Köszi, megtettem amit ajánlottál.
Nem, még nem a kérvényt adtam be, csak átvittem a kérdést a közig. joghoz. :-)
Piros
Köszi, megtettem amit ajánlottál.
Nem, még nem a kérvényt adtam be, csak átvittem a kérdést a közig. joghoz. :-)
Piros
De azért ne vedd tutira amit írok, van itt aki ért is a közig joghoz.
Talán tedd fel ott is a kérdést, hogy megtilthatja-e a város a megállást az egész város területén tábla nélkül.
Itt a vita a tárolás fogalmán van, a város egyszerűen megtiltotta 3500kg felett a megállást, ha akar a sofőr inni egy kávét, akkor ki kell mennie a városból vagy magánterületen kell megállnia, de sokat nem tehetsz ellene, maximum eléred, hogy megváltoztassák vagy büntetés esetén perelsz.
Mondjuk én csak poénból is beadnék egy kérvényt, hogy engedélyezzék a jármű tárolását amíg a jármű vezetője egy szódát elfogyaszt valamelyik büfében... :)
Pjotr, köszönöm a választ!
Az alábbi rendelet vonatkozik ránk, közúti közlekedési szolgáltató járművek üzmebentartóira. Itt is van tárolás, de nem találtam hozzá meghatározást.
Ez a rendelet, sokkal enyhébb, mint ami a mi városunkban van.
89/1988. (XII. 20.) MT rendelet
a közúti közlekedési szolgáltatásokról és a közúti járművek üzemben tartásáról
7. § (1) Közúti közlekedési szolgáltatáshoz használt jármű - a (3) és (4) bekezdésben foglalt esetet kivéve - közúton vagy más közterületen nem tárolható.
(3) Ha az üzemben tartó a közúti közlekedési szolgáltatást legfeljebb 3500 kg legnagyobb megengedett össztömegű gépkocsival végzi, e járművet a közúton vagy más közterületen is tárolhatja.
(4) A közút kezelője kivételesen indokolt esetben - olyan helyen, ahol a jármű a közúti forgalmat nem zavarja - hozzájárulhat a közúti közlekedési szolgáltatáshoz használt bármely jármű (járműszerelvény) közúton való tárolásához. Más közterületen az ilyen jármű tárolásához közterülethasználati engedély szükséges.
Szerintem a városotok szembemegy a jogszabályokkal.
Amit ők tárolásnak hívnak és megtiltanak, azt -szerintem- nem tehetnék ilyen kategorikusan, mert ahol egyébként megállni, várakozni nem tilos ott miért ne állhatnál meg?
A 8-as pont szerint az egész városban teherautóval várakozni tilos....
A kresz szerint ahol nem tilos ott szabad, de nálatok ez nem így van.
Kedves monalisa1!
Nem hagynád meg esetleg a megválaszolás jogát az igazán hozzáértőkre? Vagy ez most a visszavágó a Gyorshajtás topikban tett megjegyzésemre?
Számoljunk. A kérdésem 4 mondat, 5. a megköszönés.
A többi pedig szó szerinti idézés, hogy egyértelmű legyen, mire várok választ. Ennél érthetőbben nem sikerült leírnom.
Talán a tárhely miatt aggódsz, sok helyet foglalok vele? Bár nem hinném, a füle-farka nincs hozzászólásaid alapján.
Ha olyantól kapok érdembeli választ, aki ért a dologhoz azt megköszönöm, ha nem, így jártam, nincs ezzel semmi probláma. Azért mert valaki nem közlekedési szakjogász, egy olyan rendeletet lehet, hogy tud értelmezni, ami egy laikusnak nem sikerül.
Ezek után pedig, ha nem tetszik a hozzászólásom, görgess át rajta, egy ideje én is így teszek a tieddel.
Azt még javasolnám, hogy tegyél fel egy helyesírás ellenőrző progit, és futtasd is le, mielőtt beküldöd a hozzászólásodat.
További szép napot neked is!
Piros
Bocs, de 3 érthető mondatban nem tudnád a problémádat leírni?!
(Tudod, nemigazán vannak itt közlekedés szakjogászok..., illetőleg tudnám javasolni a Totalcar "autojogász" rovatnál a kérdést megismételni.)
"Lisa"
likus hozzászóló
Segítséget kérnék járművek közterületen történő tárolásában.
Városunkban az alábbi Önkormányzati Rendelet van. Alatta van egy másik város rendelete, ahol a rendelkezés nem terjed ki arra az esetre, ha a KRESZ szabályainak megfelelően történik a jármű tárolása.
Az lenne a kérdésem, ha ez nálunk külön nincs feltűntetve, akkor nem lehet nézni a KRESZ szabályait?
Maga a tárolás fogalma se tiszta számomra, ahány Önk.Rendelet annyiféle meghatározás.
Előre is köszönöm a válaszokat.
(7) XY Város közigazgatási területén vállalkozási célra használt jármű közúton vagy más közterületen nem tárolható, kivéve:
a.) alkalmanként, nem állandó jelleggel ha a vállalkozáshoz használt jármű 3500 kg legnagyobb megengedett össztömeget nem haladja meg.
b.) az a jármű amelynek konkrét mellékútszakaszon történő tárolására közterület-használati engedéllyel rendelkezik. Engedély nem adható ki kiépítetlen - szilárd burkolattal el nem látott -vagy nem kellő teherbírású, szélességű utakra. Az előírás a megközelítő útszakaszra is vonatkozik,
c.) azokat a közterületeket, amelyeket az önkormányzat tárolási célra kijelöl. Ezeken a területeken a járművek rendszeresen közterület-használati engedély birtokában tárolhatók.
(8) Jármű tárolásnak minősül a célirányos munkavégzésen, le- és felrakodáson, valamint a tevékenységhez kapcsolódó adminisztrációs tevékenységen felüli várakozás. --------14. § (1) Telephellyel rendelkező és a telephellyel nem rendelkező vállalkozók 2. § 4. pontja szerinti járműveiket és azok tartozékait közterületen nem tárolhatják. E rendelkezés nem terjed ki arra az esetre, ha a KRESZ szabályainak megfelelően történik a jármű tárolása. Lakókocsi közterületen 15 napon túl közterület-használati engedéllyel tárolható.
2. § 4. Járműtárolás: a 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó gépjármű, vontató, nyerges vontató, mezőgazdasági vontató, lassú jármű, tehergépkocsi, pótkocsi, félpótkocsi, járműszerelvény, valamint a 15 férőhelyesnél nagyobb autóbusz, mezőgazdasági gépek és mindezek tartozékaik elhelyezése, tárolása.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |