záróvonal átlépés

gerbera317 # 2012.12.09. 22:59

De szerencsére "Van mááááásik

Van egy teljesen privát, évente visszatérő engedélyezési ügyem. Az egyik közigazgatási hatóság még 2009-ben (!) is a réges-régi Áigtv-re hivatkozott, mikor már 2004. óta a Ket. rendelkezése hatályos.

Engem most komolyan meglepett, hogy a közlekedési hatóság már ismeri és alkalmazza a 2012. évi II. törvényt.

hathor # 2012.12.10. 21:37

Kedves Mindenki!

Köszönöm szépen a tanácsokat, levél el lett küldve, várunk!
majd beírom mi lett az eredméyn.

Köszönöm. hathor

Véleményem # 2012.12.11. 08:18

pezsmapocok

Ha a bíróság a te ügyedben rólad tárgyal, akkor menj el...!
A bíró ekkor fogja eldönteni, hogy mi legyen a be nem fizetett csekkel. Leülöd vagy egyéb lehetőségek...

GordonF. # 2013.10.19. 19:39

Szasztok!
Egy kis segítségre/ információra lenne szükségem, nem vagyok sajnos túl jártas a jogban, és csináltam egy butaságot, szeretném tudni mi lehet belőle...:

Egyik éjjel, kb. hajnali 2 óra örül megfordultam a Szentendrei- Bogdáni út kereszteződés után.
Záróvonal ugyan nem volt, de az út közepén végig járdasziget van, melyen átmentem.
Bár ez nem mentség, teljesen tiszta volt a terep, sehol egy autó. Nagyon siettem, és szabályosan csak nagy kanyargással lehetett volna megfordulni...
Sajnos másnap néztem, hogy a kereszteződésben térfigyelő kamera van felszerelve, amely tisztán és közelről láthatta az akciómat..
Az autó édesanyám nevén van, szóval ha lesz belőle bírság ő fogja kapni az értesítőt...
Kérdésem hogy lehet-e e tenni valamit, milyen összegű bírságra számíthatok, büntethetnek-e a kamera felvétele alapján egyáltalán?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Véleményem # 2013.10.22. 12:59

Büntethetnek, bár könnyen lehet, hogy a térfigyelő kamera nem ezt a célt szolgálja és nem foglalkozik vele senki...
Nem kell túl aggódni.

Kenderice # 2013.10.22. 13:25

"Az autó édesanyám nevén van, szóval ha lesz belőle bírság ő fogja kapni az értesítőt..."
Ha kap értesítés akkor azt kell nyilatkoznia, hogy nem ő vezette az autót, hanem egy közeli hozzátartozója (ami igaz is), akit nem nevez meg, mivel nem köteles senki terhelő vallomást tenni közeli hozzátartozójára, így nagy eséllyel lezárják az ügyet eredmény nélkül.

GordonF. # 2013.10.24. 08:10

Köszönöm a hozzászólásokat, lehet hogy megpróbáljuk ezt a dolgot...
De szerintem egy kicsit az sántít, hogy ezzel az erővel soha senkinek nem kéne bírságot fizetni, hisz tesz egy nyilatkozatot az ember hogy közeli hozzátartozó vezetett akit nem nevez meg, és ezzel el is lenne intézve? Ezt nem hiszem, akkor szerintem is bevasalják a bírságot a tulajdonoson...

kerezsijoc # 2014.06.16. 21:34

Sziasztok!
Az lenne a nagy kerdesem,hogy megfordultunk zarovonalon es elmeletileg latta rendor, de nem allitott meg! Lehet ebbol bajunk? Nem tudom,hogy volt e kameraja, mert rendszerint ezzel a jarganyukkal trafizni szoktak es nem lattam a kocsiban a trafit.koszon az erdemleges valaszt!

gerbera317 # 2014.06.17. 06:49

Ha a helyszínen nem állítottak meg, akkor abból már nem lesz semmi. Ettől még próbálkozhatnak, de annak az elhárítására megvan a jogi háttérrel megalapozott kollektív tudás.

kerezsijoc # 2014.06.17. 19:47

Koszi a nyugtatast! Azonban ha megis zaklatnak mire ill. melyik torvenyre tudok hivatkozni (60-as ) ?