Gyorshajtás


antonyó # 2011.03.31. 20:19

Off? Off!

antonyó # 2011.03.31. 20:28

Közalkalmazott vagy köztisztviselő, egy naplopó bagázs!
Az adófizetők pénzéből. Sajnos!

csegi # 2011.04.01. 14:34

Bízom benne, hogy ezt a nézetedet megosztod a közalkalmazott urológusoddal, prosztatavizsgálat előtt!

Royal # 2011.04.01. 22:25

"2 db 2006-os gyorshajtási büntetést akar rajtam behajtani.”"

Ez most komoly? Tényleg reménytelen olyan törvényt alkotni, ami egyértelműen meghatározza, mennyi idő alatt kell szabálysértési procedúrát végigverni, és a szabálysértőt értesíteni az eljárásról? Tényleg reménytelen egy belátható időintervallumot pl; az elkövetés dátumától számított 6 hónap -ot meghatározni az eljárás lefolytatására?

Így basszus sose lehet nyugodt az ember, mikor csönget a postás, valami távoli ködös múltban elkövetett szabálysértés kamatos kamattal, és egyéb költségekkel hízlalt cehhjével, nem beszélve arról, hogy régmúlt dolgokra már nem igazán emlékszik az ember, így adott esetben védekezni sem tud.

Abszurdisztán igen találó elnevezése kis hazánknak, tényleg kéne már egy reset gomb ennek az országnak. Undorító ez a burkolatlan sarcolás ami megy.

gyorgye # 2011.04.02. 08:32

Szerintem az egész sebességmérés csak a pénzbehajtásról szol.Cél a kassza növelése.Én már félek kocsiba ülni annyi a rendör meg a trafipax az úton.Aki meg azt mondja hogy mindíg mindenhol betudja tartani a sebességhatárokat,az egyszerűen hazudik.A rakétaként műkődö forgalomi lámpákrol meg ne is beszéljünk.Mire félúton vagyok már piros.csegi szállj magadba.

csegi # 2011.04.02. 12:55

Annak kellene magába szállnia, aki áthajt a piros lámpán (ezzel más emberek testi épségét kockára téve), mivel már a sárgánál illene megállni.... A traffipax meg 15 km/óra sebességtúllépés esetén készíti azt a bizonyos fotót. Aki 65 km/óra sebességet meghaladóan közlekedik lakott területen, az megérdemli azt a bizonyos sárga csekket. Nekem is 3 gyerekem közlekedik nap mint nap gyalogosan, és nem szeretném, hogy egy idióta, lóerőfitogtató miatt kerüljenek kórházba, ne adja isten, hogy máshová.... Gondolom aki itt a rendszert szidja, annak nem ütöttek még el zebrán és egyéb helyeken hozzátartozóját/ismerősét.

antonyó # 2011.04.02. 21:42

Gyorgye, keress más fórumot a véleményeddel, ezeknek sejtelmük sincs mi folyik az utakon. A sok helyen indokolatlanul kihelyezett sebességkorlátozó jelzőtáblákhoz állnak be traffizni, onnantól már csak a pénzbehajtásról szól a történet. 2011.03.24.-én írtam már erről.
Ha továbbiakban is hozzászólnál, megkérdezi ez a két jómadár: honnan csöppentél te is ide. Magyarázkodhatsz aztán.

kea4 # 2011.04.02. 21:43

Zsuzsa67!

Amennyire én tudom, a gyorshajtás önmagában véve szabálysértés. Annak az elévülési ideje 6 hónap, azaz fél esztendő. Ha tehát 2006 óta volt olyan fél év, amely alatt semmi olyasmi nem történt, ami megszakította volna az elévülést, akkor az ügy már (régen) elévült. Megszakítja a folyamatot, ha pl. ajánlott v. térti levélben rendszeresen felszólítottak, hogy ugyan fizessél már.

Üdv:
KEA.

Royal # 2011.04.03. 11:02

Kedves Csegi,

Egyetértek azzal, hogy azzal, hogy a közút nem versenypálya... de a rendőreink a baleseti csomópontoktól legtávolabb eső helyen mérnek, általában valami rejtett/kintfelejtett táblánál, nem egyértelmű szituációnál. Sajnos ez tisztán látszik mire megy. Az évekkel később érkező büntetésekkel pedig nem értek egyet, még akkor sem ha jogos.

antonyó # 2011.04.03. 18:30

Royal, mindehhez így szólt Csegi 2011.03.25.-én: „Felhívom a figyelmét, hogy a kresz legutóbbi változása miatt a rendőr onnan fényképez, ahonnan akar. Vitatkozhatunk, hogy ez most jó-e, vagy sem, de annyi bizonyos, hogy a sebességhatárokat nem csak akkor kell betartani, amikor rendőrt látunk, és a lámpák sem azért villognak, mert jól mutat a színük...

antonyó # 2011.04.03. 19:24

Vidéki példával élve, valahol Abony és Törökszentmiklós között a 4-es számú főúton néhol két sávra kiszélesített autóút fogadja az arra közlekedőket. 90 km/h sebesség van meghatározva, ez korrekt. Ám egyszer csak ugyanazon az egyenes útszakaszon hirtelen 70-es táblára váltottak. Egy kilométer megtétele után hamar rájöhetünk a turpisságra: egy autós pihenőnek álcázott, a forgalom elől záróvonallal elzárt, behajtani csak a rendőri szerveknek fenntartott helyen szemből mérik a 70-es sebesség betartását. Pénzbehajtók? Csegi, ez most jó-e vagy sem?

gyorgye # 2011.04.03. 23:04

antonyo,és ráadásul 3 km teren keresztül tart,és semmi féle feloldó táblája,vagy a sebességkorlátozásnak semmi értelme nincs.Egyértelmű hogy csak a pénz beszedés a cél.A halom 30-as tábláról meg nem is beszélve.+ ugyanaz van a Cegléd környékén is a kintfelejtett útépítésnél ahol tavaly óta nem dolgozik senki.

csegi # 2011.04.04. 16:31

Ismétlem önmagamat: a KRESZ változott, tehát joguk van bárhonnan mérni. Egyébként meg aki betartja a szabályokat, azokat nem mérik be. Ennyi. Ez egy fórum, ahol olyan személyek kérnek tanácsokat, akiket sajnos lefotóztak. Gabicsekkel együtt igyekszünk, hogy a magunk módján segítsünk. Ezt itt eddig mindenki jó néven vette. Nem ócsárolunk senkit, nem köpködünk senkit. A hatóságnak szóló panaszokat nem ide kellene leírni, biztosan szívesen veszik, ha tapasztalataikat velük is megosztják.

Gabicsek # 2011.04.05. 19:42

Sőt, rá kellene a neten keresni, mert a tv-ben is volt szó róla, valahol be lehet jelenteni az "ott felejtett" táblákat. Minden bejelentést megnéznek, és ha tényleg ott lett felejtve, leszedik. Csak már nem emlékszem, melyik cégnél van a bejelentési lehetőség.
Mellesleg: Persze, mindenkivel előfordul, hogy gyorsabban megy, mint a megengedett - velem is -, de: arra mindig figyelek, hogy a megengedett sebességnél 10-13 km/óránál többel ne lépjem túl, mert 15 km/óra után már 30.000.-Ft. az induló közig.bírság. Ha mégis túlléptem, (mert persze ilyen is előfordulhat, hogy az ember benéz egy-két táblát), eddig szerencsém volt. Viszont: alapjában véve be kell tartani a sebességhatárokat, általában nem véletlenül vannak ott azok a fránya számok.

antonyó # 2011.04.05. 20:44

Csegi és Gabicsek! Ti ezt sohasem fogjátok megérteni úgy látszik. Az orrotoknál előrébb már nem láttok. Milyen aljas csalásokkal mérik be az embereket, azt ecseteljük nektek már többen is. A táblákat nem szedik le, sőt, előzőleg példáztam, szándékosan kirakják indokolatlanul! Szerintetek hová is állnának ki mérni, ha nem lennének nekik ezek a kiskapuk, melyeket szándékosan építettek. Mert az emberek rutinosak, városban 50-60 km/h biztonságosan közlekednek, kit is tudnának bemérni így? De ha rafináltan kitesznek egy "ott felejtett" 30-as, vidéken 70-es táblát, mindjárt "dől a lé". Jönnek a palimadarak (olyan személyek akiket lefotóztak) hozzátok tanácsért, ti már nem tudtok segíteni rajtuk, mert egy előre felállított kelepcébe sétáltak be! Onnantól meg már ismerjük a történetet, ha valaki tartozik a hatóságnak. Igazad van Gabicsek,„ nem véletlenül vannak ott azok a fránya számok.”"

H.Évi # 2011.04.06. 07:48

Sziasztok sűrgős tanácsra lenne szükségem , ha tudna valaki segíteni megköszönném !

A férjemtől válófélben vagyok .Van két autónk az én nevemen .A még papíron férjemet egy napon 3x lefotózták gyorshajtásért küldtek három értesítőt a Szombathelyiek én válaszoltam, hogy akkor a férjemnél volt az autó (azóta is)őt büntessék meg .
Ma kaptam három csekket 90,60,45, ezer fotintról.

Mit tudok ilyenkor csinálni , hiába az én nevemen van az autó nem én követtem el a szabálysértéseket ?

A választ előre is köszönöm , ha még megtudnátok írni a neten hol tudok utána olvasni az új jogszabályoknak , pl; kitől kérhetik a bírságot , hogy tudom a felelősséget áthárítani stb....

köszike sziasztok
H.Évi

csegi # 2011.04.06. 13:57

Tisztelt Évi!

Azért nem fogadták el, hogy a férjed vezette az autót, mert feltételezem, hogy azt a férjed nem írta alá. Nyilatkozatot kell küldeni Szombathelyre, melyben a férjed leírja, hogy az adott időben, az adott rendszámú autót ő vezette, saját kezűleg aláírja a nyilatkozatot, valamint két tanú is aláírja, akiknek a lakcímét is oda kell írni. A felelősséget csak így tudod áthárítani, mivel a közigazgatási bírság esetében elsődlegesen az üzemben tartó felel a szabályszegésért. A www.magyarorszag.hu-n, a jogszabálykeresőben megtalálod a két jogszabályt, amely ide vonatkozik. Az első a 410/2007. kormányrendelet, a másik a 2004. évi CXV., közigazgatási eljárásról szóló törvény, illetve az 1988. évi I. törvény a közúti közlekedésről.

antonyó # 2011.04.06. 14:43

A férjed elismeri? Utólag két tanút keresni, akik ott sem voltak, semmit sem láttak, mégis igazolják? Próbáld meg H.Évi!

roxyboy # 2011.04.06. 15:50

Sziasztok!

Találtam egy oldalt: http://drkresz.hu/…hetoseg.html

Gyorsan hajtottam, keresgéltem a neten, megtaláltam ezt az oldalt ezért felhívtam az illetőt, akinek az elérhetősége meg van adva.

Azt mondta nekem, hogy nem gond bármennyivel is léptem túl a megengedett sebességet nem kell tartani jogosítvány elvételtől. A másik dolog pedig amit mondott, ami elég meglepő, hogy olyan levelet írnak az illetékes hatóságnak, hogy megszüntetik a közigazgatási eljárást. Mindezt a gyorshajtásért járó büntetés fele + 10.000 Ft-ért. Szerintetek ez lehetséges?

Hajlok arra, hogy megpróbálkozzak vele, de egyúttal az is a fejemben van, hogy valószínűleg előre kell fizetni (ezt nem kérdeztem, csak utólag jutott eszembe) és elképzelhető, hogy miután fizettem, lehet, hogy elküldik ezt a "bűvös" levelet, de szerintem az a válasz fog rá jönni, hogy nem fogadják el az érveket.

Mi a véleményetek?

csegi # 2011.04.06. 18:13

Tisztelt Antonyó!

Nem az a lényeg, hogy ott voltak-e. A tanúknak azt kell igazolniuk, hogy a férje saját kezűleg írta alá..... Ugye ismétlődik, hogy ha hallgattál volna.....

Gabicsek # 2011.04.06. 19:42

roxyboy!

Ha jót akarsz magadnak, semmibe ne menj bele! Egyébként minden áldott nap ötször is lefotózhatnak akármennyivel, a jogosítványt tényleg nem veszik el, úgyhogy ez nem újdonság.
Majd minden naív embertől beszedi a tizezret, és ugyanúgy ki fogod fizetni a büntetést. Nem véletlen, hogy az elérhetőségeknél csak egy telefonszám van (fogadok, hogy feltöltőkártyás és nem előfizetéses) és semmi cím, semmi sem, és csak egy email cím.
Ne hinnék a mesékben.

És igen Antonyó! Ahogy Csegi írta, ha hallgattál volna...
De megsúgom: A két tanú aláírása bizonya arra kell, hogy azt igazolják, mely szerint a név tulajdonosa írta alá oda a nevét, és nem valaki más. Így van ez ezekben az esetekben, (nyilatkozat), vagy: gépkocsi adásvételi szerződésen, vagy akár egy végrendeleten, ugyanis a tanúk nem a benne lévő tartalmat tanúzzák le, hanem úgymond hitelesítik a névtulajdonos aláírását. Most már legalább ezt is tudod.

gyorgye # 2011.04.08. 02:05

Most találtam a hírekben.
A rendőrség azonban egyre inkább aggódik az alacsony bírságbevételek miatt. A költségvetési törvény értelmében a rendőrség teljes büdzséjéből 16 milliárd forintot a közigazgatási bírságból kell előteremteniük. Ha nem fizetnek a gyorshajtók, vagy drasztikusan csökken ezen vagy más szabálysértések száma, ez év végére felborulhat a rendőrség költségvetése.

Tovább: http://www.jogiforum.hu/hirek/23062#…
No Kóment!

H.Évi # 2011.04.08. 03:16

Kedves Csegi

köszönöm az útbairányítást elolvastam a vonatkozó szabályokat .Az a bajom, hogy a férjemmtől válófélben vagyunk és a tudtom és beleegyezésem nélkül vitte el a pótkulcsal az autót.
Amikor hívtam telefonon azt mondta őt nem kereste még a hatóság nekem pedig nem ad ilyen elismerő nyilatkozatot fizessem ki a büntetéseket .

Furcsa , hogy a jogalkotó nem gondolt az ilyen helyzetekre .

Már a fellebbezés is 5000.-ft/ügy most hírtelen a férjem csinált 4-et , nekem csak a fellebbezés kerül 15e. ft.-ba a negyedikre már nem is marad pénzem egyedül ápolom a súlyos beteg édesanyámat .

A fotókon jól látszik, hogy ott virít napszemüvegben a kocsiban mégsem őt veszi elő a hatóság !

Kihez lehet fordúlni ebben az esetben ?

üdv, Évi

csegi # 2011.04.08. 10:18

Tisztelt Évi!

Erre is van megoldás. Menjen be a lakóhelye szerint illetékes rendőrkapitányságra, és tegyen feljelentést, mely szerint a (papíron még) férje az adott napon eltulajdonította az autót. A jegyzőkönyv fénymásolatát pedig küldje meg a szombathelyieknek. Írja meg nekik, hogy mi történt, és csatolja mellé ezt a fénymásolatot. A levélre írja rá az ügyszámokat is. Ha Önnek adnak igazat (márpedig szerintem így lesz), akkor az illeték visszajár. Egyébként a fellebbezést elbírálják illetékbélyeg nélkül is, azt akkor szedik be, ha nem adnak helyt a fellebbezésnek.

Sajnos a fényképeken hiába van rajta a férje, a jogszabály első körben az üzemben tartót bünteti. Ha megdől, hogy az üzemben tartó használta az autót, akkor van rá mód, hogy a büntetést átruházzák. Ebben az esetben a megoldás kulcsa a feljelentés lesz.

Sok sikert!

csegi # 2011.04.08. 10:21

Tisztelt Gyorgye!

Ha figyelmesen olvasta volna a belinkelt cikket, akkor láthatta volna, hogy az egy tavaly májusban írt cikk. Már megváltoztatták a végrehajtást ezekben az ügyekben, hogy hatékonyabb legyen a beszedés. Azóta nem is jelennek meg ilyen tartalmú cikkek.

Szerintem is, de így: No comment.....