Gyorshajtás


csegi # 2011.04.30. 09:26

Tisztelt Pedroló!

Szerintem nem érdemes, mivel úgy tudom, hogy rendszámfelismerő programmal dolgoznak a rendőrök, továbbá hitelesítettek a traffipaxok.Ismerősöm fellebbezését is ezért utasították el. Ettől függetlenül a döntés az Öné.

pedrolo # 2011.05.01. 07:30

Tisztelt Csegi!

Köszi a segítséget! Bár továbbra sem értem, hogy a bizonyító erejű fényképen egy teljesen beazonosíthatatlan gépkocsi van, amin az én rendszámom látható, azon a sebességem teljesen jó. Akkor mi a büntetés alapja, mi a bizonyíték? Egy elmosódott kék paca, ami akárki is lehet?

madárazász # 2011.05.02. 10:41

Üdvözlök mindenkit!

A lányom 1 hónapja gyorsan ment az én nevemen lévő autómmal! 50-es táblánál 73-al ment, és már 3 hete kiküldték az értesítést! Több ismerősömnek is volt olyan h kiküldték az értesítést, és a csekket meg nem küldték ki megfelelő időn belül, erre mekkora az esély?
És a 60 napot azt az elkövetés napjától számolják, vagy az értesítés kiküldésétől?

csegi # 2011.05.02. 18:16

Tisztelt Madárazász!

2010. december 31-vel megszűnt a 60 napos ügyintézési határidő, így az az Önök esetére nem érvényes.

Tisztelt Pedroló!

Mint írtam: rendszámfelismerővel dolgoznak, így lehet, hogy amit Ön, és én nem látunk, azt sajnos ők igen....

madárazász # 2011.05.03. 10:51

Tisztelt Csegi!

"2010. december 31-vel megszűnt a 60 napos ügyintézési határidő"

  • ezt arra érted, hogy nekem nincs már 60 napom befizetni a csekket, vagy arra, hogy a közigazgatási ügyeseknek nincs annyi / vagy éppen több mint 60 napjuk áll rendelkezésükre, hogy behajtsák rajtam ?
csegi # 2011.05.03. 14:46

Tisztelt Madárazász!

A 60 napos ügyintézési határidő azt jelentette, hogy ez eljáró hatóságnak a gyorshajtás elkövetésétől a határozat postázásáig 60 nap állt a rendelkezésére. Ha nem tudta tartani ezt a határidőt, akkor megszüntették az eljárást. Szóval ezt a határidőt eltörölték, így több ideje van a rendőrségnek az ügyintézésre, illetve a bírság összegének a behajtására.

horex # 2011.05.04. 08:14

Madárazász
Azért nem küldenek elöször csekket, mert vagy nyilatkozol hogy nem te, hanem XY vezette az autót, közölve a cimét is, akkor neki küldik ugyanezt
"Objektiv felelősség"
Ha nem szólsz semmit, rövid időn belül megkapod a csekket. Abban a levélben közlik hány napon belül kell befizetned a pénzt

benzol # 2011.05.08. 18:13

sziasztok

Kis segítségre lenne szükségem. Lefotóztak 70 helyett 103-mal. 1 db fényképet küldtek amin látszik az autó a rendszámmal, de nem látszik az,, hogy a szabálysértés táblán kívül vagy belül történt. Nem kellett volna több képet küldeniük, ráadásul olyanokat amin látszik hogy beléptem a 70-es zónába? ( hallottam olyat hogy 3 fénykép szükséges a bizonyításhoz) Amúgy 90 km/h volt a megengedett sebesség, és volt egy kb:100 méteres 70-es zóna.
válaszaitokat előre is köszönöm. Zoli

Gabicsek # 2011.05.08. 20:51

Itt tudod megnézni a fényképeidet, ha minden igaz:

https://kozigbirsag.police.hu/

kea4 # 2011.05.09. 16:30

Kedves Benzol!

Nézd, én nem vagyok jogász, de valamelyes természetes észjárás alapján azt mondanám, hogy egy ilyen esetben a fénykép olyan kell legyen, hogy:

  1. látszik, hogy a 70-es tábla után vagy, 103 km/h-val söpörve (mérőeszköz hitelesítve, kalibrálva stb., mindez dokumentálva);
  2. a tábla nem látszik ugyan, de a helyszín egyértelműen azonosítható, és az is tisztán dokumentált, hogy ott 70-es korlátozás volt érvényben, nemcsak általában, de a kérdéses időpontban specifikusan is (a 70-es táblát nem lopta el közben senki).

Üdv:
KEA.

atella # 2011.05.11. 09:53

Kedves Mindenki. :)

Nekem 2008 augban történt egy gyorshajtás az én autómmal(40 helyett 105) :)
Eddig okés a dolog.
2008 Aug. 2 az elkövetés dátuma
2008 Nov. 16.-án kaptam meg a csekket a nevemre kitöltve :) Hol az obj felelősség lehetősége??
2008 November 23.-án határozat, amit megtámadhatok és ezen időponttal betekinthetek az iratokba fejezet.
Hol a logika??
A határozat készhezvételét követően azonnal betekintettem az iratokba, ahol nem nyilatkoztam az elkövető személyére, de mivel az elkövetéstől számított 60. napra sem érkezett meg a határozat és ott a helyszínen, túl a 90. napon is nem tudtak egyszeri szab. sértési elj. hosszabbítási papírt felmutatni, így én úgy gondoltam, hogy nincs miről beszélgetnünk. Össze vissza voltak a feladáskor a dátumok írkálva. (szerintem visszadátumoztak)
Nos mivel Ők nem tartották be a jogszabályban leírt 60, ill. egyszeri hosszabbítási lehetőségeket (+30nap), így én úgy gondolom, hogy elévült (jogtalan követelés) és nincs miről beszélgetnem a hatósággal
2008-ban még hivatalos panasszal éltem a Főügyészség felé,hogy eze eljárást vizsgálják ki. Kivizsgálták...
2011 Febr.-ban megkaptam az újabb csekket, hogy fizessek, mert a szabálysértés akkor is megtörtént, ha még azt jogszerűtlennek véltem is! :)
Nos a kérdésem a következő lenne!
Ha a hivatalos szervek a jogszabályban leírtakat nem tartják be (jogellenes eljárás), időpontokat úgy írkálják a levelekre ahogyan az nekik tetszik, akkor én mire fel tartsam be a Kresz által előírt sebességkorlátozásokat?!
A rendőrség a szabályokat átrúghatja, de én a sebességkorlátozást tartsam be?! Milyen f.... világban, ill. országban élünk?!
Tisztelettel:
egy sok lóerős autós, aki több adót fizet, de mégis csak annyival mehetek a közutakon, mint 40 lóerós autóstársaim. :)

atella

csegi # 2011.05.11. 17:00

Tisztelt Atella!

Az első kérdése az volt, hogy "hol az objektív felelősség lehetősége?" Az objektív felelősség azt jelenti, hogy a gépjármű üzemben tartóját vonják felelősségre, ha nem nyilatkozik a gépjármű használójára. Ön nem tette, így a hatóság Önnel szemben folytatta az eljárást.
2. kérdése: "Ha a hivatalos szervek a jogszabályban leírtakat nem tartják be (jogellenes eljárás), időpontokat úgy irkálják a levelekre ahogyan az nekik tetszik, akkor én mire fel tartsam be a Kresz által előírt sebességkorlátozásokat?!
Ha nem tartották volna be, akkor az Ügyészség az Ön javára dönt. A 60 napos ügyintézési határidő 2008-ban még nem volt hatályban, így az az Ön esetére nem vonatkozik.

Szóval a Kresz, az Kresz, nem az autók teljesítményéhez igazítják, hanem egységesek mindenkire tekintve. Magánjellegű véleményem, hogy azért mát egy 65 km/órás sebességtúllépés eléggé durva szabályszegés.

Tovább: http://www.jogiforum.hu/forum/34/11569?…

atella # 2011.05.11. 18:52

Akkor valószínű nem értettük meg egymást.
A 60 nap eltörlése 2010 jan. 1-től nem él a tudomásom szerint.
Tudom, mit jelent az OBJF.,dem ez a probléma!
Az obfj. -re esélyem nem volt, mivel a csekk megelőzte a határozat kézhezvételét! Ezt írtam, olvassa el rendesen. :) A csekk előbb kelteződött az én nevemre, mint a határozat! :)A főügyészség észlelte a hibákat az eljárásban, de nem reagált. A rendőrségről viszont érkezett a felszólítás, hogy akkor is fizessen, mert a fényképek bizonyító erejűek. Vagy később az apeh fogja vasalgatni pénztárcámat.
Az ügyészség a nem reagálással bizonyította, hogy azt tesznek és úgy ahogy azt Ők szeretnék.

Nos erre adjon logikus választ.
Tisztelettel:
atella

atella # 2011.05.11. 18:54

Jah és még a határozaton is szerepelt a hatvan nap és az egyszeri (+30 nap) indok nélküli hosszabbítás is, ami ugyancsak elkésett!

csegi # 2011.05.12. 15:06

Tisztelt Atella!

A 60 napos ügyintézési határidő a közigazgatási hatósági eljárásokra vonatkozik, a 2010. április 1-től 2010. december 31-ig tartó időszakra. Az objektív felelősség is az ilyen típusú ügyekre vonatkozik. Az Ön esetében - feltételezem - szabálysértési eljárásról van szó, amelyre más szabályok érvényesek.

Egyébként - mivel ismerem az ügyészség hozzáállását - biztosíthatom, hogy ha olyan jellegű mulasztást észleltek volna az eljárás során, amely miatt meg kellett volna szüntetni az eljárást, akkor azt meg is tették volna.

Egy nyilatkozattal elkerülhette volna a bírságfizetést: "A gépjárművet közeli hozzátartozóm vezette, akire nem vagyok köteles nyilatkozni." És megszüntették volna....

bigdady # 2011.05.14. 19:19

Sziasztok!

Lányom áprilisban kapott egy 45000 Ft ról szóló értesítést vas megyéből, miszerint gyorsan hajtott.
Én mint üzembentartó kaptam meg a rendőrségi értesítést.Képeket meg is néztem valóban.

Azt irják benne írjam le ha nem én vezettem 8 napon belül, ez lehet hogy éppen lejár/lejárt.

1.köteles vagyok lányomat bemártani, mi történik ha azt irom nekik nem vagyok köteles stb?

2.Mi történik ha beirom hogy ő volt és átteszik rá az ügyet, viszont egyetemista mindenféle jövedelem, vagyon nélkül? Mikor évül el? Vagy végrehajtják kamatokkal ilyesmi valahogy évek múlva?

3.Részletfizetést lehet kérni bármelyik esetben ha elvállalja valamelyikőnk? Én nyugdijas vagyok ő pedig tanuló-ra hivatkozva? melyiket érdemes és tényleg csak akkor lehet mikor már megvan a határozat de még nem esedékes a csekk?

4.Legrosszab esetben is lehet bármi következmény az autó tulajdonosa felé? (fiam)

Várom az épitő hozzáértő javaslataitokat az ügyemmel kapcsolatosan, előre is köszönöm a segitséget. Hogyan lehetne megúszni ha meg lehet egyátalán?

csegi # 2011.05.15. 06:16

Tisztelt bigdady!

Nem köteles a lányára nyilatkozni, ez esetben Ön ellen fognak eljárni. Ez nem szabálysértés, itt mindig az üzemben tartó a felelős (objektív felelősség).

Az, hogy van-e jövedelme a lányának, vagy nincs, az a hatóságot nem érdekli. Rossz hír, hogy nem évül el. A hatóság az önkormányzaton keresztül behajtja, illetve kivonatja a forgalomból.

csegi # 2011.05.15. 06:18

Tisztelt bigdady!

Részletfizetést kérhet, ehhez a csekket sem kell megvárni. Eddig minden ismerősöm megkapta a részletfizetés lehetőségét.

A tulajdonos felé annyi a lehetséges következmény, hogy kivonatják a forgalomból, illetve lefoglalják.

bigdady # 2011.05.15. 13:52

Köszönöm

sunridermark # 2011.05.23. 09:28

Kedves Mindenki

Apró tanácsadásra lenne szükségem. A mai napon kaptam egy csekket hogy egyik éjszaka Csepelen 50 km/h helyett 71 km/h-val haladtam. A kozigbirsag.police.hu oldalon megtekintettem a fotókat, amik "elvileg" a szabálysértést bizonyítják.
1x már volt gyorshajtásom, annál 2 képet csatoltak, egyiken az autót a rendszámmal, a másikon a táblával együtt.
Most viszont semmi más nincs, csak 1 kép, amin a fényszórók látszanak és az autó rendszáma.

A kérdésem az, hogy ez az egyetlen kép még ha bizonyítja is hogy 71km/h-val haladtam, azt miképp bizonyítja hogy pont egy 50-es tábla hatályában tettem?

Köszönöm előre is a válaszokat!
Üdv.: Mark

csegi # 2011.05.23. 15:17

Tisztelt Sunridemark!

Belterületen 50 km/óra a megengedett sebesség, amelyet nem jelez sebességkorlátozó tábla.

rékalin # 2011.05.24. 11:59

Kedves Mindenki,

értem én, hogy jan 31-től eltörölték a "60 nap alatt ki kell küldeni a gyorshajtási bírságot - szabályt", de helyette nincs semmilyen időkorlát,ami a közegre vonatkozik? Ha úgy dolgozzák fel,mert náluk így jön ki a lépés, 4-5 hónappal,félévvel később is küldhetik?
Arról nem beszélve,hogy a levél dátuma után 1 hónappal történik a postára adás, ezt nem kell elhinnem, ugye???

benzol # 2011.05.24. 18:08

Köszönöm KEA

Közben még észrevettem, hogy a határozat (amin a csekk van) kiküldése előtt nem kaptam értesítést a közig. eljárás megindításáról(ahol meg kell nevezni a gyorshajtó személyét), ezért fellebbeztem. a neten a hőmérőn rajta van,hogy kiküldték,de még értesítőt sem kaptam. értesítelek titeket mi lesz a vége, de azt már most látom, hogy bajba vannak a dátumokkal. Május 4.-én vettem át a levelet ami szerintük 18.-án jogerőre emelkedett. hol van itt a 15 nap?? A felvétel napja nem számít bele az ügyvédem szerint.

parapali # 2011.05.25. 05:52

Kedves Csegi!!
Biztos nem ismered cseplt ahol ez történt! Ja nem kekeckedni akarok!!!!
Csepelen van egy hosszú hosszú "gyorsforgalmi"út amin végig 70 es tábla található!majd a kikötői lejáróknál 50 es re korlátozzák!Na ott szoktak mérni oda vissza!Ezért érdeklődött sunridermark hogy hol is hibázott a dolog!!Bocs ha beleugattam de ott rafináltan szoktak mérni!!!

csegi # 2011.05.25. 16:19

Tisztelt Rékalin!

Ezzel kapcsolatosan - úgy emlékszem - 6 hónapos az ügyintézési határidő, amelynek elmulasztása sem vonja maga után az eljárás megszüntetését.