Motorkerékpár szerviz okozta használhatatlanná válása


drbjozsef # 2024.07.16. 12:31

csiszar.eva,

Felszólíthatod a szervízt, hogy javítsa meg a motort.
Ha erre nem hajlandó, vagy nem tudja, akkor megjavíttathatod máshol, és követelheted a javítási költségeket ettől a szervíztől.
Ha nem hajlandóak kifizetni, akkor fizetési meghagyást bocsáttathatsz ki ellenük közjegyzővel, ha ellentmondanak neki, akkor bírósági per lesz a vitából.
Ott majd igazságügyi szakértő vizsgálja meg a motort, és dönti el, mi a hiba, és kinek a hibája.

csiszar.eva # 2024.07.16. 12:07

Kedves Tagok!

Az alábbi probléma kapcsán kérném szíves segítségüket:
Az elmúlt hónapban motorkerékpárunkat beadtuk egy szervizbe, rugóstag fejlesztésre. Ez röviden azt jelenti, hogy a rugóstagokat kicserélik egy erősebbre. Maga a szerelés papíron 3 órát vett volna igénybe (maximum), ennek ellenére 6 órát vártunk. Magyarázatot erre nem kaptunk, csak egy -egy elejtett mondatot, hogy "a hátsó rugós tag cserénél több idő ment el, mert probléma volt" stb. Azóta sem tudjuk, mi volt a probléma, pedig többször, számos fórumon feltettük ezt a kérdést számukra.
Mindez azért kardinális, mivel a "fejlesztés" óta a motor szinte használhatatlanná vált: olyan szintű rezonancia jelentkezik azóta, hogy 50 km megtétele után a motort vezető szabályosan rosszul lesz.
A probléma jelzése után a szerviz csak megvonta a vállát, mondván: nem tudják, mi okozhatja. Kértük az eredeti állapot visszaállítását, amit meg is tettek, remélve ettől a probléma megoldását, de a rázás ugyan úgy megmaradt. A motor használhatatlan. A fejlesztés során valami olyanba is belenyúltak, ami következtében a több millió forint értékű gépjármű jelenleg használhatatlan. Ahelyett, hogy a motor jobb lett volna, használhatatlanná tették.
Abban kérnék segítséget, létezik e valamilyen jogi út a kártalanításra?
Előre is köszönöm válaszukat!!