m-en belül harmadszorra próbálnak megbírságolni.
A szóban forgó útszakasz, a Pesti út, Cinkotai út (17ker) kereszteződése, és a Cinkotai úti vasúti átkelő.
Elegem lett, így felkerestem a fórumot. Először átmentem egy ZÖLD, nem sárga, ZÖLD lámpán, de úgy rám fogták a pirosat (oldalt állt a rendőrautó, én meg kikanyarodtam mellette), miközben 30-100ezres bírsággal fenyegettek, hogy csekken feladtam a 10ezret. Aztán ugyanott gyorshajtás miatt jöttek utánam, de mivel nem trafi volt, így kapóra jött nekik, hogy nem ég a bal hátsó lámpám (5ezer). Ezt is lenyeltem. Tegnap este viszont mentem át a vasúti átkelőn FEHÉR jelzésen egy bkv busz után. Jobbkézről az első út alárendelt, már láttam a rendőr autót ami balra (irányomba) indexelt, a busz, én is elmentem 30-cal előtte, és egyszer csak utánam kanyarodott, és villogó. "Mit akarnak már megint" kérdeztem magamban. Fontos szempont, hogy a kocsik kerültek ki minket. Azt mondja: áthajtott a piroson! Élő tanúm van rá, hogy fehér volt, a félkarú függőleges helyzetben, a barátnőm mellettem..ismerem hogy ha piros 20mp-en belül elsuhan a vonat...nem vagyok suicide hajlamú, és a barátnőm sem szívesen nyírnám ki! Betelt a pohár, mondtam, hogy nem ismerem el, és azt mondta feljelent, de én cserébe igazoltattam az őrnagy úrat! Ők 3-an voltak, mi 2-en. A szemem 100%-os, sosem hordtam szemüveget...életemre esküdnék, hogy nem néztem el a lámpát. A vége az lett, hogy "a többit a bíróságon elmesélhetem". Semmit nem íratott velem alá, de az adataim, és az utasom nevét, születési helyét, idejét rögzítette! RÖHEJ! Nagyon pipák lettünk! Ez lenne a REND ŐREINEK a dolga? 2-szer lenyeltem, harmadszorra nem fogom! Kérdésem: mire számíthatok? Lesz bíróság, vagy kidobta a papírt? Ha lesz, van esélyem az IGAZAMMAL megúszni, vagy munkanélküliként parázhatok valami komolyabb összegtől? Aki nem hinne nekem, próbálja ki ezt az útszakaszt este 9-11 között, garantálom, hogy horogra akad! Elgondolkoztam egy kamerán, amivel rögzítem az utam, mert heti 2-3szor arra járok, és eddig 3 bírságom ott, 2 onnan nem messze (még a 17kerben) volt! Én csak a barátnőmet szeretném gond nélkül hazafuvarozni a -10 fokban. Benzinügyileg sem kevés pénz, de így aztán...
Kérlek, segítsetek!

-praetor- # 2010.12.04. 19:47

Kedves E.Anik!

Amennyiben nem értesz egyet a szabálysértési határozattal, kifogással élhetsz ellene. A bíróság első körben valószínűleg hatályban fogja tartani, mivel az iratok alapján bírálja el a kifogást. Erről kapsz egy határozatot, ezt követően lehet kérni tárgyalás tartását, ahol tisztázni lehet az eset körülményeit.

De! Amennyiben a konkrét közlekedési helyzetben a másik autósnak valóban elsőbbsége volt, nem sok esélyed van.

  • Nem hivatkozhatsz arra, hogy követted a kocsisort, mert mindenkinek egyénileg kell meggyőződni az elsőbbségi viszonyokról.
  • Problémás arra hivatkozni, hogy elengedett, mert a közlekedési szabályok betartása alól, ha szigorúan vesszük, senki nem adhat felmentést, a közlekedés többi résztvevője sem. Másrészt problémás, hogy ha valóban az volt a szándéka, hogy elengedjen, ennek ellentmond, hogy nagy sebességgel beléd hajtott.

Figyelem! Nem a baleset bekövetkezéséért vontak felelősségre, hanem egy közlekedési szabály megsértéséért! Lehet, hogy a másik autós is megsértett valamilyen közlekedési szabályt, lehet, hogy el is marasztalták. Te viszont a magad részéről szintén megsérthettél egy közlekedési szabályt, amiért téged vonhatnak felelősségre.

Más kérdés, hogy a baleset és a kár bekövetkezéséért való felelősség kit terhel. Feltehetően megoszlik a felelősség.

E.Anik # 2010.12.04. 18:41

Nem adtam meg?De nem is volt ott az az autó, tényleg, ha látom biztosan nem kanyarodok be, és mivel a sor is kanyarodott, én is velük tartottam, az ember pedig először azt mondta hogy ő engedett el mindenkit,-na most ha ő enged el mindenkit akkor az utolsót telibe vágja,?Vagy az utolsónak miért ment neki semmilyen ellenkormányozást nem tett nem próbálta meg kikerülni hogy belém jöjjön?Ha valamilyen veszélyhelyzet van, általában megpróbáljuk kikerülni, vagy elhárítani, és ő nem látott semmi más utat csak azt ha nekem ütközik?Szerintem azt gondolta hogy pont elférünk még egymás mellett...de nem jött össze.....elsőbbsége lehet hogy volt, de azt gondolom hogy azt meg is kell adni, és ha pl nekem nem adják meg, max elküldöm melegebb éghajlatra...

monalisa1 # 2010.12.04. 14:44

Egyértelmű: nem adtad meg a másik kocsinak a továbbhaladási elsőbbséget. (Amúgy lehet hogy a másik kocsi keményebb vasból/acélból van és ezért a kisebb sérülése.)

Ha fellebbezel háromesélyes a dolog: a bíróság helybenhagyja a büntetési összeget vagy megduplázza azt. (A harmadik variánst hogy neked ad igazat és törli a büntetést, nem feltételezem.)

Kérj részletfizetésre lehetőséget, mondjuk 3x10.000 Ft. (Vagy elmész napi 8 órára közmunkára, pl. aktuálisan havat lapátolni 6x5000 Ft/nap díjtétel ellenében.)

E.Anik # 2010.12.04. 09:00

Sziasztok
Tudna valaki segíteni nekem vagy valami okos választ adni, mivel eléggé kétségbe vagyok esve...A helyzet a következő: október végén Miskolcon baleseteztem -sárgán villogtak a lámpák, és én balra kanyarodtam az összefüggő kocsisor után, amint egy autó-aki egyenesen akart továbbhaladni telibe vágott, mondani sem kell hogy szinte fél totál kár lett az én kocsim,nála csak a rendszámtábla és az index sérült meg...mind1 kijöttek a rendőrök akik másfél-2 órán át helyszíneltek, aztán konkrétan semmit nem mondtak, és most egy hónap elteltével megkaptam a szíves ügyintézésük rövid összegzését: nem engedtem továbbhaladási lehetőséget az egyenesen haladó autóval szemben, és Én veszélyeztettem a környezetem épségét...30 ezerre büntettek-persze ezt fizessem be 8 napon belül, vagy mehetek közmunkára, esetleg elzárnak 30napra...igazán remek...nem én voltam a hibás és a vétkes és kérdem én ha sárgán világít a lámpa aki egyenesen jön- és elvileg a megengedett 30-as tempót tartja(ugye illik lassítani a lámpáknál)hogyan lehet hogy egy másik autót úgy telibevág hogy annak kipereg az összes szélvédője, és megpördül az úton?és még ő a sértett??
az a gond hogy nem nagyon vagyok tisztába hogyha esetleg fellebbeznék milyen következményei lennének rám nézve((azt persze nem is mondom, hogy azt írták , fellebezésnek helye nincs,,miért is, így sokkal egyszerűbb az én nyakamba varrni a dolgot, és senkinek nem kell utána járni és esetleg megerőltetni magát))Mit tehetnék?
Segítsetek!!

pöpe # 2010.11.15. 16:44

Az lenne a kérdésem minden közlekedési szabálszértés esetém meghalgatásra kerül sor? Akkor is ha a rendőr a helyszinen minden adatot felvett alá irtam a feljelentést az anyagi helszetemet családi álapotomat is rögzitette ( nem volt sogsim)
Illetve ha nem tudok megjelenni a meghzalgatáson milyen szankciókra számithatok, vagy a meghalgatásom nélkül is kiszabja a birságot?