Gyorshajtás


dubisubi (törölt felhasználó) # 2012.04.05. 07:43

Véleményem,

Persze mindent meg lehet magyarázni, "véleményezni", de ez a lényegen akkor sem változtat.
A hatóság lelkes munkatársai csak az alkalmat keresik, és rendszerint meg is találják, mert ahol indokolatlanul kihelyezett táblák rejtekéből vadásznak - az semmiképpen sem azt a célt szolgálja amire ők általában hivatkozni szoktak.

Maradjunk annyiban, hogy a traffipaxokból fenntartott "rendőrségünk" kiváló bevételi forrása ez a fajta "szabad-rablás"! Aki mást mond az hazudik!

Hogy vannak-e jó, és rossz (jog)szabályok?
Nyilván elvitatkozhatunk rajta, de a játékszabályokat pont olyan valakik gyártják - akik a legtöbb kárt okozzák ennek az országnak, mert ők a társadalomra oly veszélyes bűnözök, s nem pedig az 50 helyett 62-vel "száguldozó" autós!
Akkor meg miről is beszélünk?!

Véleményem # 2012.04.04. 18:10

dubisubi

Sokan betudják. Nekem is sikerült mindig. A KRESZ-ben sok értelmetlen dolog van, meg ahogy a táblákat is kiszórják abban sem a logikát kell keresni. Sajnos a rendőrség meg a KRESZ alapján büntet, meg a jogszabályok alapján. Így aki nem akar büntetést kapni, annak be kell tartania a logikátlanul kihelyezett táblák alatt értendő sebességhatárokat.
Ha valakinek ez nem tetszik akkor tegye szóvá annál a cégnél akik a táblát kihelyezték. Ha esetleg úgy van akkor lehet, hogy még vissza is veszik a táblát. De a legtöbbször megmagyarázzák, hogy az a tábla miért van ott ahol van.

Egyjogász # 2012.04.04. 08:37

Régebben a Timur utcán a Szlovák út és a Budapest vége tábla között végig ki volt rakva a 30-as tábla minden (az autósok számára) észszerű indok nélkül. (Illetve amikor felhívtam az önkormányzatnak a közlekedéssel foglalkozó szakemberét, neki sem volt halvány dunsztja sem, miért van kitáblázva végig az útszakasz...)
Lényegében egy nyílegyenes út, BKV busz is jár rajta.
A 30-as korlátozást lényegében senki nem tartotta be. (Aki nehezményezi, az menjen minden reggel és délután egy kb. 1,5 km-es szakaszon szigorúan 30-cal, még a kerékpárosok is elmennek mellette.)
Na amíg kint volt a tábla yardék rendszeresen radaroztak (biztosan hatalmas balesetvszély, ha valaki 30 helyett 40-nel megy), gondolom kaszáltak is rendesen.

Aztán sok lehetett a pampogás, mert levették a 30-as táblákat (ennek van már vagy 2 éve), azóta én egy radaros kocsit nem láttam ott. Valószínűleg most is van, aki nem tartja be a sebességkorlátozást, most ez már biztos nem veszélyes....

dubisubi (törölt felhasználó) # 2012.04.04. 08:24

Véleményem,
minden rosszindulat nélkül kérdezem, ön hogyan gondolja betartani a betarthatatlant?!

Véleményem # 2012.04.04. 07:20

Minden gyorshajtónak üzenem, hogy aki nem akarja növelni az állam kasszát, az tartsa be a sebességkorlátozásokat!
Civil autókból mérnek a legtöbb helyen, így többen belefutnak. Aki el akarja kerülni a drága büntetést az tartsa be az aktuális útszakaszon a sebesség határokat.
Akinek meg a pénz nem lényeg, az figyeljen oda az emberekre (gyalogosokra), mert a gázpedál hatékonyabb egy autóban mint a fékpedál...
A trafik száma csak nőni fog az elkövetkezendő években...

dubisubi (törölt felhasználó) # 2012.04.03. 17:49

A STOP.hu oldala is szintén foglalkozott a napokban az alábbi történettel - "Vigyázz! Civil autóból mér a sunyi rendőr!" - címmel!

http://www.google.hu/url?…

dubisubi (törölt felhasználó) # 2012.04.03. 17:09

VIGYÁZZATOK!!!
"Alattomos traffizás a ferihegyi reptérnél - így "fosztogatnak" a rend héber őrei!"

A ferihegyi reptérre vezető útnál a Vecsés, 4-es számú főút, 400-as út kereszteződésénél, a Shell kút előtti rövid útszakaszra mai napig rendszerességgel települnek ki (civil autókkal) sebességet mérni a rend éber őrei.
Evvel még nem is lenne semmi gond, hisz a szolgáló és védő hatalom kitüntető, és fáradtságos munkájához hozzátartozik, hogy alaposan megbüntesse „a társadalomra oly veszélyes bűnözőket”.

De ennyire sunyi, elvtelen, kizárólag a pénzbehajtásról szóló, értelmetlen sebességmérést már rég nem láttam. Valamint reklámtáblák takarásába, bozót mögé rejtőzve, az út ívén kívülről, egy füves domb tetején megbújva nem egy elegáns dolog amit ma művelnek, ráadásul „baleset-megelőzés” címén. Valljuk be, ez nem más, mint a modern kori kirablása az állampolgárnak!

Rövid tényállás:

Budapestről, az Üllői út legeslegvégén kigurulva még be kell mennünk Vecsésre - hivatalosan kint van a fehér tábla -, hogy aztán a Shell kút előtt balra fordulva a 2x2 sávos, hamarosan autóúttá változó úton megközelítsük a kettes terminált. A Shell kút előtti lámpás kereszteződésnél egy sáv letér jobbra, az "igazi" Vecsés felé, kettő pedig elfordul Ferihegy felé, hogy pár tíz méterrel később egy Vecsés vége, és egy 100-as tábla jelezze: ez már a 4-es főút "autóút jellegű" szakasza.

Ez előtt a kereszteződés előtt 70-es korlátozás érvényes az úton, viszont a kereszteződésben ez ugye törlődik, tehát az ötsávos úton, az egy számjegyű főút elején ezen a nagyon rövid szakaszon 50-nel kell menni. Elvileg. A gyakorlatban éppúgy nem megy itt senki 50-nel - főleg, ha épp zöldet kapott a lámpánál.

Tehát, a város felől érkezők egy hosszú 70-es szakasz után, egy 100-as szakasz előtt elvileg (szerintem forgalomszabályozási hiba) kénytelenek 50-re lassítani, teljesen indokolatlanul.

A hatóság is pontosan tisztában van ezzel, mert ahol a traffipaxot gondosan belövik egy kb. 20 méteres, értelmetlenül lekorlátozott szakaszra, az nem a veszélyes gyorshajtók kiszűrését szolgálja, hanem egy jól fizető, biztos fogással kecsegtető szimpla pénzbehajtás.

Tudomásomra jutott, hogy az érintett útszakasz a Monori Rendőrkapitányság területe alá tartozik, és kizárólag ők felelősek a sebességmérő készülék felállítási helyéért, és működtetéséért.

(Megjegyezném, a témával külön cikk foglalkozott már 2010-ben is a vezzess.hu oldalán, „Alattomos traffizás a ferihegyi reptérnél” cím alatt.)

TERJESSZÉTEK!!!

Véleményem # 2012.04.03. 15:28

surci81

Amit közzé tesznek az egy tervezet. Ezen felül bárhol bármikor mérhetnek nem kell közzé tenni! Ha nem tartod be a sebességet akkor egy bírság majd ösztönözni fog, mert mindenki csak a kibúvót keresi...

medeafour

Nem kell a radarkontroll táblát kitenni. Nagyon kevés helyen van kint... Ahol meg kint van, ott lehet csak ijesztésnek teszik ki, van viszont egy két hely ahol nem mérnek de ott van a tábla...
Szóval nálad azért álltak ott mert a KRESZ tábla szerint 90 km/h a megengedett sebesség, és a gyorshajtókat elbújva büntetik meg.
Nem érdemes fellebbezni.
A gyorshajtókat, akik jogszabályt szegnek nem védi a törvény...!

eurosolar # 2012.04.03. 14:09

medeafour:

Ha 90 helyett 115-el mentél az miért lenne 3% túllépés?

Szerintem ők azt írták, hogy maximum 3%-ot csalhat a traffipax, ezért azt levonták a sebességedből.

Egyjogász # 2012.04.03. 13:12

A 2/A autóúton is végig kint van a 90-es tábla (legalábbis Vácig biztos, én addig megyek) minden indok nélkül, és yardék rendszeresen radaroznak. (Különösen azokon a részeken, ahol kiszélesedik 2X2 sávosra, azaz szinte olyan, mint egy autópálya.)
Szerintem nagyokat kaszálhatnak, mert vannak olyan tökös gyerekek, akik ezeken a részeken nyomják is 130-140-nel, a 90-es tábla ellenére.

wers # 2012.04.03. 12:49

:) ugye ezt te sem gondoltad komolyan „indokolatlan sebességkorlátozást nem tehetnek ki??????

Bár kezdeményezd, hátha át tudod verni a törvényhozáson, egy halom hálás honpolgár gratulálna neked ezért.

medeafour # 2012.04.03. 11:06

Szerevusz!
Ma kaptam egy gyorshajtási Bírságot. A helyzet a következő: Autópálya,(ugye 110-el lehet menni)egyenes útszakasz, tökéletes minőségű út, már a Magyarhoz képest, sehol egy építkezés, útlezárás, szóval semmi ami a 90-es sebességkorlátozást indokolná, de a sebességkorlátozás mégis ott van. No persze a trafipax is! Úgy a korlátozott szakasz közepén, de persze nincs kirakva "radarkontroll" tábla, és a rendőrkocsi is el van bújva!!!!
Na ezt magyarázza meg nekem valaki, hogy nem csak azért állnak és mérnek ott , hogy a pénzeket beszedjék!! Mindössze 115-el mentem! Meg is írták, hogy 3%-al léptem túl a seb.határt!
Ugye nem érdemes fellebbezni? Legalább nincs olyan törvény féle ami minket véd, hogy indokolatlan sebességkorlátozást nem tehetnek ki??????
Köszönöm válaszod

wers # 2012.04.03. 09:11

csak, hogy téged megtévesszenek :)

Van egy tervük, azt nyilvánosságra hozzák, de attól még máshol is szabad mérniük. Neked meg sehol sem szabad gyorsabban rohangálni a megengedettnél.

surci81 # 2012.04.03. 08:10

Ja értem... Akkor valószínű, hogy volt egy csomó táblájuk ( traffipax control ) és kirakták az országban mindenfelé mert nem volt hol raktáruzniuk... :)De arra még mostsem kaptam választ, hogy minek teszik akkor közszemlére a neten ha nem kötelező.

gerbera317 # 2012.04.02. 21:23

Én szoktam ilyen táblákat látni: kör alakú fehér táblák piros szegéllyel, középen fekete számok, ilyenek: 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90, 100, 110, stb. Csak nem mindegyik után mérnek, a dögök...

Véleményem # 2012.04.02. 21:22

surci81

jogosan küldik ki!
nem lehet fellebbezési indok!

Gabicsek # 2012.04.02. 21:09

Kérd meg a rendőröket, hogy legközelebb 100 méterenként táblázzák ki egymás után vagy ötször, hogy trafipaxhoz közeledsz. Így értesülni fogsz arról, hol ne hajts gyorsan.

surci81 # 2012.04.02. 20:47

Lehet hogy vicces... De én úgy tudtam,hogy a méréseket kötelesek közölni. Vagy táblával, vagy interneten! Vagy akkor minek teszik fel a netre napra, óra, perc pontosan?

gerbera317 # 2012.04.02. 20:38

surci81

1988. évi I. törvény a közúti közlekedésről
121. § (1) b) A gépjármű üzemben tartója (...) felel azért, hogy az általa üzemeltetett, illetve használt gépjárművel a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó – külön jogszabályban meghatározott – egyes előírások betartásra kerüljenek.
(2) Ha az (1) bekezdés szerinti egyes előírásokat megszegik, az üzemben tartóval (...) szemben 30000 forinttól 300000 forintig terjedő közigazgatási bírságot kell kiszabni.

Te valami ilyesmit szeretnél hallani:
(2) Ha az (1) bekezdés szerinti egyes előírásokat megszegik, és a hatóság előre bejelentette, hogy ellenőrizni fog, az üzemben tartóval (...) szemben 30000 forinttól 300000 forintig terjedő közigazgatási bírságot kell kiszabni.

Hát, nem fogsz...

TomSecret! # 2012.04.02. 20:08

surci81
hát persze. és maga az országos rendőr-főkapitány fog bocsánatot kérni tőled, hogy nem értesítettek előre
:))


jogvédö

surci81 # 2012.04.02. 06:34

Üdvözlök Mindenkit!

Az lenne a kérdésem, hogy jogosan küldik e ki a bírságot a gyorshajtásról, ha nem teszik nyilvánossá, hogy hol és mikor fognak trafizni? Ugyanis a JNSZ megyeiek, február-április fentvan a police.hu-n, de a márciusi lemaradt nekik. Engem meg márciusban elkaptak.... Kérdésem! lehet ez fellebbezési indok??? Köszönöm előre is a válaszokat.

Üdv. KGy

sylvester # 2012.03.28. 13:44

Köszönöm a válaszokat, fontolóra veszem a fellebbezést!
Nem az ablakomon van a rendszám, hanem lent a rendes helyén, soha nem is volt az ablakban.

eurosolar # 2012.03.28. 11:05

Egyébként tényleg az ablakban hordod a rendszámod?

Véleményem # 2012.03.28. 10:34

sylvester

Fellebbezz! Elég érdekes a kép. Kérj bizonyítási eljárást.

eurosolar # 2012.03.28. 10:34

Érdekes, hogy a Te rendszámodon legalább ott van foltként a matrica. Az előző két fotón nincs.
Azt hittem nem veri vissza a fényt.
Ezek szerint mégis.
Akkor vagy ez a hamisítvány, vagy az előző kettő.
Vagy mindegyik! LOL