Rendőrségi jogerős határozat

Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.08.13. 22:19

Az orvosi dokumentumokra azért van szükség, hogy el lehessen dönteni, hogy milyen bűncselekmény miatt folyjon a büntetőeljárás. Max. 2 évig amúgy is meg lehet hosszabbítani az eljárást.

És akkor ez még csak az orvosi része volt, mert lehet még szakértői vizsgálat is benne, illetve tanúmeghallgatás, szembesítés. Szóval tényleg nem lesz meg egyik-napról a másikra.

Véleményem # 2014.08.13. 21:59

Egyes esetekben a biztosító pénzére várhatsz akár egy évet is ha nem többet... sok mindentől függnek a dolgok... egy biztos nem megy pikk pakk, egy számodra pitinek tűnő baleset esetén is hónapok mire lezárul az ügy. ha meg 8 napon túli a sérült akkor még az is lehet hogy egy évet elhúzzák a rendőrségen a nyomozást a vizsgálatot. ennek ezer oka van és meg lehet nyugodni a határidőkön belül maradnak mert ha kell mindent lehet hosszabbítani is akár és még akkor sem léptek túl semmit.
Türelem.

gergogergo # 2014.08.13. 21:26

Előrébb kéne hogy legyek,mert a rendőrség azt az infót írta mail-en, h erre várnak, ezért érdekelne az, h a rendőrség ilyen esetekben meddig vár a beérkezésig?
Kelvin, írta, h akár meghosszabbítható a nyomozás, mostmár több, mint 2 hónap telt el a baleset óta, a rendőrségnek nem kéne valamilyen írásbeli tájékoztatást adnia?

A biztosító meddig vár ilyen esetekben? Hiszen az autó amortizálódik, az a kárösszeg, amit megállapítottak nem fog csökkenni azzal, h "eszi a rozsda" a totálkáros autót,de kifizetni nem tudják (természetesen tudom, h fontos ilyen szempontból, h kit hoznak ki hibásnak), mert nincs határozat?

Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.08.13. 20:27

Elvileg (nyilván) kellett volna kapnia zárójelentést, de ha meg is kapta, azzal nem leszel előrébb.

gergogergo # 2014.08.13. 19:12

Abból kiindulva, h a hozzátartozó, akit felhívtunk azt mondta, h "xy-t kiengedték, itthon van, nézi a tv-t és sörözik" arra következtetek, h túlzott baja nem történt, a zárójelentést pedig tudomásom szerint,amint kiengedik a kórházból kézbe is kapja a sérült, ezt jól tudom?

"abból elég jól lehet következtetni rá, szerintük ki a vétkes."
Ezt hogy érti, Ön szerint ki a hibás?

Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.08.13. 17:57

Alapesetben eleve 2 hónap a nyomozás határideje, a tényállást kellő mértékben fel kell derítenie a rendőrségnek. A nyomozást pedig meg lehet hosszabbítani 2 évig.
Te is írod, hogy nem tisztázott, hogy ki a felelős, így ezt tisztázni szükséges. Szóval az biztos, hogy még várni kell.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.08.13. 17:08

Ha a nyomozóhatóság arra vár, hogy a másik fél gyógyulási ideje mennyi, illetve, hogy maradandó károsodást szenvedett-e, abból elég jól lehet következtetni rá, szerintük ki a vétkes.

gergogergo # 2014.08.13. 17:06

Tisztelt Kovács Béla!

Nem tisztázott, h ki a felelős. Szüleim egy lámpás kereszteződésnél fordultak balra állításuk szerint zöldön mentek át, a 4 sávos úton 3 sávban álltak a kocsik, a belső sávból hirtelen érkezett egy autós, aki vagy nem látta, h piros neki vagy már váltott sárgára a lámpa (ebben az esetben viszont már nem lenne biztos, h szüleim lámpája zöld volt), szóval nehéz szitu... autósok nem álltak meg, tanúvallomás nem volt, szüleim értelemszerűen azt mondják, h zöldön mentek át, gondolom a másik autós azt vallja, h zöldön ment át...(az ő vallomását nem ismerjük).

Lényeg, h szeretném már ha történne valami előrelépés az ügyben és ismerve az előző hsz-ben leírtakat, h már a baleset pillanatában kiengedték őt a kórházból, ennek ellenére a zárójelentést a rendőrség még mindig nem kapta meg, szeretnék segítséget kérni, h mit tehetünk, mivel addig a biztosító sem térít,amíg nincs rendőrségi határozat.

köszönöm,
Gergő

Kovács_Béla_Sándor # 2014.08.13. 11:32

Miért sürgős az ügy lezárása a terheltnek? Az időmúlás mindig enyhítő körülmény a büntetés kiszabásában.

gergogergo # 2014.08.13. 08:27

Tisztelt Jogi fórum!

06.07-én történt egy közlekedési balesete a szüleimnek. A másik autós könnyebben megsérült, őt kórházba vitték, ezért rendőrségi jelenlétre is szükség volt. A sérült autós közeli hozzátartozójának elkértük a telefonos elérhetőségét, h érdeklődjünk az állapotáról, még a baleset napján sikerült is beszélni velük, megnyugtattak minket, h már kiengedték a kórházból, zúzódása van csak.
Ami miatt kérném a segítséget, h a rendőrségi határozatot még a mai napig sem kaptuk meg, felvettem mail-en keresztül a kapcsolatot a rendőrséggel, h ez miért nem történt még meg. Azt a választ kaptam, h a másik fél kórházi zárójelentésére várnak,ami nem érkezett meg.
Mit lehet ilyen esetben tenni, hiszen tudomásom szerint ha kiengedték a kórházból még aznap akkor a zárójelentést is meg kellett kapnia. A rendőrség ilyen esetben sürgeti a másik felet? Van erre törvényileg határidős kötelezettsége a másik félnek? Én tudok valamit tenni a gyorsítás érdekében?

Várom válaszukat.
üdvzölettel,
Gergő

Bendegúz01 # 2010.04.14. 07:52

Köszi a választ Atis77!

Tudom hogy a rend őrei csak pénz beszedéskor gyorsak.
Az még a gondom, hogy addig a pénz nem utalja a biztosító amíg ez az irat nincs meg és nekem annyi tartalék pénzem nincs hogy zsebből megfinanszírozzak félmillió forintot X hónapig amíg kegyeskednek kiadni a határozatot. (Kamatot fizetnek?)

Valamilyen jogi lehetőség nincs?

Atis77 # 2010.04.14. 03:42

a rendőrséggel nem t tudsz mit kezdeni, egy barátom ugyan igy járt, 6 honap volt az ügyintézés, a biztosito ajánlatát fogadd el, attól függetlenül, majd ha meglesz a határozat fizetnek. Ez van sajna.

Bendegúz01 # 2010.04.13. 16:21

T. Jogi fórum!

Arra szeretnék választ kapni hogy egy közlekedési baleset után mennyi időn belül kell a rendőrségnek kiadni a jogerős határozatot.
(Egyszerű eset volt, STOP táblánál nem adták meg az elsőbbséget de a másik fél nem ismerte el. A rendőri intézkedést kértem és az ott közölte a rendőr hogy valóban nem én vagyok a hibás, ki is állított egy doc.-ot hogy intézhetem a biztosítót)
Már több mint egy hónapja volt a baleset és ma közölték hogy még két hónap míg megkapom a határozatot.
Ez teljesen jogszerű?
Milyen lehetőségem van arra hogy előbb megkapjam, hisz addig a biztosító nem fizet pedig az ajánlatát már megkaptam és abban egy hónapos határidőt adott a kárösszeget elfogadhatom vagy különben új feltételeket szab.

Mit tegyek?

Köszönöm előre is a segítséget!