záróvonal átlépés

opel astra # 2012.05.16. 17:47

Tanácsot szeretnék kérni záróvonal átlépés ügyében.Ugyanis a házam csak úgy tudom megközelíteni ha átlépem a záróvonalat.Régebben úgy volt felfestve, hogy a kapum előtt volt egy járműforgalomelől elzárt terület,mely megvolt "szaggatva" :Út felújítása után ez kimaradt és kb:60 fokos szögben kellene ráfordulnom a kapu bejáróra. Ez sajnos csak a záróvonal átlépésével kivitelezhető.Kihez fordulhatok, hogy ne büntessenek meg? Az önkormányzatnál azt mondták,hogy"úgy sem fognak megbüntetni".Kérek használható ötletet!Köszönöm!!

Véleményem # 2012.05.17. 12:24

Akié az út. Járj utána ki annak a kezelője, fent tartója.
Büntetés szempontjából ha átmész a záróvonalon ugyan úgy meg fognak érte büntetni.

pazs # 2012.05.17. 12:32

És a másik irányból közelítve is át kell lépned a záróvonalat?

opel astra # 2012.05.17. 13:37

A másik iránnyal nem is próbálkozok, hiszen ott valóban át kellene hajtani rajta.A ház felőli oldalon legfeljebb az autó egyik oldala /a kanyarodásiív miatt/ halad a záróvonalon.

hathor # 2012.12.07. 09:45

Jó napot!

Astoria után a Rákóczi útról haladva a Kossuth Lajos úton az Erzsébet híd irányába, Astoria után a gépkocsiban ülő gyermekünk rosszul érezte magát, így valahol meg kellett volna állni, de jobbra buszsáv volt, minden utca le volt zárva jobbra, még az is, amibe be lehetett volna hajtani záró bolyával volt ellátva, így tudtam, hogy az Erzsébet híd előtt be lehet kanyarodni jobbr a Váci utca felé, de nem tudtak a Petőfi Sándor utca magasságában hogyan térhetek ott ki jobbra, mert buszsáv került egy szigetet, oda nem akartam behajtani, majd a sziget után átléptem a záróvonalat, és úgy kanyarodtam jobbra és rögtön meg is álltunk a Váci utcánál, amire érkezett egy szabálysértési kérőív, ki vezette az autót, milyen bevételellel rendelkezik a szabálysértő, hány személyt tart el. Ebből gondolom magas bírságot rónának ki ránk.
Nem tudom volt-e téma záró vonallal kapcsolatosan milyen lehetőségek vannak. Milyen büntetésre számíthatunk, mennyi idő az elévülés, mert 30nap után küldték ki a szabálysértési papírt. Nem 30napon belül kell megkapnom? Most 8munkanapon beül nyilatkozni kell a szabálysértésről.
Lehet kérvényezni, hogy a gyermek rosszul volt, azért kellett megállnom?
Elnézést, ha megzavartam a fórumot ilyen kérdéssel, nem tudom miket lehet itt kérdezni.

Köszönöm.

ferrke # 2012.12.07. 13:04

57.§
Éééés...Kész!!

Véleményem # 2012.12.07. 22:01

ferrke

Mi az az 57§ ? Kreszben ez elromlott jármű vontatása.

hathor

Tudod hogy pontosan mire akarnak büntetni?
Ha csak záróvonal akkor az fix 20 ezer, feljelentés esetén.
Kérelmeket lehet írni, de nem valószínű hogy ez változtatna az összegen.

ferrke # 2012.12.08. 10:40

Sztv. 57. § (1) A tanúvallomást megtagadhatja

1. az eljárás alá vont személy hozzátartozója;
  2. az aki magát vagy hozzátartozóját bűncselekmény vagy szabálysértés elkövetésével vádolná, az ezzel kapcsolatos kérdésben.

.
A B pont a Te megoldásod.

ferrke # 2012.12.08. 11:02

Valami hasonlot válaszolj:
Alulírott X. Y., ilyen és ilyen lakos (vagy Z BT vagy KFT ügyvezetője), tájékoztatom a rendőrhatóságot, hogy az XXX-000 forgalmi rendszámú gépjárművet a ............. számú felhívásukban közölt időpontban, 2012. március hónap 185. napján, 10 óra 75 perckor XVárosban, a Kiskakas utcában, emlékezetem szerint, közeli hozzátartozóm vezette.

Tekintettel arra, hogy közeli hozzátartozóm adatainak megjelölése esetén őt szabálysértés elkövetésével vádolnám, a szabálysértésekről szóló 1999. évi LXIX. törvény 57 § (1) bekezdés b) pontjában foglalt rendelkezésnek megfelelően, élve a törvény által biztosított jogommal, a személyére vonatkozó tájékoztatást megadni nem áll módomban.

Lakóhely, 2012. március 199.

Tisztelettel:

Köszönet eurosolar olvtársnak:)))

Sherlock # 2012.12.08. 11:16

Nagyon elmés, de ebből szerinted mi következik?(mert attól még ugyanúgy be kell fizetnie a lóvét, csak nem veszik figyelembe az anyagi helyzetét)

ferrke # 2012.12.08. 11:57

Tudomásom szerint a zárovonal átlépés nem tartozik az objektiv felelőség alá.
Igy ha nem tudnak elkövetőt nevesiteni ejtik az ügyet hisz nincs meg a "tettes".
Ha rosszul tudom és mégis o.felelőség alá tartozik akkor is megéri mert csak büntit fizet, pontot nem kap.
De szvsz ha kérték hogy ki vezetett nincs o.f.
Ha lenne akkor élből a büntetést küldték volna a tulajnak.

Ugyhogy no para, ird meg az 57§-t és várj.
Rosszabbul nem járhatsz:))))))

ferrke # 2012.12.08. 12:20

"milyen bevételellel rendelkezik a szabálysértő, hány személyt tart el."

Erre ne válaszolj!

hathor # 2012.12.08. 21:15

Hu..
nem is gondoltam, hogy kapok érdemi választ!
nagyon köszönöm a választ!
Múlt szombaton vettem át a levelet, és holnap jár le a 8nap. Honap estig postára kell adnom. A 8 nap 8naptári nap, vagy munkanap?
addig még átgondolom mit tegyek.

Át kell gondolnom ezt a 57es paragrafust is.

Nem tudom, hogy automatikusan nem szabályák ki akkor is rám a bírságot, ha nem jelölöm meg a vezetőt.

Köszönöm.
hathor

hathor # 2012.12.08. 21:35

Kedves Véleményem!

nem tudom mire akarnak büntetni, erről szó sem volt, csak azt írták egy formanyomtatványon, hogy nyilatkozzak 8napon belül.

Azt olvastam záróvonal átlépése helyszínen 15EFT, szabálysértési eljárásban duplája, 30EFT.

Ha ennyire egyszerű a képlet, akkor minek kérdeznek ennyi mindent?

Lehet megpróbálom ezt a 57es paragrafust, de akkor lőttek a gyerekekre való hivatkozásomnak, amit tudnék igazolni, mert antibiotikumos kezelés alatt állt a gyerek előtte, utána is, talán ettől is lett rosszul.

hathor # 2012.12.08. 21:54

Megnéztem, ezt írták:

T.üzembentartó!

A fenti számon folyó szabálysértési eljárás célja annak kiderítése, hogy a szabélysértés elkövetésekor ki vezette a gépjárművet.
Kérem, hogy a mellékelt írásbeli tanúvallomás nyomtatványt 8napon belül hatóságomnak visszaküldnei szíveskedjék.

Tájékoztatom, hogy az adatlap kitöltése tanúvallomásnak minősül, ezért felhívom figyelmét, hogy amennyiben a vallomástételnek nincs akadálya köteles vallomást tennié shamis taúzást a törvény bünteti.

Utána írja: A szabélysértésekről, a szabálysértési eljárásról szóló 2012. évi II.törvény 60.paragrafus alapján a tanúvallomást megtagadhatja az, aki magát, vagy hozzátartozóját bűncselekmény, vagy szabálysértéssel vádolná az ezzel kapcsolatos kérdésben. Aztán rövidítve írva: nem lehet azt a személyt tanúként meghallgatni, aki foglalkozásánál, hivatásánál, vagy közmegbízatásánál fogva titoktartásra köteles..

Aztán ha nem teszek teszek írásban tanúvallomást, akkor személyesen beidézhetnek a személygépkocsi vezetőjének kiléte érdekében..

ezt írják, majd a nyomtatvány

Ez a 60as paragrafus hasonló, mint az 57es.
De minek írják bele a levélbe?

hathor # 2012.12.08. 22:33

Azt is megnéztem, hogy most szerintem ez a 60as paragrafus az érvényes, az 57es egy régebbi törvény alapján lehet.
Lehet megpróbálkozom ezzel.
De továbbra sem értem minek írják bele a levélbe ezt a kiskaput, ha működhet.

Véleményem # 2012.12.08. 22:36

Akkor végül is a levélben leírnak mindent amit tudnod kell, illetve amit tehetsz, amihez jogod van. Tehát rajtad áll mit írsz vissza ezek tudatában.
Nyilatkozz a legjobb belátásod szerint és ügyelj arra hogy ne kövess el hamis tanúzást, erre a figyelmedet is felhívják a levélben.

Az összeg amit írtál, megváltozott már szeptemberben csökkentették, tehát helyszíni fix 10, feljelentés esetén fix 20 ezer.

hathor # 2012.12.08. 22:43

Kedves Véleményem.
Azt írja a tanúvallomási lap.
adjam meg a szabálysértő adatait, meg amiket leírtam első hozzászólásomban.
Majd okok ha nem teszek taúvallomást.
egyéb ok: oda fogom beírni ezt a pontot, aztán meglátjuk mi lesz.
Jóhíszeműen is írhatom ezt a pontot. Ugyanis ebben a 60as paragrafusban benne van, hogy MAGAM, vagy hozzátartozómat nem akarom vádolni.
Így nem kell konkrétan írni, hogy kire gondolok. A paragrafus tartalmazza a lehetőségeket.
Aztán meglátjuk, maximum levelezünk egy ideig. Legrosszabb esetben meg kifizetjük a bírásgot.

Véleményem # 2012.12.08. 23:57

Így van, jól látod.

hathor # 2012.12.09. 08:30

Most már csak az a gond, hogy mai napon, azaz 8.napon nincs nyitva Posta. Erre nem is gondoltam, eddig nyitva voltak a posták a plázákban körülöttünk vasárnap is.
Most az a variáció lehet.

• Mai keltezéssel látom el a levelet és holnap reggel adom fel.

Nem tudom visszavezetik-e, hogy mikor vettem át a levelet. Tegnap is csak 14óráig volt posta..
Na mindegy.

Dr.Attika # 2012.12.09. 10:02

Ma vasárnap van. Ha és amennyiben ma jár le a 8 nap határidő, akkor holnap joghatályosan postára lehet adni, ugyanis ha a határidő munkaszüneti napon jár le, akkor a következő munkanapon teljesített postára adás a határidő teljesítésének minősül.

gerbera317 # 2012.12.09. 12:53

Bocs, ha ismétlek valakit, de csak átfutottam a topikot:

Az 57. § a 1999. évi LXIX. törvényből van. Helyette már a 2012. évi II. törvény a hatályos, ennek a 60. §-a tartalmazza ugyanazt a rendelkezést:
http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…

Záróvonal-átlépés esetén nincs helye közigazgatási bírság kiszabásának. Helyszíni bírságnak van helye, ha pedig ennek során az elkövető nem ismeri el a szabálysértést, feljelentésnek van helye. Feljelenteni pedig csak ismertté vált elkövetőt lehet. Na, a hatóság most azt szeretné, hogy ismertesd az elkövető személyét. Ahogy a többiek is írják: ne tedd, illetve nyilatkozz úgy, hogy nem vagy rá köteles!

ferrke # 2012.12.09. 14:45

"De továbbra sem értem minek írják bele a levélbe ezt a kiskaput, ha működhet"

KÖTELESEK tájékoztatni a jogaidrol.Azért találták ki az o. felelősséget mert rengetegen éltek ezzel a joggal.(kell a pénz)

Nem tudtam hogy az 57§-es már nem él, elnézést.
De szerencsére "Van mááááásik:))))))"

pezsmapocok # 2012.12.09. 18:56

Sziasztok, augusztusban megbüntetett a rendőr záróvonal átlépésért 15000 ft-ra. Elég sűrű volt akkoriban a program teljesen kiment a fejemből és elfelejtettem befizetni. Most jött bíróságról egy levél hogy lesz egy tárgyalás ami 5 percig tart és vigyem magammal a feladóvevényt a csekkről vagy el is küldhetem nekik, mert nem fizettem be a büntetést.
Az lenne a kérdésem, hogy ha befizetem és elküldöm a bíróságnak a befizetésről a feladóvevényt és az ügyirat számot akkor be kell mennem személyesen vagy ennyivel le is van tudva a dolog.

pezsmapocok # 2012.12.09. 19:58

Sziasztok, augusztusban megbüntetett a rendőr záróvonal átlépésért 15.000 Ft-ra. Elég zűrösek voltak akkoriban a dolgok és elfelejtettem befizetni. Most jött a bíróságtól egy levél amiben leírják hogy tárgyalást tűztek ki egy X időpontra mert nem fizettem be a büntetést, de el is küldhetem nekik a feladóvevényt az ügyirat számmal. Az lenne a kérdésem, hogy ilyen esetben ha elküldöm nekik akkor be kell mennem a bíróságra vagy elegendő a befizetést igazoló iratokat elküldeni ?

Előre is köszönöm a segítségeteket !